. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OVOCIE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 127 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>

OVOCIE

Zmrzlinová bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

1500 g jahôd., 4 lyžice práškového cukru., 250 g lučiny alebo žervé., 350 g kyslej smotany., 6 lyžíc cukru., 400 g šľahačkovej smotany., postrúhaná kôra z pomaranča., 50 g pistácií.,

POSTUP PRÍPRAVY

600 g jahod umyjeme, usušíme a odstopkujeme. Jahody rozmačkáme, prepasírujeme cez sito a zmiešame s cukrom. Syr zmiešame s kyslou smotanou a cukrom. Ušľaháme šľahačku a spolu s pomarančovou kôrou ju vmiešame do syrovej hmoty. Bábovkovú formu plníme striedavo vrstvou zmiešanej hmoty a pretlakom zo zvyšných jahôd. Niekoľkými ťahmi vidličkou potom vytvoríme mramorový efekt a bábovku necháme cez noc zmraziť. Bábovku vyberieme tak, že guľatým nožom uvoľníme okraje, formu uzavrieme tanierom a preklopíme. Čakáme ešte asi 30 minút, kým obsah formy povolí. Dezert vložíme ešte na 30 minút do mrazničky, aby vnútorná vrstva opäť stuhla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Ingrida S. (barbina1999) ID 158829 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.9.2011, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Najúžasnejší jesenný dezert - Jablkovo-slivkové crumble



POTREBNÉ PRÍSADY

... úžasný jesenný dezertík ... potrebujeme (množstvo podľa nádoby v ktorej budeme piecť) : čerstvé slivky, jablká, škoricový cukor, hnedý cukor, voňavé korenie (napr. škorica, alebo zmes Jablkový závin), maslo, celozrnná múka, ovsené vložky jemné

POSTUP PRÍPRAVY

nádobu na pečenie vymastíme maslom ... pokrájame slivky a očistené jablká a navrstvíme do nádoby (ja robím v malých zapekacích miskách o priemere cca 7 cm) ... na dno dám slivky, potom jablko a navrch zasa slivky, jemne posypem hnedým cukrom alebo škoricovým cukrom a navrch dám mrveničku z masla, hnedého cukru, celozrnnej múky, ovsených vločiek a voňavého korenia ... misky uložím na malý pekáč (kvôli lepšej manipulácii s horúcimi miskami) a šupnem do rúry vyhriatej na 200°C cca na 15 minút ... keď mi po bokoch misiek bublá šťava zo sliviek a mrvenička je zapečená do chrumkava vyberiem z rúry ... je to úžasná pochúťka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.11.2013, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Priesvitné ovocie



POTREBNÉ PRÍSADY

tvrdšie ovocie....jablká,hrušky,slivky,blumy,banány*med

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 7.3.2011, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Zapečené ovocie



POTREBNÉ PRÍSADY

ovocie-jablká*banány*kiwi*mandariky*grepy*kúsok kvalitnej horkej čokolády*********posýpka:na 1 porciu 1/2 PL rastliného masla*1/2 PL hnedého cukru*1 1/2 Pl celozrnej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Ovocie určite čerstvé,nie kompotóvané alebo mrazené a nech je zrelé.
Tento recept je zo stránok Varíme s medveďom.Ale je dobručký a nedalo mi nepodeliťsa oň :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 28.7.2012, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Pečené ovocie



POTREBNÉ PRÍSADY

* jablká * banán * hruška * ml. orechy * škorica * sušené ovocie /slivky, brusnice, hrozienka/ * mand.lupienky a slnečnica * maslo *

POSTUP PRÍPRAVY

inšpirovala som sa dvomi receptíkmi - od Evičky - Eva H. (Evitchka) ID 26145 : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12100 a Ľubkou - Lubica L. (lubica007) ID 19881: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22434- za čo obom veľmi pekne ďakujem ... ja som si prisposobila, čo som doma našla a moooc chutnučké to bolo

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 28.9.2011, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

ANANÁSOVÁ LODIČKA :-)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

... 1 pekne zrelý ananás, veľa, veľa ovocia podľa Vášho výberu a chuti :-) /ja som zvolila jahôdky, kivi, grécke hrozno, banán, jabĺčka, pomaranč .../

POSTUP PRÍPRAVY

... absolútne nenáročný, ale veľmi chutný, zdravý a naviac aj pekne vyzerajúci tip na dezert alebo u nás alternatíva narodeninovej torty, keďže mangel - oslávenec profiluje pred jarnou tréningovou sezónou postavu a stále odoláva sladkému :-))), takáto "torta" bola pre neho skvelým prekvapením, z ktorého si bez výčitiek mohol dopriať aj megaporciu :-))) ... Myslím, že sa výborne hodí aj na detskú oslavu, naši šarkani túto "lodičku" pripravovali spolu so mnou, takže o zábavu naviac sme mali postarané :-) ...

... verím, že nikoho neurazím jednoduchosťou tohto "receptu", priložila som ho viac-menej ako inšpiratívny tip na chutný dezert, preto nebudem ani postup zvlášť rozpisovať a dopĺňať detailnými fotkami, určite ho zvládne každý a pri príprave môžu asistovať aj tí najmenší :-) ... Tak teda len v skratke - ananás si pozdĺžne prekrojíme tak, aby nám na ozdobu vyčnievali aj lístky, vykrojíme dužinu, aby nám vznikol tvar "lodičky" a spolu s ostatným ovocím ju nakrájame na malé kúsky, ktorými "lodičky" naplníme. Aby si ovocie zachovalo peknú farbu, môžeme pokvapkať citrónovou šťavou a dáme na chvíľku zachladiť do chladničky :-) ...

Dobrú chuť alebo peknú oslavu :) ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mgr. Zuzka K. (Zzuzzu) ID 237 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 10.3.2012, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

VIANOCNY CAJ*****



POTREBNÉ PRÍSADY

marhule,broskyne,nektarinky,slivky,egreš,jablká,hrušky,cukrový melon,pomaranče,citrony,kryštálový cukor,klinčeky,celá škorica,badyán,rum

POSTUP PRÍPRAVY

Ovocie umyjeme,nakrájame,pridáme cukor,celú škoricu,klinčeky a hviezdice badyánu.Vložíme do väčšieho hrnca a premiešame.Necháme pár hodín postáť,ovocie pustí šťavu.Pomaranče a citrony nakrájame na plátky aj s kôrou.Varíme na slabom ohni,kým ovocie nezmäkne.Nakoniec pridáme rum.Horúce naplníme do pohárov,zaviečkujeme a otočíme hore dnom.Necháme vychladnúť.Primerané množstvo zalievame vriacou vodou.Chutí vynikajúco.

A STASTNE A VESELE MOZU PRIST


Je to moja verzia pečeného čaju,lebo som nemala väčší pekáč a takú istú službu mi spravil aj hrniec.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 21.11.2013, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Nepecena a rychla jablkova mlsanica (recept mam od maminky)



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg nastruhanych jablk * 20 dkg hnedeho cukru (alebo krystaloveho) * 2 zlate klasy * vanilkovy cukor * piskoty (ja som mala podlhovaste,ale mozu byt aj okruhle) * 1 slahackova smotana * cokolada na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

vid foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 24.1.2012, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Pečený čaj



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ovocia podľa chuti (ja som dala, broskyne, hrozno, maliny, hrušky, čučoriedky, jablká), 400 g trstinového cukru, 1 lyžička mletej škorice, 10 - 15 ks potlčených klinčekov, šťava z jedného pomaranča

POSTUP PRÍPRAVY

Ovocie nakrájame na menšie kocky (so šupkou), zasypeme cukrom, posypeme klinčekmi, škoricou, pridáme šťavu z pomaranča. Dáme do hlbšieho plechu a vo vyhriatej rúre pečieme na 130°C cca. 1 hodinu. Počas pečenia 2-3 krát premiešame. Ešte horúce nalejeme do pohárov a prevrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
Príprava čaju: cca 1 pol. lyžicu (podľa chuti) zalejeme horúcou vodou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Miroslava H. (mimka999) ID 60849 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2013, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Bukovského banány v pomarančovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

ďalší zo zdravých receptov pre banánofilov :)
Na štyri porcie: šťava z polovice malého citróna, 2 polievkové lyžice nízkotučného margarínu (alebo aký zoženiete) 4 banány.
Pomarančová omáčka: 1/4 šálky pomarančového džúsu (najlepší je čerstvý, ale ja som to napr. robila zo 100 perc. džúsu), 1 polievková lyžica medu, 1 polievková lyžica margarínu, 1/4 šálky sušených hrozienok, štipka muškátového orecha

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Olúpeme banány a prerežeme ich pozdĺžne i naprieč, uložíme neprekrojenou stranou hore do nádoby na zapekanie. Banány jemne potrieme margarínom a prelejeme citrónovou šťavou. Pečieme 5 minút v rúre , kým nie sú mäkké a ľahko zhnednuté. Pred podávaní polejeme pripravenou omáčkou a zapekáme ešte 3 minúty.

Omáčka: Pomarančový džús, med, margarín a hrozienka zmiešame v malej panvici na strednom príkone tepla. Varíme 5 minút. Občas premiešame. Prichutíme muškátovým orechom.

Dobrú chuť! Dala by som si banán :-D


Recept podľa knihy: Hneď to bude (I. Bukovský, P. Lipták).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Maťuš K. (rybajz) ID 32678 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2010, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 127 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu