končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 60 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Moja jednoduchá hrášková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Za túto polievku som si vyslúžila doma pochvalu a tak sa podelím o tento veľmi jednoduchý recept. Čo potrebujete: bravčová kosť, veľká konzerva hrášku, 2 strúčiky cesnaku, 3-4 zemiaky, soľ, korenie, majorán POSTUP PRÍPRAVY Do vody dajte vari bravčovú kosť, pokiaľ máte aj kúsok mäska, môžete nakrájať na drobné kocky a pridať tiež. V polovici varenia pridajte hrášok a na kocky nakrájané zemiaky, osoľte a okoreňte. Po dovarení kosť vyberte a oberte z mäsa, mäso vráťte do polievky, pridajte nastrúhaný cesnak a majorán. Môžete podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.1.2013, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Mandľové suchárePOTREBNÉ PRÍSADY Ak máte doma zvyšné bielky a máte chuť si spraviť nejakú dobrú maškrtu, tak tieto sucháre sú to pravé. Naučila som sa ich nedávno a už som si ich robila 2x za sebou, čo boli také skvelé. Pri sledovaní TV ani nebudete vedieť ako ich schrúmete :-) Čo budete potrebovať: 4 bielky, 10 dkg práškového cukru, balíček nelúpaných mandlí, 10 dkg hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Bielka s cukrom šľahajte metličkou, nie mixérom, aby sa cukor rozpustil. Do vzniknutej hmoty primiešajte múku a mandle (nelúpať). Cesto už nešľahajte, len premiešajte. Nalejte do vymasteného a hrubou múkou vysypaného srnčieho chrbta a upečte na 150°C do zlatista. Po upečení aj s nádobou nechajte aspoň 12 hodín odpočívať. Potom z formy vyberte a keks nakrájajte na veľmi tenké plátky ostrým nožom. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte v rúre mierne vyhriatej dosušte. Mali by mať mierne zlatú farbu a chrumkať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 1.12.2016, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechovo-banánová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Zostalo vám v chladničke pár krémov, ktoré ste nestihli minúť na koláče? Čakáte návštevu a neviete, čo narýchlo pripraviť, keďže zo všetkých koláčov z Vianoc vám zostali len zvyšky. Možno vám pomôže nasledujúci recept, ktorý pomohol mne, keď som potrebovala rýchlo nejaký jednoduchý koláč a chcela som minúť aj malú mištičku čokoládového krému, ktorý mi zvýšil z iného koláča. Čo budete potrebovať: na korpus 6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 2 lyžice polohrubej múky, 4-5 lyžíc mletých orechov, 1/2 balíčku prášku do pečiva k tomu ešte zvyšok čokoládového krému (asi 250g), 2 banány, mleté orechy POSTUP PRÍPRAVY Vajcia s cukrom vymiešajte do penista. Pridajte múku s práškom do pečiva, orechy, zľahka premiešajte. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a upečte pri 200°C do svetlo-hneda. Ihneď zrolujte dlhšou stranou aj s papierom do utierky a nechajte vychladnúť. Ak vám zvýšil čokoládový alebo iný krém, tým lepšie, ak nemáte, tak si spravte polovičnú dávku vášho obvyklého krému, t.j. stačí 125g masla, lebo na roládu stačí malá vrstva krému. Roládu rozviňte a zbavte papiera, ten ale nevyhadzujte, ale podložte ho pod koláč, ešte sa vám zíde. Krém natrite na roládu, ale nie všetku, nechajte si niečo na potretie vrchu. Na užšiu časť rozložte banány a roládu opatrne, ale pevne zviňte. Roládu celú potrite krémom. Papier vám pomôže v tom, že si roládu môžete pekne točiť a pritom si nezašpiníte ani podložku. Teraz vrch posypte orechmi a obaľte zo všetkých strán, takisto roládu točte po papieri a orechy sa vám pekne budú vtláčať do krému. Dajte dobre stuhnúť do chladničky. Krájajte úhľadné tenké roládky. Určite budete mať úspech. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 15.9.2019, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orechové šuhajdyPOTREBNÉ PRÍSADY K Vianociam tradične patria šuhajdy a ja vám ponúkam výborný recept s orechovou plnkou. Čokoláda300g čokolády na varenie (ja som dala peniažteky) a 1/2 Cery Plnka1dl mlieka, 15dkg kryšt. cukru ,12dkg mletých orechov, 10dkg Helie POSTUP PRÍPRAVY Najprv si spravíme plnku. Dáme do kastrólika mlieko s cukrom a dáme zovrieť, pridáme Heliu, necháme prevrieť a vsypeme mleté orechy. Dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou, aby sa orechy sparili (nevaríme ich). Teraz si spravíme čokoládovú polevu. Do plastovej misky dáme ceru a dáme si ju roztopiť do mikrovlnky (mne stačilo 1 1/2 minúty). Potom pridáme nalámanú čokoládu a dáme ešte na 1 minútu do mikrovlnky rozpustiť. Čokoláda sa krásne roztopí a bude pekne hladká. Nachystajte si košíčky, na spodok nalejte polovicu polievkovej lyžice polevy, nechajte trochu schladnúť a prekryte 1 lyžičkou orechovej plnky. Zakryte čokoládovou polevou, aby ste prekryli celú plnku. Dajte vychladnúť, ale kým úplne poleva stuhne, vložte tam lentilku, oriešok, alebo polovicu olúpanej mandle… ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 20.12.2013, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
TehlaPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept si v našej rodine strážime ako oko v hlave a je to najúžasnejší recept či už na cesto alebo na fantastický čokoládový krém. Tento recept je vhodný aj na torty aj na koláče a vždy na Vianoce túto tortu určite niektorá gazdinka v našej rodine spraví :-) Na fotke nie je odfotená tehla, ako vyzerá hotová, ale ako klasická okrúhla torta, ale každý viete, ako vyzerá tehla - kváder. Nabudúce hodím foto :-) POSTUP PRÍPRAVY viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 30.11.2009, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracina v instantnej hubovej polievkePOTREBNÉ PRÍSADY 400g kuracích pŕs, soľ, korenie, hladká múka, 1 sáčok instantnej hubovej polievky, 100g tvrdého syra, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nasoľte, okoreňte, obaľte v hladkej múke a osmažte na oleji do zlatista. Potom ich preložte do pekáča. Do hrnčeka si vysypte polievku a zalejte zovretou vodou. Dobre premiešajte a vlejte do pekáča. Vrch kuracích pŕs posypte nastrúhaným syrom a dajte na 1/2 hodinu zapiecť pri 150°C. Je to mňamka! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2011, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivkový lekvár z rúryPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept som našla na českom MMB a rozhodla som sa ho tiež vyskúšať. Zo slivkového lekváru som už počula rôzne recepty, ale všade chceli odo mňa variť 5-6 hodín a to som veru nemala čas ani chuť. A tento je fantastickýýýýýýý, práve som ho dorobila a musím sa s vami oň podeliť. 2 kg sliviek, 50ml octu, 500g kryštálového cukru, 1/2 káv. lyžičky mletej škorice, 3 roztlčené klinčeky, 4PL rumu POSTUP PRÍPRAVY viď fotky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov) KOMENTÁRE (39) posledné: 27.12.2020, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Fettuccine v smotanovo-paradajkovej omáčke ála ItaliaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík cestovín fettuccine (dlhé široké rezance), 1 šľahačková smotana, 1 veľký paradajkový pretlak, 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, 300g šunkovej salámy, 3 strúčiky cesnaku, bazalka, soľ, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Uvarte si v osolenej vode cestoviny al dente a prelejte ich studenou vodou. Šunkovú salámu nakrájajte na rezance šírky ako je veľkosť cestovín. V hrnci roztopte maslo, pridajte hladkú múku a miešajte do zlatista. Zalejte šľahačkovou smotanou a vymiešajte do hladka. Ak bude bešamel príliš hustý, prilievajte počas varenia mlieko. Pridajte paradajkový pretlak, prepasírovaný cesnak, bazalku a na záver šunkovú salámu. Omáčka by mala mať tekutú, nie príliš hustú ani príliš riedku konzistenciu. Zmes nalejte na cestoviny a dobre premiešajte. Je to fantastické. Doporučujem zjesť hneď, prihrievané už nie je také dobré. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 22.11.2016, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Fantastická nepečená čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Túto tortu som si vymyslela ja v dnešný deň Samkovych menín, keďže som nemala čas ísť do obchodu a chcela som spraviť nejakú jednoduchú tortu. Čo dom dal, to som použila, samozrejme vrámci kombinovateľných ingrediencií. Podarila sa mi výborne a všetci sme si na nej pochutnali. POSTUP PRÍPRAVY Čo budete potrebovať: 1 balík BB keksov, 250 g masla, 2 balíky čokoládového pudingu, 500ml mlieka, 2PL kryštálového cukru, 1 arašidová čokoláda, 1 šľahačka, 2-3 banány, ozdobná ryža OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 18.4.2011, 19:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečené kolená na kapustePOTREBNÉ PRÍSADY Ponúkam vám jeden fakt nezdravý recept, ale je to strašná pochúťka, hlavne ak robíte nejakú rodinnú akciu na chate, alebo len tak s priateľmi robíte žúrku. Chlapi obvykle majú radi takéto mastné, pikantné pochúťky gazdovského charakteru. Čo budete potrebovať: 1kg kyslej kapusty, 2 čerstvé kolená (alebo aj údené), mletá červená paprika, olej, rasca, cesnak, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Umyté kolená po dĺžke trochu narežte a dajte do osolenej vody variť asi na 2 hodiny. Vyberte ich z vody, ale vodu nevylievajte. Kapustu rovnomerne rozložte do pekáča a zalejte asi 1/2 litrom vývaru z mäsa. Pripravte si marinádu z oleja, mletej papriky, cesnaku, soli, korenia a dobre vymiešajte. Zmes rovnomerne roztrite po kolenách. Nezabudnite ju vtreť aj do zárezov. Mäso položte na kapustu, zakryte druhým pekáčom a dajte piecť na hodinu do rúry. V polovicu mäso podlejte ešte zvyšným vývarom, aby sa mäsko dobre upieklo a nezhorelo zároveň. Podávajte s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 1.3.2012, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 60 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |