. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 373 (zobrazuje sa 321-330)<< predošlé 1,.,28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Púpavový med



POTREBNÉ PRÍSADY

220 hlávok púpavy, 8dl vody, 1a 1/2 kg kryštálového cukru, podľa chuti vanilkový cukor, citrón alebo pomaranč

POSTUP PRÍPRAVY

Púpavu zalejeme vodou, 7 minút varíme. Po precedení pridáme cukor a citrónovú alebo pomarančovú šťavu. Varíme 40 minút, po vychladnutí nalejeme do pohárikov. Užívame ako liek, výborne pomáha pri angíne, kašli....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 22.4.2009, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

zavárané uhorky pre celiatikov



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

Ahoj, nemá niekto recept na zavárané uhorky vhodné aj pre celiatikov, najlepšie nejaký overený, dakujem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Daniela S. (danny5685) ID 19381 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ovocné bowle



POTREBNÉ PRÍSADY

sezónne ovocie, fľaša alkoholu ( rum, vodka,... ), kryštálový cukor, 5 litrové sklo

POSTUP PRÍPRAVY

pripravíme si veľké sklo a stále počas celého leta zbierame ovocie aké nájdeme na záhrade ( v obchode ). Postup: približne 1cm-ová vrstva ovocia, zasypať ju hodne cukrom a zaliať alkoholom. a opäť ovocie, cukor, alkohol,.. My sme robili s rumom, je to fajnové a dávali sme fakt rôzne ovocie od jahôd, cez ríbezle po čerešne a hrozno....
sklo vždy dobre uzavrieme a dáme do chladnej a tmavej miestnosti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.6.2015, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marmeláda z domácej pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ovocia (ja som mala v mraziaku tayberry, jahody a čučoriedky),
1/2 kg cukru,
1 balíček Gelfix alebo Quittin 2:1

POSTUP PRÍPRAVY

ovocie pokrájame na menšie kúsky (ja som to nechala trochu rozmraziť, pomixovala som na väčšie kúsky), vyliať do domácej pekárne, nasypať cukor, želírovací prášok, zapnúť program č. 9 - Marmeláda - mám Eta Siesta, trvá to 1:20 hod. Nalievame do čistých pohárikov, uzatvoríme a otočíme viečkom nadol, necháme tak do druhého dňa. Jedna dávka vyjde do šiestich malých pohárikov z výživy.

Tento recept som našla niekde na webe, neverila som tomu, že je to tak jednoduché. Chcela som sa sama presvedčiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Radka G. (rara) ID 9628 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.2.2008, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Výborný džem z čierných ríbezlí plný vitamínov



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg čiernych ríbezlí, 1 kg kr. cukru, 100 ml rumu

POSTUP PRÍPRAVY

umyté a odstôpkované ríbezle rozmixujeme ponorným mixérom ( alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku), pridáme cukor a rum. poriadne zamiešame, bude to taká hustá hmota ( cukor sa vám v nej ešte poriadne nerozpustí ). Dáme do chladničky na cca 12 hod, do druhého dňa. po vybratí ešte raz premiešame, cukor už bude rozpustený a nalejeme do malých zaváracich pohárov. ja dávam polku pohárov zasterilizovať na 2-3 minútky, zvyšok nechám tak. poháre, ktoré neboli sterilizované odložíme do chladničky. tento džem používame najmä na palacinky alebo len tak na chlebík, je fajnový a takmer bez práce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (40) posledné: 3.7.2018, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čučoriedky naložené v mede



POTREBNÉ PRÍSADY

čučoriedky( čierne ríbezle), med

POSTUP PRÍPRAVY

umyté, odstôpkované a usušené čučoriedky
( čierne ríbezle) dáme do malého zaváracieho pohára asi do 3/4. zvyšok dolejeme medom a poriadne uzavrieme. uskladníme v chladničke, takto vydržia aj celý rok. podávame najmä v chrípkovom období.. ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.7.2013, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Maliny naložené v rume



POTREBNÉ PRÍSADY

maliny, kryštálový cukor, rum

POSTUP PRÍPRAVY

je to veľmi jednoduché...
do zaváraninového pohára ukladáme asi po 1-no cm vrstvách maliny, zasypeme cukrom, maliny, cukor, maliny, cukor a nakoniec zalejeme rumom
dobre uzavrieme a odložíme do tmavej a chladnej miestnosti
otvoríme na Vianoce :)
podávame s čajíkom alebo len tak ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

BULHARSKÝ ŠALÁT



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg papriky
1kg paradajky
1kg uhorky
1kg cibule
3dcl vody
3dcl oleja
1 štamperlák octu
5dkg soli
10dkg cukru
3 malé paradajkové pretlaky alebo 2 veľké a feferóny podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame a varíme 20 minút. / sterelizujeme /
DOBRÚ CHUŤ!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jarmila K. (EXTRAPRADLO) ID 6853 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kapustovo-mrkvový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kg postrúhanej kapusty, 1 kg postrúhanej mrkvy, 0,5 kg cibule. NÁLEV: 1 Deko, 0,5 kg kryštálového cukru, 0,5 l octu, 1l vody

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Monika G. (elinkaa) ID 17643 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.9.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Omáčka Uncle Bens



POTREBNÉ PRÍSADY

- 1 kg cibule
- 1 kg paradajok bez šupky
- 1 kg papriky
- 2 dcl oleja
- 1 dcl octu
- 5 dkg soli
- 20 dkg cukru
- 7 dcl kečupu (2 kečupy)
- 1 konzerva šampiňónov
- 1 konzerva ananásu so šťavou
- 1 konzerva kukurice bez šťavy
- 7 dcl kyslých uhoriek bez šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko pokrájame na malé kúsky a varíme okrem ananásu, kukurice a uhoriek. Po 20 minútach pridáme vynechané prísady a varíme ešte 25 minút. Naložíme do zaváracích pohárov
a sterilizujeme 20 - 25 minút pri teplote 85° C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.9.2008, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 373 (zobrazuje sa 321-330)<< predošlé 1,.,28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu