. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alžbeta D. (darma72) ID 148846
mimibazar.sk/darma72
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.4.2010
Naposledy: 26.4.2024 18:57
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 40
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 40 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohový nákyp



POTREBNÉ PRÍSADY

0,25kg tvaroh, 0,02kg detská krupica, 1 - 3 vajcia, 0,05l mlieko, 0,02kg kr.cukor, van.cukor, hrozienka, na posypanie opražená strúhanka, pr.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh zmiešame s kr.cukrom, van.cukrom, žĺtkami, mliekom, pridáme krupicu, hrozienka a nakoniec vpracujeme sneh z bielkov. Zmes vylejeme do vhodnej nádoby a varíme vo vodnom kúpeli pokiaľ nezhustne. po uvarení polejeme rozpusteným maslom, posypeme opraženou strúhankou a pr.cukrom. Môžme podávať s marhuľovým kompótom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Salajkový



POTREBNÉ PRÍSADY

50dkg pol. múky, 10 dkg, maslo, 2 vajce, 5dkg kr. cukru , 2dcl mlieka, 2 dkg salajka (jelenia soľ) Krém: 4 PL hr. múka, 5 dkg, kakao, 28 dkg cukor, 1 l mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených prísad vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a upečieme v 4 plátoch. Zo surovín na krém uvaríme hustú kašu, plníme cestá a vrch polejeme čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

I. cesto: zo 6 vajec piškótové cesto II. cesto : 25 dkg kr. cukor, 6PL vody, 6 bielkov, 6PL hr. múky, 15 dkg kokos Plnka : 1 dcl mlieka, 4 dkg kakao, 1 vanilka, 1 maslo, 20 dkg pr. cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme piškótové cesto.
Bielka s cukrom a vodou vyšľaháme na tuhy sneh. Pridáme múku, kokos a upečieme.
V mlieku uvaríme kakao, vanilku na husto. Do vychladnutého pridáme maslo s cukrom. Pišk´tové cesto natrieme s lekvárom, na to dáme kokosové cesto, plnku a polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocné karamelové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 100g kr. cukor, 2 dl vody, 5 vajec, 250g pr. cukor, 250g pol. múka, 1 pr. do pečiva, 1 pl oleja Krém : 250 g masla, 100g pr. cukor, 2,5 dl mlieka, 2 PL pol. múky, 3 vajcia, 1 van. cukor, 1 PL rum, jahody alebo marhule, strúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Z cukru uvaríme karamel, podlejeme vodou. Žĺtka vymiešame s cukrom, olejom, pridáme karamel, múku s pr. do pečiva a nakoniec sneh z bielkov.
Maslo s cukrom vymiešame. Z múky, vanilky a mlieka uvaríme kašu, v 2PL mlieka rozmiešame vajcia a primiešame do kaše. za studena pridáme k maslu a ochutíme rumom.
Cesto po dĺžke rozrežeme na polovicu, natrieme krémom plníme ovocím a zakryjeme druhou polovicou cesta. Zvyšným krémom potrieme vrch a boky koláča, zdobíme stúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ruská zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

tortové oplátky 0,5 l šľahačky, 3 žĺtka, 1 van. cukor, 31/2 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s cukrom na husú penu. pridáme vyšľahanú šľahačku. touto hmotou plníme tortové oplátky a dáme na noc do mrazničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ruská torta



POTREBNÉ PRÍSADY

2,5dcl vlažného mlieka, 2 PL želatíny,4PL pr. cukru, 1 šľahačka, 3žĺtka, piškótové cesto.

POSTUP PRÍPRAVY

V 1 dcl vlažného mlieka rozpustíme želatínu. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme želatínu a zvyšných 1,5 dcl vlažného mlieka a dáme zovrieť. do studenej hmoty pridáme vyšľahanú šľahačku a premiešame.Celú masu nalejeme do tortovej formy, navrch dáme piškótové cesto a necháme v chladničke cez noc stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medový krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg hl.múky, 10 dkg pr. cukor, 1PL rum, 1 vajce, 1 žĺtok, 5 dkg masla, 1PL med, 1KL sóda bikarbóna I. krém : 6 dcl mlieka, 15 dkg polohr. múka, 15 dkg cukru, 20 dkg masla II. krém : 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku, 3 dcl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady na cesto zmiesime dokopy, na tenko vyvaľkáme a upečieme v dvoch plátoch.
Z mlieka, múky a cukru uvaríme hustú kašu a do vychladnutej zamiešame maslo. natrieme na plát cesta, na to dáme vyšľahanú šľahačku a zakryjeme druhým plátom. Vrch cesta posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Čokoládový ryžový nákyp



POTREBNÉ PRÍSADY

35 dkg ryže, 1/2 l vody, 1/2 l mlieka, soľ, 8dkg masla, 18 dkg pr. cukru, 3 vajíčka, 2dkg čokolády, 3 dkg hrozienok, 3 dkg orechov, 1 KL škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu uvaríme so štipkou soli vo vode s mliekom do mäkka. Maslo, cukor a žĺtka poriadne vymiešame, prisypeme strúhanú čokoládu, sekané orechy, hrozienka, škoricu. Vmiešame do vyhladnutej ryže a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Pečieme vo vymastenej a vysypanej forme. Podávame posypané cukrom, kompótovou šťavou a kompótom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nebeský zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 20 dkg polohrubej múky, 20 dkg pr. cukru, 4 vajíčka, 10 PL oleja, 10 PL horúcej vody, 1/2 balíčka pr. do pečiva, lekvár, šľahačka na zdobenie Krém: 3/4 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 20 dkg van. cukru, 2 - 3 kyslé smotany, detské piškóty, káva, rum.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku s pr. do pečiva, nakoniec tuhý sneh z bielkov. Upečieme
a necháme vychladnúť. V mlieku uvaríme s cukrom pudingy a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame kyslé smotany. Upečené cesto natrieme lekvárom a na to dáme polovicu pudingového krému. Na krém poukladáme detské piškóty namáčané v káve s rumom. Na piškóty natrieme zvyšok krému a necháme stuhnúť. Pred podávaním zdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2011, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Prekvapenie od Rumburaka



POTREBNÉ PRÍSADY

750 g rýb alebo filé, 4PL tatárskej omáčky, 1PL horčice, 1PL maizeny, mleté čierne korenie, rasca, 1KL pálivej papriky (kto nechce môže dať sladkú), 3 strúčiky cesnaku, 1KL soli, 1/2 KL citrónovej šťavy, 100 ml piva, polohrubá múka, grilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tatársku omáčku zmiešame s horčicou, prelisovaným cesnakom, citrónovou šťavou a so všetkými koreninami. Maizenu rozmiešame v pive a vmiešame do marinády. Ryby umyjeme, osušíme, naporcujeme. Postupne ich namáčame v marináde. Zakryté ich dáme aspoň na 2 hodiny do chladu. Každý kúsok ryby obalíme v múke zmiešanej s grilovacím korením a na rozohriatom oleji oprážame z oboch strán. Podávame so zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 40 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu