končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 40 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohový nákypPOTREBNÉ PRÍSADY 0,25kg tvaroh, 0,02kg detská krupica, 1 - 3 vajcia, 0,05l mlieko, 0,02kg kr.cukor, van.cukor, hrozienka, na posypanie opražená strúhanka, pr.cukor POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh zmiešame s kr.cukrom, van.cukrom, žĺtkami, mliekom, pridáme krupicu, hrozienka a nakoniec vpracujeme sneh z bielkov. Zmes vylejeme do vhodnej nádoby a varíme vo vodnom kúpeli pokiaľ nezhustne. po uvarení polejeme rozpusteným maslom, posypeme opraženou strúhankou a pr.cukrom. Môžme podávať s marhuľovým kompótom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SalajkovýPOTREBNÉ PRÍSADY 50dkg pol. múky, 10 dkg, maslo, 2 vajce, 5dkg kr. cukru , 2dcl mlieka, 2 dkg salajka (jelenia soľ) Krém: 4 PL hr. múka, 5 dkg, kakao, 28 dkg cukor, 1 l mlieka POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených prísad vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a upečieme v 4 plátoch. Zo surovín na krém uvaríme hustú kašu, plníme cestá a vrch polejeme čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY I. cesto: zo 6 vajec piškótové cesto II. cesto : 25 dkg kr. cukor, 6PL vody, 6 bielkov, 6PL hr. múky, 15 dkg kokos Plnka : 1 dcl mlieka, 4 dkg kakao, 1 vanilka, 1 maslo, 20 dkg pr. cukor POSTUP PRÍPRAVY Upečieme piškótové cesto. Bielka s cukrom a vodou vyšľaháme na tuhy sneh. Pridáme múku, kokos a upečieme. V mlieku uvaríme kakao, vanilku na husto. Do vychladnutého pridáme maslo s cukrom. Pišk´tové cesto natrieme s lekvárom, na to dáme kokosové cesto, plnku a polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocné karamelové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 100g kr. cukor, 2 dl vody, 5 vajec, 250g pr. cukor, 250g pol. múka, 1 pr. do pečiva, 1 pl oleja Krém : 250 g masla, 100g pr. cukor, 2,5 dl mlieka, 2 PL pol. múky, 3 vajcia, 1 van. cukor, 1 PL rum, jahody alebo marhule, strúhaná čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Z cukru uvaríme karamel, podlejeme vodou. Žĺtka vymiešame s cukrom, olejom, pridáme karamel, múku s pr. do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Maslo s cukrom vymiešame. Z múky, vanilky a mlieka uvaríme kašu, v 2PL mlieka rozmiešame vajcia a primiešame do kaše. za studena pridáme k maslu a ochutíme rumom. Cesto po dĺžke rozrežeme na polovicu, natrieme krémom plníme ovocím a zakryjeme druhou polovicou cesta. Zvyšným krémom potrieme vrch a boky koláča, zdobíme stúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ruská zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY tortové oplátky 0,5 l šľahačky, 3 žĺtka, 1 van. cukor, 31/2 PL cukru POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s cukrom na husú penu. pridáme vyšľahanú šľahačku. touto hmotou plníme tortové oplátky a dáme na noc do mrazničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ruská tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2,5dcl vlažného mlieka, 2 PL želatíny,4PL pr. cukru, 1 šľahačka, 3žĺtka, piškótové cesto. POSTUP PRÍPRAVY V 1 dcl vlažného mlieka rozpustíme želatínu. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme želatínu a zvyšných 1,5 dcl vlažného mlieka a dáme zovrieť. do studenej hmoty pridáme vyšľahanú šľahačku a premiešame.Celú masu nalejeme do tortovej formy, navrch dáme piškótové cesto a necháme v chladničke cez noc stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medový krémešPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg hl.múky, 10 dkg pr. cukor, 1PL rum, 1 vajce, 1 žĺtok, 5 dkg masla, 1PL med, 1KL sóda bikarbóna I. krém : 6 dcl mlieka, 15 dkg polohr. múka, 15 dkg cukru, 20 dkg masla II. krém : 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku, 3 dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na cesto zmiesime dokopy, na tenko vyvaľkáme a upečieme v dvoch plátoch. Z mlieka, múky a cukru uvaríme hustú kašu a do vychladnutej zamiešame maslo. natrieme na plát cesta, na to dáme vyšľahanú šľahačku a zakryjeme druhým plátom. Vrch cesta posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čokoládový ryžový nákypPOTREBNÉ PRÍSADY 35 dkg ryže, 1/2 l vody, 1/2 l mlieka, soľ, 8dkg masla, 18 dkg pr. cukru, 3 vajíčka, 2dkg čokolády, 3 dkg hrozienok, 3 dkg orechov, 1 KL škorice POSTUP PRÍPRAVY Ryžu uvaríme so štipkou soli vo vode s mliekom do mäkka. Maslo, cukor a žĺtka poriadne vymiešame, prisypeme strúhanú čokoládu, sekané orechy, hrozienka, škoricu. Vmiešame do vyhladnutej ryže a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Pečieme vo vymastenej a vysypanej forme. Podávame posypané cukrom, kompótovou šťavou a kompótom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nebeský zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 20 dkg polohrubej múky, 20 dkg pr. cukru, 4 vajíčka, 10 PL oleja, 10 PL horúcej vody, 1/2 balíčka pr. do pečiva, lekvár, šľahačka na zdobenie Krém: 3/4 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 20 dkg van. cukru, 2 - 3 kyslé smotany, detské piškóty, káva, rum. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku s pr. do pečiva, nakoniec tuhý sneh z bielkov. Upečieme a necháme vychladnúť. V mlieku uvaríme s cukrom pudingy a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame kyslé smotany. Upečené cesto natrieme lekvárom a na to dáme polovicu pudingového krému. Na krém poukladáme detské piškóty namáčané v káve s rumom. Na piškóty natrieme zvyšok krému a necháme stuhnúť. Pred podávaním zdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2011, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Prekvapenie od RumburakaPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g rýb alebo filé, 4PL tatárskej omáčky, 1PL horčice, 1PL maizeny, mleté čierne korenie, rasca, 1KL pálivej papriky (kto nechce môže dať sladkú), 3 strúčiky cesnaku, 1KL soli, 1/2 KL citrónovej šťavy, 100 ml piva, polohrubá múka, grilovacie korenie POSTUP PRÍPRAVY Tatársku omáčku zmiešame s horčicou, prelisovaným cesnakom, citrónovou šťavou a so všetkými koreninami. Maizenu rozmiešame v pive a vmiešame do marinády. Ryby umyjeme, osušíme, naporcujeme. Postupne ich namáčame v marináde. Zakryté ich dáme aspoň na 2 hodiny do chladu. Každý kúsok ryby obalíme v múke zmiešanej s grilovacím korením a na rozohriatom oleji oprážame z oboch strán. Podávame so zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 40 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |