končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 40 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablčník s makomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jabĺk, 500g práškového cukru, 6 vajec, 200ml oleja, 200 ml vlažnej vody, 300g polohrubej múky, 150 g pomletého maku, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Očistené jablká pokrájame na kocky a so 100 g cukru udusíme do mäkka. Žĺtky vymiešame s 300 g cukru do penista. postupne pridáme olej, vodu, múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov. V miske zmiešame mak so zvyšným cukrom a asi 1/3 cesta. plech vystelieme mastným papierom, rozložíme naň udusené jablká. natrieme na ne najprv makové a potom žlté cesto. pečieme asi pol hodiny. Vychladnutý koláč vyklopíme, papier odstránime a vrch polejeme čokoládovou polevou. Necháme ju v chlade stuhnúť a koláč pokrájame na kocky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 5.9.2010, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Croissant z pľundrového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g poohrubej múky, cca 200 ml mlieka, 30g droždia, 60 g cukru, 200 g masla, 2 žĺtky, citrón, 1/2 lyžička soli, tuk na plech, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Múku rozdelíme približne na dve poovice.V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame droždie s lyžicou cukru a necháme vykysnúť. V jednej poovice múky rýchlo spracujeme s maslom tukový bochník, ktorý odložíme do chladničky. Do druhej polovice múky pridáme kvások, cukor, mlieko, žĺtky, soľ a citrónovú kôru. dobre vypracované cesto necháme vykysnúť cca 40 minút. vykysnuté cesto sšte krátko prepracujeme, potom vyvaľkáme na placku, doprostred dáme tukový bochník, a rozvaľkáme. Cesto zložíme zo 4 strán ako obálku, preložíme na polovicu a rozvaľkáme pás, ktorý trikrát preložíme na šírku a trikrát na dlžku, odložíme do chladničky stuhnúť asi na 20 minút.Skladanie a rozvalkanie opakujeme 3x, potom cesto rozdelíme na 4 časti a vyformujeme z nich 4 bochníky. Cesto vyvaľkáme na tvar kruhu, na hrúbku 5 mm a rozrežeme na 8 častí. Na základňu trojuholníka dáme plnku, zvinieme od základne k vršku, prehneme, poukladáme na plech a potrieme vyšlahaným vajcom, ale iba vrch, lebo cesto by sa horšie lístkovalo.Pečieme v dobre vyhriatej rúre cca 20 minút. ja dávam do croissantov aj sladké aj slané plnky. Sladké : dusené jabĺka s cukrom a škoricou, nutela, džem, tvarohová plnka,.... Slané : plátok syra a šunky, bryndza s pážitkou, tvaroh s kečupom, kyslá kapusta a koliesko klobásky, nastrúhaná niva, pečeˇová pašteta s pážitkou,...Pri slaných som zvykla vrch posypať rascou, sezamom, vegetou,... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.10.2011, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Olejová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajíčka, 1 prášok do pečiva, 1 PL hrubej múky na obaľovanie ovocia, 500 g ovocia, tuk a múka na plech POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku s cukrom a práškom do pečiva, pridáme olej, vajcia, mlieko a dôkladne vypracujeme hladké cesto. Nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Navrch poukladáme ovocie premiešané s hrubou múkou. Vložíme do dobre vyhriatej rúry a pečieme do ružova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Džem z tekvice alebo cukietPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg tekvíc, 1 kg cukru, 4 galaretky - pomarančové alebo citrónové, 5 ČL citrodeka, 1 aróma - pomaranč alebo citrón, kôra z 2 pomarančov alebo citrónov POSTUP PRÍPRAVY Polovicu tekvice porežeme na kocky, druhú polovicu postrúhame na hrubšom strúhadle. všetko spolu varíme do zhustnutia, potom pridáme cukor, galaretky, citrodeko arómu a varíme cca 30 minút. nakladáme do fliaš. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2011, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marošove banánoveé rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 6 vajec, 150g kryštálového cukru, 1 PL kakaa, 150 g plohrubej múky, 0,5 balíčka prášku do pečiva Krém: 300 ml mlieka, 3PL polohrubej múky, 250g masla, 1 vanilkový cukor, 250 g kryštálového cukru ďalej budeme potrebovať marhuľový džem, 3 banány, čokoládovú polevu POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Bielky vyšlaháme s kryštálovým cukrom dopenista, postupne pridáme žĺtky, polohrubú múku, kakao, kypriaci prášok. cesto upečieme. ešte teplé cesto natrieme džemom a poukladáme kolieska banánov. KRÉM: Z mlieka, múky a cukru uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. do studenej kaše postupne pridávame maslo, všetko dobre premiešame. krím opatrne nanesieme na banánovú vrstvu. zdobíme čokoládovou polevou alebo strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 4.9.2010, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Karfiol v mletom mäsePOTREBNÉ PRÍSADY 1 karfiol, 800g mletého mäsa, 3 vajcia, 1 rožok, 250ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, oregáno, 100g postrúhaného syra POSTUP PRÍPRAVY Očistený karfiol varíme v slanej vode cca 5 minút. potom ružičky necháme ochladnúť. mleté mäso zmiešame s jedným vajcom, rozmočeným rožkom, preidáme soľ, korenie, a spolu dobre spracujeme. zo zmesi postupne robíme malé placky, na každú dáme kúsok karfiolu, zabalíme ho a uložíme do pekáča. pekáč dáme do vyhriatej rúry, asi po 20 minútach ho vyberieme a zalejeme so zmesou mlieka, v ktorom sme rozhabarkovali 2 vajcia, štipku oregana a soli. na 10 minút vložíme do rúry, potom vrch posypeme syrom a dopečieme. vhodnou prípohou je zemiaková kaša a zeleninivý šalát. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medová marlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 600 g pol. múky, 100 g masla (obyčajné !!! ,nepoužívajte do toho koláča ani palmarin, či iné rastlinné maslo ), 200 g pr. cukru, 2 PL medu, 1 ČL octu, 1PL sódy bikarbóny. Plnka : 1 maslo, 1 salko POSTUP PRÍPRAVY Cesto : Maslo, med, pr. cukor dáme do hrnca s hrubším dnom a necháme prevrieť. Rozmiešame sódu bikarbónu s octom v hrnčeku, vlejeme ku maslu a rýchlo miešame a varíme. Pridáme rozšlahané vajíčka a prevaríme. Túto zmes necháme cca 5 minút odstáť a vlejeme do múky, vyrobíme cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote 1 hodinu odstáť. Z tohto cesta urobíme 6 - 7 plátov a pečieme ich cca 5 minút pri 180 stupňoch. Plnka : Salko varíme vo vodnom kúpely asi 3 hodiny, vychladnuté vymiešame s maslom a plníme pláty cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Námornícky šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Ryby v paradajkovej omáčke (použijeme aj šťavu), tatárska omáčka, vajíčka na tvrdo, kyslé uhorky, cibuľa, kečup, soľ, ml.č.korenie, kto chce môže pridať 2 - 3 zemiaky uvarené v šupke. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame dohromady, necháme odstáť a podávame s pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.4.2010, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Špenátová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mrazený špenát,cibuľka, maslo, vajíčka, mlieko, cesnak, soľ,strúhanka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle podusíme cibuľku, pridáme špenát, osolíme, dusíme. Podlejeme troškoou mlieka, dochutíme cesnačikom. Zahustíme troškou strúhanky a vajíčkom. Do vychladnutej hmoty zamixujeme maslo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.7.2011, 13:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
NÁTIERKA Z ČIERNEJ REĎKOVKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 čierna reďkovka, 250 g tvarohu, 3 vajíčka na tvrdo, 1 cibuľa ( nemusí byť), 1 tatárska omáčka, soľ, č. korenie, kto chce môže nastrúhať 1 jabĺčko. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny nadrobno postrúhame a dobre premiešame s tvarohom a tatárskou. Zdobíme s paradajkou, paprikou. Prajeme dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 40 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |