končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 34 (zobrazuje sa 31-34) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Žuvačkový guláš :o))POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie kuracích žalúdkov, 1 veľká cibuľa, olej, 1 PL mletej červenej papriky, gulášové korenie, soľ, vegeta, majoránka, zemiačiky, 2 rajčiny, 2 papriky a 1 sáčková gulášová polievka. POSTUP PRÍPRAVY Na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, potom pridáme mletú červenú papriku. Medzi tým si žalúdky - rozmrazené a umyté, nakrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuľke a paprike a restujeme, dávame pozor až sa nepripália, potom pridáme rajčiny a papriky, ktoré sme umyli a nakrájali na drobné kúsky, alebo môžeme dať lečo, to je jedno. Okoreníme, osolíme a ovegetíme ale len trošinku a podlejeme vodou, až sa to dusí. Potom si očistíme zemiačky, nakrájame na drobno a pridáme k žalúdkom a zeleninke, zalejeme vodou, do trištvrte hrnca, záleží, koľko ho chceme mať. Pridáme gulášovú polievku, to preto, aby sme nemuseli zahusťovať, ale kto chce môže tento krok vynechať a klasicky na konci zahustiť múkou, ale ja to robievam takto polievkou. Keď budú žalúdky mäkké aj zemiačky vyskúšame a podľa chuti pridáme ešte soľ. Je to vlastne klasický guláš, len namieto mäska sa tam dávajú žalúdky, ak ste ho ešte nejedli, tak ho určite vyskúšajte. Môjmu 3-ročnému synčekovi veľmi chutí, najmä tie žalúdky a práve on ich volá žuvačky, preto nie žalúdkový ale žuvačkový guláš. Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.8.2007, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablková buchtaPOTREBNÉ PRÍSADY 450 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1 pohár oleja (duritka, ak vám to niečo hovorí, 150 ml), 4 vajíčka, štipka sódy - na hrot nožaa samozrejme jablká, keďže je to jablková buchta a čím viac tým lepšie, ale to minimum sú aspoň 4 väčšie POSTUP PRÍPRAVY Ok, tak postup je strašne ťažký, tak bacha na to!!! ;o) Všetky suroviny dáme do misy... Teraz jablká, umyjeme, oškrabeme, postrúhame a také postrúhané pridáme do misy k ostatným surovinám a naporiadok premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 200°C kým sa neupečie, vôňa nám napovie a takisto aj špáradlo, ja nikedy nesledujem čas, tak neviem... No a po upečení len čakáme, kedy sa bude môcť hamkať, je veľmi chutný aj ku káve pre rodičov a pre deti k čajíku alebo kakavku, ale aj len tak Tento koláč je veľmi rýchly, jednoduchý a dá sa výborne obmieňať, napr. - namiesto kypriaceho prášku dáme kypriaci prášok do perníka, potom má výbornú perníkovú chuť, vtedy po upečení ho môžeme pofŕkať čokoládovou polevou - a k jablkám môžme pridať aj hrozienka a oriešky, alebo aj ak máme kandizované ovocie napr. pomaranč, to má teraz napadlo, tak neviem, vyskúšajte ho a potom mi ho ak bude dobrý pochváľte, ďakujem a prajem dobré papaničko OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 3.2.2008, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Plnené medové rezy :o)POTREBNÉ PRÍSADY 200 g medových plátov (polotovar) Plnka: 8 dl mlieka, 2 žĺtky, 100 g masla, 130 g kryštálového cukru, 2 vanilínové cukry, 80 g Palmarínu, 80 g Zlatého klasu, 1 uvarená káva s cukrom a smotanou - proste takú akú si robievate, okrúhle piškoty, môžu byť aj pomleté oriešky ak nemáme tak Granko a čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Takže najskôr si spravíme plnku: mlieko, žĺtky, cukor, vanilínový cukor a Zlatý klas spolu uvaríme, dávame pozor aby neprihorel, lebo potom by sme museli, rozmýšľať ako túto obrovskú chybu napraviť :o), keď máme uvarený krém dáme ho vychladnúť, občas ho skontrolujeme, pomiešame a dávame pozor, aby nám z neho nik nebral, potom by chýbalo. Keď nám krém vychladol primiešame doň maslo, Palmarín a spolu vyšľaháme ručným mixérom, aby bol hladučký. Tento krém je fakt výborný, využívam ho všade, kde ide krém, všetci moji blízky mi ho chvália. Tak krém je hotový, teraz ideme plniť pláty! Medový plát natrieme pripraveným krémom a nebojte sa nešetrité ním, je ho dosť, na krém dáme piškóty namočené v káve, keď sme piškótami pokryli plát posypeme piškotky orieškami alebo Grankom a potrieme ešte plnkou, na ňu zas uložíme medový plát a postup opakujeme ako pri prvom... Na posledný plát dáme zvyšok plnky, ktorú posypeme orieškami a pofŕkame čokoládovou polevou, alebo ak sme nedávali oriešky, tak plnku posypeme Grankom a necháme v chladničke stuhnúť a potom ham-ham Tento recept je z časopisu, tak s te sa s ním možno stretli, ale je fakt výborný ak zbožňujete med a všetko s ním súvisiace. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.11.2007, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kyškový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček kyšky 1 hrnček hrubej múky 1 hrnček kryštálového cukru 200 ml oeja 1 lyžička sódy 2 lyžice kakaa hrozienka džem kokos POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie vymiešame : kyška, múka, cukor, olej, sóda, kakao pridáme hrozienka ak máme a takéto vymiešané cestíčko dáme piecť na vymazaný a múkou posypaný plech. Pečieme na 200°C , kým není upečené, to zistíme špáradlom, keď sa cesto nelepí je upečené. Po upečení necháme koláč trocha vychladnúť, potom ho potrieme džemom, je jedno akým a posypeme postrúhaným kokosom. Tento koláč je veľmi jednoduchý, rýchly a naozaj dobrý. Najlepšie je, keď máme kyšku z domáceho mlieka ale kto má v dnešnej dobe taký luxus? :o) Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.8.2007, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 34 (zobrazuje sa 31-34) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |