. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 42 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

!!!Kuracie kapsy s brokolicovou plnkou!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

■ 500 g kuracích pŕs (5 kusov) ■ 150 g brokolice ■ 150 g Nivy ■ 1 vajce ■ 1 šľahačková smotana ■ strúhanka ■ mleté biele korenie ■ soľ ■ olej

POSTUP PRÍPRAVY

1. Umyté, osušené kuracie prsia jemne naklepeme, ochutíme soľou a mletým bielym korením. Plátky mäsa narežeme tak, aby sa vytvorili kapsičky, ktoré naplníme brokolicovou plnkou
2. Brokolicová plnka: Brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky (môžeme použiť aj ošúpanú stopku) a v osolenej vode uvaríme domäkka. Uvarenú brokolicu rozmliaždime vidličkou a premiešame s postrúhanou Nivou a s vajcom. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Zmes už nesolíme ani nekoreníme, aby viac vynikla chuť brokolice a syra.
3. Kapsy zopneme špáradlom a z oboch strán opečieme na horúcom oleji. Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka. Šťavu podľa potreby zalejeme smotanou a krátko povaríme (2-3 minúty).
4. Podávame s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a ovocným šalátom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2009, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

RYCHLÝ JAHODOVÝ DEZERT



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g jahod 250 g polotučného tvarohu 250 ml šlahačky 2 lžíce cukru piškoty rum alebo jahodová šťáva

POSTUP PRÍPRAVY

Jahody umyjeme a necháme odkvapkat. Dve tretiny jahod rozmačkáme a utreme dohladka s tvarohom a cukrom. Do zmesi vmiecháme ušlahanou šlahačku.
Do misiek dáme piškoty, pokvapkame ich rumom alebo jahodovou šťavou, na ne rozdelíme jahodovou zmes a ozdobíme ostatnými jahodami.
Necháme vychladit.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

marcipán



POTREBNÉ PRÍSADY

150ml vody, 150g hladkej múky, 70g masla, cca 500g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu s maslom dáme zovrieť, keď to vrie prisypeme múku a uvaríme kašu. Necháme dobre vychladnúť. Preložíme na dosku a primiešame práškový cukor. Presné množstvo cukru sa nedá zistiť, lebo mnoho záleží na druhu. Na dochutenie použijeme mandlovú aromu.Vypracujeme si tvárnu, nelepivú hmotu, ktrorú si môžeme prifarbiť potr. farbou. Na uschovanie použijeme sáčiky a vložíme do chladničky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.3.2011, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gerlachovské rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

25-30 dkg palmarínu, 75 dkg hrubej múky, 1,5 dcl mlieka, 2 dkg kvasníc, 3 PL práškového cukru (kryštál), vanilka, soľ, 4 žĺtky, 25 dkg orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame cesto a rozdelíme na 3 časti. Vyvaľkáme, dáme na plech a na to lekvár, orechy a cesto.Necháme 2 hod. kysnúť. Dáme piecť a po vychladnutí polejeme čokoládou. Pred pečením popichať vidličkou a potrieť vajíčkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Chlieb s paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

•toustový chlieb (môže byť aj toustový grahamový) •mäkký syr •paradajky •tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Toustové chlebíky natrieme mäkkým syrom. Umyté paradajky nakrájame na plátky. Chlebíky poukladáme na plech s papierom na pečenie. Na vrch naukladáme plátky paradajky. Dáme zapiecť do rúry. Potom posypeme najemno nastrúhaným tvrdým syrom a dopečieme. Tip na rýchlu večeru

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Zapekačka s lečom



POTREBNÉ PRÍSADY

•sterilizované lečo •toustový chlieb •tvrdý syr •soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Lečo trošku podusíme a osolíme. Chlebíky dáme na plech, an ktorom je paper na pečenie. Na chlebíky dáme lečo a posypeme najmno nastúhaným syrom.

Pečieme, kým sa nezapečú. Pozor, aby sa syr nespálil. Potom ihneď vyberieme, aby sa veľmi nevysušili.

Môžeme potrieť kečupom, alebo dat sunku kto má rád.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slané tyčinky



POTREBNÉ PRÍSADY

•20 dkg hladkej múky •20 dkg hrubej múky •30 g droždia •17 dkg tuku na pečenie (hera, helia, smetol...) •1 žĺtok •0,75 - 1 dcl kyslej smotany •1 zarovnaná kávová lyžička soli •2 - 3 polievkové lyžice mlieka na kvások •1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Na doske zmiešame múku, tuk, soľ, žĺtok, smotanu, vyhotovíme cesto, pridáme kvások, spracúvame, kým nevznikne pekné cesto. Spravíme z cesta bochník, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
Cesto vyvaľkáme na plát cca 3 mm hrubý, natrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom.
Posypeme časť makom, časť rascou, časť nastrúhaným tvrdým syrom.
Pečieme na pekáči s papierom na pečenie. Najprv vložíme do rúry vyhriatej na 200 - 220 °C, a keď naskočia, tak stiahneme na 160 - 180 °C a dopečieme.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové jednohubky



POTREBNÉ PRÍSADY

•3 druhy tvrdého syru •1 PL kyslej smotany •1 - 2 strúčiky cesnaku •olivy •soľ •bagety alebo čerstvé rožky Je to veľmi rýchle a lahodné. Olivy používam kvalitné, dajú dobrú chuť.

POSTUP PRÍPRAVY

Nastúhame najemno 3 druhy syru, vmiešame smotanu a ak treba osolíme. (Niektoré syry sú slané, soliť veľmi opatrne.) Pridáme pretlačený cesnak a opäť dobre premiešame.

Bagetu alebo rožok nakrájame na kolieska. Natrieme syrovú zmes. Na vrch ozdobíme platkom syru a olivou a prepichneme špáradlom.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Šampiňóny



POTREBNÉ PRÍSADY

•čerstvé šampiňóny •vajcia •mleté čierne korenie •soľ •olej •cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté a očistené šampiňóny nakrájame na tenké plátky a dusíme na nadrobno pokrájanej cibuľke. Keď sú už dobre udusené, tak posolíme a pokoreníme. Pridáme vajcia a za občasného miešania dorobíme.

Podávame s pečivom alebo chlebom, prípadne zemiakmi.

Vhodné prílohy sú čerstvá paradajka alebo kyslá uhorka či čalamáda.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekané zemiaky s zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

cuketu baklažán nové zemiaky paradajky čerstvý tymián rascu 2-3 strúčiky cesnaku 2 vajíčka trochu prerastanej slaniny mozzarellu pochúťkovú smotanu soľ čierne korenie olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán nakrájame na kocky, osolíme a necháme v sitku odpočívať aspoň pol hodinu. Keď pustí nahorklú šťavu, prepláchneme ho studenou vodou a osušíme.



Dokiaľ baklažán púšťa horké slzy, pripravíme si zálievku: V miske rozšľaháme 2 vajíčka, pridáme 2-3 rozdrvené strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme pochúťkovú smotanu a rozmiešame to na homogénnu masu.

Zapekaciu misku vytrieme olivovým olejom. Na spodok poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky. Ďalšiu vrstvu bude tvoriť cuketa, nakrájaná na kocky, nasledovaná kockami baklažánu a paradajkami, takisto nakrájaných na kocky. Pridáme slaninku (samozrejme nakrájanú na kocky), posypeme nasekaným tymiánom a rascou. Takto vytvorené vrstevnice prelejeme pripravenou cesnakovo-smotanovo-vaječnou zálievkou a pokračujeme v budovaní ďalšieho poschodia, až pokiaľ sa neminie stavebný materiál. Na záver poukladáme na vrch kolieska mozzarelly a ozdobíme tymiánom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.7.2009, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 42 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu