. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

KARFIOLOVA ZMES NA ZIMU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Jesenný karfiol,mrkva,drobnejšie uhorky,cibuľa,kápia alebo mäsitá červená paprika,ačokča,feferonky Nálev:ako do uhoriek,mám v receptoch

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol rozoberieme na menšie časti a vhodíme do vriacej vody asi na 5 minút,len aby sa oblanšíroval,nie uvaril ! Mrkvu úhľadne nakrájame,uhorčičky dávame celé,cibuľu rozoberieme na krúžky a papriku môžeme tiež nakrájať na prúžky zubkovaným nožom.Ak máme ačokču,pridáme aj tú.Vkladáme do pohárov,zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme,kým nám uhorky nezačnú strácať peknú zelenú farbu-čo je raz dva.Vyberieme,odložíme a police sa nám pekne plnia.\r\n\r\nVhodné k mäsám,studeným misám,pestré a chutné.Kto má rad pikantné,pridá feferonku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 31.7.2014, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KAPUSTA S CVIKLOU***** Od Mirky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg biela kapusta,1 kg cvikla,20 dg cibuľa Nálev:0,3 l ocot,0,7 l voda,20 dg cukor,2 pl soľ,1 čl rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu pokrájame,cviklu postrúhame na struháku,pridáme cibuľu na drobno a zalejeme vlažným nálevom.Sterilizujeme 5 minút od bodu varu.

Robievam,ked zvýši kapusta na kvasenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.5.2010, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

NALEV NA HUBY_Balaštíkov*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 l vody,0,35 l octu,5 dg soli,20dg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Huby oblanšírujeme(vhodíme do vriacej vody a necháme 5 minút povrieť),vyberieme,necháme stiecť a vložíme do horúceho nálevu.Naplníme poháre,zaviečkujeme.Sterilizujeme 15 minút od bodu varu.


Zdroj:Veľká domáca kuchárka

Vyhodnotený ako najlepší nálev na huby.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

NAKLADANA ZELENINA _SO ZELENYMI PARADAJKAMI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Uhorky,kaleráb Gigant,zelené paradajky,cukina,mrkva,cibuľa Nálev:0,7 l ocot,2,1 l voda,2 pl Deko-pozor-nie prírodné,8 pl cukor,2 pl soľ olej -na vrch do pohára

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu očistíme,postrúhame a pokrájame,lepšie vyzerá,ak je aj krájaná.Cibuľu pridáme aj červenú a bielu,uhorky a cukiny strúhame-krájame aj so šupou,ak sú mladé,paradajky krájame na plátky,.Premiešame a zalejeme horúcim nálevom.Plníme do pohárov,navrch dáme malú lyžičku oleja.Nálev dávame asi na 1,5 prsta od vrchu.Utrieme okraje a zaviečkujeme.Sterilizujeme 5 minút od bodu varu.Vyberieme ,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.Tak máme prehľad o tom,že nevyteká nálev.Označíme dátumom výroby a odložíme do škrečkárne.

Konzumujeme najskôr o mesiac.

ODPORUCAM si kúpiť v domácich potrebách pomôcku na vyťahovanie horúcich pohárov zo zavaracieho hrnca.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (16) posledné: 19.2.2011, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

CALAMADA_PODLA MNA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

5 kg kapusta,2,5 kg paprika,2,5 kg uhorky,1 kg cibuľa Nálev:1,2 l ocot,1,2 kg cukor,0,15 kg soľ,0,05 l Deko

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu nakrájame a nastrúhame,premiešame a zalejeme vychladnutým nálevom.Necháme postať 24 hodín a plníme do čistých pohárov.NESTERILIZUJEME.

Casť kapusty môžeme nahradiť kalerábom,vhodný je Gigant,karfiolom alebo mladými cukinami,ktoré nešúpeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.7.2012, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

DOMACE KLOBASKY V KYSLEJ KAPUSTE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Domáca kvasená kapusta,údené domáce klobásky

POSTUP PRÍPRAVY

Zaúdené domáce klobásky necháme 3-4 dni odvetrať,vkladáme do 0,7 l pohárov,pomedzi povtláčame kyslú kapustu zo suda,zaviečkujeme a 15-20 minút od bodu varu sterilizujeme.Poháre plníme asi na dva prsty od vrchu.
Dobrá pochúťka,chýba k nej len čerstvý chlebík.
Recept na klobásy a kapustu u mňa.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.8.2010, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KVASENA KAPUSTA *****S JABLCKAMI_VYBORNA



POTREBNÉ PRÍSADY

25 kg nastrúhaná kapusta,40dg soľ,3 pl rasca celá,20 ks bobkový list,10 ks malých kyslejších jablčok

POSTUP PRÍPRAVY

Do čistého súdka vrstvíme kapustu,ktorú časťou soli a rasce posypeme,dáme pár bobkáčov, pár rozpolených a okvetia a stopky zbavených jablčok.Zasypeme tenšou vrstvou kapusty a poriadne potlačíme.Aj po okrajoch,aby sme vytlačili všetok vzduch.Ja to robím tak,že si na nohu-samozrejme umytú-natiahnem veľký mikroténový sáčok a upevním ho gumičkou. Postupne spotrebujeme po vrstvách všetky indiegréncie a stále tancujeme.Casom sa nám pri tlačení ukáže voda,ktorú odčerpáme,ale nevylejeme.Nakoniec súdok poriadne poutierame,dolejeme odčerpanú šťavu podľa potreby,zakryjeme vrchnákom ,do žliabku vlejeme vodu .Súdok položíme do nejakej nádoby-ja mám takú vyššiu okrúhlu tácku-a začína kvasenie.Kým kvasí,držíme na nie veľmi studenom mieste.Priebežne kontrolujeme a umývame žliabok.Ak je treba,dolejeme vodu_ja preváram a dám trocha soli-samozrejme studenú.

Kapusta vykvasí asi za mesiac.Súdok poriadne očistíme zvonku,Položíme do špajze alebo na chladnejšie miesto,do žliabku vlejeme jedlý olej ,ale až po zatvorení súdka,aby sme to s olejom neprehnali.Vydrží až do ZJEDENIA a NESMRDI cely byt.
Ja mávam na chalupe,ale sestra v byte v skrini na chodbe a pochvaľuje si.Videla som na českej stránke kapustu ,ktorú kvasili rovno v pohároch,aj som vyskúšala,ale pre mňa bola niektorá dosť suchá.Skúšala som aj už hotovú zasterilizovať,ale už nechutí tak dobre ako ked je surová.

DOBRU CHUT s kopou čerstvých vitamínov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.11.2012, 6:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KURIATKA NA ZIMU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuriatka-veľa,voda,mikroténové sáčky

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené kuriatka vo vhodnej veľkosti vsypeme do hrnca s vriacou vodou,5 minút povaríme,scedíme.V studenej vode prepláchneme,necháme poriadne odtiecť a balíme do mikroténových sáčkov.Uzavrieme,označíme nálepkou a skoro do dalšej hubovej sezony používame pri kuchtení.

PRAJEM VAM PORIADNY ULOVOK KURIATOK

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

,,AUSTRIA"KECUP OD HANKY Z ND*****



POTREBNÉ PRÍSADY

4kg paradajky,8 ks väčšia cibuľa,6 ks kyslasté jablká,2-3 stredné cvikly,2dcl ocot,2čl červená paprika sladká,1čl štípľavá paprika,1čl škorica,po10ks-čierne korenie,nové korenie,klinčeky,3pl soľ,4ks bobkový list,40dg cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky,cibuľu,cviklu a jablká očistíme,pokrájame na plátky a varíme asi hodinu.Pridáme bobkový list, papriku,soľ,škoricu, klinčeky,nové aj čierne korenie a varíme dalšiu polhodinku.Občas zamiešame,aby nám obsah neprihorel.Potom obsah po častiach rozmixujeme,prepasírujeme,pridáme cukor a ocot a ešte povaríme.Stále miešame,aby nám kečup neprihorel.Varením zredukujeme obsah vody,aby kečup nebol veľmi riedky.

Cukor a soľ môžeme podľa svojej chute pridať alebo ubrať a tak isto môžeme upraviť pikantnú chuť.
Paradajky sú lepšie,ked sú mäsité,lebo neobsahujú toľko vody.
Je to veľmi dobrý kečup,mám ho veľakrát overený.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

JABLKOVO_HRUSKOVY DZUS_VYNIKAJUCI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Jablká,hrušky,cukor kryštálový,kyselina citronova,pár klinčekov,badyán,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká a hrušky umyjeme,ošúpeme(ošúpané vkladáme do vody a kyselinou citronovou,aby neoxidovali) vyberieme jaderník a pokrájame na menšie kúsky-aspoň štvrtky.Dáme do rajnice a zalejeme vodou,aby boli zakryté Necháme 10-15 minút povrieť.Po častiach rozmixujeme,pridáme cukor,vodu a kyselinu citronovú podľa chuti a necháme prevrieť.Tú penu zvrchu dáme preč.

Ja som ho robila medzi sviatkami,lebo mi vädli hrušky a jablká,spravila som ho hustejší a riedili sme ho vodou.Bol výborný a určite stál menej ako RIO,RELAX a pod. a ešte som vedela,čo v ňom je.

URCITE ho budem robit aj v lete,ked sa všade povaľujú kopy ovocia,len tam treba pridať kyselinu sorbovú-podľa návodu,aby sa nepokazil.

DOBRE PITIE

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.2.2010, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu