končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 51 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
GRILOVANIE |
Grilované kuracie špízy s pikantnou salsouPOTREBNÉ PRÍSADY ½ kg kuracích pŕs alebo vykostené kuracie stehná bez kože ½ kg drobných zemiakov bylinky (petržlenová vňať, bazalka, mäta, pažítka..) 6 PL olivového oleja 2 PL citrónovej šťavy 1 červená cibuľa 1 červená paprika 1 citrón špajdle mleté čierne korenie soľ Salsa: 8 zrelých pevných paradajok (1 konzervu lúpaných alebo krájaných paradajok) 2 zelené chilli papričky 2 strúčiky cesnaku 4 PL olivového oleja 2 PL bieleho vínneho octu mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Ak použijete drevené špajdle, namočte ich asi na 30 min. do studenej vody. Nešúpané ale veľmi dobre omyté zemiaky varte asi 15 min., kým nezmäknú. Vyberte a nechajte vychladnúť. Nasekané bylinky zmiešajte s olejom, citrónovou šťavou a soľou. Bylinky použijte podľa sezóny čerstvé alebo sušené. Výbornou náhradou sú mrazené nasekané bylinky, ktoré sa dajú kúpiť, alebo pripraviť doma. Do takto pripraveného bylinkového oleja pridajte papriku nakrájanú na 3 cm kúsky a kúsky kuracieho mäsa rovnakej veľkosti. Dobre premiešajte. K zmesi primiešajte zemiaky, ktoré podľa potreby prekrojte na primeranú veľkosť k mäsu, a cibuľu nakrájanú na mesiačky, ktoré rozdeľte na jednotlivé vrstvy. Takto pripravené suroviny môžete nechať niekoľko minút marinovať. Na špachtle striedavo napichujte kura, zemiaky, papriku, cibuľu a zakončite citrónom. Grilujte na strednom plameni asi 10 min. Podávajte s pikantnou salsou: Paradajky ošúpte, zbavte semienok a dužinu nakrájajte najemno. Paradajky zmiešajte s najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku a zelenými papričkami zbavené semienok. Pridajte ostatné prísady a nechajte odstáť. Tip: Mimo sezónu postačí aj konzerva šúpaných paradajok, ktoré vám ušetria prácu. Špíz môžete obohatiť o kolieska cukety alebo kúsky prerastenej slaninky. Okrem salsy môžete špízy servírovať aj s šalátmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Mäso a zelenina na grilePOTREBNÉ PRÍSADY Bravčová krkovička,soľ,mčk,grilovacia zmes,pivo,cibuľa,prelisovaný cesnak. Zelenina: šampiňóny,cuketa /zelená a žltá/,farebná paprika,baklažán,kukurica,máslo. A skoro som zabudla!!! Uvaríme si kukuricu,dáme tiež na gril a potom potrieme máslom /môže byť aj bylinkové/ K tomu podávame cesnakový dip so smotanou,alebo bielym jogurtom. Ako prílohu si dáme chlebík,alebo zemiaky pečené na plechu. POSTUP PRÍPRAVY Nakrájanú krkovičku mierne naklepeme,posolíme,okoreníme.potom si pripravíme do nádoby...pivo / toľko,aby bolo mäso zakryté/, prelisovaný cesnak,grilovaciu zmes /je ich viac druhov,tak to nechám na vás/ a na kolieska nakrájanú cibuľu,Začíname s nakladaním /to by malo byť deň pred grilovaním/.Na spodok nádoby si dáme cibuľu,mäso,zalejeme pivom,v ktorom máme vmiešané ingrediencie.Znova cibuľu,mäso a zaliať....a tak opakujeme,až naložíme všetko mäsko.Uložíme do chladničky. Zeleninu pripravujeme pred grilovaníma to: krájame na kocky,striedavo napichujeme na špajlu,posolíme,potrieme olivovým olejom a grilujeme spolu s mäsom.Mäso sa nám ugriluje rýchlo vďaka pivu,z ktorého zmekne. Medzitým,ako sa nám mäso a zelenina griluje /musíme ku grilu postaviť šéfkuchára s novou čapicou,ako som to spravila ja/,spravíme si dip.Kyslú smotanu,alebo biely jogurt mierne posolíme,ochutíme mčk a prelisovaným cesnakom.Zamiešame a máme hotovo.Mäsko sa dogrilovalo a poďme gurmánčiť..To je ten pravý nefalšovaný víkendový útok na náš žlčník:-))) DOBRÚ CHUŤ.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2009, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
GRILOVANÁ KUKURICA ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Lahôdková kukurica * olej * vegeta * čili paprička * cesnak * petrž. vňať POSTUP PRÍPRAVY Túto dobrotku sme robili na chalupe. Chlapom sme museli ugrilovať aj kus mäsa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 7.11.2016, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Bravčová zmes v alobalePOTREBNÉ PRÍSADY 4 plátky z bravčového stehna 3-4 PL oleja 2 PL vody 2 cibule 4 paradajky 4 šampiňóny sójová omáčka 4 PL masla mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso naklepte a pokrájajte na tenké rezance, za stáleho miešania ich opečte na rozohriatom oleji. Potom ich rozdeľte na 4 pláty alobalu a prelejte vypečenou šťavou, ktorú rozrieďte vodou. Cibuľu pokrájajte na kolieska, paradajky a olúpané šampiňóny na plátky a rozložte na mäso. Osoľte okoreňte, pokvapkajte sójovou omáčkou a na každú porciu položte 1 PL masla. Alobal uzavrite, aby pri pečení nevytekala šťava. Pečte na grile alebo vo vyhriatej rúre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
KEBABPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracieho maska može byť aj ine podla toho ake máme alebo aj viacero druhov 2 ks špekačky 2 ks klobásky nejakej pikantnej 2 zelené papriky 4 paradjky 2 cibule Špajle Na marinadu: 5 PL oleja 1 KL soli 1/2 KL mlete cierne korenie 2 KL vegety majoranku grilovacie korenie cesnak 2 dcl hovedzi bujon POSTUP PRÍPRAVY Masko a zeleninu si nakrájame na kocky klobasky na kolieska a striedavo napichujeme na špajle. Prísady na marinadu zmiešame a hotovú zmes zalejeme horúcim hovedzím vývarom z bujónu.Hotove kebaby ponoríme do marinády a nechame ich hod.marinovať.Takto pripravene kebaby mozme grilovat.Ak nemáme gril tak to upečieme v rúre.Ako dlho to už nechám na Vás ja doma varím a pečiem v mikrovlnej rúre a piekla som 5 ks spolu po 13 min.Prajem dobruú chuť.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka H. (SAMaLENKA) ID 33552 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Grilovaný pstruh s bylinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY pstruhy * soľ * kôpor * petržlenová vňať * citrón POSTUP PRÍPRAVY Jednoduché a výborné. Ako inak ako v obrázkovom postupe :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 29.4.2009, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Kari omáčka ku grilovanému mäskuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 majolka kari korenie soľ smotana popr. mlieko Všetko spolu zmiešame a zriedime smotanou. Ja používam mlieko, nech je to trocha lahšie... POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame a zriedime smotanou. Ja používam mlieko, nech je to trocha lahšie... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) martina b. (zlatinko1) ID 60971 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.11.2010, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
KURACIE KUSKY NA GRILE*****POTREBNÉ PRÍSADY Celé kura,soľ-vegeta,červená paprika,rasca,mleté čierne korenie,olej,citronová šťava POSTUP PRÍPRAVY Asi do deci oleja vytlačíme šťavu z jedného citrona,koreniny premiešame .Kura rozporcujeme na menšie kúsky a pri kosti narežeme,aby sa lepšie prepieklo.Postupne vkladáme do olejovocitronového maglajzu a posýpeme zmesou korenia.Všetko ešte spolu premiešame a dáme odstáť na 3-4 hodiny do chladu. Grilujeme ako sme zvyknutí. Je to lepšie ako ked si kúpime hotovú grilovaciu zmes. Podávame so zeleninovým šalátom-mám ho v receptoch. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 2.11.2010, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
PleskavicaPOTREBNÉ PRÍSADY mleté bravčové mäso cca 500g, mladá cibuľka, soľ, korenie, vegeta, grilovacie korenie špeciál, cesnak, prípadne granulovaný sušený cesnak, čajová lyžička horčice ( nemusí byť ) , na potretie olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Prísady zmiešame dohromady, dobre spracujeme a vytvoríme si placky ako dlaň a vysoké max. 1 cm, ktoré mierne potrieme olivovým olejom a grilujeme. Netreba dávať vajce, mäsko drží pekne pohromade. Podávame so šalátom, alebo aj v žemli ako hamburger :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jana H. (bobenko) ID 2706 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 9.1.2015, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Grilované hot dogyPOTREBNÉ PRÍSADY párky, syr, papričky, niť, bagety POSTUP PRÍPRAVY v postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Nela B. (Vetrovka) ID 121914 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.4.2011, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |