. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DIA RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39)<< predošlé 1, 2, 3, 4

DIA RECEPTY

DIA Marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100g kokosového tuku, 2 PL medu, 2 KL octu, 2 PL sódy bicarbóny, 100g hnedého cukru, 6 tabletiek stévie, 2 vajcia, 700 g múky (400 g špaldovej hladkej, 200 g kukuričnej hladkej, 100g pohánkovej), koňak, 1 dcl mlieka.\r\nPlnka: 3x karamelový puding, 600ml mlieka, 6 tabletiek stévie, 2x Olé puding, 3x smotanový karamelový jogurt, karamelové pikao

POSTUP PRÍPRAVY

- CESTO: sódu bicarbónu, ocot, tuk, cukor, stéviu a med dáme do nádoby. Dáme na sporák zohriať, do rozpustenia.\r\n- keď je všetko rozpustené, dáme dolu a počkáme kým to trošku vychladne.\r\n- do veľkej nádoby navážime múku, vajcia, koňak alebo rum.\r\n- pridáme rozvarené prísady a miešame cesto. Ak je príliš husté, pomaly si dolievame mlieko. Tak aby sa zmiesilo. \r\n- rozdelíme cesto na 7 rovnakých kúskov.\r\n- postupne vyvaľkáme každý kúsok na požadovaný tvar a dáme upiecť.\r\n- upečené pláty dáme vychladnúť. \r\n- PLNKA: z mlieka, Stévie a pudingov uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.\r\n- do ďalšej misy dáme smotanové jogurty, Olé pudingy a karamelové pikao. \r\n- pridáme vychladnutú kašu do pudingov a poriadne premiešame. Ak je plnka príliš hustá, tak ju zriedime mliekom. \r\n\r\n- pripravíme si podložku a postupne plníme pláty plnkou.\r\n- nakoniec potrieme pláty aj zvonku plnkou a ozdobíme podrvenými plátmi \r\nDOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.3.2013, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

DIA kávová zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

100ml vody, 1 ČL Nescafé, 150ml 12% smotany, 1bal. šlahačka v prášku bez cukru Dr. Oetker, 250g tvaroh, 3ČL náhradného sladidla SWEET

POSTUP PRÍPRAVY

Foto momentálne nemám, ale pri najbližšej výrobe zmrzlinky pridám ;o)
Kávu zalejeme 50ml horúcej vody a dolejeme 50ml studenej vody. Nalejeme do mixéra. Pridáme smotanu, šľahačku v prášku - rozmixujeme. Pridáme tvroh, sladidlo a zas chvíľku mixujeme.
Dáme do misky s vrchnákom a vložíme do mrazničky. Po hodine mrazenia ešte premiešame. cca po 5 hodinách môžeme maškrtiť ;o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.5.2009, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Diankine DIA tajomstvo



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto : 5 vajec, 60 g fruktozy, 50 g polohrubej múky, 60 g grahamovej múky, 1 PL oleja, 1 roztlačený banán, 1/2 PDP, 1 KL sody bicarbony. Krém 1 : 2 x karamelový puding, 500 ml mlieka, sacharín, troška stévie, 1 nátierkové maslo bez príchute Krém 2: šlahačka bez cukru v prášku, 150 ml mlieka, 1 pochúťková smotana, kakao na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Kedže moja dcéra je diabetička, pečieme takéto koláčiky bez cukru.
Tento si vymyslela a upiekla dnes moja dia-dcéra. (11 rokov).
A môžem povedať, že je perfektný........ :-) mnááááááám

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Dana S. (Dana253) ID 141179 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 13.8.2014, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Čokoládové dia brownies



POTREBNÉ PRÍSADY

10 dkg 90 % čokolády\r\n\r\n10 dkg múky ( 1/2 hladká, 1/2 celozrnná)\r\n\r\n10 dkg fruktozy ( dávam 6-7 dkg a stačí to)\r\n\r\n2 dkg kvalitného kakaa - nesladené, riadne kakao\r\n\r\n1/2 prášku do pečiva\r\n\r\n2 čajové lyžičky nescafé\r\n\r\n2 veľké vajcia\r\n\r\n1 dcl oleja\r\n\r\n1 hrsť mletých orechov

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najprv si pripravíme suchú zmes: Čokoládu si posekáme na jemno a dáme do misy. Pridáme ki nej múku, fruktozu, kakao a prášok do pečiva. Odložíme nabok.\r\n\r\n2. V druhej miske pripravíme vlhkú zmes: Kávu si rozpustíme v 1PL vlažnej vody, pridáme vajcia a postupne pridávame olej za postupného miešania. Mierne vymiešame, netreba sa trápiť.\r\n\r\n3. Suchú zmes pridáme k vlhkej zmesi a to jest hotovo.\r\n\r\n4. Masielkom si vymastíme nízku formu o priemere 24 cm. Zmes rovnomerne rozložíme. Vrch posypeme nasekanými orechami, alebo mandľovými lupienkami alebo kokosom. čim chcete.\r\n\r\n5.Pečieme na 175 C 18-20 minút. V žiadnom prípade nie viac, aj keby sa Vám zdalo, že zvnútra se ešte lepí. Koláčik ,,dôjde,, po vybratí ešte od horúcej formy. Inak Vám preschne !!!\r\n\r\nTento koláčik robí moja dcéra a je výborný. Hlavne ked vám ho niekto pripraví a nemusíte ani riady umývať. To je na tom to najlepšie.\r\n\r\nAle je fakt perfektný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Dana S. (Dana253) ID 141179 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Banánové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia,50g Sorbitu (práškový cukor, DIA),250g polohrubej múky,kypriaci prášok do pečiva, Vanilkový cukor (DIA) / ak nemáme tak citrónovú kôru strúhanú,1dl oleja, 2dl vody, 4 banány, 250g masla, 1 citrón, čokoládu DIA,kakao, tekuté sladidlo.masť

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta/korpus:
-4 vajcia,50g Sorbitu, 250g polohrubej múky, kypriaci prášok do pečiva, citrónová kôra/alebo vanilkový cukor DIA,1dl oleja, 2dl vody

Bielka so sorbitom vyšľaháme na tuhý sneh.
Do žĺtkov pridáme kypriaci prášok do pečiva, 1dl oleja, 2dl vody. Postupne začneme primiešavať múku a sneh vyšľahaný so Sorbitom. Keď to máme dobre vymiešané pridáme kakao podľa toho akú tmavú piškótu chceme mať. Takto pripravené cesto vyleje ma plech pomastený a múkou posypaný. Pečieme pri 180° približne 15 minút.
Keď máme cesto upečené preklopíme ho a nožíkom jemne ošúpeme. Prekrojíme na rovnaké časti.

Plnka:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monča Ď. (mona15851) ID 220763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Šišky aj pre diabetikov



POTREBNÉ PRÍSADY

na 22 kusov potrebujeme: 300 g polohrubej múky / 20 SJ, 200 ml mlieka/ 1 SJ, 10 g droždia, 1 PL cukru / 1 SJ, 1 žĺtok, soľ, olej na vyprážanie plnka: ovocie alebo tvarohová plnka t.j. tvaroh, škorica a sladidlo asi 10-15 kvapiek cukravitu

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások.Keď je hotový, vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme žĺtok, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

DIA Punčové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus žltý: 6 vajec, 40 g Sorbitu, 180 g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 0,5 dl vody, maslo Hera a múka na vymastenie plechu Korpus ružový: rovnaké prísady ako na žltý korpus + pridáme ružové potravinárske farbivo Plnka: pikantný džem (lesná plody,višňa...)DIA, 0.5 dl ovocného sirupu (napr. Ovofit lesná zmes), 0.2 dl rumu (alebo rumovej arómy) Poleva: 20g Sorbitu, 1-2 polievkové lyžice vriacej vody, trochu červenej potravinárskej farby, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy Krém: 0.25 l mlieka, 1 zlatý klas, 250 g masla, 75 g Sorbitu Punč: Sirup záhradná zmes rumová esencia po prípade rum

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na hustú penu. Do žĺtkov pridáme 1kávovú lyžičku prášku do pečiva a 0.5 dl vody poriadne zmiešame. Ďalej do žĺtkov vmiešame všetko ostatné (vyšľahaný sneh, múka, Sorbit) vymastíme plech posypeme múkou (polohrubou) a dáme piecť pri 180° pokiaľ sa nám kraje nezačnú odlepovať od plechu. Hotovú piškótu rozrežeme na 3 rovnaké časti dve z nich ošúpeme s oboch strán a tú tretiu iba z jednej strany aby sa nám piškóty od seba navzájom neodlepovali. Dáme upiecť aj druhý korpus do ktorého sme na koniec pridali červené potravinárske farbivo. Tiež rozrežeme na 3 rovnaké časti z ktorých dve ošúpeme z oboch strán a tú tretiu iba s jednej.
Poleva: Sorbit dobre vymiešame s horúcou vodou, pridáme citrónovú šťavu a potravinársku farbu.
Krém: 0.25l mlieka, 1zlatý klas dáme do hrnčeka a nad parou varíme za stáleho miešania až pokiaľ nedostaneme hustý krém. 250 g masla, 75 g Sorbitu vymiešame a postupne pridávame do pudingovej kaše, ktorú sme si pripravili nad parou.
Na plech si dáme prvú žltú piškótu tá ktorá je ošúpaná iba z jednej strany (neošúpanou časťou dolu) a natrieme na ňu džem a na ňu malú vrstvu krému. Položíme druhú piškótu ktorú pokvapkáme pripraveným punčom -nešetríme. Natrieme na tenko džem. Takto pokračujeme až pokiaľ sa nám neminú korpusy.Na žltý- džem +krém, ružový pokvapkáme punčom a natrieme džem. Posledný by sme mali mať ružový korpus ten, ktorý je ošúpaný iba z jednej strany a to tak že neošúpaná strana nám zostane na vrchu. Múčnik na 2-3 hodiny zaťažíme aby sa nám nerozlepovali piškóty od seba. Potom už len vrch pooblievame pripravenou polevou.

Korpus a Krém môžme podľa chuti dochutiť ešte tekutým Dia sladidlom :) Ja som pridala ešte do každého 2 kávové lyžičky.
Dobrú chuť. 

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monča Ď. (mona15851) ID 220763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.11.2011, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

holadske rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bravčového pliecka 200 g eidamskeho syra soľ mleté čierne korenie muka vajce a struhanka na baľovanie tuk na vypražanie

POSTUP PRÍPRAVY

mäso pomelieme osolime ho okorenime zalejeme mliekom dobre premiesame a odlozime na niekolko hodin do chladu. k odlazanemu mäsu primiesame postruhany syr spracujeme hladku hmotu a vytvarujeme z nej rezne. obalime ich v muke vo vajicku a v struhanke a vyprazime.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

janka r. (janulik29) ID 36049 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.12.2009, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Rajčinová Clever polievka s parmezánom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter 100 % rajčinovej šťavy, najlepšia najlacnejšia je v Bile. oregano nastrúhaný parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Baby, nie je to vtip, poradila mi to kamarátka , keď chudla a nemala čas vyvárať pre seba extra alebo potrebovala niečo teplé do žalúdka a mala plné zuby čajov

Jednoducho zohrejete šťavu, koľko treba...ja som to dala aj našim chlapom a zjedli...pridáte trošku oregana a posypete parmezánom...dá sa tam dať aj štipka cukru, ale na čo...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika L. (monina) ID 3065 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.4.2011, 14:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu