. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 103 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

POLIEVKY

poooorkova :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredne velke mrkvy, 1 por, 1 kuraci bujon, 1 zemiak, trocha masla, petrzlenova vnatka na dozdobenie..

POSTUP PRÍPRAVY

1. ocistim si mrkvu a zemiak a por-Vsetko pokrajam na kolieska
2. v hrnci rozpustim platok masla /ja davam tak 0,5cm platok../
3. pridam nakrajanu mrkvu a 1/2 mnozstva poru, spolu pomiesam, a trosku poprazim aby prenikli chute :)
4. potom pridam zvysny por a zemiak + 1 kuraci/slepaci bujon../ja davam bio/ a zalejem vodou- vody davate podla toho, kolko chcete mat vo finale polievocky.
Vsetko spolu necham varit cca 30 minut, potom vsetko rozmixujem ponornym mixerom, este nachvilu postavim spat na ohen, v pripade potreby mozete dochutit podla seba, ja uz nepridavam nic..iba pokrajanu vnatku na dozdobenie. Prajeme dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucie E. (LucieE) ID 103949 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Naša nedeľná :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g šampiňónov, 3 zemiaky, 1 mrkva, pol hlavičky brokolice, maslo, vegeta, soľ, slepačí bujón, konzerva hrášku, polohrubá múka, 1 vajce, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, worchester omáčka, 1 ks kuracieho prsíčka, čierne korenie, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené šampiňóny nakrájame a opražíme na masle, keď pustia šťavu pridáme na kúsky pokrájané očistené zemiaky a mrkvu. Podlejeme vodou. Keď budú zemiaky skoro hotové pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, dochutíme soľou, vegetou a pridáme slepačí bujón. Na oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie prsíčko, ochutené čiernym korením, worchester omáčkou a soľou. Z múky, vajíčka, sódy bikarbóny a štipky soli, si pripravíme hustejšie cesto na haluštičky., ktoré pomocou lyžice hádžeme do polievky. Po uvarení halušiek pridáme hrášok, a opečené kuracie prsia. Dochutíme a necháme chvíľku povariť. Brokolica sa krásne rozvarí a zahustí polievku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

nasa mrkvickova


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mala cibula, mrkva, tekuty bujon, olej, voda, koreniny

POSTUP PRÍPRAVY

na troske oleja oprazime malu cibulu nadrobno nakrajanu, pridame najemno nastruhanu mrkvu, najprv asi 1PL, nech pusti stavu, neskor pridame oststnu mrkvu, tiez postruhanu najemno, pridame tekuty bujon, pripadne vyvar, ja som davala kuraci, dochutime a povarime, kym mrkva nie je akurat, ani tvrda, ani makka :) hotovo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana K. (cukrik580) ID 98979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kapustnička :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg kyslej kapusty, 250g čerstvých šampiónikov, 300g bravčového karé, 6 zemiakov, 2 PL hladkej múky, 1 smotana na varenie, 2 ČL sladkej papriky, 1 mokka lyžička štipľavej papriky, 1 mokka lyžička MČK, soľ, 1 väčšia cibuľa, olej, 2 kalíšky maggi hovädzí bujón gurmánsky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si osmažíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané mäsko, orestujeme do bielunka a pridáme jednu aj druhú papriku. Premiešame a podlejeme vodou, šampiónky si očistíme a nakrájame na malé kúsky, pridáme ich do hrnca. Varíme asi 15 minút, potom pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, dolejeme vodu. Varíme dokedy nebudú zemiačky polohotové, potom pridáme s cedenú kapustu a varíme pokiaľ nám nezmäkne - +/- 45 min. Keď je kapustička mäkká pridáme smotanu, v ktorej sme si rozmiešali múku, stále miešame keď ju pridávame. Prilejeme bujónik a dochutíme podľa potreby soľou, ak sa niekomu bude zdať málo štipľavá pridáme MČK. Povaríme spolu asi 15 min, potom odstavíme zo sporáka.

Táto kapustnička bola moja prvotinka a vznikla skombinovaním niekoľkých receptíkov, ktoré som našla tu :) Preto sa chcem poďakovať, šikovným žienkam za inšpiráciu, bez vás by nebola na svete :)
ĎAKUJEEEM :*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 11.2.2012, 23:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zemiakova mliecna s klobaskou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, bobkovy list, klobasa cca 15 cm (Pikant), sol, vegeta Zaprazka: pol cibule, 1 lyzica hl.muky, 1 caj.lyzicka ml.cervenej papriky, 3/4 litra mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky dame varit s tolkou vody, aby pokryli + sol + vegeta + bobk.list + klobasa ( ta dodava polievke chut, ja krajam na 2 cm kusy) - varime cca polhodinku.
Cibulu oprazime trosku na oleji + muka + ml.cerv. paprika+ ihned mlieko! Ked zacne vriet, hned nalejeme cez sitko na zemiaky. Ked znova zacne vriet, varime este 10 minut.

Takto isto sa da pripravit aj sosovicova, ci fazulova ml.polievka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Henrieta C. (henina) ID 87360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.1.2012, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

kapustnica


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kyslej kapusty, susene hribiky, jemne pikantna klobaska, 2 bobkove listy, 5 zrniecok cierneho korenia, 3 zrnka noveho korenia (kto chce moze dat aj rajcinovy pretlak) a ked je uvarena, dochutime kyslou smotankou

POSTUP PRÍPRAVY

vsetko dame spolu varit a ked su hribiky a klobaska hotove, odstavime z ohna, dochutime kyslou smotanou a papame :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Knedlicky do polievky podla susedky Renaty :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cibula , vajce, struhanka , hladka muka, soda bikarbona , sol, podla chuti koreniny , petrz. vnat - ja davam susenu

POSTUP PRÍPRAVY

cibulu oprazime na oleji , nechame vychladnut , pridame vajce (ked robim polievku do stredneho hrnca davam vajcia 2, ked do vacsieho davam 3) muku a struhanku davam v rovnakom pomere , cesto premiesame , aby nebolo ani huste ani riedke , na spicku lyzicky sodu bikar. - moze ale nemusi byt , dalej ochutit podla vlastnej chuti
lyzicou odoberame a varime do vriacej polievocke :) ja som ich davala do hrstkovej
na fotke nevyzeraju velmi vabne , zarosil sa mi objektiv na fotaku :DDD

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka B. (U Shopaholičiek) ID 16530 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka súčanská fazuľová z udeného mäsa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Udené mäso ,voda ,fazuľa bobkový list . Halušky-polohrubá múka ,soľ ,1 vajce,3-4 zemiaky postrúhané.

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si hrniec plný vody +bobkový list umytú fazuľu ,udené mäso .Varíme až je fazuľa uvarená .Mäso vyberieme opláchneme v studenéj vode !!! Dochutíme ak je treba soľou ,vegetou ,jemne nasekanou petržlenovou vňaťou privedieme do varu ,už ničím nezahusťujeme.
Ja dávam miesto slížov zemiakové halušky .
Halušky-5 l hrniec vody + 3 kávové lyžičky soli uvaríme . Medzitým si postrúhané zemiaky zamiešame s vajcom a polohrubou múkou ,cesto musí byť hustejšie lebo by sa nám nerobili halušky .Ked´sa voda varí tak tam cez lopárik nahádžeme ( ja mám tuperware sitko jedna paráda) halušky do vody pomiešame a ked´voda zovre tak scedíme:Potom jemne dáme na halušky olej a premiešame aby sa nezlepili!!
a môžeme podávať polievku s prílohou (haluškami) .Túto polievku varievam môjmu mužovi podľa mojej svokry tá je z Hornéj Súče .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jaroslav V. (katrin75) ID 40003 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jablkovo chilli polievka


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Polievočku som vložila ako inšpiráciu, prikladám aj receptík, robila som ju presne podľa neho. Pôvodný receptík je tu http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recepty/recepty-jana-gressa.html. Na fotenie postupu tentokrát nebolo času. Polievočku skutočne odporúčam, je mňamková.

Polievka: Krémová jablkovo – chilly polievka

Prísady:
500 g voňavých jabĺk (jonatánky)
75 g masla
50 g múky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.11.2011, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Čínska ostro-kyslá polievka(najlepšia akú som kedy jedla)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie mäso(celé stehná),biele tofu, mrkvu,petržlen, zeler, maslo, huby Shitake, čierne huby, chili papričku, tmavú sójovú omáčku, vajíčko, solamyl, ryžový ocot, pohár čínskeho vína na varenie, mleté čierne korenie, vegeta.

POSTUP PRÍPRAVY

kuracie mäso (dve celé stehná na 4 porcie) uvaríme vo vode (cca 1.5L), do ktorej nasypeme lyžičku vegety.Varíme približne 40 min. Potom ich vyberieme z vody, vykostíme a rozsekáme na maličké kúsky. Mäso vrátime späť do vývaru, pridáme sójovú omáčku, tak aby voda zhnedla, obyčajne je to asi 6-9 polievkových lyžíc. Ďalej pozvoľna varíme, po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú chili papričku (podľa chuti alebo odvahy) a na malé kocky pokrájané tofu. Potom na panvici na masle opražíme posekané a zľahka posolené čierne huby a huby Shitake posypané čiernym mletým korením, potom ich pridáme do polievky. Na masle tiež opražíme do polomäkka na rezančeky pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler a pridáme do polievky. Dolejeme asi deci čínskeho vína na varenie (môŽe byť aj hocijaké suché biele víno,keďže čínske sa zháňa ťažšie) a asi lyžicu octu(ja dávam náš klasický kvasny,pretože ten ryžový tiež nemajú všade). Dosolíme a povaríme, kým nezmäkne zelenina a huby. Potom zahustíme solamylom odstavíme a ešte za horúca zatrepeme rozšľahané vajíčko. Polievka by mala byť výrazne kyslá a pomerne dosť pálivá. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Darina S. (dada200) ID 10697 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 103 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu