. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > GRILOVANIE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

GRILOVANIE

Grilované kuracie špízy s pikantnou salsou



POTREBNÉ PRÍSADY

½ kg kuracích pŕs alebo vykostené kuracie stehná bez kože
½ kg drobných zemiakov
bylinky (petržlenová vňať, bazalka, mäta, pažítka..)
6 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
1 červená cibuľa
1 červená paprika
1 citrón
špajdle
mleté čierne korenie
soľ

Salsa:
8 zrelých pevných paradajok (1 konzervu lúpaných alebo krájaných paradajok)
2 zelené chilli papričky
2 strúčiky cesnaku
4 PL olivového oleja
2 PL bieleho vínneho octu
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ak použijete drevené špajdle, namočte ich asi na 30 min. do studenej vody. Nešúpané ale veľmi dobre omyté zemiaky varte asi 15 min., kým nezmäknú. Vyberte a nechajte vychladnúť. Nasekané bylinky zmiešajte s olejom, citrónovou šťavou a soľou. Bylinky použijte podľa sezóny čerstvé alebo sušené. Výbornou náhradou sú mrazené nasekané bylinky, ktoré sa dajú kúpiť, alebo pripraviť doma. Do takto pripraveného bylinkového oleja pridajte papriku nakrájanú na 3 cm kúsky a kúsky kuracieho mäsa rovnakej veľkosti. Dobre premiešajte. K zmesi primiešajte zemiaky, ktoré podľa potreby prekrojte na primeranú veľkosť k mäsu, a cibuľu nakrájanú na mesiačky, ktoré rozdeľte na jednotlivé vrstvy.
Takto pripravené suroviny môžete nechať niekoľko minút marinovať. Na špachtle striedavo napichujte kura, zemiaky, papriku, cibuľu a zakončite citrónom. Grilujte na strednom plameni asi 10 min.

Podávajte s pikantnou salsou: Paradajky ošúpte, zbavte semienok a dužinu nakrájajte najemno. Paradajky zmiešajte s najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku a zelenými papričkami zbavené semienok. Pridajte ostatné prísady a nechajte odstáť.

Tip: Mimo sezónu postačí aj konzerva šúpaných paradajok, ktoré vám ušetria prácu. Špíz môžete obohatiť o kolieska cukety alebo kúsky prerastenej slaninky. Okrem salsy môžete špízy servírovať aj s šalátmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Mäso a zelenina na grile



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová krkovička,soľ,mčk,grilovacia zmes,pivo,cibuľa,prelisovaný cesnak. Zelenina: šampiňóny,cuketa /zelená a žltá/,farebná paprika,baklažán,kukurica,máslo. A skoro som zabudla!!! Uvaríme si kukuricu,dáme tiež na gril a potom potrieme máslom /môže byť aj bylinkové/ K tomu podávame cesnakový dip so smotanou,alebo bielym jogurtom. Ako prílohu si dáme chlebík,alebo zemiaky pečené na plechu.

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájanú krkovičku mierne naklepeme,posolíme,okoreníme.potom si pripravíme do nádoby...pivo / toľko,aby bolo mäso zakryté/, prelisovaný cesnak,grilovaciu zmes /je ich viac druhov,tak to nechám na vás/ a na kolieska nakrájanú cibuľu,Začíname s nakladaním /to by malo byť deň pred grilovaním/.Na spodok nádoby si dáme cibuľu,mäso,zalejeme pivom,v ktorom máme vmiešané ingrediencie.Znova cibuľu,mäso a zaliať....a tak opakujeme,až naložíme všetko mäsko.Uložíme do chladničky.
Zeleninu pripravujeme pred grilovaníma to: krájame na kocky,striedavo napichujeme na špajlu,posolíme,potrieme olivovým olejom a grilujeme spolu s mäsom.Mäso sa nám ugriluje rýchlo vďaka pivu,z ktorého zmekne.
Medzitým,ako sa nám mäso a zelenina griluje /musíme ku grilu postaviť šéfkuchára s novou čapicou,ako som to spravila ja/,spravíme si dip.Kyslú smotanu,alebo biely jogurt mierne posolíme,ochutíme mčk a prelisovaným cesnakom.Zamiešame a máme hotovo.Mäsko sa dogrilovalo a poďme gurmánčiť..To je ten pravý nefalšovaný víkendový útok na náš žlčník:-))) DOBRÚ CHUŤ....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2009, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

GRILOVANÁ KUKURICA ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Lahôdková kukurica * olej * vegeta * čili paprička * cesnak * petrž. vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Túto dobrotku sme robili na chalupe. Chlapom sme museli ugrilovať aj kus mäsa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.11.2016, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Bravčová zmes v alobale



POTREBNÉ PRÍSADY

4 plátky z bravčového stehna
3-4 PL oleja
2 PL vody
2 cibule
4 paradajky
4 šampiňóny
sójová omáčka
4 PL masla
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepte a pokrájajte na tenké rezance, za stáleho miešania ich opečte na rozohriatom oleji. Potom ich rozdeľte na 4 pláty alobalu a prelejte vypečenou šťavou, ktorú rozrieďte vodou. Cibuľu pokrájajte na kolieska, paradajky a olúpané šampiňóny na plátky a rozložte na mäso. Osoľte okoreňte, pokvapkajte sójovou omáčkou a na každú porciu položte 1 PL masla. Alobal uzavrite, aby pri pečení nevytekala šťava. Pečte na grile alebo vo vyhriatej rúre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

KEBAB



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracieho maska može byť aj ine podla toho ake máme alebo aj viacero druhov
2 ks špekačky
2 ks klobásky nejakej pikantnej
2 zelené papriky
4 paradjky
2 cibule
Špajle
Na marinadu:
5 PL oleja
1 KL soli
1/2 KL mlete cierne korenie
2 KL vegety
majoranku grilovacie korenie
cesnak
2 dcl hovedzi bujon

POSTUP PRÍPRAVY

Masko a zeleninu si nakrájame na kocky klobasky na kolieska a striedavo napichujeme na špajle.
Prísady na marinadu zmiešame a hotovú zmes zalejeme horúcim hovedzím vývarom z bujónu.Hotove kebaby ponoríme do marinády a nechame ich hod.marinovať.Takto pripravene kebaby mozme grilovat.Ak nemáme gril tak to upečieme v rúre.Ako dlho to už nechám na Vás ja doma varím a pečiem v mikrovlnej rúre a piekla som 5 ks spolu po 13 min.Prajem dobruú chuť....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka H. (SAMaLENKA) ID 33552 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilovaný pstruh s bylinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

pstruhy * soľ * kôpor * petržlenová vňať * citrón

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché a výborné.
Ako inak ako v obrázkovom postupe :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.4.2009, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Kari omáčka ku grilovanému mäsku



POTREBNÉ PRÍSADY

1 majolka kari korenie soľ smotana popr. mlieko Všetko spolu zmiešame a zriedime smotanou. Ja používam mlieko, nech je to trocha lahšie...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame a zriedime smotanou. Ja používam mlieko, nech je to trocha lahšie...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

martina b. (zlatinko1) ID 60971 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.11.2010, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

KURACIE KUSKY NA GRILE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Celé kura,soľ-vegeta,červená paprika,rasca,mleté čierne korenie,olej,citronová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Asi do deci oleja vytlačíme šťavu z jedného citrona,koreniny premiešame .Kura rozporcujeme na menšie kúsky a pri kosti narežeme,aby sa lepšie prepieklo.Postupne vkladáme do olejovocitronového maglajzu a posýpeme zmesou korenia.Všetko ešte spolu premiešame a dáme odstáť na 3-4 hodiny do chladu.
Grilujeme ako sme zvyknutí.
Je to lepšie ako ked si kúpime hotovú grilovaciu zmes.
Podávame so zeleninovým šalátom-mám ho v receptoch.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 2.11.2010, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Pleskavica



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté bravčové mäso cca 500g, mladá cibuľka, soľ, korenie, vegeta, grilovacie korenie špeciál, cesnak, prípadne granulovaný sušený cesnak, čajová lyžička horčice ( nemusí byť ) , na potretie olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady zmiešame dohromady, dobre spracujeme a vytvoríme si placky ako dlaň a vysoké max. 1 cm, ktoré mierne potrieme olivovým olejom a grilujeme. Netreba dávať vajce, mäsko drží pekne pohromade. Podávame so šalátom, alebo aj v žemli ako hamburger :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana H. (bobenko) ID 2706 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.1.2015, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilované hot dogy



POTREBNÉ PRÍSADY

párky, syr, papričky, niť, bagety

POSTUP PRÍPRAVY

v postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Nela B. (Vetrovka) ID 121914 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.4.2011, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu