. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 449 (zobrazuje sa 401-410)<< predošlé 1,.,36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečený baklažán so skvelou omáčkou z čerstvých paradajok ... vhodnou aj na grilovanú či pečenú zeleninu alebo cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

množstvo pre cca 2 - 3 porcie : cca 12 ks podlhovastých cherry paradajok alebo 2-3 väčšie klasické paradajky, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 1/3 póru, 1 PL kečupu, 2 ČL hnedého cukru, čerstvé alebo sušené bylinky podľa chuti (oregano, tymián, šalvia, rozmarín), 1 - 2strúčiky cesnaku, slaný syr, petržlenová vňať na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

... potrebovala som nejakú omáčku na grilovaný baklažán a nakoniec improvizáciou vznikla perfektná omáčka, ktorú môžeme použiť napr. aj na pečenú či grilovaú cuketu ... ja som mala s grilovaným baklažánom a vzišlo z toho skvelé jedlo : na malé kúsky pokrájame paradajky, pór prekrojíme po dĺžke na polovicu a pokrájame na tenké plátky ... paradajky a pór opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja, po pár minútach pridáme víno, necháme odpariť alkohol, pridáme kečup, cukor, bylinky, soľ, korenie a povaríme asi 5-7 minút, nakoniec premixujeme ponorným alebo iným mixérom vo vhodnej nádobe do požadovanej konzistencie, dochutíme prelisovaným cesnakom ... rozohrejeme grilovaciu panvicu a na troche olivového oleja opečieme baklažán alebo cuketu, pred koncom pridáme kúsok masla ... opečenú zeleninu dáme na tanier, prelejeme paradajkovou omáčkou, posypeme slaným syrom a petržlenovou vňaťou ... ja som dozdobila opečenou mrkvou ... slaný syr úžasné doplní paradajkovú omáčku ... lahôdka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pyré z Hokkaido tekvice .... výbornéééééé



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis cca pre 2 - 3 osoby : 1 menšia tekvica Hokkaido (moja mala 0,7 kg), 1 väčší zemiak, soľ, čierne mleté korenie, chili, karí korenie, muškátový oriešok, maslo, 20g strúhaného parmezánu alebo syra podobného typu (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirovala som sa nápadom z TV na zdravú alternatívu pyré, a keďže recept som si nezapamätala musela som improvizovať ... trocha som sa bála chuti, pretože tekvicu nemusím, ale zvedavosť zvíťazila a chuť veľmi milo prekvapila ... tekvicu umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na mesiačiky (od šupy netreba čistiť) ... dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 25 - 30 minút do mäkka ... zeniak očistíme, pokrájame na menšie kusy (ako na klasické pyré) a uvaríme do mäkka ... po uvarení zemiak scedíme, pridáme upečenú dreň z tekvice (bez šupy), 2 plátky masla a roztlačíme, dochutíme soľou, korením, karí korením, štipkou chili a štipkou muškátového orieška ... ja som podávala k rybe, ale isto sa hodí aj k mäsu napr. ku kačacinke či steaku ... neváhajte vyskúšať, chutí lepšie ako zemiakové pyré

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Cuketový koláč na slano - mňamka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká cuketa, 1 cibuľa, 350 g šunka, 300 g nastrúhaný syr, 4 vajcia, soľ, korenie, ml. červ. paprika, mletá rasca, sušený cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu očistíme, postrúhame na hrubo, osolíme, aby pustila vodu, necháme postáť a "vyžmýkame". Na panvici si zatiaľ opražíme cibuľu, ku ktorej pridáme šunku (buď ju pokrájajte na kocky, ale ja ju strúham na hrubom strúhadle - je to rýchlejšie), pridáme koreniny a vmiešame k cukete. Pridáme celé vajcia, polku nastrúhané syra, vylejeme na vymastený plech - papier na pečenie nedávajte, lebo mne sa napil šťavou a trošku lepil o koláč. Dáme piecť do rúry na 200°C na 30 minút. Pred koncom pečenia posypeme druhou polkou syra. Necháme vychladnúť, nakrájame a papáme. Dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Erika M. (murka1) ID 25512 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.6.2018, 8:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná čakanka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 ks čakanka, 4 veľké pláty šunky, 1 bambino, sladká smotana, múka podľa potreby, olej na vymastenie zapekacej misy.

POSTUP PRÍPRAVY

Čakanku dáme do vriacej vody na cca 7 min, scedíme. Pripravíme si bešamelovú omáčku, roztopíme v nej syr, osolíme, okoreníme. Vychladnutú čakanku zabalíme do plátkov šunky, uložíme do vymastenej zapekacej misy, zalejeme syrovou omáčkou a dáme na cca 25-30 min do vyhriatej rúry. Podávame s čerstvou francúzskou bagetou.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva V. (lentil) ID 43024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.5.2008, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

SALMOREJO - (citaj salmorecho) - andaluzska specialitka.



POTREBNÉ PRÍSADY

2 strucky cesnaku - 1kg velmi cervenych a dozretych paradajok - 1 mala lyzicka soli (alebo teda podla chuti) - 150g(viac-menej) striedky z bieleho chleba(ja som pouzila bezlepkovy sendvichovy chlieb - nakolko mame v rodine celiaka) - 30g octu (ja davam trosku menej okolo 20g) - 150g oleja panensky olivovy extra..


na ozdobenie - 2 varene vajcia a potom kto moze tak naj je spanielsky jamon na kusocky - alebo potom nejake to udene masko trochu oprazene.

POSTUP PRÍPRAVY

postup v obrazkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

ivana i. (pralina39) ID 38750 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

parný hrniec a čo ďalej



POTREBNÉ PRÍSADY

kuchárky pomôžte toto som dostala a pár receptov by pomohlo.

POSTUP PRÍPRAVY

ďakujééém

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria L. (mery 1777) ID 7859 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 5.1.2009, 13:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

sampinonove sufle



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby:

500 gr. sampinonov*
2 zemiaky*
1 mlada cibulka*
2 struciky cesnaku*
2 vajecne zltky
3 vajecne bielka (ja som dala 3 vajcia - 3 zltka a 3 bielka)
25 gr. masla
1 phar smotany na varenie
maslo a muka na vysypanie formy
voda
olivovy panensky olej
sol
petrzlen

POSTUP PRÍPRAVY

pripravime si zemiakovu kasu a odlozime. na panvici rozpalime olej a pridame cesnak a cibulku na drobno pokrajane - uprazime do zlatista, pridame pokrajane sampinony a nechame ich pekne uprazit - do makucka. pripravene sampinonky primiesame do rezervovanej zemiakovej kase. vyslahame zltka a pridame do zemiakovej kase. bielka vyslahame na pevny sneh - pomaly aby to cele nekleslo. - samozrejme solime podla chuti. na koniec vymazeme formu - ja som pouzila hlinenu okruhlu formu alebo tiez je mozne urobit individualne porcie - takze je si treba zadovazit mensie formicky podla vkusu a poctu jedakov v rodine:)

Podavame s omackou zo smotany na varenie, ktora sa vymiesa z 2 lyzicami zemiakoveho pure - ktore, hups zabudla som to napisat na zaciatku, je potrebne si odlozit ;) - a pridat nakrajany petrzlen.

chutne a lacne aj detom chuti.

dobru chut

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

ivana i. (pralina39) ID 38750 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.1.2015, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PLNĚNÁ RAJČATA



POTREBNÉ PRÍSADY

rajčata,mleté maso,hořčice,kečup,grilovací koření,sýr

POSTUP PRÍPRAVY

seřízneme špičku rajčat a vydlabeme vnitřek.mleté maso osolit,opepřit a opéct na pánvi.vnitřky rajčat,hotové mleté maso,hořčici,kečup,grilovací koření a pažitku smícháme dohromady a celé smažíme na pánvi.hotovou teplou směsí plníme rajčata,která si předem vysypeme solí a pepřem.poklademe do vymazaného pekáčku.když nám zbyde ještě masová směs,můžeme dát okolo.celé to zasypeme sýrem a pečeme 10-15minut.
podáváme s bramborem.moc chutné!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

zdenka p. (zdenkakeltka) ID 16161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ZELENINOVÁ TORTILLA



POTREBNÉ PRÍSADY

1cuketa
1 červená paprika
2cibule
stroužek česneku
100g sýra-eidam
olivy
8vajec

POSTUP PRÍPRAVY

veškerou zeleninu-cuketu,papriku,cibuli a česnek nakrájíme.sýr si nastrouháme.v pekáčku nebo nějaké zápékací misce rozehřejeme olej,kde si cibuli a česnek orestujeme.vložíme nakrájenou zeleninu a chvilku podusíme asi tak 5minut.přidáme olivy.vejce rozkvedláme s nastrouhaným sýrem a směs ze zeleniny přelijeme. pečeme v troubě při mírné teplotě zhruba 20 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

zdenka p. (zdenkakeltka) ID 16161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Roládky s kyslou kapustou.



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kyslej kapusty, 250g údeného mäsa /alebo slaniny alebo špekačiek/, 2 cibule, 3 PL kyslej smotany, 1 ČL kryštálového cukru, soľ, ml. čierne korenie, rasca, olej... na cesto: 400g hladkej múky, 3 vajíčka, 1/2 Čl soli, 2 PL oleja, 4 PL vody...

POSTUP PRÍPRAVY

Údené mäso alebo inú údeninu nakrájame na kocky, 1/3 si odložíme, cibuľu nakrájame nadrobno. Na oleji si speníme cibuľu, pridáme údené a osmažíme. Pridáme kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryté za občasného miešania podusíme. Potom pridáme smotanu, cukor a necháme vychladnúť. Zamiesime si cesto z múky, vajec, soli, oleja a vody, zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chlade odpočívať. Potom si cesto rozdelíme na dve polovice. Každú zvlášť natenko rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na jednu rozotrieme polovicu plnky a zvinieme. Nakrájame roládky asi 5 cm dlhé a poukladáme natesno do pekáčika /netreba vymastiť, ale kto chce môže/. Postup zopakujeme aj s druhým cestom. Roládky posypeme údeným mäsom, ktoré sme si odložili, rascou, zalejeme teplým mäsovým vývarom a prikryjeme alobalom. Pečieme na 180°C, 35 minút. Cesto nasaje vývar a pekne sa uvarí, chute sa navzájom prepoja...jednoducho dobrôtka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 449 (zobrazuje sa 401-410)<< predošlé 1,.,36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu