. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alena B. (Sue1) ID 28097
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.11.2007
Naposledy: 9.5.2024 18:22
Aktualizácia: 26.8.2013 22:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 79
RODINNÉ FOTOGRAFIE 88
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2, 3

CUKROVINKY

Pečenie na objednávku



POTREBNÉ PRÍSADY

Roláda: piškóta - 5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, cca 1/4 prášku do pečiva, lyžička oleja. Plnka: smotanový puding, 3 dl mlieka, 1 palmarin alebo hera, práškový cukor podľa chuti, pikantný džemik na potretie piškóty, kokosová múčka na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Piškótu pečiem podľa maminho overeného spôsobu, ak 5 vajec, tak po 5 lyžíc z ostatných surovín, ak 3 vajcia, tak po 3 lyžice. Takže 5 bielkov vyšľahať s cukrom až na betón :) Pridať žĺtka a na záver jemne primiešať múku zmiešanú s práškom do pečiva a trošičku oleja. Pod piškótu dávam na plech desiatový papier. Po upečení ešte teplú piškótu opatrne zrolujte. Na krém uvarte puding klasickým spôsobom, len menej mliečka. Po vychladnutí zašľahať mäkký palmarin a práškový cukor podľa toho aké sladké ľúbite. Piškótu opatrne roztočte, papier zlúpte a zlúpte aj vrchnú vrstvu z piškóty (ide pekne dole), aby potom držalo všetko pekne pokope. Natrite džem, potom plnku, trošku plnky odložte na potretie rolády, stočte, natrite zvyšným krémom a posypte kokosovou múčkou. Snáď som na nič nezabudla :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.5.2012, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Pripravené na 50-ku


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.4.2012, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Veľkonočné judáše



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 150 ml plnotučného mlieka, 150 g masla, 2-3 žĺtky, 70 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 35 g čerstvého droždia, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru z 1/2 citróna, 1 žĺtok na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Z čerstvého Plus 7 dní, sú mňamkové, rovno urobte z dvoch dávok, dobre vám radím :))) Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, pridáme 2 lyžičky práškového cukru, soľ a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, vykysnutý kvások, soľ, zvyšný práškový cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru. Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré posypeme múkou, prikryjeme a na teplom mieste necháme 40 minút odpočívať. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, nakrájame ho na rovnaké kúsky, ktoré formujeme do valčekov a nakoniec ich stočíme do špirál. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť. Potom ich potrieme žĺtkom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme dozlatista. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2011, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu