končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 46 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Rizoto so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: ryža (podľa počtu osôb), kukurica, 2 väčšie zemiaky, 1 veľká cibuľa, balenie párkov, soľ, korenie, cesnak, sójová omáčka, ľadový šalát, tvrdý syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Postup: Cibuľu speníme na oleji, pridáme nastrúhané zemiaky na hrubom struháku, spolu to necháme peniť asi 10 minút, medzitým si uvaríme ryžu, kto ma veľkú panvicu alebo wok, tak do tých zemiakov s cibuľou pridať nakrájané párky, opiecť, pridať k uvarenej ryži, prisypať plechovku kukurice, ochutiť soľou, korením, zaprskať sójovou omáčkou, pridať pretlačený cesnak a zamiešať. Nechať ešte chvíľu pod pokličkou a podávať. Na tanieri posypať strúhaným syrom. Ja k nemu robím ľadový šalát, natrhám na kúsky, pridám trošku vody, za lyžicu dve oleja, posolím, premiešam, je jednoduchý a výborný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kukuričná polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 2 malé cibule, 2 konzervy kukuričných zŕn (po 30 dkg) , 2 pol. lyžice masla, 1 polievkovú lyžicu kukuričnej krupice, asi 1 l vývaru, l sladkej smotany Na závarku: 15 dkg strojovej šunky, 2 zväzky pažítky, 1 celý pór, 4 karotky, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, maslo POSTUP PRÍPRAVY Postup: Kukuričné zrná vysypeme do sitka a necháme dôkladne odkvapkať. Z póru odrežeme zvyšky korienkov a zelené konce listov, pozdĺžne ho narežeme, umyjeme a pokrájame na hrubšie koliska. Ošúpeme cibule a karotky, cibule posekáme nadrobno, karotky postrúhame nahrubo. Pokrájame šunku na malé kocky a opražíme ju na malom množstve oleja. Na prípravu závarky krátko povaríme karotky a pór v mierne osolenej vode, scedíme, opláchneme studenou odou a pomiešame s jednou tretinou kukuričných zŕn. Na malom množstve masla mierne opražíme cibuľu, zvyšok kukuričných zŕn a krupicu, podlejeme vývarom, necháme zovrieť a niekoľko minút povariť na miernom plameni. Základ na polievku rozmixkujeme ručným elektrickým mixérom na pyré, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Prilejeme sladkú smotanu a hotovú olievku povaríme ešte niekoľko minút na malom plameni. Umyjeme pažítku a pokrájame nadrobno. Ako závarku vložíme do polievky šunku, zeleninu, pažítku, zvyšok kukuričných zŕn a dôkladne pomiešame. Polievku môžeme v prípade potreby dochutiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.2.2010, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Tekvicový vývarPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 300 g tekvicovej striedky, 2 veľké mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 zrnká nového korenia, 2 čajové lyžičky soli, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky. POSTUP PRÍPRAVY Postup: Všetko vložíme do hrnca a zalejeme 2,5 litra vody. Necháme pod poodchýlenou pokrievkou variť asi hodinu. Potom scedíme do druhého hrnca, nakrájame do neho varenú mrkvu a na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky (ma liter vývaru asi 2 väčšie kusy). Necháme povariť asi 10 minút. Potom necháme prikryté ešte 15 minút. Dochutíme soľou a inými koreninami. Môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.8.2011, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Mrkvová pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 30 dkg mrkvy, 1 tatarská omáčka, 1 hlavička cesnaku(5-8 strúčikov) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Mrkvu postrúhame najemno, cesnak pretlačíme a všetko zmiešame dokopy. Natierame na rožky pokrájané na kolieska. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.2.2010, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Hermelínová pomazánka s cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 2 hermelíny, 100 g tvrdého syra, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 50 g majolky, 5 lyžíc smotany, soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup: Hermelín nakrájame na kocky, pridáme nahrubo nastrúhaný tvrdý syr a nadrobno nakrájanú cibuľu. Prelisovaný cesnak ušľaháme s majolkou a smotanou, pridáme syry s cibuľou, osolíme, premiešame a necháme v chlade odležať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tvarohová pomazánka s paprikouPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 250g tvarohu, maslo, 1 dl mlieka, 1 lyžica paprikovej Vegety, 1 cibuľa, 1 zelená paprika alebo kápia POSTUP PRÍPRAVY Postup: Tvaroh rozotrieme s maslom a paprikovou Vegetou na hladký krém. Vmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a na rezančeky pokrájanú zelenú papriku alebo kápiu bez semienok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
LIPTOVSKA NATIERKAPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 250g netučného tvarohu, 100g masla, 75g slaného pikantného tvrdého syra, 1/8 l smotany, 1 lyžička horčice, 1 lyžička nasekaných kapár, 4 lyžice nadrobno nakrájanej cibule, 2 lyžice mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Postup: Tvaroh, maslo, nastrúhaný syr a smotanu vymiešame do hladkej masy. Krém dochutíme korením podľa predpisu, osolíme a necháme odležať. Hotovú nátierku upravíme a posypeme mletou červenou paprikou. Podľa chuti môžeme povrch posypať väčším množstvom nakrájanej cibuľky, kapár a pažítky, prípadne ozdobiť petržlenovou vňaťou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč s kyslej kapustyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 500 g polohrubej múky, 1 veľká hrsť sudovej kapusty, 20 g droždia, 1 veľká cibuľa, 1 čajová lyžička Vegety, 1 čajová lyžička soli, 50 ml oleja, 1 čajová lyžička rasce, 3 strúčiky cesnaku, 50 g rastlinného tuku na pečenie, 50 ml vlažného mlieka,môžete pridať klobásku,slaninku a pod.. POSTUP PRÍPRAVY Postup: Kapustu aj cibuľu nakrájame na drobno. Premiešame ju s múkou a koreninami. Pridáme olej a dobre premiešame. Nakoniec pridáme kvások urobený z droždia a mlieka. Urobíme cesto, ktoré vložíme do pekáča a necháme kysnúť asi pol hodinu. Potom pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 200°C. Koláč vyberieme a potrieme prelisovaným cesnakom premiešaným s rastlinným maslom. Ešte vložíme do rúry asi na 5 minút. Vyberieme a ešte teplé vyložíme na mriežku vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.2.2010, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Piškotove rezy s pudingomPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: Na cesto: 4 vajcia, 4 PL horúcej vody, 200 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 200 g polohrubej múky, 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker Na náplň: 2 balíčky Créme Olé s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker, 500 ml mlieka, 500 g mäkkého tvarohu Na ozdobenie: 250 ml šľahačkovej smotany, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 1 balenie Zdobenia tmavého Dr.Oetker Ešte potrebujeme: plech s rozmermi 30 x 40 cm POSTUP PRÍPRAVY Postup: Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, horúcu vodu, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme v predhriatej rúre. Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť. Na prípravu náplne ušľaháme Créme Olé s 500 ml mlieka podľa návodu na obale. Pridáme tvaroh a vymiešame hladký krém. Krémom potrieme vychladnutý korpus. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom so smeta-fixom. Nanesieme na krém. Posypeme zdobením a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.3.2010, 17:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kivi zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 300 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 6 vajec, 1 a 1/2 balíčka prášku do pečiva, tuk na vymazanie a múku na vysypanie plechu Krém: 2 tégliky smotany na šľahanie, 2 tégliky kyslej smotany, 2 balíčky vanilínového cukru, 6 PL práškového cukru, 4 kivi POSTUP PRÍPRAVY 1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne prilejeme olej, mlieko, pridáme múku a prášok do pečiva. Dôkladne vypracujeme cesto, rozotrieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 20 až 25 minút v rúre vopred vyhriatej na 180 °C. 2. Sladké smotany vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Primiešame kyslé smotany, práškový cukor a krém natrieme na vychladnuté upečené cesto. 3. Kivi olúpeme, pokrájame na tenké kolieska a poukladáme na krém. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 17.2.2010, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |