. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 110 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Gaštanové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Čo budete potrebovať: 4 vajcia., 6 lyžíc kryštálového cukru., 6 lyžíc polohrubej múky., dl oleja., lyžička kakaa., prášok do pečiva., Plnka – 1/2 masla., 3 lyžice práškového cukru., kocka gaštanového pyré., zlatý klas., 3 dl mlieka., Karamelová šľahačka – 4 lyžice kryštálového cukru., 3 dl mlieka., 2 práškové šľahačky., stužovač šľahačky.,

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok. premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.
Plnka – Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
Karamelová šľahačka – Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme.

Moje obmeny:
Ja som dávala 6 vajec nie 4 a kakaa tiež trošičku viac aby bolo cesto viac hnedšie.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Marcela H. (Jasminn) ID 95748 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.5.2014, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Osviežujúci gaštanovo - smotanový sen - ODOLÁTE?



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 200g prášk. cukru, 1dcl vlažnej vody, 150g polohrubej múky, 100g pomletých orechov, 1 prášok do pečiva, 0,5 dcl oleja Džem na potretie cesta - podľa chuti, ja som dala vyšňový-jemne kyslejší Gaštanová plnka: 2ks mrazeného gaštanového pyré, 2 ks tortová plnka STILLA CREAM (bez príchute) z Kauflandu + 250 ml mlieka, 1ks 250g kyslej pochúťkovej smotany 2. plnka: 3ks smotany na šlahanie (kaufland 1ks-0,59 E), 4ks stužovač šlahačky 1x balenie medových plátov

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešať žĺtka s cukrom (može byť aj krupicový), pridať vodu, olej. Múku, orechy a prášok do peč. premiešať a vmiešať do žĺtkov. nakoniec zľahka primiešať vyšlahané bielka.
Pečieme na 180° do zlatista.
Upečené vychladnuté cesto potrieme džemom.Na to dáme gaštanovú plnku.
Gaštan. plnka: 2 sáčiky Stilla cream zmiešame spolu s mliekom podla návodu (na 2 sáčiky len 250 ml mlieka! aby to bolo hustejšie), pridáme kyslú smotanu- tým sa to rozriedi a nie je to tak sladké (množstvo podľa chuti). do vymiešanej zmesi pridáme rozmrazené gaštanové pyré a spolu ešte premiešame.
Na džem dáme gaštanovú plnku.
Vyšlaháme šlahačku so stužovačmi. Naraz 2 šlahačky a 2 stužovače- rozotrieme na gaštanovú plnku, potom to isté s daľšími 2. Po rovnomernom rozotretí šlahačky si nakrájame medové pláty na štvorce.
Tieto potom naukladáme na šlahačkovú vrstvu. Pláty možme ešte pokvapkať čokoládou.
Koláč dáme do chladničky- najlepšie cez noc aby zmakli medové pláty, druhý deň ešte dokrojíme do štvorcov.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Soňa L. (sonalove) ID 79253 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.10.2011, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

***GAŠTANOVO-KARAMELOVÝ SEN***



POTREBNÉ PRÍSADY

tento zákusok myslím pochutí každému... jeho príprava je neskutočne rýchla, nezaberie veľa času a popritom výsledok je ohromujúci....robievam ho veľmi často, pretože milujeme gaštanové pyré....cestíčko je lahodne krehké-nadýchané, plnka jemná.... a teda niet čo dodať... už len snívať ako sa rozplýva na jazyku...

POSTUP PRÍPRAVY

postup aj ingrediencie sú pri jednotlivých obrázkoch....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 226 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (122) posledné: 10.4.2019, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládový a gaštanový nepečený koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

BB keksy * 1 cokoladovy puding z 1/2l mlieka * 2 mensie banany * gastanove pyre 2x200g * maslo * cukor * smotana na slahanie * cokolada na posypku * rum *

POSTUP PRÍPRAVY

vid foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 26.2.2012, 11:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Kočky zlaté... Receptík na túto tortu som dostala od kamarátky Esterky, ktorú týmto pozdravujem ♥ V relácii "Tajomstvo mojej kuchyne" ju piekla Kamila Magálová. Je to torta pre všetky oslavy, svadby, krstiny, či len tak k nedeľnému posedeniu, proste všestranná a naozaj MAXI DELIKÁTNA !!! Garantujem úspech na všetky strany. ...A Ako opísala Kamila pri príprave torty : "Garantujem, že ju ani do chladničky nevložíte, nakoľko od stola nikto neodíde, pokiaľ sa celá nezje"

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je v obrázkoch... Tortička je za hodinku s prípravou aj 45min. pečením hotová. Nejde do nej ani deko múky a ani deko pridaného cukru. Nech sa páči, poďme piecť :-)
Pripravíme si :
KORPUS
8 vajec
2 gaštanové pyré (1kus má 250g)

PLNKA
2 šľahačky v prášku

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 418 návštěvníkov)

Marika S. (finka) ID 64179 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (379) posledné: 22.5.2021, 7:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechové rohlíčky z krehkého cesta plnené gaštanovo lekvárovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 50 dkg hladkej múky (použila som svoju obľúbenú Koláčovú), 30 dkg Hery (dala som 25 dkg Hery a 5 dkg masla), strúhaná kôra z polovice citróna, 1 vajce, 2 žĺtky, 20 dkg mletých orechov, 20 dkg práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru. Plnka: 250 g gaštanového pyré ochuteného umom, cca 3 veľké polievkové lyžice kyselšieho lekváru - použila som hustý čučoriedkový džem. Okrem toho vanilkový cukor a práškový cukor na obalovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Margarín rozmrvíme do múky, pridáme vajce, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, strúhanú citrónovú kôru a mleté orechy. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme minimálne na 30 minút do chladničky. Po tomto čase cesto vyberieme z chladničky (odoberáme vždy len po troche a zvyšok nechávame v chladničke) a vyvaľkáme na plát. Formičkou vykrajujeme kolieska. Gaštanové pyré ochutené umom (dá sa takéto kúpiť) vidličkou dobre roztlačíme, pridáme hustý lekvár alebo džem a dobre vymiešame. Naplníme zdobičku a na každé koliesko nastriekame prúžok plnky. Zvinieme do rožka a uložíme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie (z tejto dávky mi vyšlo 2,5 plecha) a dáme piecť do vyhriatej rúry. V pôvodnom recepte sa píše, že je dôležité, aby rúra bola vyhriata. Pečieme cca 10 minút na 180 C. Ihneď po upečení obaľujeme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým.

Tento recept som objavila na jednom maďarskom blogu, bohužiaľ som si neodložila názov toho blogu.
Keďže neviem po maďarsky, veľmi mi pomohla kolegyňa, ktorá mi preložila to, čo nepreložil prekladač.
Rohlíčky s takto pre mňa netradičnou plnkou sú výborné, krehké, až sa rozplývajú na jazyku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 15.6.2012, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Muchy :-) z gaštanového pyré na detskú oslavu (iná možnosť guličiek)



POTREBNÉ PRÍSADY

2x 250g mrazené gaštanové pyré, 150g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, rumová esencia alebo trošku rumu- podľa chuti, 150g pomletých piškótov, 125g masla, čokoláda na obliatie , mandlové lupienky, cukrové ozdoby v tvare guličiek, na ústa vymiešané bielko s cukrom a citrónom. z tohoto množstva vyjde cca 60 ks- podľa velkosti.

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame rozmrznuté pyré, práškový a vanilkový cukor, piškóty, rumovú esenciu a maslo na cesto, urobíme guličky a dáme ich trochu vychladiť. potom ich namáčame v čokoláde a hneď pridávame krídla - mandlové lupienky, oči- cukrové ozdoby v tvare guličiek. keď čokoláda zaschne urobíme si z bielka , práškového cukru a citronu HUSTÚ polevu, dáme ju do sáčika alebo zdobičky a urobíme ústa, necháme v chladničke stvrdnúť. Až potom dáme do dózy a skladujeme v chladničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Soňa L. (sonalove) ID 79253 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.3.2013, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanový rez



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškót: 4 vajcia, 6 PL kryšt. cukru, 6 PL polohr. múky, 1dcl oleja, 1 PL kakaa, 1 práš. do pečiva Plnka: 1/2 masla, 3PL práš. cukru, 2 kocky gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 3 dcl mlieka. Uvaríme zlatý klas s mliekom a vymiešame maslo s cukrom a pridáme gašt. pyré. Nakoniec dáme všetko dokopy. Karamelová šľahačka: 3 PL kryšt. cukru upálime na karamel a pridáme 3dcl mlieka. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme 2 práškové šľahačky + stužovač s karamelovým mliekom

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, kakao, múku s kypr. práškom. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme gašt. plnku. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky a nakoniec postrúhame čokoládu. :o)

Dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Hana H. (hannulik) ID 117128 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 16.8.2016, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jemná gaštanová roládka



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto:7 väčších vajec,5 PL polohrubej múky,7PL práškového cukru,1/2 ČL PDP,2PL kakaa gaštanový krém:kocka gaštanového pyré,40g masla,1-3PL prášk.cukru,1PL vody,trošku rumu šľahačka:šľahačková smotana,3 stužovače,cukor podľa chuti, banány+kakao

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 3.11.2013, 0:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy z gaštanového pyré s karamelovou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 veľké vajcia, 6 PL kryšt. cukru, 6 PL preosiatej polohrubej múky, 100 ml oleja, 2 PL kakaa,1 pdp PLNKA: 100 g masla, 4 PL prášk. cukru, 250 g gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 300 ml mlieka KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA: 4 PL kryšt. cukru, 300 ml mlieka, 2 práškové šľahačky (osvedčila sa mi modrá ochutená od Dr.Oetker), 1 Smetafix

POSTUP PRÍPRAVY

1. Šľahačka: Kryštálový cukor upálime na karamel a opatrne zalejeme mliekom (zvykne to veľmi prskať na všetky strany). Necháme karamel úplne rozpustiť pri miernej teplote bez miešania (trvá to aj štvrť hodinu). Potom ešte asi 1 minútu povaríme za občasného premiešania a necháme vychladnúť v chladničke cez noc.
2. Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, kakao a múku s pdp. Cesto vylejeme na hlbší a menší plech, ktorý sme si vopred vymastili a pomúčili hrubou múkou. Pečieme ho pri teplote 175°C asi 5-7 minút. Následne ho necháme v miestnosti vychladnúť. Vzniknutú kôrku na povrchu jemne zoškriabeme, aby nám nerobila šarapatu pri natieraní plnky.
3. Plnka: Z mlieka a Zl. Klasu si urobíme hustý puding, ktorý necháme prikrytý potravinovou fóliou vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme maslo, prášk. cukor a pokrájané gašt. pyré. Do tejto masy potom postupne zašľahávame puding. Následne hotový krém natrieme na korpus a zarovnáme. Nakoniec navrstvíme šľahačku, na ktorú urobíme jemné vlnky vidličkou a ponad koláčik ozdobne preosejeme kakao alebo dozdobíme čokoládovou ryžou.
4. Šľahačka: Vychladnuté karamelové mlieko zmiešame s oboma práškovými šľahačkami a stužovačom a dobre dotuha vyšľaháme (tiež to chvíľu trvá).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 2.2.2014, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 110 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu