. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alžbeta D. (darma72) ID 148846
mimibazar.sk/darma72
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.4.2010
Naposledy: 26.4.2024 18:57
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 40
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 40 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablčník s makom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jabĺk, 500g práškového cukru, 6 vajec, 200ml oleja, 200 ml vlažnej vody, 300g polohrubej múky, 150 g pomletého maku, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené jablká pokrájame na kocky a so 100 g cukru udusíme do mäkka. Žĺtky vymiešame s 300 g cukru do penista. postupne pridáme olej, vodu, múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov. V miske zmiešame mak so zvyšným cukrom a asi 1/3 cesta. plech vystelieme mastným papierom, rozložíme naň udusené jablká. natrieme na ne najprv makové a potom žlté cesto. pečieme asi pol hodiny. Vychladnutý koláč vyklopíme, papier odstránime a vrch polejeme čokoládovou polevou. Necháme ju v chlade stuhnúť a koláč pokrájame na kocky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.9.2010, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Croissant z pľundrového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g poohrubej múky, cca 200 ml mlieka, 30g droždia, 60 g cukru, 200 g masla, 2 žĺtky, citrón, 1/2 lyžička soli, tuk na plech, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Múku rozdelíme približne na dve poovice.V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame droždie s lyžicou cukru a necháme vykysnúť. V jednej poovice múky rýchlo spracujeme s maslom tukový bochník, ktorý odložíme do chladničky. Do druhej polovice múky pridáme kvások, cukor, mlieko, žĺtky, soľ a citrónovú kôru. dobre vypracované cesto necháme vykysnúť cca 40 minút. vykysnuté cesto sšte krátko prepracujeme, potom vyvaľkáme na placku, doprostred dáme tukový bochník, a rozvaľkáme. Cesto zložíme zo 4 strán ako obálku, preložíme na polovicu a rozvaľkáme pás, ktorý trikrát preložíme na šírku a trikrát na dlžku, odložíme do chladničky stuhnúť asi na 20 minút.Skladanie a rozvalkanie opakujeme 3x, potom cesto rozdelíme na 4 časti a vyformujeme z nich 4 bochníky. Cesto vyvaľkáme na tvar kruhu, na hrúbku 5 mm a rozrežeme na 8 častí. Na základňu trojuholníka dáme plnku, zvinieme od základne k vršku, prehneme, poukladáme na plech a potrieme vyšlahaným vajcom, ale iba vrch, lebo cesto by sa horšie lístkovalo.Pečieme v dobre vyhriatej rúre cca 20 minút.
ja dávam do croissantov aj sladké aj slané plnky.
Sladké : dusené jabĺka s cukrom a škoricou, nutela, džem, tvarohová plnka,....
Slané : plátok syra a šunky, bryndza s pážitkou, tvaroh s kečupom, kyslá kapusta a koliesko klobásky, nastrúhaná niva, pečeˇová pašteta s pážitkou,...Pri slaných som zvykla vrch posypať rascou, sezamom, vegetou,...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 27.10.2011, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Olejová bublanina



POTREBNÉ PRÍSADY

1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajíčka, 1 prášok do pečiva, 1 PL hrubej múky na obaľovanie ovocia, 500 g ovocia, tuk a múka na plech

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame múku s cukrom a práškom do pečiva, pridáme olej, vajcia, mlieko a dôkladne vypracujeme hladké cesto. Nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Navrch poukladáme ovocie premiešané s hrubou múkou. Vložíme do dobre vyhriatej rúry a pečieme do ružova.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Džem z tekvice alebo cukiet



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg tekvíc, 1 kg cukru, 4 galaretky - pomarančové alebo citrónové, 5 ČL citrodeka, 1 aróma - pomaranč alebo citrón, kôra z 2 pomarančov alebo citrónov

POSTUP PRÍPRAVY

Polovicu tekvice porežeme na kocky, druhú polovicu postrúhame na hrubšom strúhadle. všetko spolu varíme do zhustnutia, potom pridáme cukor, galaretky, citrodeko arómu a varíme cca 30 minút. nakladáme do fliaš.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2011, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marošove banánoveé rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 6 vajec, 150g kryštálového cukru, 1 PL kakaa, 150 g plohrubej múky, 0,5 balíčka prášku do pečiva Krém: 300 ml mlieka, 3PL polohrubej múky, 250g masla, 1 vanilkový cukor, 250 g kryštálového cukru ďalej budeme potrebovať marhuľový džem, 3 banány, čokoládovú polevu

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Bielky vyšlaháme s kryštálovým cukrom dopenista, postupne pridáme žĺtky, polohrubú múku, kakao, kypriaci prášok. cesto upečieme. ešte teplé cesto natrieme džemom a poukladáme kolieska banánov.
KRÉM: Z mlieka, múky a cukru uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. do studenej kaše postupne pridávame maslo, všetko dobre premiešame. krím opatrne nanesieme na banánovú vrstvu. zdobíme čokoládovou polevou alebo strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.9.2010, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Karfiol v mletom mäse



POTREBNÉ PRÍSADY

1 karfiol, 800g mletého mäsa, 3 vajcia, 1 rožok, 250ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, oregáno, 100g postrúhaného syra

POSTUP PRÍPRAVY

Očistený karfiol varíme v slanej vode cca 5 minút. potom ružičky necháme ochladnúť. mleté mäso zmiešame s jedným vajcom, rozmočeným rožkom, preidáme soľ, korenie, a spolu dobre spracujeme. zo zmesi postupne robíme malé placky, na každú dáme kúsok karfiolu, zabalíme ho a uložíme do pekáča. pekáč dáme do vyhriatej rúry, asi po 20 minútach ho vyberieme a zalejeme so zmesou mlieka, v ktorom sme rozhabarkovali 2 vajcia, štipku oregana a soli. na 10 minút vložíme do rúry, potom vrch posypeme syrom a dopečieme. vhodnou prípohou je zemiaková kaša a zeleninivý šalát.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medová marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia, 600 g pol. múky, 100 g masla (obyčajné !!! ,nepoužívajte do toho koláča ani palmarin, či iné rastlinné maslo ), 200 g pr. cukru, 2 PL medu, 1 ČL octu, 1PL sódy bikarbóny. Plnka : 1 maslo, 1 salko

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto :
Maslo, med, pr. cukor dáme do hrnca s hrubším dnom a necháme prevrieť. Rozmiešame sódu bikarbónu s octom v hrnčeku, vlejeme ku maslu a rýchlo miešame a varíme. Pridáme rozšlahané vajíčka a prevaríme. Túto zmes necháme cca 5 minút odstáť a vlejeme do múky, vyrobíme cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote 1 hodinu odstáť.
Z tohto cesta urobíme 6 - 7 plátov a pečieme ich cca 5 minút pri 180 stupňoch.

Plnka : Salko varíme vo vodnom kúpely asi 3 hodiny, vychladnuté vymiešame s maslom a plníme pláty cesta.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Námornícky šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Ryby v paradajkovej omáčke (použijeme aj šťavu), tatárska omáčka, vajíčka na tvrdo, kyslé uhorky, cibuľa, kečup, soľ, ml.č.korenie, kto chce môže pridať 2 - 3 zemiaky uvarené v šupke.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame dohromady, necháme odstáť a podávame s pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.4.2010, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Špenátová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

Mrazený špenát,cibuľka, maslo, vajíčka, mlieko, cesnak, soľ,strúhanka.

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle podusíme cibuľku, pridáme špenát, osolíme, dusíme. Podlejeme troškoou mlieka, dochutíme cesnačikom. Zahustíme troškou strúhanky a vajíčkom. Do vychladnutej hmoty zamixujeme maslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.7.2011, 13:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

NÁTIERKA Z ČIERNEJ REĎKOVKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 čierna reďkovka, 250 g tvarohu, 3 vajíčka na tvrdo, 1 cibuľa ( nemusí byť), 1 tatárska omáčka, soľ, č. korenie, kto chce môže nastrúhať 1 jabĺčko.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny nadrobno postrúhame a dobre premiešame s tvarohom a tatárskou. Zdobíme s paradajkou, paprikou. Prajeme dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 40 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu