končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3 |
RYBY A DARY MORA |
Pečené pstruhy.POTREBNÉ PRÍSADY Pstruhy,maslo,citrón,soľ,červenú papriku,zemiaky,korenie na pečené zemiaky. POSTUP PRÍPRAVY Umyté pstruhy nasolíme a zvrchu aj opaprikujeme.Do vnútra dáme plátky masla a koliečko citrónu.Väčšie zemiaky riadne umyjeme a dáme na 10 minút do mikrovlnky.Len tak na sucho bez vody.Potom zemiaky prekrojíme a pokoreníme korením na pečené zemiaky.Poukladáme na plech vedľa pstruhov,trošilinku podlejeme olejom a málinko aj vodou.Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 180°C asi 20 minút. Pstruhy sú fakt vynikajúce,aj keď niesú pokorenené korením na ryby.To korenie kazí celkovú chuť rybieho mäska.Dúfam,že Vám bude chutiť tak ako nám včetne nášho malého dvojročného synčeka.Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 19.12.2016, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šošovicová polievka s kyslou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY Táto polievočka je nielen zdravá ale aj mňamková. 300 g šošovice, 250 g kyslej kapusty, 1 lyžica rastlinného oleja, 1 menšia cibuľa, 20 g hladkej múky, soľ, 2 stredne veľké zemiaky, umelé sladidlo, 1 lyžička octu, mleté čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY Prebratú a umytú šošovicu uvaríme do polomäkka. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a zápražku pripravenú z rastlinného oleja, nadrobno posekanej cibule a múky. Všetko osolíme a varíme. Asi 15 minút pred dovarením zamiešame do polievky rozmixované očistené zemiaky. Nakoniec jemne ochutíme trochou umelého sladidla, octom a mletým čiernym korením. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.8.2008, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zemiakova polievka.POTREBNÉ PRÍSADY 1 lyžička bravčovej masti alebo oleja, 1/2 malej cibule, 2-3 zemiaky, 1/2 lyžičky hrubej múky alebo krupice, soľ, cesnak, majorán, 1,5 l vody. POSTUP PRÍPRAVY Nadrobno pokrájanú cibuľu restujeme v horúcom tuku. Cibuľa nemá zhnednúť. Do cibule s tukom vložíme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, podlejeme lyžicou vody alebo vývaru a prikryté pomaly, na miernom ohni dusíme 10 minút. Občas pomiešame a podlejeme. Zmäknuté zemiaky poprášime hrubou múkou alebo s krupicou, pomiešame, chvíľu restujeme a dolejeme vývarom alebo vodou. Osolíme, okoreníme s roztlačeným cesnakom, majoránom a varíme ešte 10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená roláda z mletého mäsa.POTREBNÉ PRÍSADY Pomleté brav.mäsko,vajcia,stúhanka,soľ,korenie,majoránka,cibuľa,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Do pomletého mäsa pridáme dve vajcia,pretlačný cesnak,pomletú alebo na jemnučko pokrájanú cibuľu,soľ,korenie,majoránku.Poriadne premiešame a začneme pridávať strúhanku.Musí nám vzniknúť hustejšia masa,ktorá sa nebude rozpadávať.Z masy si urobíme roládu do ktorej do prostriedku vložíme dve na tvrdo uvarené vajíčka.Vytvarujeme a môžme dať piecť.Pečie sa to v buď klasickým spôsom v pekáči pri 200°C,alebo ešte lepšie a chutnejšie to bude upečené vo fólii na pečenie. Roládu si môžte naplniť trebárs aj šunkou a syrom,alebo kyslou uhorkou.Podávame so zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 8.5.2010, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Rýchla večera.POTREBNÉ PRÍSADY Rožky,syr Niva,nátierkové maslo POSTUP PRÍPRAVY Rožky rozkrojíme na polovice,jemne natrieme maslom a posypeme postrúhaným syrom Niva.Plech si vyložíme papierom na pečenie,poukladáme naň rožky a dáme do rúry zapiecť.Zapekáme chvíľočku kým sa syr neroztopí. Rožky si môžme pokrájať aj na koliečka ako jednohubky pre návštevu.Sú vyborné ku vínku. Prajem Vám dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 4.1.2008, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Morská šťuka pod syromPOTREBNÉ PRÍSADY 4 filety z morskej šťuky, 70 g eidamu, 2 lyžice horčice, 1 lyžica worcesterovej omáčky, 1 lyžica sójovej omáčky, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Kúsky rybieho mäsa z oboch strán jemne osolíme. Horčicu zmiešame s worcesterovou a sójovou omáčkou a vzniknutou marinádou filety natrieme. Necháme ich odležať asi hodinu. Kúsky ryby dáme piecť na panvicu do rozohriateho oleja a keď ich obrátime, hneď ich posypeme postrúhaným eidamom. Syr sa roztopí, kým sa spodná časť filiet vypraží. Podávame s uvarenými zemiakmi, tatárskou omáčkou a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.4.2007, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Liaty koláč s ovocím.POTREBNÉ PRÍSADY Tento mňamkový koláčik mám z receptov,ktoré môžem poslať aj Vám.Stačí mi napísať odkaz.Fotka sa mi nevydarila,ale za to je fakt výborný.********************************************************************** 2 šálky polohrubej múky,3/4 šálky cukru,1/2 šálky oleja,1 prášok do pečiva,2 vajcia,mlieko podľa potreby.Ovocie /broskyne,jahody,marhule atď./ 2 vanilkové pudingy,850ml pomarančového džúsu,cukor POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín urobíme liate cesto,ktoré riedime s mliekom.Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.Na vrch poukladáme ovocie.Ja som použila zavarané broskyne.Dáme to upiecť a medzi tým si urobíme vanilkový puding uvarený s pomarančového džúsu.Chvíľku po dopečení si na koláč vylejeme uvarení puding a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (15) posledné: 17.6.2008, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Plnené žemličky,alebo bosniaky.POTREBNÉ PRÍSADY Nie je to úplne bezmesité jedlo,ale kto chce môže mäso úplne vynechať. Potrebujeme:oravskú slaninu,alebo údený bôčik,2-3 pochúťkové smotany,2 rôznofarebné papriky,2 bambina,cibulu,vegetu a žemle. POSTUP PRÍPRAVY Slaninku alebo bôčik si nakrájeme a opečieme.V nádobe si zmiešame smotany s bambinom a pridáme nakrájané papriky,cibulu a opečenú slaninku.Zo žemlí alebo bosniakov si odrežeme vrch a vnútro vydlabeme.Žemle naplníme prikrijeme odrezanou časťou a poukladáme na plech.Vedľa žemle si dáme vydlabanú striedku všetko to polejeme olejom zo slaninky a zapečieme mierne do chrumkava.Začíname to zajedať s vydlabanou striedkou a postupne s celou žemľou. Receptík mám od milovanej žienky môjho bratranca a musím povedať že je to naozaj fantastické jedlo.Včera sme ho mali na večeru a dnes si to môj mužíček praje znovu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 27.7.2015, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové kotlety na horčiciPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravčové kotlety, lyžica oleja, 20 g masla, 50 g cibule, 2 lyžice horčice, 2 kyslé uhorky, 1/4 bujónu, drvená rasca, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Kotlety zľahka naklepeme, osolíme a posypeme rascou. Do panvice dáme olej, pridáme maslo, rozpálime a z oboch strán opečieme kotlety. Vyložíme ich na tanier. Vo výpeku orestujeme cibuľu, pridáme horčicu a na kolieska pokrájané uhorky. Potom prilejeme toľko vody, aby vznikla stredne hustá omáčka, ktorú prichutíme bujónom. Nakoniec do omáčky vložíme kotlety a dobre prehrejeme. Podávame s opekanými zemiakmi na cibuľke a so zeleninou.Recept je jednoduchý,rýchli a hlavne veľmi chutný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Koložvarská kapusta.POTREBNÉ PRÍSADY 1kg kapusty,500g brav.mäsa,1 klobása,20g údenej slaniny,cibuľa,olej,červená sladká paprika,soľ,korenie,2dcl smotany na varenie,strúhanka na vysypanie formy,300 až 400g ryže. POSTUP PRÍPRAVY Slaninu pokrájame na drobno a opražíme.Škvarky vyberieme a v masti ktorá sa vyškvarila udusíme kapustu./podlejeme ju aj troškou vody/.Na oleji opražíme cibuľu,pridáme na kocky pokrájané mäso,soľ,korenie a sladkú papriku.Podlejeme vodou a dusíme.Keď je mäso už skoro mäkké pridáme na kocky pokrájanu klobásu a dodusíme.Na konci primiešame škvarky zo slaniny.Ryžu udusíme klasickým spôsobom.Do nákypovej formy alebo misi z jánskeho skla vymastenej a vysypanej strúhankou dáme vrstvu udusenej kapusty,na to vrstvu udusenej ryže a na ňu vrstvu uduseného mäsa zmiešaného z klobásou a škvarkami.Vrstvenie zopakujeme podľa množstva surovín.Zalejeme smotanou a pečieme v rúre asi 45minút na 180°C. Táto mňamka sa veľmi zle servíruje,ale je fakt dobrá aspoň v našej rodine to je dosť obľúbené jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.12.2006, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3 |