končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2, 3 |
OMÁČKY |
Patizonova omáčka (prívarok)POTREBNÉ PRÍSADY 5-6 menších patizonov, 3 stredne velké zemiaky, 1 mrkva, 1 cibuľa, 500ml smotana na varenie, trošku cukru, soľ, čierne korenie, ocot, 3 lyžice hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Patizony, mrkvu a 1 zemiak postrúham na hrubo. Cibuľu pokrájam na drobno a spením v hrnci. Medzitým si dám variť vodu. Smotanu zmiešam tak cca s 3 lyžicami hladkej múky. Keď je cibuľka sklovitá, pridám nastrúhanú zeleninu, trošku opečiem a zalejem vriacou vodou, pridám soľ, čierne korenie. Ked je zelenina uvarená, pridám na kocky pokrájané 2 zemiaky. Ked sú uvarené prilejem smotanu zahustenú múkou, povarím ešte 5 minút. Ochutím podľa chuti. Vypnem a pridám lyžicu octu. Riadne zamiešam. Mne z tohto vznikne cca 2,5 l omáčka, takže stačí 3 litrový hrniec ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cukinový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 šálky nastrúhanej cukiny, 2 šálky polohrubej múky, 1 šálka cukru (ja používam trstinový), pol šálky oleja, 4 vajcia, strúhaný kokos (tak 3/4 šálky), 1 kávová lyžička sody bikarbony, 1 prášok do pečiva, 2 polievkové lyžice kakaa, jahodovy džem(marhulový), 1 varná čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Postrúham si cukinu. V miske si do penista vyšlahám vajcia s cukrom. V ďalšej miske zmiešam múku s práškom do pečiva, sodou bikarbonou a kakaom. Vajcia s cukrom vmiešam k cukine. Pridávam postupne múkovú zmes,pričom zlahka nadýchane miešam. Prilievam pomaly olej. Nakoniec pridávam kokos a zas nadýchane miešam. Vlejem do pekáča a pečiem pri teplote 180 stupnov. Každá rúra je iná, takže treba odhadnúť kedy je koláčik upečený. Odhadujem tak 40 minút. Ešte za tepla natriem vrch koláča džemom. Nakoniec polejem čokoládovou polevou. Čokoládová poleva: ja ju robím klasicky nad hrncom s vodou, teda nad parou. Do misky si nalámem jednu varnú čokoládu, pridám bud 1/3 klasického masla alebo Ceru, trochu vody. Voda sa kludne môže prilievať aj viackrát, ona sa vyparí, vždy však prilievam len po troške. Keď je poleva vláčna, polejem vrch koláča a dám vychladnúť a stuhnúť do chladničky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Parížska tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4vajcia, 260g pr. cukru, 260g hl. muky, 8PL horucej vody, 10PL oleja, prasok do peciva, kakao.. Parižsky krem:1l slahackovej smotany(netrvanlivej), 400g var. cokolady, + stužovače šľahačky... + Poleva: čokoláda na varenie cca 200g POSTUP PRÍPRAVY Cesto:4vajcia, 260g pr. cukru, 260g hl. muky, 8PL horucej vody, 10PL oleja, prasok do peciva, kakao\\r\\n\\r\\nZltka, cukor, vodu a olej vymiesame a nechame stat 5minut\\r\\nPridame muku, pr. do peciva, kakao a sneh\\r\\nDno tortovej formy vystelieme mastnym papierom boky nechame nevymastene\\r\\nPecieme pri teplote 180stupnov\\r\\nPo upeceni rozkrojime na 3casti a kazdy plat pokvapkame rumom a natrieme dzemom (ja som pridala aj jahody)\\r\\nNa pokvapkany a dzemom natrety plat dame parizsky krem a opakujeme kym torta nie je hotova\\r\\nvrch a boky som tiez natrela kremom\\r\\n\\r\\nParizsky krem: zohrejeme šlahačkovú smotanu, ale neprivedieme do varu, pridáme polámanú čokolácu na varenie, necháme rozpustiť(najnovšie roztápam čokoládu nad parou a už do zohriatej smotany vlejem, lepšie sa mi to potom so smotanou spojí), potom vychladnúť a na noc do chladničky. Na druhý deň, keď už máme hotový korpus, šlahačku vyšlaháme, ale ja pridávam aj stužovač šlahačky.... Na 250ml šlahačkovej smotany dám 1 stužovač. \\r\\n\\r\\nTortu nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Vrch torty zvyknem ozdobiť jednoducho, napr. lentilkami:D Občas marcipánom na želanie detí.\\r\\n\\r\\nTorta je naozaj veľmi chutná:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2, 3 |