končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2, 3 |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVCOVE SRDCIA NA SLANINE*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové srdcia,údená slanina,soľ,korenie čierne mleté,cesnak,troška múky POSTUP PRÍPRAVY Srdcia umyjeme,vykrojíme tepny a zrazenú krv(môžeme uvariť hafanovi).Na vypráženej slaninke opečieme zo všetkých strán.Ja to robím od začiatku v tlakáči.Podlejeme horúcou vodou,môžeme dať aj zarovno.Okoreníme a pridáme trocha soli.Zavrieme a dusíme 30-40 minút,potom skúsime,či sú udusené a poprášime trošku múkou.Pridáme cesnak ,ak je málo slané,tak soľ. PRILOHA:ryža,tarhoňa,chlieb,niekto knedľu DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2010, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
SEGEDINSKY GULAS*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové pliecko,šľahačková smotana,polohrúba múka,červená paprika,mleté čierne korenie,bobkový list, voda,cukor,vegeta,olej,cesnak,rasca POSTUP PRÍPRAVY Bravčové pliecko pokrájame na kocky a prudko opečieme na širšej rajnici na oleji.Odtiahneme z plameňa a pridáme červenú papriku.Podlejeme vriacou vodou,pridáme bobkový list ,rascu a vegetu.Prikryté dusíme za občasného podlievania,kým nie je mäsko hotové.Pridáme kapustu (ja dávam pomer 1:1,5) aj s časťou šťavy a necháme dákych10-15 minút dusiť.Pridáme1-2 strúčiky cesnaku.V smotane(na toto množstvo stačí jedna) rozhabarkujeme múku a cez sitko vlejeme do kapusty.Pomiešame a ak je treba,dochutíme korením a cukrom. Ja dávam do kyslých jedál 33% SMOTANU,kyslá sa rada sekne a potom jedlo vyzerá ako 2krát prejdené traktom Podávame najlepšie s DOMACOU KNEDLOU. A ešte niečo:nedávam bôčik,lebo je mastný,ani stehno,lebo je suché OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 27.10.2013, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
SMOTANOVE MASKO_S HVIEZDICKOU*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové stehno(pekné pliecko),olej,malý paradajkový pretlak,paprika,bobkáč,vegeta,múka,čierne korenie,cukor,horčica,mrkva,petržlen,kyslé uhorky,voda,šľahačková smotana POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezance alebo kocky,orestujeme na oleji,pridáme papriku.Na pár kvapkách oleja urestujte pretlak,ale pozor,lebo rád prihára,šupnite doň decko vody a vylejte na mäso.Podlejeme vriacou vodou,pridáme bobkový list a vegetu.Dusíme do polomäkka.Mrkvu pokrájanú na krúžky a petržlen na prúžky pridáme k mäsu,dolejeme vodu a dusíme do mäkka.Uhorky pokrájame na kocky,vložíme k mäsu.Kľudne tam môžeme dať aj časť nálevu z uhoriek.Necháme zo10 minút povrieť a zahustíme smotanou,v ktorej sme rozhabarkovali múku.Necháme zovrieť a dochutíme horčicou,korením,cukrom. Omáčka má byť sladkokyslej chute a urobte jej viac,na cestovinách sa stratí! PENNE s mäsom sú výborné.Zeleninu krájam každú ináč,lebo takto lepšie vyzerá . Na kilo mäsa dávam 2 veľké mrkvy,1 petržlen a pol pohára uhoriek(0.7l) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 20.5.2010, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
PRIRODNY BRAVCOVY REZEN PODLA MNA*****POTREBNÉ PRÍSADY Vykostené bravčové karé,soľ,mleté čierne korenie,olej,čerstvá paprika,voda POSTUP PRÍPRAVY Karé nakrájame na rezne,slabo naklepeme,okoreníme a prudko opečieme na oleji.Dáme nabok a to isté spravíme s paprikou, ktorú sme nakrájali na prúžky.Do rajnice dáme opečené rezne a papriku,podlejeme troškou vriacej vody a prikryté chvíľu dusíme.Ak je treba,osolíme.Paprika dá mäsku dobrú chuť.Podávame so zemiakovou kašou. Ak chceme pestrejšie,pridáme aj červenú a žltú papriku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2, 3 |