končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 311-320) | << predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37,.,80 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
sviečková na smotane s parenou knedľouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mäso - mäso, soľ, olej *** omáčka - voda, mrkva, cibuľa, cesnak, citrón, petržlen, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, soľ, smotana na šľahanie *** knedľa - 250g polohrubá múka, soľ, 1/3 drožia, cca 200ml vody, žĺtko, olej *** brusnice, smotana na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY mäso - aké máte doma (ja som použila bravčové pliecko) nakrájame na rezne (v mojom prípade 6 kusov) naklepeme, osolíme a opečieme na troche oleja. k mäsu pridáme 3 očistené mrky, jednu cibuľu, strúčik cesnaku, 1/2 citrónu, 2 petržleny, 2 bobuľky celého nového korenia, 5 bobuliek čierneho celého korenia, jeden bobkový list, všetko toto zalejeme vodou a varíme kým nie sú mäso a zelenina celkom mäkké. uvarené mäso vyberieme na tanier, koreniny, cesnak a citrón vyhodíme, zeleninu preložíme do mixéra, pridáme vývar a zmixujeme, tak aby šťava nebola príliš riedka pridáme ešte vývar (mne ostala asi polovica vývaru) a na koniec celú smotanu na šľahanie a dochutíme soľou, spolu to ešte trochu povaríme a do šťavy späť vložíme mäso aby nevyschlo. knedľu si pripravíme nasledovne, zmiešame droždie s trochou vody, pridáme žĺtok, soľ, múku a pridávame pomaly vodu, aby sme mali cesto vláčne, dobre vymiešame, musia sa tvoriť bublinky, necháme 45 minút kysnúť, z cesta urobíme dva bochníky, dáme ich pariť na 20 minút, paráčik som si potrela olejom aby sa mi knedľa neprilepila, hotovú knedľu potrieme olejom. servírujeme s brusnicami a vyšľahanou smotanou (tá na fotke chýba, nechcela som to mať také sýte), brusnice dodajú tomuto jedlu šmrnc. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2014, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečený bôčikPOTREBNÉ PRÍSADY Bôčik,veľa cibule,cesnak,korenie 4farieb,soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäsko umyjeme,kožu odrežeme,nakrájame na menšie kúsky(posekať si ich nechám aj u mäsiara),popicháme strúčiky cesnaku,okoreníme,posolíme.Dno pekáča pomastíme,vyložíme väčším množstvom nakrájanej cibule a na ňu poukladáme mäsko.Prikryté alobalom pečieme na 170-200°c asi hodinku.Potom odkryté asi 20min.dopekáme.Podávame so zemiakovou kašou. Väčšina z Vás to určite robí takto,ale keď som začínala,hľadala som aj takéto jednoduché...a každému základ.receptu som sa potešila.Možno niekomu pomôžem...:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 20.12.2012, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravcove na hrasku so zemiakovymi kroketkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg maska/nemusi byt bravcove,moze byt aj morcacie alebo kuracie/,250 ml smotana,vegeta,vacsia konzerva hrasku,trochu hl.muky na zahustenie Krokety: 2 kg zemiakov,2 vajcia,petrzlenova vnat,polohruba muka,struhanka,olej do fritaku Masko nakrajame ,posypeme vegetou a udusime na oleji.Ked je hotove pridame hrasok,trochu povarime a nakoniec zahustime smotanou a dvoma PL hl.muky. Krokety: zemiaky si uvarime v supke, pretlacime,pridame zvazok petrzlenovej vnati- na jemno nakrajanej/ a muku ca. 20 dag, sol. Mozno sa vam to bude zdat lepkave, nevadi, namacajte si ruky, tvorte krokety, obalte ich v struhanke a vyprazajte ich vo fritaku na vyssom stupni. Je to super jedlo, nasi by pristali aby som to robila kazdy druhy den!!!!! POSTUP PRÍPRAVY xxxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 31.5.2010, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
DOMACA SUNKA_AKO PRAZSKA*****POTREBNÉ PRÍSADY 1,20 kg bravčové pliecko,0,1 l voda,10 gr soľ,12 gr sanitra-rýchlosoľ,1 pl práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Pliecko zbavíme blán a mastného a nakrájame na väčšie kusy.Vo vode rozpustíme cukor,pridáme soľ a sanitru.Premiešame,vylejeme na kocky mäsa a poriadne vmasírujeme,až všetka tekutina zmizne.Do formy na šunku vložíme pevnejší mikroténový sáčok a vkladáme mäso.Utláčame,aby medzi jednotlivými kúskami neboli medzery.Priložíme záklopku,nasadíme pružinu a pevne zavrieme.Odložíme do chladničky na 48 hodín.O dva dni formu vložíme do primerane veľkého hrnca,ktorý naplníme vodou a pomaly varíme.Voda má siahať nie úplne po vrch formy.Pomaly varíme,voda nesmie vrieť,len na dne sa majú robiť bublinky.Varíme dve hodiny.Potom horúcu vodu vylejeme a chladíme studenou vodou.Po 2-3 hodinách formu otvoríme a máme šunku hotovú.Nevyrovná sa jej žiadna kupená,to vám garantujem. Ja mám formu už strašne dávno,ale určite sa dá kúpiť aj teraz,oplatí sa. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 19.1.2019, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
*♥*Chutná plnená panenka*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 600-700 g br. panenky ( môže byť aj karé) , 1 cibuľa, klobása, oštiepok,šunka, bazalka, tabasco, soľ, mčk, .... na trojobal: hladká múka, vajcia, strúhanka, provensálske bylinky, olej na vyprážanie, .... na omáčku : 1 PL masla, trocha oleja, 3 čL hladkej múky, 1/2 kocky kuracieho bujónu, 1 čL vegety, 5 - 6 lístkov bazalky, 2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 25.12.2014, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Balatónska špecialitaPOTREBNÉ PRÍSADY * 1 kg brav. masa / pliecko/ * 2 PL /riadne/ masť * 6 ks sterl. menšie uhorky * vačšia 1/2 veľkej čerstvej kapie * caa 200 ml plnotučná horčica * feferóny dľa chuti - alebo 2 ks malé chilli papričky * soľ * MČK * majoránka * POSTUP PRÍPRAVY - receptík vkladám vyslovene na žiadosť mojho brata, ktorý sa jej nikdy u nás nevie dojesť a stále zabudne ako sa to má správne pripravovať ... tak možno sa inšpiruje i niekto iný .... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (73) posledné: 22.6.2014, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Sote od senkarkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 cibula, 250g svieckova, 250g bravcova panenka, 3-4 struciky cesnaku, 250g sampionov, zavarane uhorky, kecup, horcica, pikantna omacka, kapia, 2PL sojova omacka, 1PL worchester POSTUP PRÍPRAVY Cibulu spenim na olivovom oleji, nakrajam maso na vacsie kocky, pridam k cibuli, PRUDKO osmazim. Pridam cesnak. Maso osolim, okorenim, dam sampiony(nakrajane na velke kusky, aby nezanikla ich chut), uhorky pokrajam, pridam k masu aj s kapiou. Podusim cca 10minut, ak je to moc suche, dam TROSKA vody. Potom dam kecup, horcicu, trosku pikantnej omacky, sojovu a worchester. Este par minut dusim, aby bolo masko makke. Strasne dobre sote a velmi rychle. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jana Š. (JanaTrnava) ID 143450 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.5.2010, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mäsko na hríbikoch so smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY 6 plátkov brav.mäsa,najlepšie karé(môže byť aj hovädzie,alebo kuracie prsia),smotana na varenie,cibuľa,rôzne druhy suš.hríbov,soľ,č.korenie,bujón POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si umyjeme hríby a necháme ich aspoň pol hodinku namočené v horúcej vode.Orestujeme nakrájanú cibuľku,pridáme okorenené a osolené mäsko,bujón(najlepšie hríbový)a vylejeme hríbiky aj s vodou,v kt.boli namočené a dusíme.Na koniec pridáme smotanu,kt.si jemne môžeme zahustiť múkou.Tr,prevaríme a môžeme podávať.Väčšinou s ryžou,ale veľmi nám to chutí aj s opekanými zemiačikmi.Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 12.9.2011, 0:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
PERKELTIK K TEKVICI*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové pliecko,olej,soľ-vegeta,červená paprika,čierne mleté korenie,bobkový list,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Bravčové pliecko pokrájame na kocky,orestujeme na rozpálenom oleji,odtiahneme z ohňa.Pridáme červenú papriku a podlejeme vriacou vodou,dáme bobkáč,sypneme vegetu alebo soľ a tiež korenie.Za občasného podlievania udusíme do mäkka.Ku koncu pridáme postrúhaný cesnak.Sťavy nemá byť veľa,lebo mäsko dávame navrch na tekvicu. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.5.2010, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
FANTASTICKÁ PANENKA PODĽA MICHAELA DOUGLASAPOTREBNÉ PRÍSADY Inšpiroval ma receptík z nejakého českého staršieho časopisu , zabudla som naň a dnes som si ho pripomenula - úžasný!!! Trošku som si ho prispôsobila:-) Potrebujeme jeden kus bravčovej panenky, vajce, čaj.lyžičku solamylu, pór, 2 farebné papriky, jednu väčšiu mrkvu alebo 2 menšie, 5 - 6 čerstvých šampiňónov, 0,5 dcl sójovej omáčky, 0,5 dcl vermouthu alebo červeného vína, ktorému pomôžeme čaj. lyž. práškového cukru:o) a keď nie je vínko nevadí,použite len práškový cukor:o), 2 chilli papričky al. chilli korenie, olej, soľ - ak treba. POSTUP PRÍPRAVY Panenku si nakrájame na tenké rezance a zalejeme jedným vajíčkom, v ktorom sme rozmiešali solamyl. Na troche horúceho oleja dôkladne orestujeme. Mäsko vyberieme (uchovávame v teple). Do panvice pridáme nakrájanú zeleninu: na hrubšie pór, za 3 minútky šampiňóny, za ďalšie 3 minútky papriku nakrájanú na cca 2 x 2 cm štvorčeky a na kolieska nakrájanú mrkvu. Po krátkom restovaní pridáme naspäť mäsko, sójovku s vínkom, keď nemáme vínko,tak aj bez:-) pridáme čaj. lyžičku práškového cukru a sexi chilli papričky bez semienok, al. štipku chilli korenia. Chvíľu miešame a odstavíme. Zelenina nesmie byť rozvarená. Určite super príloha ryža, hranolčeky alebo bagetka. Ja som mala bez, lebo to bola večera a rada by som do plaviek :-))). Je to výýýborné , veľmi rýchle a sexi, čo by sme čakali od Douglasa, že? OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Miroslava B. (mbroska) ID 49837 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 10.4.2013, 8:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 311-320) | << predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37,.,80 ďalšie >> |