končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2, 3 |
CUKROVINKY |
Pečenie na objednávkuPOTREBNÉ PRÍSADY Roláda: piškóta - 5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, cca 1/4 prášku do pečiva, lyžička oleja. Plnka: smotanový puding, 3 dl mlieka, 1 palmarin alebo hera, práškový cukor podľa chuti, pikantný džemik na potretie piškóty, kokosová múčka na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Piškótu pečiem podľa maminho overeného spôsobu, ak 5 vajec, tak po 5 lyžíc z ostatných surovín, ak 3 vajcia, tak po 3 lyžice. Takže 5 bielkov vyšľahať s cukrom až na betón :) Pridať žĺtka a na záver jemne primiešať múku zmiešanú s práškom do pečiva a trošičku oleja. Pod piškótu dávam na plech desiatový papier. Po upečení ešte teplú piškótu opatrne zrolujte. Na krém uvarte puding klasickým spôsobom, len menej mliečka. Po vychladnutí zašľahať mäkký palmarin a práškový cukor podľa toho aké sladké ľúbite. Piškótu opatrne roztočte, papier zlúpte a zlúpte aj vrchnú vrstvu z piškóty (ide pekne dole), aby potom držalo všetko pekne pokope. Natrite džem, potom plnku, trošku plnky odložte na potretie rolády, stočte, natrite zvyšným krémom a posypte kokosovou múčkou. Snáď som na nič nezabudla :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 4.5.2012, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Pripravené na 50-kuPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 28.4.2012, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Veľkonočné judášePOTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej múky, 150 ml plnotučného mlieka, 150 g masla, 2-3 žĺtky, 70 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 35 g čerstvého droždia, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru z 1/2 citróna, 1 žĺtok na potretie POSTUP PRÍPRAVY Z čerstvého Plus 7 dní, sú mňamkové, rovno urobte z dvoch dávok, dobre vám radím :))) Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, pridáme 2 lyžičky práškového cukru, soľ a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, vykysnutý kvások, soľ, zvyšný práškový cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru. Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré posypeme múkou, prikryjeme a na teplom mieste necháme 40 minút odpočívať. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, nakrájame ho na rovnaké kúsky, ktoré formujeme do valčekov a nakoniec ich stočíme do špirál. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť. Potom ich potrieme žĺtkom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme dozlatista. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2011, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2, 3 |