končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
POLIEVKY |
poooorkova :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 stredne velke mrkvy, 1 por, 1 kuraci bujon, 1 zemiak, trocha masla, petrzlenova vnatka na dozdobenie.. POSTUP PRÍPRAVY 1. ocistim si mrkvu a zemiak a por-Vsetko pokrajam na kolieska 2. v hrnci rozpustim platok masla /ja davam tak 0,5cm platok../ 3. pridam nakrajanu mrkvu a 1/2 mnozstva poru, spolu pomiesam, a trosku poprazim aby prenikli chute :) 4. potom pridam zvysny por a zemiak + 1 kuraci/slepaci bujon../ja davam bio/ a zalejem vodou- vody davate podla toho, kolko chcete mat vo finale polievocky. Vsetko spolu necham varit cca 30 minut, potom vsetko rozmixujem ponornym mixerom, este nachvilu postavim spat na ohen, v pripade potreby mozete dochutit podla seba, ja uz nepridavam nic..iba pokrajanu vnatku na dozdobenie. Prajeme dobru chut :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucie E. (LucieE) ID 103949 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Naša nedeľná :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g šampiňónov, 3 zemiaky, 1 mrkva, pol hlavičky brokolice, maslo, vegeta, soľ, slepačí bujón, konzerva hrášku, polohrubá múka, 1 vajce, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, worchester omáčka, 1 ks kuracieho prsíčka, čierne korenie, olej. POSTUP PRÍPRAVY Očistené šampiňóny nakrájame a opražíme na masle, keď pustia šťavu pridáme na kúsky pokrájané očistené zemiaky a mrkvu. Podlejeme vodou. Keď budú zemiaky skoro hotové pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, dochutíme soľou, vegetou a pridáme slepačí bujón. Na oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie prsíčko, ochutené čiernym korením, worchester omáčkou a soľou. Z múky, vajíčka, sódy bikarbóny a štipky soli, si pripravíme hustejšie cesto na haluštičky., ktoré pomocou lyžice hádžeme do polievky. Po uvarení halušiek pridáme hrášok, a opečené kuracie prsia. Dochutíme a necháme chvíľku povariť. Brokolica sa krásne rozvarí a zahustí polievku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
nasa mrkvickovaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mala cibula, mrkva, tekuty bujon, olej, voda, koreniny POSTUP PRÍPRAVY na troske oleja oprazime malu cibulu nadrobno nakrajanu, pridame najemno nastruhanu mrkvu, najprv asi 1PL, nech pusti stavu, neskor pridame oststnu mrkvu, tiez postruhanu najemno, pridame tekuty bujon, pripadne vyvar, ja som davala kuraci, dochutime a povarime, kym mrkva nie je akurat, ani tvrda, ani makka :) hotovo :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana K. (cukrik580) ID 98979 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kapustnička :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1kg kyslej kapusty, 250g čerstvých šampiónikov, 300g bravčového karé, 6 zemiakov, 2 PL hladkej múky, 1 smotana na varenie, 2 ČL sladkej papriky, 1 mokka lyžička štipľavej papriky, 1 mokka lyžička MČK, soľ, 1 väčšia cibuľa, olej, 2 kalíšky maggi hovädzí bujón gurmánsky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si osmažíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané mäsko, orestujeme do bielunka a pridáme jednu aj druhú papriku. Premiešame a podlejeme vodou, šampiónky si očistíme a nakrájame na malé kúsky, pridáme ich do hrnca. Varíme asi 15 minút, potom pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, dolejeme vodu. Varíme dokedy nebudú zemiačky polohotové, potom pridáme s cedenú kapustu a varíme pokiaľ nám nezmäkne - +/- 45 min. Keď je kapustička mäkká pridáme smotanu, v ktorej sme si rozmiešali múku, stále miešame keď ju pridávame. Prilejeme bujónik a dochutíme podľa potreby soľou, ak sa niekomu bude zdať málo štipľavá pridáme MČK. Povaríme spolu asi 15 min, potom odstavíme zo sporáka. Táto kapustnička bola moja prvotinka a vznikla skombinovaním niekoľkých receptíkov, ktoré som našla tu :) Preto sa chcem poďakovať, šikovným žienkam za inšpiráciu, bez vás by nebola na svete :) ĎAKUJEEEM :* ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 11.2.2012, 23:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zemiakova mliecna s klobaskouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, bobkovy list, klobasa cca 15 cm (Pikant), sol, vegeta Zaprazka: pol cibule, 1 lyzica hl.muky, 1 caj.lyzicka ml.cervenej papriky, 3/4 litra mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky dame varit s tolkou vody, aby pokryli + sol + vegeta + bobk.list + klobasa ( ta dodava polievke chut, ja krajam na 2 cm kusy) - varime cca polhodinku. Cibulu oprazime trosku na oleji + muka + ml.cerv. paprika+ ihned mlieko! Ked zacne vriet, hned nalejeme cez sitko na zemiaky. Ked znova zacne vriet, varime este 10 minut. Takto isto sa da pripravit aj sosovicova, ci fazulova ml.polievka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Henrieta C. (henina) ID 87360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.1.2012, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
kapustnicaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kyslej kapusty, susene hribiky, jemne pikantna klobaska, 2 bobkove listy, 5 zrniecok cierneho korenia, 3 zrnka noveho korenia (kto chce moze dat aj rajcinovy pretlak) a ked je uvarena, dochutime kyslou smotankou POSTUP PRÍPRAVY vsetko dame spolu varit a ked su hribiky a klobaska hotove, odstavime z ohna, dochutime kyslou smotanou a papame :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Knedlicky do polievky podla susedky Renaty :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cibula , vajce, struhanka , hladka muka, soda bikarbona , sol, podla chuti koreniny , petrz. vnat - ja davam susenu POSTUP PRÍPRAVY cibulu oprazime na oleji , nechame vychladnut , pridame vajce (ked robim polievku do stredneho hrnca davam vajcia 2, ked do vacsieho davam 3) muku a struhanku davam v rovnakom pomere , cesto premiesame , aby nebolo ani huste ani riedke , na spicku lyzicky sodu bikar. - moze ale nemusi byt , dalej ochutit podla vlastnej chuti lyzicou odoberame a varime do vriacej polievocke :) ja som ich davala do hrstkovej na fotke nevyzeraju velmi vabne , zarosil sa mi objektiv na fotaku :DDD OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka B. (U Shopaholičiek) ID 16530 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka súčanská fazuľová z udeného mäsaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Udené mäso ,voda ,fazuľa bobkový list . Halušky-polohrubá múka ,soľ ,1 vajce,3-4 zemiaky postrúhané. POSTUP PRÍPRAVY Dáme si hrniec plný vody +bobkový list umytú fazuľu ,udené mäso .Varíme až je fazuľa uvarená .Mäso vyberieme opláchneme v studenéj vode !!! Dochutíme ak je treba soľou ,vegetou ,jemne nasekanou petržlenovou vňaťou privedieme do varu ,už ničím nezahusťujeme. Ja dávam miesto slížov zemiakové halušky . Halušky-5 l hrniec vody + 3 kávové lyžičky soli uvaríme . Medzitým si postrúhané zemiaky zamiešame s vajcom a polohrubou múkou ,cesto musí byť hustejšie lebo by sa nám nerobili halušky .Ked´sa voda varí tak tam cez lopárik nahádžeme ( ja mám tuperware sitko jedna paráda) halušky do vody pomiešame a ked´voda zovre tak scedíme:Potom jemne dáme na halušky olej a premiešame aby sa nezlepili!! a môžeme podávať polievku s prílohou (haluškami) .Túto polievku varievam môjmu mužovi podľa mojej svokry tá je z Hornéj Súče . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jaroslav V. (katrin75) ID 40003 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jablkovo chilli polievkaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Polievočku som vložila ako inšpiráciu, prikladám aj receptík, robila som ju presne podľa neho. Pôvodný receptík je tu http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recepty/recepty-jana-gressa.html. Na fotenie postupu tentokrát nebolo času. Polievočku skutočne odporúčam, je mňamková. Polievka: Krémová jablkovo – chilly polievka Prísady: 500 g voňavých jabĺk (jonatánky) 75 g masla 50 g múky Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.11.2011, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Čínska ostro-kyslá polievka(najlepšia akú som kedy jedla)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kuracie mäso(celé stehná),biele tofu, mrkvu,petržlen, zeler, maslo, huby Shitake, čierne huby, chili papričku, tmavú sójovú omáčku, vajíčko, solamyl, ryžový ocot, pohár čínskeho vína na varenie, mleté čierne korenie, vegeta. POSTUP PRÍPRAVY kuracie mäso (dve celé stehná na 4 porcie) uvaríme vo vode (cca 1.5L), do ktorej nasypeme lyžičku vegety.Varíme približne 40 min. Potom ich vyberieme z vody, vykostíme a rozsekáme na maličké kúsky. Mäso vrátime späť do vývaru, pridáme sójovú omáčku, tak aby voda zhnedla, obyčajne je to asi 6-9 polievkových lyžíc. Ďalej pozvoľna varíme, po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú chili papričku (podľa chuti alebo odvahy) a na malé kocky pokrájané tofu. Potom na panvici na masle opražíme posekané a zľahka posolené čierne huby a huby Shitake posypané čiernym mletým korením, potom ich pridáme do polievky. Na masle tiež opražíme do polomäkka na rezančeky pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler a pridáme do polievky. Dolejeme asi deci čínskeho vína na varenie (môŽe byť aj hocijaké suché biele víno,keďže čínske sa zháňa ťažšie) a asi lyžicu octu(ja dávam náš klasický kvasny,pretože ten ryžový tiež nemajú všade). Dosolíme a povaríme, kým nezmäkne zelenina a huby. Potom zahustíme solamylom odstavíme a ešte za horúca zatrepeme rozšľahané vajíčko. Polievka by mala byť výrazne kyslá a pomerne dosť pálivá. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Darina S. (dada200) ID 10697 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |