končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 372 (zobrazuje sa 321-330) | << predošlé 1,.,28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ďalšie >> |
NÁPOJE, DRINKY |
MojitoPOTREBNÉ PRÍSADY Bacardi Superior, limetka, cerstva mata, hnedy trstinovy cukor, soda, kocky ladu POSTUP PRÍPRAVY Tento slavny kubansky coctail vas zarucene rozpali aj v mrazivej zime. :-) Ja Bacardi milujem a ked pijem, tak ho pijem s coca - colou. Ale mojito je No.1 Na dno vysokeho pohara dame malu lyzicku cukru, celu limetku pokrajanu na stvrtky a asi 10 listkov maty a jemne " drtime". Ide o to aby sa spojili chute limet s matou ale opatrne aby sme matu nerozsekali. Ja drtim ruckou od varechy.Pozor na cukor. Mozeme pouzit aj biely ale musi sa nam uplne rozpustit v pohari aby nam mojito " neskripalo medzi zubami. " Mozete si cukor uvarit v troske vody a vychladeny naliat do pohara. Dolejeme cca 6 cl rumu, nasypeme kocky ladu a doplnime sodou alebo mineralkou. MUSI BYT: LIMET A MATA ! Nie citrony :-) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Katarina E. (kitky) ID 3016 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 7.11.2021, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Karamelový likérPOTREBNÉ PRÍSADY 2 sladene kondenzovane mlieka Salko, 1/2 litra tuzemskeho rumu. POSTUP PRÍPRAVY Tento jednoduchy a velmi dobry liker zvladne kazda. Aj " vypit " lebo je fakt skvely. 2 Salka dame varit priblizne na 3 hodiny. Musia byt cele ponorene vo vode a ked sa voda odpari, dolievame. Po vychladnuti dobre vymiesame s rumom. Ked mame radsej hustejsi , pridame rumu menej. Takze lejeme, mixujeme a skusame.:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Katarina E. (kitky) ID 3016 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 22.12.2013, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Čokoládový likérPOTREBNÉ PRÍSADY 1 čierne pivo, 0,5 kg kryštálového cukru, 75 g kakaa, 1/2 l rumu POSTUP PRÍPRAVY Pivo, cukor a kakao damé dohrnca, privedieme do varu a na miernom ohni varíme 20 min. Do vychladnutej zmesi vlejeme rum. Necháme odstáť 2 dni, zhustne, bude lahodnejší. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Radka G. (rara) ID 9628 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.2.2010, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Čokoládový kokosový likér a vianočný stromček :o)POTREBNÉ PRÍSADY 6 zltkov, 250g bielej cokolady, 1 Salko, 1 Tatra mlieko, 1 plechovka kokosoveho mlieka ( ja som zaliala 200g kokosu 0,5l plnotucneho mlieka a nechala som odstat), 1,5dl bieleho rumu alebo konaku, 1dl kokosoveho likeru, 2 vanilinove cukre, 0,5dl mlieka. VIANOCNY STROMCEK: VID KOMENTARE POSTUP PRÍPRAVY Najprv spolu zmiesame Tatra mlieko, kokosove mlieko, mlieko, vanilinove cukre, roztopenu bielu cokoladu a 6 zltkov. Ked to mame rozmixovane v miske alebo hrnci, polozime misku do horuceho vodneho kupela a slahame dovtedy, kym hmota nezhustne(POZOR NEVARIME) Potom hmotu vyberieme z kupela a vmiesame don SALKO, nechame to vychladnut. Nakoniec vmiesame rum(konak) a kokosovy liker(alebo MALIBU, ak ho ma niekto doma) a dobre premiesame. Krem plnime so flias, ktore skladujeme v chlade. NA ZDRAVIE... KOKOSOVE MLIEKO ja som 200g kokosu zaliala cca 0,5l horuceho plnotucneho mlieka a nechala som odstat niekolko hodin, potom som ho precedila a vyzmykala cez gazu a pouzila som mnozstvo., ktore zodpoveda 1 plechovke TATRA mlieka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 15.10.2008, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Cajovy grog s ovocimPOTREBNÉ PRÍSADY 120ml cerveneho vina, kusok celej skorice, 20g krystalového cukru, 120ml slabeho citronoveho caju, stava z 1/2 citrona, 10ml rumu POSTUP PRÍPRAVY Mnozstvo si urcite vy treba vychadzat z toho co som udala podla receptu to mnozstvo je asi tak na dva pohariky ja som si to este strojnasobila :) a urobila som dobre lebo to bolo take mnamky ze dva pohariky by nam urcite nestacili :) V hrnci prevarime vinko so skoricou. Pripravime si cukrovy sirup 50ml vody a 20g cukru. Do vina prilejeme cukrovy sirup a caj. Spolu nechame zovriet, odstavime, dochutime citronovou stavou a pripadne aj cukrom. Uplne nakoniec pridame rum. Horuci grog nalejeme do poharikov v ktorych mame nakrajane lubovolne ovocie najlepsie jablko pomaranc. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Adriana G. (adkap) ID 606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.12.2010, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Čerešňový likérPOTREBNÉ PRÍSADY 500g čerešní, 150g cukru, 500ml ražnej pálenky, kúsok škorice, 250ml cukrového sirupu. POSTUP PRÍPRAVY Sirup pripravíte takto: 125g cukru krátko povarte v 250ml vody a nechajte vychladnúť. Príprava: Čerešne umyte a spolu s cukrom dajte do fľaše. Zalejte ražnou pálenkou a nechajte 6 týždňov na slnečnom mieste lúhovať. Potom tekutinu preceďte a spolu s cukrovým roztokom ju nalejte do fľaše ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivana R. (ferre) ID 5433 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.7.2013, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Erotika kokteilPOTREBNÉ PRÍSADY 4 cl maracujového likéru, 4 cl vodky, 4 cl ananásovej šťavy, 2 streky Angostury (aromatická barová pochutina z extraktu pomarančovej kôry, koreňa angeliky a enciánu, z chinínovníka, galganu, klinčekov, muškátového kvetu, kardamónu a škorice), suchý sekt a na dekoráciu 2 kúsky ananásu a koktailové čerešne. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady okrem sektu zmiešame v šejkri spolu s ľadom, precedíme do dvoch sektových pohárov a dolejeme sektom. Ozdobíme plátkom ananásu a čerešňami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivana R. (ferre) ID 5433 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2007, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Jahodový kokteilPOTREBNÉ PRÍSADY Na dva poháre potrebujeme: 10 jahôd, vanilkový cukor, 2 lyžičky pomarančového likéru, ružové šampanské POSTUP PRÍPRAVY Jahody umyjeme, pokrájame na kocky a rozdelíme do dvoch sektových pohárov. Posypeme vanilkovým cukrom, prelejeme pomarančovým likérom a doplníme šampanským ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivana R. (ferre) ID 5433 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
DOMÁCÍ VAJEČNÝ KOŇAKPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka, 1 kozerva slazeného kondenzovaného mléka, 5 žloutků, 1 vanilkový cukr, 0,5 l rumu nebo vodky (rum je jemnější a i nám to s rumem více chutná). POSTUP PRÍPRAVY Vše krom rumu nebo vodky dobře rozšleháme šlehačem až se zcela cukr rozpustí. Pak přidáme rum a vše důkladně promícháme. Tuto směs nalejeme do sklenic a necháme v chladu důkladně odležet ( to aby koňak náležitě zhoustnul). Na to, aby to zhoustlo a vše se dobře proleželo je to třeba dělat 2-3 týdny před Vánoci. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Irena L. (irena49) ID 27700 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
VÁNOČNÍ PUNČPOTREBNÉ PRÍSADY 500ml vody, 125g pískového cukru, 2 pomeranče, 2 citróny, 125ml rumu, 500ml bílého vína POSTUP PRÍPRAVY Nejprve svaříme vodu s cukrem, cukr musí být úplně rozpuštěný. Pak postupně přidávám šťávu z 1 pomeranče a z 1 citrónu, zase to nechám převařit. Nakonec přileji rum a víno a nechám přivést k varu. Tento horký punč naléváme do předem vyhřátých sklenic a každou ozdobíme kolečkem pomeranče a citrónu. Je to jednoduché a rychlé. Pije se to horké a perfektně Vás to zahřeje v chladných dnech vánočních. Každý, kdo ochutnal, chce recept. Každá návštěva touží po vánočním punči v předvánoční době. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Irena L. (irena49) ID 27700 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 372 (zobrazuje sa 321-330) | << predošlé 1,.,28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ďalšie >> |