končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 46 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
NÁTIERKY |
Pórová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mladý pór; 1 jablko; 1 vajce uvarené natvrdo; majolenka POSTUP PRÍPRAVY mladý pór nadrobno posekáme, jablko najemno postrúhame, uvarené vajce pokrájame a zmiešame s majolenkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Cuketová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 - 2 prerastené cukety; 2 lyžice oleja (najlepšie olivového); štipka čierneho korenia; 1 lyžička soli; 1/2 lyžičky octu; 2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Cuketu ošúpeme, postrúhame, dáme variť a vydusíme vodou. potom necháme na site odkvapkať a vytlačíme zvyšok vody. Pridáme olej, čierne korenie, soľ, ocot a roztlačený cesnak. Všetko zmiešame, podľa chuti ešte pridáme cesnak pokrájaný na tenké plátky a osolíme. Natierame na chlieb s maslom, môžeme použiť ako prílohu k mäsu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Syrová nátierka s cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY 80 g masla; 100 g taveného syra; 2 uvarené vajcia; 2 strúčiky cesnaku; citrónová šťava; soľ POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešame so syrom, pridáme postrúhané vajcia a roztlačený cesnak a dochutíme citrónovou šťavou a soľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Zemiaková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 varené zemiaky; 10 dkg masla; 1 lyžica horčice; 1 tavený syr; soľ; 1 cibuĺa; 1/2 jogurtu; vňaťka; korenie POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky postrúhame, pridáme maslo, horčicu, tav, syr, cibuľu, jogurt, soľ a všetko dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Karamelové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hera; 30 dkg kryštáľového cukru; 1 salko; 3 balíky burizónov POSTUP PRÍPRAVY Na miernom ohni upálime cukor na karamel, pridáme heru a salko. Necháme vychladnúť na hustejšiu hmotu a vylejeme na burizóny. Necháme ešte vychladnúť a potom robíme guľky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.8.2008, 8:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Nachos s roquefortom a avokádomPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g roquefortu; 5 PL pochúťkovej smotany; 2 ks jarnej cibuľky; 1 avokádo; červená paprika; jalapenos papričky alebo chilli 2 ks; 250 g nachos POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady zmiešame a podávame s nachos (tortilové chipsy). Alebo podľa chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 24.7.2008, 10:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Letný šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby potrebujeme: 1 ľadový šalát; 250 g cherry paradajok; 100 g baby mozarelly; 2O g sušenej šunky; 3O g rukoly; 1 broškyňu Dressing: dijónska horčica; olivový olej; ančovičky; soľ; žĺtok; broskyňová šťava; parmezán POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu pokrájame na menšie kúsky, pridáme mozarellu, sušenú šunku, rukolu a broskyňu. Vymiešame dressing a pripravený šalát ním ochutíme podľa potreby. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zemiakové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 50 ks potrebujeme: 300 g zemiakov; 700 g hladkej múky; 250 g tuku na pečenie; 3 lyžice kryštálového cukru; 3 žĺtky; 40 g doždia; 150 g tvrdého syra; 50 g masla; 1 vajce; celá rasca; soľ; olej POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, olúpeme a postrúhame. Z preosiatej múky, tuku na pečenie, zemiakov, cukru, žĺtkov, lyžičky soli a rozmrveného droždia vypracujeme cesto, ktoré necháme na doske prikryté asi 30 minút vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme, trikrát preložíme a opäť rozvaľkáme na hrúbku približne 5 milimetrov. Plát potrieme rozpusteným maslom, posypeme postrúhaným syrom, preložíme a znova rozvaľkáme. Z cesta vykrojíme okrúhle pagáčiky, potrieme ich rozšľahaným vajcom, osolíme a posypeme na plech rascou. Pagáčiky preložíme na naolejovaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. (elektrická rúra: 185 st.C.; teplovzdušná rúra: 175 st.C.; plynová rúra: stupeň 3; ) Čas pečenia: 25 minút Pagáčiky môžete posypať aj sezamom, makom, posekanými orieškami alebo tekvicovými jadierkmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 26.12.2008, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Chrumkavé cesnakové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g lístkového cesta; 1 čerstvá červená paprika; 300 g mäkkého syra; petržlenová vňať; 2 strúčiky cesnaku; soľ; mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Cesto rozvaľkáme (asi na 1 cm) a radielkom ho pokrájame na rovné štvorce. Papriku očistíme a nadrobno pokrájame. Umytú petržlenovú vňať posekáme. syr dáme do misky, rozmiešame ho, pridáme prelisovaný cesnak, pokrájanú papriku a vňať, ochutíme soľou i korením a dohladka vymiešame. Zmes rozdelíme na štvorce cesta, preložíme a okraje popritláčame.Uložíme na plech a dáme do dobrej vyhriatej rúry. Čas pečenia: 30 minút Teplota: 220 st.C. Tip: Povrch koláčikov môžeme pred pečením posypať sézamovými semienkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Jednoduchý zemiakový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov; 2 cibule; 1 lyžica olivového oleja; 2 lyžice vinného octu; soľ POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme a pokrájame na kolieska. Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky. Zemiaky s cibuľou vo väčšej mise zmiešame, polejeme olivovým olejom a vinným octom a ešte premiešame. Šalát dáme do chladu odležať. Podávame k pečenému (teplému i studenému) alebo vyprážanému mäsu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |