. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 351-360)<< predošlé 1,.,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

talianske syrovo sunkove rezne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravcove nevyklepane tensie rezne,(mozu byt aj kuracie),mozzarella alebo tvrdy nastruh.syr,sunka,sladka smotana,vajicka,muskat.,nastruh.orech,struhanka,muka,sol,vyvar z bujonu

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne osolime,vytrepeme vajicka pridame sladku smotanu nastruh.syr a muskat.orech.Vsetko dobre vymiesame.Rezne obalujeme:muka,vajickova zmes,struhanka.Potom ich vysmazame na oleji.Vysmazene rezne vyberieme a vlozime do vacsej panvice.Na rezne poukladame sunku,pretlacenu mozzarellu alebo postruh.syr,vsetko podlejeme vyvarom z bujonu.Nechame varit asi 10min.Rezne podavame bez vyvaru.Ako prilohu pouzijeme zemiakove pyre alebo ryzu.Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

adriana b. (tuscania) ID 141754 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.3.2010, 10:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Chrumkavý, krehučký ružičkový kel v anglickej slaninke a syrovom cestíčku(Tip na rýchly obed, večeru)



POTREBNÉ PRÍSADY

ružičkový kel,(koľko ks kelu,toľko slaninky) slaninka, hladká múka, syr( výber ľubovolný.eidam,parmezán, ja som dala nivu) soľ, vajce, mleté čierne korenie, olej,

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som robila cestíčko odoka .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

ERIKA P. (erzula26) ID 88881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 23.10.2011, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Panenka so šunkou a syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová panenka – cca 0,5 kg, soľ, 4 strúčiky cesnaku, plnotučná horčica, cca 20 dkg údenej šunky, 2 balenia camembertu, cca 20 dkg eidamu, 2 balenia mozzarelly, hladká múka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) posledné: 6.4.2019, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVCOVE REBIERKO_PLNENE SUNKOU A KAPUSTOU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé s kosťou,kyslá kapusta,šunka,masť alebo olej,soľ,mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové karé si dáme u mäsiara nasekať na hrubšie pláty.Spravíme si do nich ostrým nožom kapsu,naplníme zmesou kyslej kapusty a šunky,okoreníme,osolíme a špajdľou uzatvoríme.Prudko opečieme na masti z oboch strán a potom podlejeme troškou horúcej vody alebo vývaru a prikryté dusíme.Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 5.2.2014, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapečené mäsko so zemiakmi podľa tety Darinky:-)



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso(krkovička,karé...), olej, cesnak, soľ, kmín(rasca), červená paprika,korenie, mlieko, zemiaky, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

mäso si nakrájam na rezne, trocha vyklepem, osolím a okorením.zemiaky nakrájam na kocky, osolím a okmínujem, poriadne premešiam.Na pekáč si dám olej a roztlačený cesnak.naukladám mäso posypem červ.paprikou a potom vysypem zemiaky.zalejem cca 1dcl mlieka.pečiem zakryté cca 45min na 150st., potom nechám pripiecť 30min na 180st.pri podávaní posypem nastrúhaným syrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lenka D. (ambrashop) ID 5027 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.4.2010, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Kastrólová Krkovička



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička, cibuľa, cesnak, lečo, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, olej, petržlenová vňať, zelerová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na menšie, 1 cm hrubé rezne. Nesolím. Nevyklepávam (však sa ide dusiť). Do rozpáleného kastróla nalejeme trochu oleja, pridáme pokrájanú cibuľu a udusíme. Potom pridáme cesnak nakrájaný na prúžky, popražíme. Do zmesi ukladáme postupne mäso a oprážame, až sa zatiahne. Posypeme petržlenovou vňaťou, premiešame. Pridáme sladkú papriku a necháme, nech pustí farbu. Môžeme na chvíľu stiahnuť z ohňa, aby nám neprihorela. Pridáme trochu zelerovej vňate, premiešame. Ochutíme mletým čiernym korením. Nakoniec posolíme, podlejeme studenou vodou a necháme dusiť, cca 3/4 hodinu, záleží od mäsa.Keď je mäsko mäkké, pridáme lečo a necháme spojiť chute. Ja mám rada, keď sa mäso skoro rozpadá. Podávame so špagetami uvarenými al dente. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Martina O. (jody) ID 139136 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 6.3.2012, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

MORAVSKÝ VRABEC ako z českej krčmy:-)))



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe... je tam recept na mäso, knedľu aj kapustu

POSTUP PRÍPRAVY

1) Mäsko: bravčové (pliecko, rebierka, krkovička, môže byť aj stehno ale radšej v kombinácii s prvými tromi uvedenými...) mäso nakrájame (plátky, kúsky, kto ako chce), osolíme a zľahka opražíme z oboch strán v horúcom oleji alebo bravčovej masti. Na dno pekáča si pokrájame veľkú cibuľu a 5-6 strúčikov cesnaku (nakrájať nie pretlačiť), na to naukladáme orestované mäso, zalejeme výpekom, v ktorom sme ho restovali, posypeme kmínom, podlejeme trochou vody a zakryté dáme piesť na cca 1 hod., potom odokryjeme a dopečieme.....
Keď je mäso upečené, vyberieme ho z výpeku, do výpeku prilejeme vodu (množstvo podľa toho, koľko chceme šťavy), pridáme slepačí bujón, prevaríme a zahustíme múkou.
2) Knedľa: 500 gr. hrubej múky, 2 žltka, pol lyžičky soli, 1/2 kocky droždia, 2 rohlíky..... klasicky: urobíme kvások z vody, trošky cukru a droždia, zmiešame s múkou, žltkami, soľou na cesto, podľa potreby pridáme ešte vlažnú vodu (cesto má byť také polotuhé ani nie riedke ani nie veľmi tuhé), riadne vymiesime a nakoniec zľahka vmiešame opražené na kocky pokrájané rohlíky. Necháme kysnúť cca 45 min., potom na pomúčenej doske rozdelíme na 2 časti, ešte raz premiesime, sformujeme knedle a necháme ešte cca 5-10 min. podkysnúť. Knedle vložíme do vriacej vody a zakryté varíme 20 min. na miernom ohni.
3.) Kapusta: (k morav. vrabcovi robievam prílohu z kyslej kapusty, viac sa mi to k tomu hodí, ale kľudne si urobte aj čerstvej, nič sa nestane)... Takže si speníme cibuľu na oleji, trochu opražíme a pridáme kyslú kvasenú kapustu (ja ju zvyknem trochu pokrájať), pooprá žame, podlejeme vodou a necháme udusiť domäkka (cca 30 minút). Kapustu dochutíme soľou a cukrom (treba dať viac cukru, aby bola kapusta sladkokyslá), nakoniec poprášime trochou múky na zahustenie.
4.) Usmažená cibuľa (je skvelá, keď si ňou posypete knedle..... no mňaaaam:-)))), a treba si dať aj veeeeela šťavy z mäska.

Dúfam, že niekto vyskúša... je to riadna bašta. My sme tento recept dlho vylepšovali, až kým sa nebola chuť taká ako, keď si dáte toto jedlo u našich "susedov" v Čechách.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Katarína M. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 24.2.2016, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Segedín podľa mňa



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäsko 1kg, kyslá kapusta 1 kg, 3 väčšie cibule, 2 kyslé smotany, červená paprika, celé čierne korenie, rasca. Dobrá domáca knedľa

POSTUP PRÍPRAVY

Teraz niečo na vykompenzovanie sladkého. Kyslú kapustu - to ja môžem aj každý deň a keď je v podobe segedínskeho gulášu, tak zvlášť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

Jana R. (jenny56) ID 50161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 3.3.2020, 17:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

zobracke rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravcove kare, Ale ja to robievam aj z kuracich prs, Kysle uhorky, horcicu na potretie, platky syru, korenie, sol, muku

POSTUP PRÍPRAVY

maso nakrajame na rezne, naklepeme, osolime , obalime v hladkej muke a zprudka opecieme z oboch stran. Poukladame na plech natreme horcicou. Zavarane uhorky nastruhame na jemno. poukladame na masko, zakryjeme platkom syru, mozeme dat navrch aj kapiu a dame zpiect do rury. Podavame s ryzou, hranolkami, kto co ma rad

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Ivana Č. (likerik) ID 39884 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 20.8.2013, 23:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové rezne od babičky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°° 6-8 bravčových rezňov (600-800g)°°1kg zemiakov°°3 vajcia°°4strúčiky cesnaku°°100g hladkej múky°°500g mrkvy°°250g petržlenu°°250g zeleru°°2 cibule°°6-8 plátkov oravskej slaniny°°korenie "divočina"°°majorán°° 1 bobkový list°°celé čierne korenie°°nové korenie°°mleté čierne korenie°°soľ°°olej na potretie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

- Umyté a osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a korením "divočina".
- Mrkvu,petržlen a zeler očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle,cibuľu pokrájame nadrobno.
- Očistené zemiaky najemno postrúhame,pridáme vajcia,prelisovaný cesnak,hladkú múku,majorán,soľ a
pripravíme si cesto ako na zemiakové placky.
- Dno vyššieho pekáča potrieme olejom,pridáme pokrájanú cibuľu,postrúhanú zeleninu,celé čierne
a nové korenie a bobkový list.
- Na zeleninovú vrstvu poukladáme rezne,ktoré obložíme plátkami slaniny. Všetko zalejeme zemiakovým
cestom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 351-360)<< predošlé 1,.,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu