. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Martina Z. (mata198511) ID 20128
.
Oblasť: Čadca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.8.2007
Naposledy: 29.6.2015 19:00
Aktualizácia: 30.5.2014 14:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 115
RODINNÉ FOTOGRAFIE 59
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Ahojte maminky i nemaminky



POTREBNÉ PRÍSADY

Neviete nejaké dobré receptíky alebo kde by som ich mohla nájsť, na "strojčekové sušienky" - koláčiky, ktoré sa robia s tým strojčekom, veď viete asi čo myslím, napr. venčeky atď.

POSTUP PRÍPRAVY

Poraďte mi niečo.
Konečne som si kúpila ten strojček a teraz neviem ako ho využiť, lebo nemám receptíky...
Všetkým už teraz ďakujem!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.10.2007, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborný zákusok***



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 4 vajcia, 250 g cukru, 1 vanielkový cukor, 2 dl oleja, 2 dl mlieka, 300 g polohrubej muky, 1/2 kypr. prášku
krém *: 1 l pomarančového džúsu, 6 lyžic cukru, 80 g gustinu (škrobová múčka)
krém**: 125 g masla, 3 lyžice praškového cukru, 300 ml mlieka, 1 vanielkový puding,1 vanilekový cukor
navrch: piškóty, 1/4 l pomarančového džúsu, 2 lyžice rumu, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia ušlaháme s cukrom do hustej peny. Vmiešame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vznikne dost riedke cesto, ktoré vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečieme dorúžova (při 200°C asi 10 minut).
1. krém: Z džúsu, gustinu a cukru uvaríme hustú kašu, a ešte teplú nalejeme na vychladnutý plát cesta.
2. krém: Z mlieka, pudinkového prášku a vanielkového cukru uvaríme puding. Maslo vyšľaháme s cukrom a po častiach všlaháme vlažný puding. Natrieme na vychladnuý 1. krém.
Piškóty namáčame do džúsu, ktorý sme zmiešali s rumom a ukladáme na koláčik. Nakoniec poprskáme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.9.2007, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vafľové radosti



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g hladkej múky, 1 l mieka, 4 vajcia, 2 PL kryštálového cukru, olej, soľ, 120 g masla, ovocie, sladká smotana, lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

* Najskôr si pripravíme cesto. Z mlieka, vajec, múky a cukru vymiešame jemné cesto. Medzitým si rozpálime vafľovač (môžme použiť aj panvicu).
*Cesto nalejeme do vafľovača a pečieme asi 4 minúty. Vafle necháme mierne vychladnúť, potom ich potrieme lekvárom, posypeme ovocím a ozdobíme šľahačkou.
Vafle môžeme servírovať i poukladané na seba, ozdobené šľahačkou a poliate mliečnou čokoládou.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 10.9.2007, 23:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Falošná krtkova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 160 g krupicového cukru, 140 g hladkej múky, 20 g kakaa, 1 KL sódy bikarbóny*
Krém: 500 ml mlieka, 1 Zlatý klas, 3 PL kryštálového cukru, 2 vanielky, 250 g tvarohu, 125 g Hery, 4 PL práškového cukru, 3-4 banány

POSTUP PRÍPRAVY

*Žltky vymiešame so 100 g cukru, pridáme 4 lyžice vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme zvyšok cukru - 60 g.
*Múku, kakao a sódu spolu preosejeme. Polovicu zmesi zľahka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov, druhú polku zapracujeme do bielkového snehu.
*Žltkovú a bielkovú hmotu opatrne spojíme a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre:
Elektrická: 185°C
Teplovzdušná:175°C
Plynová:stupeň 3-4
*Pripavíme si krém:
Zlatý klas dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšku mlieka pridáme 3 lyžice kryštálového cukru, vanielku, premiešame a necháme zovrieť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 5.9.2010, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

* 5 vajec, 100 g práškového cukru, 100 g polohrubej múky, 2 lyžice teplej vody, 1 lyžička kypriaceho prášku, čokoládová poleva.
na plnku: 1,5 dl mlieka, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica kakaa, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 180 g masla, 100 g práškového cukru a 1 lyžica rumu*

POSTUP PRÍPRAVY

***Vajcia s cukrom a vodou vymiešame do penista. Pridáme múku s kypriacim práškokm a zľahka premiešame.
***Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomalu pečieme. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku, papier stiahneme a cesto stočíme.
***Vo vodnom kúpeli uvaríme krém z mlieka, múky, kakaa, zo žĺtka a z vanielky. Potom ho necháme vychladnúť.
***Maslo s cukrom vymiešame dopenista. Postupne pridávame vychladnutú krém. Nakoniec pridáme aj rum.
***Vychladnutý plát cesta natrieme krémom, zvinieme do rolády a polejeme čokoládovou polevou.

*** Dobrú chuť ***

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 29.11.2015, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechová roláda s grilážovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

na cestíčko: 5 vajíčok, 250 g práškového cukru, 50 g orechov, 100 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, to bolo na cesto a teraz suroviny na plnku: 2,5 dl mlieka, 1 žĺtok, 3 lyžice Zlatého klasu,250 g masla, 250 g kryštálového cukru a 1 smotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia scukrom vymiešame do penista, jemne zamiešame orechy-pomleté, múku s kypriacim práškom a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť.
Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku, papier stiahneme, stočíme do rolády a necháme vychladnúť.
Z mlieka, zo Zlatého klasu a žĺtka uvaríme krém. Maslo vymiešame do penista a postupne pridávame vychladnutý krém. Kryštálový cukor upražíme na karamel, zalejeme smotanou na šľahanie, povaríme a dáme vychladnúť. Potom zamiešame do pripraveného krému.
Plát cesta natrieme krémom, stočíme do rolády a vrch potrieme zvyšným krémom a posypeme pomletými orieškami alebo čokodádovou polevou.
Prajem dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.5.2020, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótové cesto: 4 vajcia, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL vody, 3 PL polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku
Farebné cesto: 7 vajec, 2 hrnčeky (po 250 ml) práškového cukru, 250 g masla, 2 hrnčeky polohruhej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku potom ešte kakao, 0,5 l ovocného sirupu (nejaký červený), 1 dl rumu, pikantný džem

POSTUP PRÍPRAVY

Piškótové cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame vodu a kypriaci prášok s múkou a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.
Cesto rozotrieme na dva stredne veľké plechy alebo na jeden veľký, ktoré si vyložíme papierom na pečenie a upečieme. Po upečení necháme pláty vychladnúť.
Potom pripravíme farebné cesto (dvoj alebo trojfarebné). Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom, pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov.Zmes rozdelíme na 2-3 diely:žltý, to je základné ceto, hnedý-(pridáme kakao) a nakoniec ružový-(pridáme farbivo alebo ja som aj tam použila sirup).
Na plech vyložený papierom kladieme vedľa seba farebné kôpky, zarovnáme a dáme piecť.
Jeden piškótový plát natrieme džemom, ak sme upiekli jeden veľký, tak ho rozdelíme na 2 polovice a jednu potrieme pikantným džemom, na to položíme farebný vychladený plát, ktorý popicháme vidličkou a polejeme sirupom a rumom a naporiadok, nech je poriadne napitý, potrieme znova džemom a prikryjeme druhým plátom.
Povrch polejeme citrónovo-rumovou polevou: vymiešame 200 g práškového cukru s 2 lyžicami rumu a 2 lyžicami citrónovej šťavy. Necháme stuhnúť a môžeme ešte po ňom "počmárať" klasickou čokoládovou polevou.
Alebo môžme kúpiť originál punčovú polevu, ale to aspoň 2 balíčky...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 3.4.2010, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Karamelová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok, 100 g práškového cukru, 100 g polohrubej múky, 2 PL teplej vody, 1 KL kypriaceho prášku, čokoládová poleva
Na plnku: 5 PL kryštálového cukru, 2 dl čiernej kávy, 0,5l mleka, 150 g práškového cukru, 7 PL hrubej múky, 250 g masla a rum

POSTUP PRÍPRAVY

* Vajcia s cukrom a vodou vymiešame do penista. Pridáme múku s kypriacim práškom a zľahka premiešame.
* Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo môžme použiť i papier na pečenie, tam je väčšia istota, že sa nam cesto vyklopí bez narušenia. Po upečení plát vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme...
*Urobíme si karamel: kryštálový cukor upražíme na karamel, zalejeme mliekom s kávou a rozpusteným cukrom. Do vriacej zmesi pridáme múku rozmiešanú v troške mlieka a uvaríme hustú kašu. Keď trocha vychladne, pridáme maslo a pár kvapiek rumu.
*Vychladnutý plát cesta natrieme krémom, zvinieme do rolády a polejeme čokoládovou polevou.

***Ak máme banány, tak ich môžme dať na krém a zvinúť do rolády***

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.9.2007, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový chlebíček



POTREBNÉ PRÍSADY

3 zrelé banány, 1/2 hrnčeka mletých orechov, 1/2 hrnčeka roztopeného masla (Hera alebo Helia), 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 vajíčka, 1/3 hrnčeka mlieka, 1/2 balíčka prášku do pečiva a 1 lyžička citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si predhrejeme rúru na 190°C.
Pripravíme si cesto: orechy zalejeme teplým roztopeným maslom, pridáme hladkú múku s kypriacim práškom, kryštálový cukor, celé vajíčka, mlieko, soľ a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešajte elektrickým šľahačom.Banány roztlačíme vidličkou a primiešame k cestu a ešte raz naporiadok zamiešame elektrickým šľahočom.
Väčšiu formu na srnčí chrbát - chlebíček, vymažeme Herou alebo Heliou- to je jedno, vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto tak, aby siahalo maximálne do 2/3 stien.
Formu vložíme do rúry a znížime teplotu. Pečieme pomalu, mierne asi hodinu. Prvých 20 minút trúbu nesmieme otvárať, aby cesto nesplasklo, ale to predsa vieme, tak to nebudeme riskovať ;o)
Farba upečeného chlebíčka je stredne hnedá, či je už upečený skontrolujeme ako ináč - špáradlom.
Vyberieme ho von a formu zabalíme do mokrej utierky. Necháme 15 minút stáť, potom opatrne vyklopíme.
Hotový chlebíček môžme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť napr. farebnou ryžou alebo inými somarinkami na jedenie.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 5.11.2013, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Metrový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

neviem

POSTUP PRÍPRAVY

Prosím Vás všetke maminky i nastávajúce i nemaminky, potrebujem vedieť recept na METROVÝ KOLÁČ, neviete mi poradiť, prosííííííííím, už zajtra ten recept potrebujem. Ak ten recept viete a máte čas, tak mi ho tu prosím Vás pekučko napíšte.
Ďakujem Vám veľmi pekne!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.8.2007, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu