. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 194 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Roštenka na červenom víne s cícerovým pyré ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g roštenky * hladká múka na obalenie * olej * červené víno * jalovec * med * tymián * vývar * veľká cibuľa * ............PYRÉ : konzerva cíceru * 3 zemiaky * kúsok masla * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Po dlhej dobe som pripravovala hovädzie mäso. Inšpirácia z TV Paprika. Jedným slovom mňam. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 19.9.2013, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Horniacky guláš z miešaného masa - s haluškami



POTREBNÉ PRÍSADY

* 700g maso /350g hov + 350g brav/ * 3 cibule * 3 dcl lečo * 2 hrste sušených hríbov / v prípade núdze aj šampióny/ * 150g orav.slanina * 2 PL červ.paprika * 1 sušená chili paprička * 4 PL kečup * 5 strúčikov cesnak * 1 ML ml.rasca * MČK * soľ * vegeta * majoránka * 1 zemiak nastrúhaný na zahustenie *

POSTUP PRÍPRAVY

- receptík mám zo staručkej slovenskej kuchárky, ktorá konkrétne uvádzala k tomuto gulášu prílohu jedine klasické múčne halušky - možno je to divné, že s haluškami - ale keď sa to tak vezme, halušky sú typické slovenské jedlo a vážne je to spolu dobré

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 3.7.2010, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie so zeleninou a chrumkavé pečené zemiaky podľa Martušky



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie maso & mrkva & petrzlen & zeler & cibula & hladka muka & kysla smotana & bujon (kocka) & sol, mlete cier.korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes ma moja draha mamka prekvapila,ked som prisla do kuchyne a ona mi, zlatucka, fotila recept ,ktory som jej den predtym spominala, ze chcem dat na MMB :-) Takze, dnes vari super-mamka-Marta :-*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 17.4.2012, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Sviečková... pre nás tá najlepšia.



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď varievam túto sviečkovú takmer ju musím brániť vlastným telom, aby sa moji drahí ňou nenapchávali nielen na obed, ale aj olovrant, večeru, raňajky. Skrátka... prudko "návyková vecička" :-D. Potrebujeme: 1 kg mäska /hovädzie zadné, ale keďže u nás hovädzie nie je príliš v obľube, tak pokojne nahradím aj bravčovým stehnom/, 3- 4 ks mrkvy, 2 ks petržlenu, 1/4 väčšieho zeleru, 1 cibuľa, 4-5 PL bravčovej masti, 1 PL masla, 1 PL kryštálového cukru, soľ, 500ml mäsového vývaru /buď si uvaríme alebo použijeme hovädzí či Masox z kocky/, 4-5 ks bobkového listu, 5 guličiek celého čierneho korenia, 2 guličky nového korenia, 1/2 riadne umytého citróna, 200ml kyslej smotany... knedľa

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme osušíme, nasolíme. Zeleninu očistíme, nakrájame na kúsky, cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Rúru si zapneme na 180 °C.



Na panvici si rozpálime masť, mäso vcelku osmažíme na prudkom plameni /aby sa uzavreli póry a šťava zostala vo vnútri/ z každej strany asi 5 minút, preložíme aj s výpekom do vhodnej zapekacej nádoby s vrchnákom /ja používam jenskú misu/, uložíme do rúry. Zatiaľ si na tej istej panvici, kde sme osmažili mäso rozpustíme maslo, osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu, potom pridáme pripravenú zeleninu, posypeme cukrom a osmažíme. Túto zmes pridáme k mäsu, prisypeme korenie /bobkový list, celé čierne a nové korenie/, citrón pokrájaný na plátky, a zalejeme vývarom. Pečieme asi 1 - 2 hodinky. Potom mäso vyberieme na dosku, necháme zatiahnúť /nekrájame hneď, aby nám šťava nevytiekla/, zo zeleniny vyberieme bobkový list a kúsky citróna a rozmixujeme do hladka. Pridáme kyslú smotanu a premixujeme. Podľa chuti môžeme dosoliť. Následne mäsko nakrájame ostrým nožom na tenké plátky.



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 25.1.2017, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Mäsko v perinke :)



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie mäso, struhanka, vajicka, sol, cierne korenie, vegeta, cibula, cesnak, olej

POSTUP PRÍPRAVY

jednoduchy a chutny receptik

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

Romana N. (NRomana) ID 3383 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 27.7.2014, 7:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

*♥*Tatarák *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

(ingrediencie uvádzam na 1 osobu, takže každý si urobí, koľko bude potrebovať) *************** hovädzia sviečkovica - 100 g porcie (len pre manžela o dosť viac :-D ), cca 1/2 čL z každého (mčk, mletá sladká paprika, drvená rasca), 1/2 menšej cibule, 1 celý žĺtok, podľa chuti kečupu a horčice, trocha worchesterskej omáčky a pre azbesťákov aj trocha chilli *****Na hrianky: chlieb, olej, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso očistíme od povrchových blán, pokrájame a zomelieme (keď nerobím veľa, tak mäso škrabem nožom a to je oveľa lepšie). Mäsko sformujeme do guličiek (cca 100 g), kladieme ich do stredu taniera a lyžicou ich sploštíme. V strede tataráčika lyžicou urobíme priehlbinu, do ktorej vyklepneme žĺtko. Dookola nakladieme koreniny, cibuľu pokrájanú nadrobno a všetky pochutiny.
Servírujeme. Na stôl dáme ešte pochutiny, koreniny a každý si zamieša svoj tataráčik, kým sa upečú hrianky.
Hrianky pripravíme klasicky, ošúpeme k nim cesnak. Servírujeme ich horúce.
Ja teda nie som milovníčka alkoholu, ale v tomto prípade robím výnimku. Červené víno dokonale doplní toto senzačné jedlo.
No a keď tatarák robím len pre nás doma, tak ho pre všetkých namiešam sama a až potom dávam na taniere. My toto jedlo milujeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 19.6.2011, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie na hríboch



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie stehno (ja som mala asi 1kg),troška oleja, veľká cibuľa, za hrsť sušených hríbov, cca 150 g čerstvých šampiňónov, 2 lyžice horčice, soľ, korenie, voda-vývar, worčestrová omáčka, 2-3strúčiky cesnaku, prípadne aj pochúťková smotana, solamyl na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

u nás veľmi obľúbené jedlo, z toho vyplýva, že som nestihla nafotiť ani na tanieri:o))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 6.12.2013, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Skvelá kôprovka s hovädzím a domácou knedľou



POTREBNÉ PRÍSADY

Knedla: 500g polohr.múky, 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 PL oliv.oleja, 4g sušeného droždia ( alebo 20g čerstvého), 2 KL soli,2 KL kryšt.cukru Omacka: 2-3 PL masla, 2PL hladkej muky, cca 300ml smotany na varenie, mlieko, cerstvy alebo mrazeny kopor, sol, mlete cierne korenie Maso: 500g hov. steakov, 1ks cibula, mleta rasca, sol, korenie, olej, trochu studenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Maso: Na oleji si spenime nadrobno nakrajanu cibulku a prudko oprazime steaky. Podlejeme studenou vodou, ochutime rascou a korenim a nechame dusit (dlho, dlho, dlho) kym nie je makke a potom osolime.
Knedla: vsetky prisady poriadne vymiesame, nechame vykysnut, rozdelime na bochnicky, nechame trosku podkysnut a robime ich 20 minut na pare. Pocas parenia neotvarame a po vybrati potrieme olivovym olejom a popichame sparadlom. Pouzivam iba tento recep na knedlu, pretoze je nadychana a chuti uzasne.
Omacka: V hrnci si roztopime maslo a pridame hladku muku. Odtiahneme z plamena a vlejeme smotanu. Poriadne vymiesame a nechame prevriet, obcasne miesame, aby sme sa zbavili hrudiek. Kto ma rad hustu omacku nemusi pridavat mlieko, ale my mame radi taku riedku, preto pridavam mlieko (asi deci), znovu nechame prevriet a odstavime. Pridame posekany kopor a dochutime solou a korenim. Dobru chut!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 21.11.2013, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

hovädzie na hrášku



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie mäso, hrášok, soľ, červená paprika, hladká múka, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

hovädzie mäsko ako robím ja, ak tu niečo je podobné, tak sa ospravedlňujem. .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 4.7.2014, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Maďarský guľáš s karlovarskou knedľou



POTREBNÉ PRÍSADY

Guľáš: hovädzie mäso 800g, cibuľa, bravčová masť, soľ, mleté čierne korenie, korenie na maďarský guľáš , štipľavá paprika, zelená paprika 3 ks, paradajky 3 - 4ks.

POSTUP PRÍPRAVY

Guľáš: Cibuľu osmažíme na masti, pridáme hovädzie mäso, necháme zatiahnuť, osolíme, okoreníme, pridáme korenie na madarský guľáš, zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť cca hodinu a pol, zároveň kontrolujeme a dolievame vodu podľa potreby. Po hodine a pol pridáme nakrájanú zelenú papriku a ošupané nakrájané paradajky a necháme dusiť dalšiu hodinu až hodinu a pol na miernom ohni. Ku koncu pridáme štipľavú papriku, prípadne dochutíme soľou.
Karlovarský knedlík: použila som 5 starších rožkov, pridala 3 žltka, 2 dcl mlieka do ktorého som pridala cca štvrťku rozpusteného masla, osolila, okorenila, pridala pažítku, sušenú petržlenovú vňať, vyšľahala sneh z bielkov a všetko premiešala. Vytvarovala som na potravinovej fólii 2 knedle a vložila do vriacej vody. Varila som 10 min z jednej a 10 min z druhej strany.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 15.1.2021, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 194 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu