
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
ivana i. (pralina39) ID 38750 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | SALMOREJO - (citaj salmorecho) - andaluzska specialitka.[ recept č. 5554 zo dňa 27.5.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2 strucky cesnaku - 1kg velmi cervenych a dozretych paradajok - 1 mala lyzicka soli (alebo teda podla chuti) - 150g(viac-menej) striedky z bieleho chleba(ja som pouzila bezlepkovy sendvichovy chlieb - nakolko mame v rodine celiaka) - 30g octu (ja davam trosku menej okolo 20g) - 150g oleja panensky olivovy extra.. na ozdobenie - 2 varene vajcia a potom kto moze tak naj je spanielsky jamon na kusocky - alebo potom nejake to udene masko trochu oprazene. POSTUP PRÍPRAVY postup v obrazkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() pripravime si vsetky prisady ![]() paradajky nechavam chvilku - 2-3min - vo vriacej vode a potom ich osupem - lebo ta koza je potom dost neprijemna v uz hotovom jedle. ![]() do mixera pridame cesnak a paradajky ![]() ostalo mi to potom na nejakych 910g - vsetko - takze tie paradajky + cesnaky + sol - zmixujeme 30sekund na rychlosti5 - to je pre tych co maju termomix, a na inych mixeroch by to mala byt nejaka stredna rychlost. pridame chlieb/striedku +ocot - a znovu zmixujeme 30 sekund na rychlosti 5 a po ukonceni nadstavime 2min - rychlost 10 - cize na inych mixeroch - na maximalnej rychlosti a mozete nechat aj dlhsie aby sa to vsetko dobre zmixovalo. ![]() ked sa skonci program pustime mixer na rychlost 5 a pomaly pridavame tych 150g oleja. ![]() hotove salmorejo prelejeme do vhodnej nadoby a dame do chladnicky - salmorejo sa serviruje chladne - co hlavne v letnych horucich dnoch co nas cakaju pride velmi vhod. ![]() podava sa s pokrajanym vajickom a jamonom - dobru chut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |