končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
***Gravce Tavce ***POTREBNÉ PRÍSADY 500g suchej bielej maslovej fazule***sol***vegeta***1 cibula ***Na lecovy zaklad***100g masla***1 vacsia cibula***1 paprika***1 paradajka***sol***vegeta***mleta cervena paprika- kvalitna, je to dost dvolezite kvoli chuti ***Na mlete masko***250g mleteho hovadzieho maska***1 cibula***sol***vegeta***mleta cervena paprika a mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Dalsia balkanska specialitka :))))....Je to fazula, ktora sa po uvareni zapeka este v rure. Vacsinou sa pripravuje v hlinenej zapekacej nadobe, ale kludne mozte pouzit hocijaky iny hlbsi pekac.Pri tomto jedle je dost dolezita kvalita fazule a mletej cervenej papriky. Ja som opat robila duplo davku...:)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) alije k. (alka36) ID 79302 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (52) posledné: 22.8.2013, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Zapekaná fazuľa z konzervy s klobáskouPOTREBNÉ PRÍSADY na 2-3 porcie: 2 veľké cibule, vegeta, 2-3 rôzne klobásky (ja používam špekáčky, domácu klobásku, parkovú ale tiež spišské párky, 1 konzerva fazúľ (tie v paradajkovej omáčke), asi 1,5 dcl akéhokoľvek piva, 1 polievková lyžiča kečupu a 1 polievková lyžica kremžskej horčice pekáč - alobal príloha - pečivo a pivo POSTUP PRÍPRAVY Pekáč vymastíme (masť, olej) a poukladáme: Na tenké kolieska nakrájané 2 veľké cibule, ktoré posypeme vegetou. Na to poukladáme na tenké kolieska nakrájané 2-3 klobásky (ja dávam čo mám napr. špekáčky, domácu klobásku, parkovú alebo spišské párky), na to vyliať 1 konzervu fazúľ (bez tej omáčky) a to všetko zalejeme pivovou zmesou (asi 1,5 dcl akéhokoľvek piva /mám vyskúšané že veľa piva tam nie je dobre dávať/ a do piva dať kečup a tiež kremžskú horčicu) Pečieme prikryté alobalom vo vyhriatej rúre asi 200 stupňov 40-45 minút. Ja tak po 45 minútach alobal dávam dole a nechám už len pekne pripiecť. PS: foto doložím neskôr OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
CICEROVE JATERNICKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrncek sucheho ciceru 1/2hrnceka ryze , 1/2 hrnceka jacmennych krupov, 5ks cibule, 5PL oleja, 2CL morskej soli, 1/2CL mck, 1 PL majoranky POSTUP PRÍPRAVY Tymto receptom som sa inspirovala na jednej webovej stranke a tak ho podam dalej.Cicer den vopred namocime do väscieho mnozstva vody,potom ho na druhy den uvarime do mäkka a uvareny scedime.Do hrnca danme varit ryzu a krupy s 1/2 CL soli.Nechame vychladnut.Na panvici si rozpalime olej a nadrobno nakrajanu cibulu na nom poprazime.Pridame sol,mck a majoranku.Uvareny cicer popucime ako zemiaky,primiesame ryzu s krupkami a cibulu s koreninami.Dobre premiesame a este dochutime.Ak mate zmes velmi hustu pridajte trocha vyvaru z cicera.Na foliu na potraviny ukladame lyzicou zmes,zabalime,vytvarujeme do tvaru valca a okraje stocime.Ulozime do chladnicky aby trocha stuhli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 6.10.2011, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
makrobiotická hrachová kašaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g suchého (namočeného, prepláchnutého) hrachu, 4-6 mrkiev, 2 cibule, cesnak, majoránka, červená paprika sladká, šafrán, kukuričná kaša, tebi droždie, tahini, riasy nori POSTUP PRÍPRAVY Namočený a prepláchnutý hrach dáme variť na silný plameň (môže sa pridať sol) a varíme cca 20 minút. Penu dávame preč. Vodu zlejeme tak, aby bolo v hrnci cca 5 cm vody nad hráškom. Pridáme koreniny: šafrán, paprika, majoránka, nori riasy, (soľ) a varíme cca hodinu a pol. Pridáme nakrájanú mrkvu, cibuľku a dovaríme čšte pol hodinku. Necháme vychladnúť, ak zostala voda, tak ju zlejeme (odstránime naberačkou), rozmixujeme, pridáme podľa chuti cesnak, tebi droždie, podľa potreby kukuričnú kašu alebo strúhanku, 1 lyžička tahini a zmiešame. Podávame s opraženým seitanom / tempehom / sójovými párkami prípadne tofu. Dochutíme umeoctom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 14.2.2013, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Houbový KubaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g krup, 150 g sušených hub, sádlo, sůl, pepř, majoránka, 4 stroužky česneku,celý kmín POSTUP PRÍPRAVY Houby dáme do misy s vodou, namočíme a pak je ve stejné vodě uvaříme. V osolené vodě uvaříme kroupy, přecedíme.Osolíme, vmícháme rozetřené stroužky.Smícháme s houbami, přidáme koření. Mísu nebo pekáček vymastíme sádlem a navrstvíme do něj směs a povrch polijeme rozpuštěným sádlem. Upečeme dokřupava. Podáváme se zeleninovým salátem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
CICEROVA OMACKA so zemiakovou kasouPOTREBNÉ PRÍSADY 1hrncek sucheho ciceru(namocime vopred na 12h), 1 velka mrkva, stvrt zeleru, 2 papriky, 3 paradajky, pol cibule, 1PL paradajkoveho pretlaku, 1 zeleninovy bujon, sol,MCK 5 zrniek zeleneho korenia(cerstvo roztlacime-pomelieme) ,1 velky strucik cesnaku alebo 2 mensie, 1 kocku bujonu vypekovej stavy, 1PL olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Tato omacka vznikla z nudze,kedze moj organizmus nejak neprijima kombinaciu ciceru s mäsom a nejakymi potravinami.Tak som improvozovala co som vedela,ze by slo a vznikla z toho super omacka k zemiakovej kasi,na ktoru nedam dopustit.Konecne mi nebolo tazko z ciceru,ktory taaak lubim. Vopred namoceny cicer si uvarime do mäkka a scedime. Ocistime si mrkvu a zeler a nakrajame na mensie kococky.Na olivovom oleji spenime nakdrobno nakrajanu cibulku,pridame mrkvu a zeler,spolu kratko poprazime,podlejeme hrncekom vody a podusime do polomäkka. Pridame nakrajanu papriku , cicer a este vodu tak, aby to nebolo ani riedke ani huste a dusime 10 min.Potom su na rade paradajky,ktore nakrajame tiez na mensie kusky pridame zeleninovy bujon, pomiesame a nechame ho dobre rozpustit.Osolime, okorenime,pridame zelene korenie,paradajkovy pretlak a roztlaceny cesnak,dusime asi 5 min a na zaver hodime kocku bujonu vypekovej stavy.U nas sa to vola BRATENSAFT a pouzivam od Maggi alebo Knorr.Nechame ho rozpustit a prejst varom a podavame so zemiakovou kasou, do ktorej som ja miesto normalneho pridala sojove mlieko a ramu.Mali sme k tomu aj hlavkovy salat. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 3.11.2014, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
HummusPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porce: 200g cizrny, 4 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 2 stroužky česneku, malá feferonka (nemusíte dávat), špetka římského kmínu, 1/2 lžičky soli. POSTUP PRÍPRAVY Cizrnu namočíme přes noc do vody. Na druhý den vodu slijeme a nalijeme novou, cizrnu uvaříme doměkka. Po uvaření nechte cizrnu okapat na cedníku, část vody, ve které se cizrna vařila, si ale odeberte. Okapanou cizrnu nasypte do kuchyń. robota, přidejte 3 lžíce oliv. oleje, cit.šťávu, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou feferonku zbavenou bílých semínek. Osolte popřípadě okořeňte svým oblíbený kořením a rozmixujte dohladka. Jestliže je vzniklá hmota příliš hustá, přidejte 2-3 lžice "cizrnové vody". Hummus můžete zjemnit lžící pastou Tahini.Podáváme dle chuti s čerstvým chlebem nebo Pita plackami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2010, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Smetanové fazolePOTREBNÉ PRÍSADY 300g bílých fazolí, sůl, pepř, bobkový list, 1 velká cibule, 2 lžíce octa, 3 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 250ml smetany na vaření (používám Creme Fraiche od Ramy),50g slaniny, 3 klobásky (3osoby). POSTUP PRÍPRAVY Den předem namočíme fazole, na druhý den vodí scedíme a fazole propláchneme. do hrnce nalijeme novou vodu a fazole uvaříme doměkka (45min.), během vaření se snažíme pěnu odebírat. Krátce před dovařením fazole osolíme,pepříme a přidáme bobkový list a ocet. Na rozehřátém sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.Tu vmícháme do fazolí a za občasného míchání povaříme asi 15 minut. Před podáváním fazole zalijeme smetanou a krátce prohřejeme a ještě doplníme slaninou, na kostičky nakrájenou a rozškvařenou. Podáváme s opečenou klobáskou nebo hrubým párkem! Nezapomeneme na čerstvý chlebíček:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2011, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Cícerové miš mašPOTREBNÉ PRÍSADY 500g uvareného cíceru, 500g kyslej kapusty, 2 cibule, 2 hrste sušených húb, 1 konzerva krájaných rajčín, 1 šľahačková smotana, 1 PL hladkej múky, olej, solčanka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Dnes som chcela vyskúšať niečo nové z cíceru a rozmýšľala som nad segedínskym alebo paprikášom, ako som ho robila pri sójových bôboch, a keďže som sa nevedela rozhodnúť, skúsila som to trošku skombinovať a výsledok ma veľmi milo prekvapil, vzniklo chutné miš maš jedlo,samozrejme, že som varila aj klasický obed - kura, ryža, šalát, lebo som nevedela ako to dopadne. Pridávam aj recept na varenie cícera - cícer si umyjem, nechám namočený cez noc v studenej vode trošku osolenej. Na druhý deň vodu vylejem, dám do tlakového hrnca, zalejem vodou a pridám trošku oleja. Keď začne syčať, nastavím si hodiny na 40 minút, potom vypnem a nechám tak, kým pokrievka sama nepovolí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 28.3.2010, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Trojfarebný šalát z cíceruPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva cíceru, 1 malý pohár sterilizovanej kápie, 1 brokolica, bylinková soľ, olivový olej, 1 PL umeoctu (citrónová šťava, ocot), cca 2-3 PL semienok - ja som dala sézam a slnečnicové semienka POSTUP PRÍPRAVY Tento týždeň sa nám konečne oteplilo a to znamená aj zhadzovanie kabátov, ktoré dokázali zakryť aj to, čo sme vidieť nechceli. A tak nastáva čas na zmenu jedálneho lístka, veď chceme byť do leta štíhle a hlavne zdravé. Tak som si dnes vymyslela ďalšie jedlo z cícera, aby som dookola nejedla stále to isté. Brokolicu naparíme do chrumkava, potom hneď dáme do studenej vody. Do misky nasypeme prepláchnutý cícer, pridáme pokrájanú kápiu a brokolicu. Podľa chuti posypeme bylinkovou soľou a pridáme olej, umeocot, semienka opražené na sucho, premiešame a hneď konzumujeme, môžeme s chlebíkom, hriankou alebo s pečivom alebo len tak bez ničoho ako ja. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (34) posledné: 3.3.2013, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |