. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Martina F. (Falkona) ID 9152
Oblasť: Hnúšťa
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.12.2006
Naposledy: 7.7.2023 8:12
Aktualizácia: 30.5.2015 11:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 243
RODINNÉ FOTOGRAFIE 173
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 6
RECEPTY 46
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 46 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Rizoto so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: ryža (podľa počtu osôb), kukurica, 2 väčšie zemiaky, 1 veľká cibuľa, balenie párkov, soľ, korenie, cesnak, sójová omáčka, ľadový šalát, tvrdý syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Cibuľu speníme na oleji, pridáme nastrúhané zemiaky na hrubom struháku, spolu to necháme peniť asi 10 minút, medzitým si uvaríme ryžu, kto ma veľkú panvicu alebo wok, tak do tých zemiakov s cibuľou pridať nakrájané párky, opiecť, pridať k uvarenej ryži, prisypať plechovku kukurice, ochutiť soľou, korením, zaprskať sójovou omáčkou, pridať pretlačený cesnak a zamiešať. Nechať ešte chvíľu pod pokličkou a podávať. Na tanieri posypať strúhaným syrom. Ja k nemu robím ľadový šalát, natrhám na kúsky, pridám trošku vody, za lyžicu dve oleja, posolím, premiešam, je jednoduchý a výborný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kukuričná polievočka



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 2 malé cibule, 2 konzervy kukuričných zŕn (po 30 dkg) , 2 pol. lyžice masla, 1 polievkovú lyžicu kukuričnej krupice, asi 1 l vývaru,  l sladkej smotany Na závarku: 15 dkg strojovej šunky, 2 zväzky pažítky, 1 celý pór, 4 karotky, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Kukuričné zrná vysypeme do sitka a necháme dôkladne odkvapkať. Z póru odrežeme zvyšky korienkov a zelené konce listov, pozdĺžne ho narežeme, umyjeme a pokrájame na hrubšie koliska.
Ošúpeme cibule a karotky, cibule posekáme nadrobno, karotky postrúhame nahrubo. Pokrájame šunku na malé kocky a opražíme ju na malom množstve oleja. Na prípravu závarky krátko povaríme karotky a pór v mierne osolenej vode, scedíme, opláchneme studenou odou a pomiešame s jednou tretinou kukuričných zŕn. Na malom množstve masla mierne opražíme cibuľu, zvyšok kukuričných zŕn a krupicu, podlejeme vývarom, necháme zovrieť a niekoľko minút povariť na miernom plameni. Základ na polievku rozmixkujeme ručným elektrickým mixérom na pyré, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Prilejeme sladkú smotanu a hotovú olievku povaríme ešte niekoľko minút na malom plameni. Umyjeme pažítku a pokrájame nadrobno. Ako závarku vložíme do polievky šunku, zeleninu, pažítku, zvyšok kukuričných zŕn a dôkladne pomiešame. Polievku môžeme v prípade potreby dochutiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.2.2010, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Tekvicový vývar



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 300 g tekvicovej striedky, 2 veľké mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 zrnká nového korenia, 2 čajové lyžičky soli, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Všetko vložíme do hrnca a zalejeme 2,5 litra vody. Necháme pod poodchýlenou pokrievkou variť asi hodinu.
Potom scedíme do druhého hrnca, nakrájame do neho varenú mrkvu a na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky (ma liter vývaru asi 2 väčšie kusy). Necháme povariť asi 10 minút. Potom necháme prikryté ešte 15 minút. Dochutíme soľou a inými koreninami. Môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.8.2011, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Mrkvová pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 30 dkg mrkvy, 1 tatarská omáčka, 1 hlavička cesnaku(5-8 strúčikov)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Mrkvu postrúhame najemno, cesnak pretlačíme a všetko zmiešame dokopy. Natierame na rožky pokrájané na kolieska.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.2.2010, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Hermelínová pomazánka s cesnakom



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 2 hermelíny, 100 g tvrdého syra, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 50 g majolky, 5 lyžíc smotany, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Hermelín nakrájame na kocky, pridáme nahrubo nastrúhaný tvrdý syr a nadrobno nakrájanú cibuľu. Prelisovaný cesnak ušľaháme s majolkou a smotanou, pridáme syry s cibuľou, osolíme, premiešame a necháme v chlade odležať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tvarohová pomazánka s paprikou



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 250g tvarohu, maslo, 1 dl mlieka, 1 lyžica paprikovej Vegety, 1 cibuľa, 1 zelená paprika alebo kápia

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Tvaroh rozotrieme s maslom a paprikovou Vegetou na hladký krém. Vmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a na rezančeky pokrájanú zelenú papriku alebo kápiu bez semienok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

LIPTOVSKA NATIERKA



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 250g netučného tvarohu, 100g masla, 75g slaného pikantného tvrdého syra, 1/8 l smotany, 1 lyžička horčice, 1 lyžička nasekaných kapár, 4 lyžice nadrobno nakrájanej cibule, 2 lyžice mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Tvaroh, maslo, nastrúhaný syr a smotanu vymiešame do hladkej masy. Krém dochutíme korením podľa predpisu, osolíme a necháme odležať. Hotovú nátierku upravíme a posypeme mletou červenou paprikou. Podľa chuti môžeme povrch posypať väčším množstvom nakrájanej cibuľky, kapár a pažítky, prípadne ozdobiť petržlenovou vňaťou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč s kyslej kapusty



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 500 g polohrubej múky, 1 veľká hrsť sudovej kapusty, 20 g droždia, 1 veľká cibuľa, 1 čajová lyžička Vegety, 1 čajová lyžička soli, 50 ml oleja, 1 čajová lyžička rasce, 3 strúčiky cesnaku, 50 g rastlinného tuku na pečenie, 50 ml vlažného mlieka,môžete pridať klobásku,slaninku a pod..

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Kapustu aj cibuľu nakrájame na drobno. Premiešame ju s múkou a koreninami. Pridáme olej a dobre premiešame. Nakoniec pridáme kvások urobený z droždia a mlieka. Urobíme cesto, ktoré vložíme do pekáča a necháme kysnúť asi pol hodinu. Potom pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 200°C. Koláč vyberieme a potrieme prelisovaným cesnakom premiešaným s rastlinným maslom. Ešte vložíme do rúry asi na 5 minút. Vyberieme a ešte teplé vyložíme na mriežku vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.2.2010, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Piškotove rezy s pudingom



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: Na cesto: 4 vajcia, 4 PL horúcej vody, 200 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 200 g polohrubej múky, 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker Na náplň: 2 balíčky Créme Olé s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker, 500 ml mlieka, 500 g mäkkého tvarohu Na ozdobenie: 250 ml šľahačkovej smotany, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 1 balenie Zdobenia tmavého Dr.Oetker Ešte potrebujeme: plech s rozmermi 30 x 40 cm

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, horúcu vodu, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme v predhriatej rúre. Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť. Na prípravu náplne ušľaháme Créme Olé s 500 ml mlieka podľa návodu na obale. Pridáme tvaroh a vymiešame hladký krém. Krémom potrieme vychladnutý korpus. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom so smeta-fixom. Nanesieme na krém. Posypeme zdobením a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.3.2010, 17:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kivi zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 300 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 6 vajec, 1 a 1/2 balíčka prášku do pečiva, tuk na vymazanie a múku na vysypanie plechu Krém: 2 tégliky smotany na šľahanie, 2 tégliky kyslej smotany, 2 balíčky vanilínového cukru, 6 PL práškového cukru, 4 kivi

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne prilejeme olej, mlieko, pridáme múku a prášok do pečiva. Dôkladne vypracujeme cesto, rozotrieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 20 až 25 minút v rúre vopred vyhriatej na 180 °C.

2. Sladké smotany vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Primiešame kyslé smotany, práškový cukor a krém natrieme na vychladnuté upečené cesto.

3. Kivi olúpeme, pokrájame na tenké kolieska a poukladáme na krém.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.2.2010, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 46 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu