končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 42 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
!!!Kuracie kapsy s brokolicovou plnkou!!!POTREBNÉ PRÍSADY ■ 500 g kuracích pŕs (5 kusov) ■ 150 g brokolice ■ 150 g Nivy ■ 1 vajce ■ 1 šľahačková smotana ■ strúhanka ■ mleté biele korenie ■ soľ ■ olej POSTUP PRÍPRAVY 1. Umyté, osušené kuracie prsia jemne naklepeme, ochutíme soľou a mletým bielym korením. Plátky mäsa narežeme tak, aby sa vytvorili kapsičky, ktoré naplníme brokolicovou plnkou 2. Brokolicová plnka: Brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky (môžeme použiť aj ošúpanú stopku) a v osolenej vode uvaríme domäkka. Uvarenú brokolicu rozmliaždime vidličkou a premiešame s postrúhanou Nivou a s vajcom. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Zmes už nesolíme ani nekoreníme, aby viac vynikla chuť brokolice a syra. 3. Kapsy zopneme špáradlom a z oboch strán opečieme na horúcom oleji. Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka. Šťavu podľa potreby zalejeme smotanou a krátko povaríme (2-3 minúty). 4. Podávame s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a ovocným šalátom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2009, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
RYCHLÝ JAHODOVÝ DEZERTPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g jahod 250 g polotučného tvarohu 250 ml šlahačky 2 lžíce cukru piškoty rum alebo jahodová šťáva POSTUP PRÍPRAVY Jahody umyjeme a necháme odkvapkat. Dve tretiny jahod rozmačkáme a utreme dohladka s tvarohom a cukrom. Do zmesi vmiecháme ušlahanou šlahačku. Do misiek dáme piškoty, pokvapkame ich rumom alebo jahodovou šťavou, na ne rozdelíme jahodovou zmes a ozdobíme ostatnými jahodami. Necháme vychladit. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
marcipánPOTREBNÉ PRÍSADY 150ml vody, 150g hladkej múky, 70g masla, cca 500g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Vodu s maslom dáme zovrieť, keď to vrie prisypeme múku a uvaríme kašu. Necháme dobre vychladnúť. Preložíme na dosku a primiešame práškový cukor. Presné množstvo cukru sa nedá zistiť, lebo mnoho záleží na druhu. Na dochutenie použijeme mandlovú aromu.Vypracujeme si tvárnu, nelepivú hmotu, ktrorú si môžeme prifarbiť potr. farbou. Na uschovanie použijeme sáčiky a vložíme do chladničky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 7.3.2011, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gerlachovské rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 25-30 dkg palmarínu, 75 dkg hrubej múky, 1,5 dcl mlieka, 2 dkg kvasníc, 3 PL práškového cukru (kryštál), vanilka, soľ, 4 žĺtky, 25 dkg orechov POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame cesto a rozdelíme na 3 časti. Vyvaľkáme, dáme na plech a na to lekvár, orechy a cesto.Necháme 2 hod. kysnúť. Dáme piecť a po vychladnutí polejeme čokoládou. Pred pečením popichať vidličkou a potrieť vajíčkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Chlieb s paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY •toustový chlieb (môže byť aj toustový grahamový) •mäkký syr •paradajky •tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Toustové chlebíky natrieme mäkkým syrom. Umyté paradajky nakrájame na plátky. Chlebíky poukladáme na plech s papierom na pečenie. Na vrch naukladáme plátky paradajky. Dáme zapiecť do rúry. Potom posypeme najemno nastrúhaným tvrdým syrom a dopečieme. Tip na rýchlu večeru ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zapekačka s lečomPOTREBNÉ PRÍSADY •sterilizované lečo •toustový chlieb •tvrdý syr •soľ POSTUP PRÍPRAVY Lečo trošku podusíme a osolíme. Chlebíky dáme na plech, an ktorom je paper na pečenie. Na chlebíky dáme lečo a posypeme najmno nastúhaným syrom. Pečieme, kým sa nezapečú. Pozor, aby sa syr nespálil. Potom ihneď vyberieme, aby sa veľmi nevysušili. Môžeme potrieť kečupom, alebo dat sunku kto má rád. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané tyčinkyPOTREBNÉ PRÍSADY •20 dkg hladkej múky •20 dkg hrubej múky •30 g droždia •17 dkg tuku na pečenie (hera, helia, smetol...) •1 žĺtok •0,75 - 1 dcl kyslej smotany •1 zarovnaná kávová lyžička soli •2 - 3 polievkové lyžice mlieka na kvások •1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Na doske zmiešame múku, tuk, soľ, žĺtok, smotanu, vyhotovíme cesto, pridáme kvások, spracúvame, kým nevznikne pekné cesto. Spravíme z cesta bochník, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na plát cca 3 mm hrubý, natrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom. Posypeme časť makom, časť rascou, časť nastrúhaným tvrdým syrom. Pečieme na pekáči s papierom na pečenie. Najprv vložíme do rúry vyhriatej na 200 - 220 °C, a keď naskočia, tak stiahneme na 160 - 180 °C a dopečieme. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrové jednohubkyPOTREBNÉ PRÍSADY •3 druhy tvrdého syru •1 PL kyslej smotany •1 - 2 strúčiky cesnaku •olivy •soľ •bagety alebo čerstvé rožky Je to veľmi rýchle a lahodné. Olivy používam kvalitné, dajú dobrú chuť. POSTUP PRÍPRAVY Nastúhame najemno 3 druhy syru, vmiešame smotanu a ak treba osolíme. (Niektoré syry sú slané, soliť veľmi opatrne.) Pridáme pretlačený cesnak a opäť dobre premiešame. Bagetu alebo rožok nakrájame na kolieska. Natrieme syrovú zmes. Na vrch ozdobíme platkom syru a olivou a prepichneme špáradlom. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ŠampiňónyPOTREBNÉ PRÍSADY •čerstvé šampiňóny •vajcia •mleté čierne korenie •soľ •olej •cibuľka POSTUP PRÍPRAVY Umyté a očistené šampiňóny nakrájame na tenké plátky a dusíme na nadrobno pokrájanej cibuľke. Keď sú už dobre udusené, tak posolíme a pokoreníme. Pridáme vajcia a za občasného miešania dorobíme. Podávame s pečivom alebo chlebom, prípadne zemiakmi. Vhodné prílohy sú čerstvá paradajka alebo kyslá uhorka či čalamáda. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekané zemiaky s zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY cuketu baklažán nové zemiaky paradajky čerstvý tymián rascu 2-3 strúčiky cesnaku 2 vajíčka trochu prerastanej slaniny mozzarellu pochúťkovú smotanu soľ čierne korenie olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Baklažán nakrájame na kocky, osolíme a necháme v sitku odpočívať aspoň pol hodinu. Keď pustí nahorklú šťavu, prepláchneme ho studenou vodou a osušíme. Dokiaľ baklažán púšťa horké slzy, pripravíme si zálievku: V miske rozšľaháme 2 vajíčka, pridáme 2-3 rozdrvené strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme pochúťkovú smotanu a rozmiešame to na homogénnu masu. Zapekaciu misku vytrieme olivovým olejom. Na spodok poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky. Ďalšiu vrstvu bude tvoriť cuketa, nakrájaná na kocky, nasledovaná kockami baklažánu a paradajkami, takisto nakrájaných na kocky. Pridáme slaninku (samozrejme nakrájanú na kocky), posypeme nasekaným tymiánom a rascou. Takto vytvorené vrstevnice prelejeme pripravenou cesnakovo-smotanovo-vaječnou zálievkou a pokračujeme v budovaní ďalšieho poschodia, až pokiaľ sa neminie stavebný materiál. Na záver poukladáme na vrch kolieska mozzarelly a ozdobíme tymiánom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.7.2009, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 42 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |