. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZVERINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 44 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

ZVERINA

Srnčie ragú



POTREBNÉ PRÍSADY

srnčie pliecko,olej,cibuľa, koreňová zelenina,soľ, 3 zrnká čierne korenie, 3 zrnká nové korenie, 1 bobkový list, 1 L cukru,2 dl červené víno,2 L šípkový lekvár (slivkový)

POSTUP PRÍPRAVY

Deň pred varením pliecko pokrájam na kocky (slížiky, medailónky). Nakorením (na divinu alebo stačí soľ, drvená rasca, trošku tymiánu, nové korenie a polejem trošku olejom - premiešam, odložím do chladničky). V deň varenia cibuľu spením na oleji, pridám mäsko, pokrájanú zeleninu, cukor, korenie a ešte chvíĺu opečiem, stále miešam, zalejem vývarom (môže byť aj voda) a dusíme. Zalejem červeným vínom, pridám lekvár a povarím, pred koncom zahustím solamylom (nepoužívam zápražku z múky...:-(()
Mäso môžem nakrájať aj na medailónky, potom ho vyberiem a omáčku zmixujem a zalejem ňou mäsko !!! Vyzerá to super.
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Guláš z diviny



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g mäsa (hovädzie a bravčové), 2L masti, 4 cibule, 2l mletej papriky, 2 zelené papriky, 2 paradajky (alebo pretlak), 6 zemiakov, 2 zemiaky nastrúhané, soľ, gulášové korenie, 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté a na kocky pokrájané mäso okoreníme korením na divinu, osolíme, pridáme 2 L horčice, 3 L kečupu – premiešame a necháme v chladničke cez noc.

l - kávová lyžička
L - veľká lyžica

POSTUP:
Na masti speníme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku. Pridáme mäso a opražíme, ďalej zelenú papriku a paradajky pokrájané na rezance a ešte spolu pražíme, gulášové korenie, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäsko mäkké, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, podlejeme vodou a prikryté dovaríme. Zahustíme nastrúhaným zemiakom. Na koniec roztlačíme 2 strúčiky cesnaku a necháme prejsť varom.
Podávame v miske s poľovníckym motívom :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 29.1.2013, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

SRNCIE STEHNO NA DUBAKOCH*****



POTREBNÉ PRÍSADY

srnčie stehno,olej,soľ-vegeta,červená paprika,čierne mleté korenie,bobkový list,čerstvé dubáky,múka

POSTUP PRÍPRAVY

Srnčie stehno odblaníme,nakrájame na kocky a orestujeme na oleji.Ked je mäso zatiahnuté,pridáme papriku,podlejeme horúcou vodou alebo mäsovým vývarom,osolíme,okoreníme a pridáme2-3 ks bobkáča.Necháme zakryté dusiť.Na panvici s troškou oleja si medzitým orestujeme plátky čerstvých mladých dubáčikov a ked sa opečú,pridáme k skoro udusenému stehnu.Troška podusíme ešte spolu a šťavu zahustíme múkou,ak je treba.Podávame s ryžou,tarhoňou alebo varenými zemiakmi.

Náhradou srnčieho stehna môže byť aj teľacie alebo z mladého bujáčika.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2010, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Medailónky v omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

srnčie (jelenie) mäso v celku,korenie - soľ, čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list,pretlak,mrazená zelenina (ja používam Trio-mrkva, hrášok, kukurica ),sladká smotana na varenie,solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso deň pred úpravou natriem korením (na divinu) a odložím do chladničky. Na druhý deň dám mäsko v celku variť do vody s korením (viď prísady). Keď je mäso uvarené, vyberiem z hrnca, vývar precedím a ďalej varím, pridám zeleninu, pred dovarením zeleniny pridám mäsko pokrájané na asi 0,5 cm medailónky, pretlak (+1L cukru) a nechám trošku povariť, aby sa prísady "zoznámili". Nakoniec pridám trocha sladkej smotany na zjemnenie chuti a zahustím solamylom rozmiešaným vo vode. Nechám prevrieť a odstavím. Podávam so zemiakovou kašou.
PS: je to super jedlo bez tuku...., aj pre deti
mňam....:-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2011, 9:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Maxov zajac



POTREBNÉ PRÍSADY

1 zajac,kečup, cesnak, slanina,soľ,ČMK,kari korenie, vegeta,oliv.olej,oregano, provensálske korenie,maslo,
príloha-ryža,zemiaky..

POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Adriana M. (Adrian) ID 32760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

STEHNO Z JELENA NA HUBACH*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Stehno z jeleňa, údená slanina,soľ,mleté čierne korenie,jalovec,bobkový list,huby v kyslom náleve,šľahačková smotana,múka,olej,citron

POSTUP PRÍPRAVY

Stehno z jeleňa prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a opečieme zo všetkých strán na oleji.Osolíme a okoreníme.Pridáme jalovec a bobkový list a v pekáči podlejeme vriacou vodou alebo ešte lepšie, mäsovým vývarom.Prikryjeme a dusíme za občasného podlievania,kým nie je mäkké.Dáme pozor,aby sa mäso nerozvarilo,lebo sa nebude dať pekne krájať,ale sa bude mrviť.Vyberieme z pekáča a necháme vychladnúť.
Do výpeku vlejeme trocha vody-pozor,ozaj nie veľa a prevaríme,aby sa nám tie prilepence z bokov pekáča pekne dostali späť doň.Precedíme,vložíme scedené huby,ktoré sme pokrájali na menšie kúsky .V smotane
rozmiešame trocha polohrúbej múky a cez sitko vlejeme do precedeného výpeku.Necháme prevrieť a dochutíme citronovou šťavou,ak treba,soľou a zjemníme štípkou cukru.Mäso sa lepšie krája,ked je vychladnuté.

Podávame so zemiakovou kašou.
BON APETIT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.2.2010, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

SRNCI CHRBAT NA SPOSOB SVIECKOVEJ*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Srnčí(jelení) chrbát,údená slanina,mrkva,petržlen,zeler,cibuľa,nové a čierne celé korenie,bobkový list,borievky Na karamel:1dl kryštálový cukor,1dl horčica,1dl ocot,2,5dl biele suché víno Na dokončenie:šľahačková smotana,soľ Na ozdobu:plátky citrona,brusnice

POSTUP PRÍPRAVY

Srnčí chrbát prešpikujeme úzkymi prúžkami slaniny a prudko opečieme zo všetkých strán na opraženej slanine.Zo všetkých strán poriadne opečené mäso vyberieme a na výpek dáme cibuľu,nakrájanú na drobno.Trocha opražíme,pridáme mrkvu,zeler a petržlen.Polovicu množstva zeleniny tvorí mrkva.Podlejeme vodou,pridáme nové a čierne korenie,2-3 bobkáče a zo10 guličiek borievky.Z cukru upálime karamel,dáme pozor,aby nám nezhorel.Pridáme horčicu,ocot a povaríme,aby sa karamel rozpustil,vylepšíme kvalitným vínkom.Do hrnca so zeleninou vložíme mäso,doplníme karamelovo-vínovú zmes,osolíme a pomaly dusíme.
Mäso musí byť zakryté.Priebežne dávame pozor,aby sa nerozvarilo.Hotové vyberieme z omáčky,bobkový list vyhodíme a omáčku rozmixujeme.Pridáme šľahačku-aj pol litra a necháme prejsť varom.Ak je treba,dochutíme.

Podávame s knedľou-najlepšie domácou,ozdobíme plátkom citrona a brusnicovým kompotom alebo džemom.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.9.2013, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

DIVIAK NA KYSLYCH UHORKACH*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Diviačie stehno(z mladého kusa),bravčová masť,soľ,čierne mleté korenie,horčica,kyslé uhorky aj s nálevom,voda,múka

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na rezance a prudko opečieme na rozpálenej masti.Osolíme,okoreníme,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme.Ked je napoly mäkké,pridáme uhorky,ktoré sme si nakrájali na tenké rezančeky.Prilejeme aj šťavu z uhoriek a ešte dusíme ,kým nie je mäso hotové.Dochutíme horčicou.Ak sa nám zdá vodavé,zredukujeme šťavu alebo zľahka poprášime múkou a necháme prevrieť.

Podávame s dusenou ryžou.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.2.2010, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Írsky králik na smotane


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 králiky 3 PL hladkej múky mleté čierne korenie 60 g masla 2 cibule 2 strúčiky cesnaku 3 plátky prerastenej slaniny bez kože 1 1/2 hrnčeka slepačieho vývaru 1 KL štipľavej horčice 2 PL petržlenovej vňate 1/4 hrnčeka smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Každého králika kuchynskými nožnicami rozrežeme na 6 porcií a odstránime vnútornosti, ktoré ešte zostali vo vnútri. Jednotlivé porcie obalíme v okorenenej múke a nepoužitú si odložíme.

V panvici rozohrejeme maslo do penista, pridáme cibuľu a popražíme ju 5 minút. Pridáme cesnak, slaninu a pražíme ďalších 5 minút. Potom cibuľu, cesnak a slaninu vyberieme.

Do panvice vložíme rozporciovaného králika a opečieme ho zo všetkých strán do hneda. Postupne opečieme všetky porcie. Oheň zmiernime, prilejeme polovicu vývaru, pridáme horčicu a petržlenovú vňať. Potom vmiešame opraženú cibuľu, cesnak a slaninu. Všetko preložíme do veľkej rajnice a prilejeme zvyšný vývar. Prikryjeme a dusíme, kým králik nie je mäkký.

Zvyšnú múku vymiešame s trochou smotany na kašičku a potom prilejeme zvyšnú smotanu. Pridáme ku králikovi a necháme zovrieť. Povaríme 2 minúty a ihneď podávame.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana R. (Tylili) ID 58990 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

divina nadivoko



POTREBNÉ PRÍSADY

divina, 2 cibule, zeler, 2 petrzleny, 2-3 mrkvy, 1/2 litra cerveneho vina, 1/2 litra vyvaru, oravska slaninka, brusnicovy dzem, smotana na varenie, cesnak, muka na zahustenie, koreniny: korenie na divinu, cierne korenie, biele korenie, bobkovy list, sol, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

cibulu a slaninku spenime na troche oleja, pridame masko a zprudka orestujeme, posypeme koreninami, pridame bobkovy list a podlejeme vinom a vyvarom. masko by malo byt ponorene. po 20 minutach pridame zeleninu a cele struciky cesnaku. na miernom plameni varime dve hodiny kym masko nezmakne. masko vyberieme a omacku zcedime. maso vratime do omacky a pridame smotanu zmiesanu s mukou, borievkovy dzem a prevarime. ja som pridala aj mrkvicku. priloha zemiaky na rozne sposoby. kedze som nemala brusnicovy dzem, tak som dala cucoriedkovy dzem a susene borievky. dobru chut :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana F. (Zuzíček) ID 53944 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 44 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu