končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
KARFIOLOVA ZMES NA ZIMU*****POTREBNÉ PRÍSADY Jesenný karfiol,mrkva,drobnejšie uhorky,cibuľa,kápia alebo mäsitá červená paprika,ačokča,feferonky Nálev:ako do uhoriek,mám v receptoch POSTUP PRÍPRAVY Karfiol rozoberieme na menšie časti a vhodíme do vriacej vody asi na 5 minút,len aby sa oblanšíroval,nie uvaril ! Mrkvu úhľadne nakrájame,uhorčičky dávame celé,cibuľu rozoberieme na krúžky a papriku môžeme tiež nakrájať na prúžky zubkovaným nožom.Ak máme ačokču,pridáme aj tú.Vkladáme do pohárov,zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme,kým nám uhorky nezačnú strácať peknú zelenú farbu-čo je raz dva.Vyberieme,odložíme a police sa nám pekne plnia.\r\n\r\nVhodné k mäsám,studeným misám,pestré a chutné.Kto má rad pikantné,pridá feferonku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 31.7.2014, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KAPUSTA S CVIKLOU***** Od MirkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg biela kapusta,1 kg cvikla,20 dg cibuľa Nálev:0,3 l ocot,0,7 l voda,20 dg cukor,2 pl soľ,1 čl rasca POSTUP PRÍPRAVY Kapustu pokrájame,cviklu postrúhame na struháku,pridáme cibuľu na drobno a zalejeme vlažným nálevom.Sterilizujeme 5 minút od bodu varu. Robievam,ked zvýši kapusta na kvasenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.5.2010, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
NALEV NA HUBY_Balaštíkov*****POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 l vody,0,35 l octu,5 dg soli,20dg cukru POSTUP PRÍPRAVY Huby oblanšírujeme(vhodíme do vriacej vody a necháme 5 minút povrieť),vyberieme,necháme stiecť a vložíme do horúceho nálevu.Naplníme poháre,zaviečkujeme.Sterilizujeme 15 minút od bodu varu. Zdroj:Veľká domáca kuchárka Vyhodnotený ako najlepší nálev na huby. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
NAKLADANA ZELENINA _SO ZELENYMI PARADAJKAMI*****POTREBNÉ PRÍSADY Uhorky,kaleráb Gigant,zelené paradajky,cukina,mrkva,cibuľa Nálev:0,7 l ocot,2,1 l voda,2 pl Deko-pozor-nie prírodné,8 pl cukor,2 pl soľ olej -na vrch do pohára POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu očistíme,postrúhame a pokrájame,lepšie vyzerá,ak je aj krájaná.Cibuľu pridáme aj červenú a bielu,uhorky a cukiny strúhame-krájame aj so šupou,ak sú mladé,paradajky krájame na plátky,.Premiešame a zalejeme horúcim nálevom.Plníme do pohárov,navrch dáme malú lyžičku oleja.Nálev dávame asi na 1,5 prsta od vrchu.Utrieme okraje a zaviečkujeme.Sterilizujeme 5 minút od bodu varu.Vyberieme ,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.Tak máme prehľad o tom,že nevyteká nálev.Označíme dátumom výroby a odložíme do škrečkárne. Konzumujeme najskôr o mesiac. ODPORUCAM si kúpiť v domácich potrebách pomôcku na vyťahovanie horúcich pohárov zo zavaracieho hrnca. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (16) posledné: 19.2.2011, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
CALAMADA_PODLA MNA*****POTREBNÉ PRÍSADY 5 kg kapusta,2,5 kg paprika,2,5 kg uhorky,1 kg cibuľa Nálev:1,2 l ocot,1,2 kg cukor,0,15 kg soľ,0,05 l Deko POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu nakrájame a nastrúhame,premiešame a zalejeme vychladnutým nálevom.Necháme postať 24 hodín a plníme do čistých pohárov.NESTERILIZUJEME. Casť kapusty môžeme nahradiť kalerábom,vhodný je Gigant,karfiolom alebo mladými cukinami,ktoré nešúpeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 22.7.2012, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
DOMACE KLOBASKY V KYSLEJ KAPUSTE*****POTREBNÉ PRÍSADY Domáca kvasená kapusta,údené domáce klobásky POSTUP PRÍPRAVY Zaúdené domáce klobásky necháme 3-4 dni odvetrať,vkladáme do 0,7 l pohárov,pomedzi povtláčame kyslú kapustu zo suda,zaviečkujeme a 15-20 minút od bodu varu sterilizujeme.Poháre plníme asi na dva prsty od vrchu. Dobrá pochúťka,chýba k nej len čerstvý chlebík. Recept na klobásy a kapustu u mňa. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 17.8.2010, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KVASENA KAPUSTA *****S JABLCKAMI_VYBORNAPOTREBNÉ PRÍSADY 25 kg nastrúhaná kapusta,40dg soľ,3 pl rasca celá,20 ks bobkový list,10 ks malých kyslejších jablčok POSTUP PRÍPRAVY Do čistého súdka vrstvíme kapustu,ktorú časťou soli a rasce posypeme,dáme pár bobkáčov, pár rozpolených a okvetia a stopky zbavených jablčok.Zasypeme tenšou vrstvou kapusty a poriadne potlačíme.Aj po okrajoch,aby sme vytlačili všetok vzduch.Ja to robím tak,že si na nohu-samozrejme umytú-natiahnem veľký mikroténový sáčok a upevním ho gumičkou. Postupne spotrebujeme po vrstvách všetky indiegréncie a stále tancujeme.Casom sa nám pri tlačení ukáže voda,ktorú odčerpáme,ale nevylejeme.Nakoniec súdok poriadne poutierame,dolejeme odčerpanú šťavu podľa potreby,zakryjeme vrchnákom ,do žliabku vlejeme vodu .Súdok položíme do nejakej nádoby-ja mám takú vyššiu okrúhlu tácku-a začína kvasenie.Kým kvasí,držíme na nie veľmi studenom mieste.Priebežne kontrolujeme a umývame žliabok.Ak je treba,dolejeme vodu_ja preváram a dám trocha soli-samozrejme studenú. Kapusta vykvasí asi za mesiac.Súdok poriadne očistíme zvonku,Položíme do špajze alebo na chladnejšie miesto,do žliabku vlejeme jedlý olej ,ale až po zatvorení súdka,aby sme to s olejom neprehnali.Vydrží až do ZJEDENIA a NESMRDI cely byt. Ja mávam na chalupe,ale sestra v byte v skrini na chodbe a pochvaľuje si.Videla som na českej stránke kapustu ,ktorú kvasili rovno v pohároch,aj som vyskúšala,ale pre mňa bola niektorá dosť suchá.Skúšala som aj už hotovú zasterilizovať,ale už nechutí tak dobre ako ked je surová. DOBRU CHUT s kopou čerstvých vitamínov OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 20.11.2012, 6:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KURIATKA NA ZIMU*****POTREBNÉ PRÍSADY Kuriatka-veľa,voda,mikroténové sáčky POSTUP PRÍPRAVY Očistené kuriatka vo vhodnej veľkosti vsypeme do hrnca s vriacou vodou,5 minút povaríme,scedíme.V studenej vode prepláchneme,necháme poriadne odtiecť a balíme do mikroténových sáčkov.Uzavrieme,označíme nálepkou a skoro do dalšej hubovej sezony používame pri kuchtení. PRAJEM VAM PORIADNY ULOVOK KURIATOK ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
,,AUSTRIA"KECUP OD HANKY Z ND*****POTREBNÉ PRÍSADY 4kg paradajky,8 ks väčšia cibuľa,6 ks kyslasté jablká,2-3 stredné cvikly,2dcl ocot,2čl červená paprika sladká,1čl štípľavá paprika,1čl škorica,po10ks-čierne korenie,nové korenie,klinčeky,3pl soľ,4ks bobkový list,40dg cukor POSTUP PRÍPRAVY Paradajky,cibuľu,cviklu a jablká očistíme,pokrájame na plátky a varíme asi hodinu.Pridáme bobkový list, papriku,soľ,škoricu, klinčeky,nové aj čierne korenie a varíme dalšiu polhodinku.Občas zamiešame,aby nám obsah neprihorel.Potom obsah po častiach rozmixujeme,prepasírujeme,pridáme cukor a ocot a ešte povaríme.Stále miešame,aby nám kečup neprihorel.Varením zredukujeme obsah vody,aby kečup nebol veľmi riedky. Cukor a soľ môžeme podľa svojej chute pridať alebo ubrať a tak isto môžeme upraviť pikantnú chuť. Paradajky sú lepšie,ked sú mäsité,lebo neobsahujú toľko vody. Je to veľmi dobrý kečup,mám ho veľakrát overený. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
JABLKOVO_HRUSKOVY DZUS_VYNIKAJUCI*****POTREBNÉ PRÍSADY Jablká,hrušky,cukor kryštálový,kyselina citronova,pár klinčekov,badyán,voda POSTUP PRÍPRAVY Jablká a hrušky umyjeme,ošúpeme(ošúpané vkladáme do vody a kyselinou citronovou,aby neoxidovali) vyberieme jaderník a pokrájame na menšie kúsky-aspoň štvrtky.Dáme do rajnice a zalejeme vodou,aby boli zakryté Necháme 10-15 minút povrieť.Po častiach rozmixujeme,pridáme cukor,vodu a kyselinu citronovú podľa chuti a necháme prevrieť.Tú penu zvrchu dáme preč. Ja som ho robila medzi sviatkami,lebo mi vädli hrušky a jablká,spravila som ho hustejší a riedili sme ho vodou.Bol výborný a určite stál menej ako RIO,RELAX a pod. a ešte som vedela,čo v ňom je. URCITE ho budem robit aj v lete,ked sa všade povaľujú kopy ovocia,len tam treba pridať kyselinu sorbovú-podľa návodu,aby sa nepokazil. DOBRE PITIE ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.2.2010, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |