. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2, 3

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVCOVE SRDCIA NA SLANINE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové srdcia,údená slanina,soľ,korenie čierne mleté,cesnak,troška múky

POSTUP PRÍPRAVY

Srdcia umyjeme,vykrojíme tepny a zrazenú krv(môžeme uvariť hafanovi).Na vypráženej slaninke opečieme zo všetkých strán.Ja to robím od začiatku v tlakáči.Podlejeme horúcou vodou,môžeme dať aj zarovno.Okoreníme a pridáme trocha soli.Zavrieme a dusíme 30-40 minút,potom skúsime,či sú udusené
a poprášime trošku múkou.Pridáme cesnak ,ak je málo slané,tak soľ.
PRILOHA:ryža,tarhoňa,chlieb,niekto knedľu
DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2010, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

SEGEDINSKY GULAS*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové pliecko,šľahačková smotana,polohrúba múka,červená paprika,mleté čierne korenie,bobkový list, voda,cukor,vegeta,olej,cesnak,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové pliecko pokrájame na kocky a prudko opečieme na širšej rajnici na oleji.Odtiahneme z plameňa
a pridáme červenú papriku.Podlejeme vriacou vodou,pridáme bobkový list ,rascu a vegetu.Prikryté dusíme za občasného podlievania,kým nie je mäsko hotové.Pridáme kapustu (ja dávam pomer 1:1,5) aj s časťou šťavy
a necháme dákych10-15 minút dusiť.Pridáme1-2 strúčiky cesnaku.V smotane(na toto množstvo stačí jedna) rozhabarkujeme múku a cez sitko vlejeme do kapusty.Pomiešame a ak je treba,dochutíme korením a cukrom.
Ja dávam do kyslých jedál 33% SMOTANU,kyslá sa rada sekne a potom jedlo vyzerá ako 2krát prejdené traktom
Podávame najlepšie s DOMACOU KNEDLOU.
A ešte niečo:nedávam bôčik,lebo je mastný,ani stehno,lebo je suché

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 27.10.2013, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

SMOTANOVE MASKO_S HVIEZDICKOU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové stehno(pekné pliecko),olej,malý paradajkový pretlak,paprika,bobkáč,vegeta,múka,čierne korenie,cukor,horčica,mrkva,petržlen,kyslé uhorky,voda,šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezance alebo kocky,orestujeme na oleji,pridáme papriku.Na pár kvapkách oleja urestujte pretlak,ale pozor,lebo rád prihára,šupnite doň decko vody a vylejte na mäso.Podlejeme vriacou vodou,pridáme bobkový list a vegetu.Dusíme do polomäkka.Mrkvu pokrájanú na krúžky a petržlen na prúžky pridáme k mäsu,dolejeme vodu a dusíme do mäkka.Uhorky pokrájame na kocky,vložíme k mäsu.Kľudne tam môžeme dať aj časť nálevu z uhoriek.Necháme zo10 minút povrieť a zahustíme smotanou,v ktorej sme rozhabarkovali múku.Necháme zovrieť a dochutíme horčicou,korením,cukrom.

Omáčka má byť sladkokyslej chute a urobte jej viac,na cestovinách sa stratí!
PENNE s mäsom sú výborné.Zeleninu krájam každú ináč,lebo takto lepšie vyzerá .
Na kilo mäsa dávam 2 veľké mrkvy,1 petržlen a pol pohára uhoriek(0.7l)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 20.5.2010, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

PRIRODNY BRAVCOVY REZEN PODLA MNA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Vykostené bravčové karé,soľ,mleté čierne korenie,olej,čerstvá paprika,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Karé nakrájame na rezne,slabo naklepeme,okoreníme a prudko opečieme na oleji.Dáme nabok a to isté spravíme s paprikou, ktorú sme nakrájali na prúžky.Do rajnice dáme opečené rezne a papriku,podlejeme troškou vriacej vody a prikryté chvíľu dusíme.Ak je treba,osolíme.Paprika dá mäsku dobrú chuť.Podávame so zemiakovou kašou.
Ak chceme pestrejšie,pridáme aj červenú a žltú papriku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu