končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2, 3 |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníčky - mäkké hneď po upečeníPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky T650,160 g práškového cukru, 160 medu /5 lyžíc/, 120 g masla alebo hery, 2 vajcia, 2 lyžičky sody bikarbony, zmes korenia na pernicky /1 - 2 lyžice podľa chuti/ POSTUP PRÍPRAVY Každý rok skúšam nový recept na medovníky, neviem kde som robila chybu,ale stále boli tvrde, aj ked dlhšie postáli. Spolužiačka mi vlani dala recept na zaručene mäkké medovníčky pričom zdôraznila, že dôležitá je múka s podnázvom T650 aj ked z komentárov maminiek som sa dozvedela, že použiť sa môže akákoľvek chlebová alebo hladká múka, no ja sa pridržam original receptu.. Makké su hned po upečení, nie je potrebné ich nechať odmäkknúť. Medovníčky sú naozaj super a mojej dcérke veľmi chutia, takže ich musím piecť minimálne dvakrát :) Postup je nasledovný: Suroviny všetky zmiešať a dať na 12 - 24 hodin do chladničky. Potom vyvaľkať na hrubku priblizne 3-5 mm a povykrajovať ľubovoľné tvary. Poukladat na plech /používam papier na pečenie alebo plech potrite Cerou/, dalej od seba, pretože pri pečení zväčšia svoj objem a môžu sa navzájom zlepiť. Piecť v stredne vyhriatej rure nie dlho /na cca 180 stupňoch/, potom sa príliš vysušia a budú tvrdé. Ešte horúce potrieť rozšľahaným vajíčkom. Vyskúšajte a budete milo prekvapené tak ako ja. Ak medovníčky v dohľadnej dobe nemienite spapať, odporúčam ich uložiť do uzátvaracej nádoby a pridať k nim rozpolené jabĺčko, nestvrdnú ani nezvlhnú. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 10.12.2017, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krémový jablčníkPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto podľa lenka t. (plienočka): 5 vajec, 150g polohr.múky, 150g prášk. cukru, 1/2 balíčka PDP, 3PL vody, vylepšila som o 2 lyžice oleja Plnky podľa Martina P. (Mata406): Jablkový puding : * 1 kg očistených jabĺk * 1 ML škorica * šťava z 1/2 citróna * 2 zlaté klasy * 400ml voda * 6-7 PL kr.cukor - podľa kyslosti jabĺk * Šľahačková plnka: * 2 kyslé smotany 16% /500g/ * 1 šľahačka 33% * 1 stužovač * 2 vanilkové cukry * 1 PL pr.cukor POSTUP PRÍPRAVY Na vychladnutú piškotu pridať ešte horúci jablkový puding, nechať vychladnúť a navrstviť šľahačku. Ozdobiť napr. čokoládou, grankom a pod a dať stuhnúť najlepšie do ďalšieho dňa. Vynikajúci, odporúčam !!! Piekla som ho dcérke na meninky, každý kto ho okoštoval, pýtal recept :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.12.2010, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Sójové kocky a la ZdenkaPOTREBNÉ PRÍSADY balenie sójových kociek ,zeleninový bujón, pór, 1 konzerva šampiňónov, príp. inej zeleniny, 3 PL kečupu, 2 PL horčice, 1 PL oleja, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL worchesterovej omáčky, vegeta, mleté čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY Sójové kocky zalejte zeleninovým bujónom a nechajte 15 minút postáť. Medzitým si urobte pác z kečupu, horčice, oleja, korenia, vegety, sójovej a worchesterovej omáčky. Napučané kocky zlejte a vložte na chvíľu do pácu. Bujón nevylievajte, ešte sa vám zíde. Na oleji speňte pór, pridajte napácované maso, na plátky pokrájané šampiňóny, prípadne inú zeleninu, zaváranú uhorku a pod., podlejte bujónom a ešte chvíľu poduste. Ak je omáčka riedka, zahustite ju solamylom. Ako príloha je vhodná ryža. Dobrú chuť :-) TIP: Namiesto šampiňónov môžete dať mrazenú zeleninu alebo hrášok, prípadne zavárene uhorky a pod. " ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 17.12.2010, 6:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Výborné lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 5 dcl mlieka, 50 g práškového cukru, 15 g droždia /z kocky/, 2 vajcia, štipka soli, 400 g hladkej múky, tuk na pečenie, lekvár, nutela, tvaroh - na náplň, šľahačka, granko, prípadne čokoláda, ovocie na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Receptov na lievance je tu niekoľko, takýto aký robím ja som tu nenašla, možno nejakú maminku inšpiruje. Postup: V polovici mlieka rozmiešať cukor, droždie, soľ, vajcia a múku. Potom priliať zvyšné mlieko a vareškou alebo mixérom vypracovať dosť husté cesto, ktoré necháme jeden a pol hodiny kysnúť.Pečieme dozlatista a plníme džemom, tvarohom alebo nutelou podľa chuti. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 4.1.2013, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2, 3 |