končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2, 3 |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Hneď mäkké medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 500 g hladkej múky * 1 PDP * 2 ČL Škorice * 2 ČL Perníkového korenia * 1 PL Kakaa * 120 g práškového cukru * 150 g medu * 2 vajíčka * 100 g roztopeného masla * 1 vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY * Cesto zamiesime a necháme cez noc odstáť v chladničke, pečieme až na druhý deň * Malé tvary vykrajujeme z cesta vyvaľkaného na hrúbku 3 - 4 mm a pečieme na 180 ºC cca 8 minút (doba pečenia je dôležitá aby sa nevysušili a nestvrdli) * Na veľké tvary vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 5 mm a pečieme na 180 ºC 10 - 12 minút * Ešte horúce potrieme vajíčkom aby sa krásne leskli * zdobíme podľa chuti ,-) Ešte stále ma to ľudkovia nepustí odpovedať na vaše komentáre, už čakám večnosť, takže aspoň takto ďakujem veľmi pekne za milé slová ,-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 30.11.2014, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čoko - orieškové kôpkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 150 g vlašských orieškov * 170 g hladkej múky * 30 g jemného zemiakového škrobu (Solamyl) * 30 g kakaa * 1/2 KL PDP * 120 g hnedého cukru (môže byť aj obyčko) * 40 g vanilkového cukru * štipka soli * 1 vajce * 100 ml cmaru (nemala som doma, tak som po zásahu vyššej a skúsenejšej moci zriedila kyslú smotanu s mliečkom) * 100 g mäkkého masla POSTUP PRÍPRAVY * Orechy nasekáme na drobné kúsky * Múku zmiešame v miske so škrobom, kakaom a PDP * Pridáme hnedý cukor, vanilkáč, štipku prášku nad zlato :-) vajce, cmar a maslo * Spracujeme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni a potom cca 2 minútky šľaháme na najvyššom stupni * Nakoniec do cesta zľahka vmiešame orechy * Z cesta kávovou lyžičkou naberáme kôpky, ktoré potom prenášame na plech vyložený papierom na pečenie * Kôpky musia mať dosť miesta, pretože sa jemne roztekajú * Pečieme na 180 ºC v predhriatej rúre cca 20 minút jeden plech * Mne vyšli z tejto dávky 2 plechy * Dizajn nie je nič moc, ale s teplou kávou sú mňamky... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 12.11.2010, 12:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkovo - marcipánový "tarte tatin"POTREBNÉ PRÍSADY PLNKA: * 800 g tvrdších sliviek, nie prezretých * 25 g masla * 25 g hnedého krupicového cukru * 100 g marcipánu CESTO: • 2 vajíčka • 100 g cukru - krupice • 75 g rozpusteného masla • 150 g hrubej múky • 1/2 PDP POSTUP PRÍPRAVY 1* Na panvici rozpustite maslo na plnku, pridajte cukor a niekoľko minút karamelizujte do bledohneda 2* Chvíľku nechajte chladnúť a nalejte do formy v ktorej budete piecť koláčik 3* Na karamel vo forme vejárovito rozložte vykôstkované štvrťky sliviek v jednej vrstve 4* Z marcipánu vytvarujte tenšiu kruhovú placku s okrajom o cca 1 cm menším ako forma a položte ju na slivky 5* Na marcipánovú placku podokladajte zbytok sliviek 6* Vajíčka a cukor na cesto vyšľaháme do svetlej peny - stačí ručne 7* Primiešame roztopené maslo 8* V ďalšej miske zmiešame suché prísady na cesto (múku a PDP) 9* Suché a tekuté prísady zmiešame jemne rukou 10* Cesto je tekuté, nie štandardné na "tatin", ale slivky pustia veľa šťavy a toto ľahké a mäkké cestíčko absorbuje všetku úžasnú ovocno – karamelovú šťavu 11* Cesto nalejeme na slivky a pečieme v rúre predhriatej na 180º C cca 1 hodinu (prepečenosť zisťujeme špajlou) 12* Nechajte 10 minút chladnúť vo forme a potom preklopte hore dnom na tanier s okrajom širším ako je forma 13* Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 8.11.2010, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2, 3 |