. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 54 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Paprika v oleji


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Milé maminky,nemáte niekto recept na Papriku v oleji ako sa zavára? ďakujem monika

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika K. (monďo) ID 4179 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 21.7.2008, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ALMA PAPRIKA*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

alma paprika,deko,soľ,cukor,ocot,voda

POSTUP PRÍPRAVY

nálev robím taký istý ako pri uhorkách,len na vrch dávam za lyžičku oleja a sterilizujem 10-15 minút od bodu varu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 2.7.2012, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kvasené uhorky, al. kvašáky - recept


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Nerobíte niektorá kvašáky? Rada by som ich urobila, mám pár väčších uhoriek.
Díky


ĎAKUJEM PEKNE KOčKY, VYSKúšAM POSTUPNE VšETKY...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika B. (Monikaba) ID 12176 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 24.7.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ZELER NA ZIMU*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zelerová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Olamané zelerové stonky aj s listami poriadne oplachneme,necháme stiecť.Listy ostriháme,rovné časti stonky pokrájame na rovnako dlhé kúsky.Usušíme.V zime používame všade tam,kde dávame zeler.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 25.8.2010, 6:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľkový džem


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

klasika - marhule, cukor++++ ja dávam na 1 kg marhúľ-dobre zrelých až prezretých 400 - 500 g cukru+++ výborný je aj s gelfixom 2 : 1 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ náš najobľúbenejší, jeho pikantná chuť sa veľmi hodí do zákuskov +++++++++++++++++++++++++++ NESTERILIZUJEM

POSTUP PRÍPRAVY

++++++++++++++++++

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.9.2010, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraný karfiól


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Karfiól, cibuľa, mrkva, paprika, ZELKO (al. DEKO)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.9.2010, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KAPIA A FEFERONY V SOLI*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

do mäsových základov,namiesto štipľavej papriky do jedál

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.9.2010, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváranie bez cukru so solou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ovocie,štipka soli,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem či to tu už bolo,ale nám takto zavárané ovocie velmi chutí.Do pohára dáme ovocie,štipku soli,len tak medzi prsty,zalejeme vodou z vodovodu,zavrieme,zasterilizujeme,necháme spinkat na poličke minimálne 2 mesiace.Po otvorení chutí ako čerstvé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

monika s. (schugova) ID 21592 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2011, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľový kompót ♥♥♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Umyté, odkôstkované marhule natlačíme do porhárov, dobre natrasieme aby sa vyplnili prázdne miesta, zalejeme horúcim sirupom, okraje pohárov dobre poutierame do sucha a poriadne uzavrieme viečkami a strerilizujeme 20-25 minút pri teplote 85 stupňov. Príprava sirupu: na 1l vody 700g cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

NA ZÁKLADE DOTAZOV dopĺňam a upravujem, lebo asi sme sa nepochopili, alebo som zle napísala, preto chcem dodať že pekáč vkladám už do predhriatej rúry napísala som cca 180 stupňov, vložím a potom odsledujem perlenie v pohároch, teda retiazku z buliniek ktoré stúpajú zo dna na hor, teda keď bublinky začnú naskakovať znížim teplotu na 85 stupňov a potom pri tejto teplote by mala byť doba sterilizácie 20-25 minút. Asi som sa zle vyjadrila s tým začiatkom perlenia a celkovou dobou sterilizácie keď som si to teraz po roku čítala, preto upresňujem. Nič nie rozvarené, ani na blato, sú výborné, na fotke sú zavarené z minulého roka, sladkosť teda pomer cukru na 1l vody je naozaj dobrá. Takto som zavarála prvý krát minulý rok, lebo vždy som robila na sporáku a dlho to trvalo keď je veľa pohárov, ale bola som spokojná. Asi som sa zle vyjadrila v súvislosti s dobou sterilizácie a tým perlením. Teraz budem znova takto zavárať a ešte raz si to premerim, asi toľko.

Sterilizácia v elektrickej rúre: Na dno rúry alebo na mriežku v najnižšej polohe položíme pekáč, prípadne plech a naplníme ho do výšky 1-2cm horúcou vodou. Na dno pekáča dáme utierku aby poháre neboli priamo na plechu. Poháre, bezpodmienečne rovnakej veľkosti a obsahu postavíme do vody. Poháre sa nesmú dotýkať. Teplotu nastavíme na 180 stupňov. Doba sterilizácie začne bežať v okamihu "perlenia", teda vtedy, keď v malých intervaloch po sebe začnú stúpať blublinky (treba odsledovať). Po dosiahnutí okamihu perlenia znížime teplotu na sterilizačnú teplotu pri marhuľkách 20-25 minút na 85 stupňov.
Po uplynutí doby sterilizácie poháre ihneď vyberieme z vody, ja ich ešte pootáčam, zakryjem uterákom a nechám do druhého dňa úplne schládnuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.7.2012, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraná cvikla ála Kvetinka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

10 kg predvarenej nastrúhanej cvikly, 1 kg cukru, 0,80 - 1 l octu (podľa chuti, či chceme kyslejšiu), 1 celý balíček rasce, 1 PL anýzu, 1 PL feniklu, 10 gulôčiek celého čierneho korenia, 1 feferónka (tiež podľa chuti) 3-4 PL soli, cca 2 litre vody, 1 prípravok proti plesni

POSTUP PRÍPRAVY

Predvarenú cvilku postrúhame na pásiky, alebo na iné "útvary" podľa ľubovôle.
Vychladnutú cviklu zasypeme 1 kg cukru, prípravkom proti plesni, zalejeme octom, posolíme a dobre premiešame.
Dáme si uvariť do 2 litrov vody všetky koreniny (rasca, fenikel, anýz, č.korenie, feferónka).
Nálev v hrnci necháme cca 5 minút povrieť. Potom ho necháme trošku vychladnúť a precedíme do cvikly. Tak nebudeme musieť pri jedení dávať pozor, či neprehryzneme korenie, ja osobne to neznášam.
Cviklu s nálevom dobre premiešame, necháme "užrať", ja som to dala na noc do chladničky.
Potom plníme do pohárov a sterilizujeme cca 1 hodinu.
Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena D. (AlaNR) ID 166636 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 54 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu