končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 411-420) | << predošlé 1,.,37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
NALEV NA UHORKYPOTREBNÉ PRÍSADY 2l vody, 1/2l octu, 400g cukru, 1 nakladač, POSTUP PRÍPRAVY Nalev na 8 fliaš(0,7dcl). Sterilizujeme v nom uhorky 20min. na 80 stupnov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Romana N. (NRomana) ID 3383 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.7.2009, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Ríbezľovo-egrešové želé s červeným vínečkomPOTREBNÉ PRÍSADY 300 gramov ríbezlí (červených); 300 gramov egrešov; 1/8 litra vody; 300 ml červeného vínečka; 1 vrecúško zmesi na želírovanie džemov, marmelád, želé 500 gramov cukru POSTUP PRÍPRAVY Pri západe slnka nazbierané ríbezle a egreše zbavíme stopiek a okvetia a približne 5 minút povaríme v 1/8 litri vody. Následne ich prepasírujeme. Môžeme použiť aj odšťavovač - želé síce nebude také číre, ale budú v ňom chutné kúsky ovocia. Vzniknutú ovocnú šťavu odmeriame a doplníme ju červeným vínom na 750 ml. Predtým však vínečko ochutnáme, aby sme túto ovocnú fajnotu nebodaj nepokazili :-))) Primiešame zmes na želírovanie a cukor. Za stáleho miešania pokračujeme v ochutnávke vínka a popri tom privedieme zmes do varu. Varíme asi 2 minútky. Želé plníme do teplých pohárov po okraj. Poháre uzavrieme a vrchnáčiky ozdobíme vrecovinovými klobúčikmi :-) Prajem príjemné chvíle pri ochutnávke palaciniek s ríbezľovo-egrešovo-vínovým želé...manžel sa bude až za ušami zalizovať :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana Z. (zzuz) ID 11727 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
jahôdkovo-banánová diétna marmeládaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 gramov čerstvo odtrhnutých jahôd; 200 gramov banánov; 1 lyžičky kyseliny citrónovej; 1 Diétny želírovací ovocný cukor POSTUP PRÍPRAVY V záhradke nazbierame (alebo v obchode kúpime) jahody, ktoré vykúpeme v čerstvej vode a necháme odkvapkať. Zbavíme stopiek a odvážime 500 gramov. Zvyšné jahody šup do bruška :-) Banány olúpeme a odvážime 200 gramov. Skamarátime ich s jahodami a spoločne ich rozmixujeme alebo roztlačíme vidličkou. Pridáme kyselinu citrónovú a želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme aspoň 3 minúty a stále miešame. Keď nám zazvoní kuchynský budík, hrniec zložíme z platne a ihneď plníme pripravené poháre horúcou zmesou. Po uzavretí ich otočíme na 5 minút hore dnom. Nuž a po vychladnutí marmeládu natierame na sladké pečivo. Variácia: hotovú marmeládu nalejeme do jogurtových kelímkov (alebo do nádoby na výrobu ľadu) a dáme zmraziť...taká lyžička jahodovo-banánovej drene výborne osvieži každý horúci letný dník :-) *dobrú chuť* ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana Z. (zzuz) ID 11727 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Mirabelková marmeládaPOTREBNÉ PRÍSADY mirabelky * kryštálový cukor * kyselina citrónová * POSTUP PRÍPRAVY Na 1 kg mirabeliek 500 g kryštálového cukru a 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 24.7.2011, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cukinová čalamádaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg cukiny bez zrniek, 1 kg cibule, 1 kg papriky, 1/2 l octu, 40 dkg kryštálového cukru, 1 deko, kto má rád, môže si časť cukiny nahradiť šalátovou uhorkou, aj to je super VYJDE 17 KS 3 DCL FLIAŠ POSTUP PRÍPRAVY 1. Cukinu nastrúhame na kolieska. 2. Cibuľu a papriku nakrájame na pásiky. 3. Cukinu, papriku, cibuľu, ocot, cukor a deko dobre premiešame a necháme stáť aspoň 2 hodinky aby sa spojili chute. 4. Potom už len ponakladáme do fliaš a sterilizujeme 10 minút (ja sterilizujem v hrnci vo vode 10 min. odkedy mi začne voda vrieť). Neoľutujete, u nás sa po tejto čalamáde vždy zapráši, tak musím schovávať v pivnici pár fliaš, aby nám vydržali aj na Veľkú noc. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Beáta F. (bejatka) ID 13662 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 19.11.2011, 2:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rebarborový kompótPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg olúpanej rebarbory, 450 až 500 g cukru, kôru z polovice citróna, ak nie ste alergickí môžete pridať aj škoricu (celú) POSTUP PRÍPRAVY Rebarboru pokrájame na asi 2 cm dlhé kúsky. Zalejeme vodou, zasypeme cukrom, pridáme citrónovú kôru a škoricu. Varíme, až rebarbora zmení farbu a cukor sa roztopí. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Studenú rebarboru aj s nálevom a prúžkami kôry dáme do pohárov, ktoré uzatvoríme a sterilizujeme 20 až 30 minút, pri teplote 90 stupňov Celzia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) jana k. (skipy) ID 1344 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.5.2007, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PUPAVOVY MEDPOTREBNÉ PRÍSADY 240 kvetov pupavy, 1lvody, 1kg cukru, 1pomaranč, 2citrony POSTUP PRÍPRAVY Zo žltých kvetov sa pripravuje "púpavový med". Môže sa pripraviť aj vo forme sirupu: 240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť. Potom v zakrytej nádobe dáme do chladnejšej miestnosti odstáť na 24 hodín. Na druhý deň precedíme, pridáme 750 - 1000 g cukru a na miernom ohni povaríme asi 1 hodinu. Pred ukončením varenia pridáme šťavu z jedného pomaranča a dvoch citrónov. Nevaríme celkom nahusto, lebo pri chladnutí ešte zhustne. Uložíme do pohárov z detskej výživy, prípadne držíme v chladničke. V zime sa sirup môže dávať do čaju, alebo do vody. Používa sa hlavne pri prechladnutí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Romana N. (NRomana) ID 3383 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 2.5.2016, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
JAHODOVÝ DŽEM S MANDARINKAMIPOTREBNÉ PRÍSADY 3 - 4 mandarinky; 1 kg cukru; 700g jahôd (môžu byť aj mrazené); prípravok na želírovanie PEKTOGEL alebo niečo podobné. Množstvo podľa návodu na obale a podľa váhy ovocia spolu. POSTUP PRÍPRAVY Umyté neošúpané mandarinky nakrájame na plátky, posypeme 500g cukru a necháme cez noc stáť. Jahody roztlačíme, privedieme do varu, pridáme mandarinky, prepasírujeme a postupujeme ďalej podľa návodu na obale PEKTOGELU. Horúce plníme do pohárov, zavrieme a na 10 minút otočíme hore dnom. Potom obrátime a usklaníme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čalamáda - nesterilizovanáPOTREBNÉ PRÍSADY 7 kg rezanej kapusty, 1 kg cibule, 4 ks jemne nastrúhanej mrkvy, 1,5 kg papriky - najlepšie zelenú aj červenú,2 ks deko, 1 lyžička pyrosiričitanu draselného ( borken - dostať kúpiť v záhradníckych potrebách),0,5 kg kryštálového cukru, 1 l octu POSTUP PRÍPRAVY Všetky nastrúhané suroviny zalejeme nálevom - ocot, cukor,deko - prevarené a vychladnuté + borken a poriadne premiešame. Po pol hodine premiešame znova a necháme stáť do druhého dňa. Na druhý deň preložiť do fliaš alebo do súdka na kapustu. Potom už môžeme konzumovať. Tento šalát chutí stále ako keby bol čerstvo urobený. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 12.11.2023, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Chilli papričky v olejiPOTREBNÉ PRÍSADY olivový alebo kukuričný olej * chilli papričky * malé poháriky s viečkami * POSTUP PRÍPRAVY Kvôli jednému poháriku chilli papričiek v oleji stála celá naša rodinka v pozore. Laurinku sme deň vopred upozornili na našu neskutočne „bohatú“ úrodu papričiek, ktoré sa chystala na ďalší deň s ocinkom oberať. Z garáže vytiahla fúrik, a s povzdychom ťažko pracujúceho človeka vykročila ruka v ruke s odchádzajúcim ockom s nožnicami v ruke zbierať úrodu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 5.10.2020, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 411-420) | << predošlé 1,.,37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >> |