. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 465 (zobrazuje sa 421-430)<< predošlé 1,.,38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Tekvica pečená s masťou a oškvarkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 porcie potrebujeme: 1 butternut tekvicu, bravčovú masť a oškvarky podľa chuti a veľkosti tekvice, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavá kombinácia zdravej zeleniny a nezdravých oškvarok. V pochmúrnych chladných mesiacoch si však treba urobiť náladu a tento recept vám ju zaručene urobí, výsledok určite stojí za hriech. NAjlepšie chutí s čerstvými, chrumkavými, tekvicovými žemľami.\\r\\n\\r\\nPostup nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

JAHNACIE so zelenou fazulkou a rajcinami



POTREBNÉ PRÍSADY

400g zelenej fazulky* 1 cibula* 2 struciky cesnaku* 2 PL olivoveho oleja* 1 liter zeleninoveho vyvaru* 1 CL obrateho rozmarinu(cerstvy)* 1 CL tymianu* sol,MCK,rimsky kmin(cumin)* 400g jahnacieho mäsa na gulas* 2 väcsie paradajky* 2 PL paradajkoveho pretlaku

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso oprazime na oleji,pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak,poprazime ,podlejeme a nechame dusit asi 1,5hod.Osolime,okorenime,pridame rimsky kmin,tymian a rozmarin,premiesame a zalejeme vyvarom.Nechame zavriet a nasledne vlozime uz pripravenu(uvarenu ak je cerstva alebo oplachnutu ak je zavarana)zelenu fazulku a pokrajane rajciny.Ochutime paradajkovym pretlakom pripadne este koreninami dochutime,dosolime,mozeme aj pridat stiplavu papricku kto ma rad pikantne a podavame s pecivom a zeleninovym salatom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Ani neviem...žeby Zdravééééé :)???


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Zeleninka, akú ľúbite: paprika, paradajky, olivky, mozzarela, olivový olej, celozrnné pečivko.

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoducho fantázia...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PEČENÁ LETNÁ ZELENINKA S CESNAKOVÝM DIPOM



POTREBNÉ PRÍSADY

Cuketky, paradajky, cibuľa, olivový olej, grilovacie korenie, solčianka, oregano, bazalka. Dip: kyslá smotana, 2 a viac strúčkov cesnaku, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je veľmi jednoduchý, ale je to ťažká mňamka! Zeleninka sa nakrája - množstvo podľa počtu stravníkov:-), dá sa na pekáč, pokorení sa, pokvapká olivovým olejom a šup s ňou do rúry. Ja dávam program na grilovanie. K zeleninke sa perfektne hodí cesnaková smotana - cesnak dávame podľa potreby. Ja som dala na jeden téglik 2 strúčiky. Hodí sa k tomu bagetka či opečená hrianka. Je to tiež výborná príloha k mäsku.
Asi to nie je nič nové, ale je to vééľmi dobré:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miroslava B. (mbroska) ID 49837 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Karfiolový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 uvarený karfiol, hrsť strúhaného parmezánu, strúhaný cheddar, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mčk, 1 vačšia červená cibuľa, maslo,šľahačka.....kto chce môže pridať do zmesy na kolieska nakrájanú klobásku..

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarený karfiol v miske rozmačkáme vidličkou najlepšie keď je ešte teplý...pridáme poriadnu hrsť strúhaného parmezánu,hrsť cheddaru, nastrúhané cesnaky, soľ, mčk každý podla chuti...červenú cibuľu nakrájanú na kocečky osmahneme na masle a pridáme do zmesi ...prilejeme hlt šahačky aby bola masa kompaktná...masožrúti možu pridať na kolieska nakrájanú klobásu....dobre premiešanú zmes dáme do gulatej formy vyloženej papierom na pečenie alebo vymazanej a vysypanej strúhankou...vrch posypeme strúhaným cheddarom....pečieme do zlatova na 180 stupnoch...
Ja som to podávala nakrájané na trojuholníky ako tortu na omáčke z pečených paradajok cheddaru na kocky cesnaku soli a mčk...hodí sa k tomu otoustovaná bagetka...dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Plnená cuketa



POTREBNÉ PRÍSADY

Veľká cuketa (patizón), ryža, šampióny, vajce, syr, cibuľa, vegeta, soľ, kmín, čierne mleté korenie, olej (môže byť aj petržlenová vňať) obmena: môžete pridať mleté bravčové mäsko

POSTUP PRÍPRAVY

Vydlabanú cuketu osolím a nechám odstáť a dovtedy pripavím plnku.
Spením si cibuľku, pridám surové šampiony, kmín,- pridusím - je to chutnejšie ako len dať surové do plnky.
Uvarenú ryžu si dám do misky, primiešam pridusené šampióny, rozšľahané vajíčka, soľ, mčk, vegetu a riadne premiešam (ak máte, pridajte petržlenovú vňaťku).
Zlejem cuketu - čo pustila šťavu a vidličkou jemne ponapichujem zvnútra ale nesmiete pejsť až na druhú stranu, aby šťava z plnky nevytekala do pekáča a zbytočne by šťava horela v oleji.
Naplním a dám piecť do horúcej rúry - inak ja dávam na plno asi tak na 5min a to skrz to, aby sa rýchlo prehriala plnka aj zvnútra a rovnomernejšie sa pieklo a nielen vrch ... a potom stiahnem rúru a pomaly pečiem v janskej mise - vrch zakrývam a pred dopečením odokryjem a zapekám.
Posledných cca 5min pred dopečením pridám nastrúhaný na hrubo syr.

obmena: ak robím s mäskom tak to pridávam priamo so šampiónmi - ale neudusím úplne- len sprudka opečiem, aby mäsko ostalo voňavejšie - v rúre dôjde

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Janka V. (bambulkajanka) ID 59700 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

HASE alebo hubkova plnka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnceky nadrobno pokrajanych hub 1 cibula 2 platky chleba 1 hrncek mlieka, alebo bieleho vina 2 PL vlociek( v recepte su sojove) 1 vajce olej, sol, rasca, muskatovy oriesok, ml.c. korenie,zelene bylinky(bazalka, pazitka, zeler. vnat...)

POSTUP PRÍPRAVY

Receptik mam z jednej kucharky, ktoru som dostala od mamci:) Fotku by som sem rada dala, ale zatial nemam...ked budem robit nabuduce, tak odfotim a pridam...:) Je to jednoduchy a chutny receptik.Podme natooo:)

Na oleji spenime cibulku, pridame hubky, sol, rascu a podusime. Ked budu hubky makke, pridame v mlieku(alebo vine) namoceny a vytlaceny chlieb, vajce, vlocky a korenie a miesame kym nezhustne. Nakoniec dochutime bylinkami. Ak chceme, mozme pridat cesnak...ja som pridala a bolo to supis:)))
Mozme podavat so zeleninovym salatikom, alebo plnit zeleninu, napr. paradajky, papriky, cukety, zemiaky aj omelety, palacinky, tortilly..je to na Vas:))

Dufam, ze Vam bude chutit...:))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Patricia P. (trishka) ID 81386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zemiakovo-mrkvové placky



POTREBNÉ PRÍSADY

6 väčších zemiakov, 4 menšie mrkvy, 1 cibuľa, soľ, mčk, 1 vajce, 2 lyžice múky, olivový olej, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme. Polovičku postrúhame na jemnom strúhadle a polovičku na strane (ako na halušky). *Odstránime prebytočnú vodu.*Mrkvu očistéme a postrúhame na jemnom strúhadle.*Cibuľu pokrájeme na jemno.*Všetko spolu zmiešame a necháme postáť cca 5 min.*Pridáme vajce a podľa potreby 2 lyžice (prípadne viac) múky.* Osolíme, okoreníme a pridáme vegetu.*Na olivovom oleji opekáme do zlatista z oboch strán.*Po vybratí odstránime prebytočný tuk.*Podávame s bielym jogurtom a zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Cestoviny s dusenými paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Všetky prísady upraviť podľa počtu osôb: cestoviny (akékoľvek),paradajky (najlepšie mäsité), olivový olej, soľ, troška cukru, bazalka, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny uvaríme "al dente". Paradajky zaparíme a ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky. Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme paradajky, soľ a troška cukru. Dusíme do zhustnutia, potom vmiešame cestoviny a bazalku a petržlenovú vňať, dobre premiešame a odstavíme. Môžeme jesť samostatne alebo aj s mäskom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Karfiol zapečený so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

-1 karfiol -100g tvrdeho syra na struhanie -1Pl stuhanka -100ml smotany na varenie -2 vajcia /stačia aj mini al.jedno väčšie/ -maslo na vymastenie formy -mleté biele korenie a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

-karfiol umyjeme,rozoberieme na ružičky,uvaríme v slanej vode do mäkka a scedíme
-jenskú misu vytrieme maslom a rozložime do nej karfiol /ja som dala stonkami nadol/
-okoreníme a zalejeme stomanou s rozšlahanými vajcami-osolenými
-karfiol posypeme postrúhaným syrom,zmiešaným s troškou strúhanky
-zapekáme 15 min./160 st.

-recept mám z prílohy nového času-rýchle chutné )))

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Andrea KOLLEROVÁ (andreakoller) ID 3657 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 465 (zobrazuje sa 421-430)<< predošlé 1,.,38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu