. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alena M. (Alinka) ID 18244
.
mimibazar.sk/alinka
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.6.2007
Naposledy: 8.10.2019 19:36
Aktualizácia: 11.8.2015 8:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1998
RODINNÉ FOTOGRAFIE 632
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 60
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 60 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

POLIEVKY

Moja jednoduchá hrášková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Za túto polievku som si vyslúžila doma pochvalu a tak sa podelím o tento veľmi jednoduchý recept. Čo potrebujete: bravčová kosť, veľká konzerva hrášku, 2 strúčiky cesnaku, 3-4 zemiaky, soľ, korenie, majorán

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody dajte vari bravčovú kosť, pokiaľ máte aj kúsok mäska, môžete nakrájať na drobné kocky a pridať tiež. V polovici varenia pridajte hrášok a na kocky nakrájané zemiaky, osoľte a okoreňte. Po dovarení kosť vyberte a oberte z mäsa, mäso vráťte do polievky, pridajte nastrúhaný cesnak a majorán. Môžete podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.1.2013, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mandľové sucháre



POTREBNÉ PRÍSADY

Ak máte doma zvyšné bielky a máte chuť si spraviť nejakú dobrú maškrtu, tak tieto sucháre sú to pravé. Naučila som sa ich nedávno a už som si ich robila 2x za sebou, čo boli také skvelé. Pri sledovaní TV ani nebudete vedieť ako ich schrúmete :-) Čo budete potrebovať: 4 bielky, 10 dkg práškového cukru, balíček nelúpaných mandlí, 10 dkg hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka s cukrom šľahajte metličkou, nie mixérom, aby sa cukor rozpustil. Do vzniknutej hmoty primiešajte múku a mandle (nelúpať). Cesto už nešľahajte, len premiešajte. Nalejte do vymasteného a hrubou múkou vysypaného srnčieho chrbta a upečte na 150°C do zlatista. Po upečení aj s nádobou nechajte aspoň 12 hodín odpočívať.
Potom z formy vyberte a keks nakrájajte na veľmi tenké plátky ostrým nožom. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte v rúre mierne vyhriatej dosušte. Mali by mať mierne zlatú farbu a chrumkať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.12.2016, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechovo-banánová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Zostalo vám v chladničke pár krémov, ktoré ste nestihli minúť na koláče? Čakáte návštevu a neviete, čo narýchlo pripraviť, keďže zo všetkých koláčov z Vianoc vám zostali len zvyšky. Možno vám pomôže nasledujúci recept, ktorý pomohol mne, keď som potrebovala rýchlo nejaký jednoduchý koláč a chcela som minúť aj malú mištičku čokoládového krému, ktorý mi zvýšil z iného koláča. Čo budete potrebovať: na korpus 6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 2 lyžice polohrubej múky, 4-5 lyžíc mletých orechov, 1/2 balíčku prášku do pečiva k tomu ešte zvyšok čokoládového krému (asi 250g), 2 banány, mleté orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia s cukrom vymiešajte do penista. Pridajte múku s práškom do pečiva, orechy, zľahka premiešajte. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a upečte pri 200°C do svetlo-hneda. Ihneď zrolujte dlhšou stranou aj s papierom do utierky a nechajte vychladnúť.
Ak vám zvýšil čokoládový alebo iný krém, tým lepšie, ak nemáte, tak si spravte polovičnú dávku vášho obvyklého krému, t.j. stačí 125g masla, lebo na roládu stačí malá vrstva krému. Roládu rozviňte a zbavte papiera, ten ale nevyhadzujte, ale podložte ho pod koláč, ešte sa vám zíde. Krém natrite na roládu, ale nie všetku, nechajte si niečo na potretie vrchu. Na užšiu časť rozložte banány a roládu opatrne, ale pevne zviňte. Roládu celú potrite krémom. Papier vám pomôže v tom, že si roládu môžete pekne točiť a pritom si nezašpiníte ani podložku.
Teraz vrch posypte orechmi a obaľte zo všetkých strán, takisto roládu točte po papieri a orechy sa vám pekne budú vtláčať do krému. Dajte dobre stuhnúť do chladničky. Krájajte úhľadné tenké roládky. Určite budete mať úspech.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.9.2019, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechové šuhajdy



POTREBNÉ PRÍSADY

K Vianociam tradične patria šuhajdy a ja vám ponúkam výborný recept s orechovou plnkou. Čokoláda300g čokolády na varenie (ja som dala peniažteky) a 1/2 Cery Plnka1dl mlieka, 15dkg kryšt. cukru ,12dkg mletých orechov, 10dkg Helie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si spravíme plnku. Dáme do kastrólika mlieko s cukrom a dáme zovrieť, pridáme Heliu, necháme prevrieť a vsypeme mleté orechy. Dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou, aby sa orechy sparili (nevaríme ich).
Teraz si spravíme čokoládovú polevu. Do plastovej misky dáme ceru a dáme si ju roztopiť do mikrovlnky (mne stačilo 1 1/2 minúty). Potom pridáme nalámanú čokoládu a dáme ešte na 1 minútu do mikrovlnky rozpustiť. Čokoláda sa krásne roztopí a bude pekne hladká.
Nachystajte si košíčky, na spodok nalejte polovicu polievkovej lyžice polevy, nechajte trochu schladnúť a prekryte 1 lyžičkou orechovej plnky. Zakryte čokoládovou polevou, aby ste prekryli celú plnku. Dajte vychladnúť, ale kým úplne poleva stuhne, vložte tam lentilku, oriešok, alebo polovicu olúpanej mandle…

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 20.12.2013, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tehla



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept si v našej rodine strážime ako oko v hlave a je to najúžasnejší recept či už na cesto alebo na fantastický čokoládový krém. Tento recept je vhodný aj na torty aj na koláče a vždy na Vianoce túto tortu určite niektorá gazdinka v našej rodine spraví :-) Na fotke nie je odfotená tehla, ako vyzerá hotová, ale ako klasická okrúhla torta, ale každý viete, ako vyzerá tehla - kváder. Nabudúce hodím foto :-)

POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 30.11.2009, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracina v instantnej hubovej polievke



POTREBNÉ PRÍSADY

400g kuracích pŕs, soľ, korenie, hladká múka, 1 sáčok instantnej hubovej polievky, 100g tvrdého syra, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nasoľte, okoreňte, obaľte v hladkej múke a osmažte na oleji do zlatista. Potom ich preložte do pekáča.
Do hrnčeka si vysypte polievku a zalejte zovretou vodou. Dobre premiešajte a vlejte do pekáča. Vrch kuracích pŕs posypte nastrúhaným syrom a dajte na 1/2 hodinu zapiecť pri 150°C. Je to mňamka!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2011, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivkový lekvár z rúry



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som našla na českom MMB a rozhodla som sa ho tiež vyskúšať. Zo slivkového lekváru som už počula rôzne recepty, ale všade chceli odo mňa variť 5-6 hodín a to som veru nemala čas ani chuť. A tento je fantastickýýýýýýý, práve som ho dorobila a musím sa s vami oň podeliť. 2 kg sliviek, 50ml octu, 500g kryštálového cukru, 1/2 káv. lyžičky mletej škorice, 3 roztlčené klinčeky, 4PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

viď fotky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (39) posledné: 27.12.2020, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Fettuccine v smotanovo-paradajkovej omáčke ála Italia



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík cestovín fettuccine (dlhé široké rezance), 1 šľahačková smotana, 1 veľký paradajkový pretlak, 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, 300g šunkovej salámy, 3 strúčiky cesnaku, bazalka, soľ, mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarte si v osolenej vode cestoviny al dente a prelejte ich studenou vodou.
Šunkovú salámu nakrájajte na rezance šírky ako je veľkosť cestovín.
V hrnci roztopte maslo, pridajte hladkú múku a miešajte do zlatista. Zalejte šľahačkovou smotanou a vymiešajte do hladka. Ak bude bešamel príliš hustý, prilievajte počas varenia mlieko. Pridajte paradajkový pretlak, prepasírovaný cesnak, bazalku a na záver šunkovú salámu. Omáčka by mala mať tekutú, nie príliš hustú ani príliš riedku konzistenciu.
Zmes nalejte na cestoviny a dobre premiešajte. Je to fantastické. Doporučujem zjesť hneď, prihrievané už nie je také dobré.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.11.2016, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Fantastická nepečená čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto tortu som si vymyslela ja v dnešný deň Samkovych menín, keďže som nemala čas ísť do obchodu a chcela som spraviť nejakú jednoduchú tortu. Čo dom dal, to som použila, samozrejme vrámci kombinovateľných ingrediencií. Podarila sa mi výborne a všetci sme si na nej pochutnali.

POSTUP PRÍPRAVY

Čo budete potrebovať: 1 balík BB keksov, 250 g masla, 2 balíky čokoládového pudingu, 500ml mlieka, 2PL kryštálového cukru, 1 arašidová čokoláda, 1 šľahačka, 2-3 banány, ozdobná ryža

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 18.4.2011, 19:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečené kolená na kapuste



POTREBNÉ PRÍSADY

Ponúkam vám jeden fakt nezdravý recept, ale je to strašná pochúťka, hlavne ak robíte nejakú rodinnú akciu na chate, alebo len tak s priateľmi robíte žúrku. Chlapi obvykle majú radi takéto mastné, pikantné pochúťky gazdovského charakteru. Čo budete potrebovať: 1kg kyslej kapusty, 2 čerstvé kolená (alebo aj údené), mletá červená paprika, olej, rasca, cesnak, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté kolená po dĺžke trochu narežte a dajte do osolenej vody variť asi na 2 hodiny. Vyberte ich z vody, ale vodu nevylievajte.
Kapustu rovnomerne rozložte do pekáča a zalejte asi 1/2 litrom vývaru z mäsa.
Pripravte si marinádu z oleja, mletej papriky, cesnaku, soli, korenia a dobre vymiešajte. Zmes rovnomerne roztrite po kolenách. Nezabudnite ju vtreť aj do zárezov. Mäso položte na kapustu, zakryte druhým pekáčom a dajte piecť na hodinu do rúry. V polovicu mäso podlejte ešte zvyšným vývarom, aby sa mäsko dobre upieklo a nezhorelo zároveň. Podávajte s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 1.3.2012, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 60 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu