končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26) | << predošlé 1, 2, 3 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaová bábovka s orieškami a čokoládou :-)POTREBNÉ PRÍSADY 30dkg práš.cukru, 15dkg hl.múky, 15dkg pol.múky, 4 vajíčka, 1,5 dcl teplej vody, 1,5 dcl oleja, 1 prášok do pečiva, 2 plné PL kakaa, 3 - 4 tabličky varovej čokolády a hrsť mletých alebo vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY Pôvodne to bol recept do foriem srnčieho chrbta od mojej maminy,ale ja takú formu nemám,tak robím v bábovkovej.Mám v receptoch aj klasickú bábovku,ale táto nám chutí oveľa viac...... Cukor kvalitne vyšlaháme so žĺtkami do peny.Potom znížime stupeň mixovania a striedavo pridávame vodu a olej.Pridáme múku,prášok do pečiva,orechy,kakao a nakoniec čokoládu nakrájanú na väčšie kúsky - už nemixujeme.Čokoládu a orechy dávame podľa chuti.S bielkov vyšlaháme tuhý sneh,ja pridávam aj trošku soli.Pomaličky vmiešame do cesta. POZOR už nemixujeme ale jemne vareškou premiešame cesto a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.Pečieme na 180-190* C cca 50min. až hodinu - záleži od trúby.Po upečení necháme vychľadnúť a vyklopíme z formy.Pocukrujeme! Bábovka je jednoduchá a nadýchaná.......prajem dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 11.10.2011, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový perník :-)POTREBNÉ PRÍSADY 3 šálky polohrubej múky, 2 šálky mlieka, 3/4 šálky oleja, 2 šálky kr.cukru, 2 vajcia, 2 PL kakaa, 4 makké jablká, mleté orechy, 1 KL mletej škorice, 1 KL jedlej sódy, 1 prášok do perníka POSTUP PRÍPRAVY Keď neviete,čo so zrelými jablkami,tak ako ja,vyskúšajte tento recept. Hľadala som na nete recept,a jeden som aj našla,ale upravila som si ho podľa seba a dúfam,že tu takýto nie je.Ak áno,tak sa ospravedľňujem. Do misky dáme cukor a vajcia,chvíľu šľaháme.Potom pridáme olej,vlažné mlieko,múku,kakao,nahrubo postrúhané jablká (ja som ich ani neodšťavila), asi hrsť orechov-ja som dala vlašské,škoricu a nakoniec už len zľahka vmiešam sódu a prášok do perníka.Vylejem na vymastený a múkou vysypaný lech.Pečieme na 180*C asi 30 min. - záleží od trúby,takže radšej sledujeme alebo vyskúšame špajlou.Po vychladnutí polejeme čokoládou,alebo len posypeme práškovým cukrom,aby vynikla perníková chuť.Je to taká rýchlovka,v podstate perník,ale taký iný-vláčny.Ešte som zabudla,že šálku som použila menšiu asi 2,5 dcl. Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 14.10.2014, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoduchý želatínový zákusok :-)POTREBNÉ PRÍSADY Korpus:150g hlad.múky, 150g prášk.cukru, 150g obyč.masla alebo 1,5 dcl oleja, 3vajíčka, 1prášok do pečiva, 1PL letnej vody (rumu)! Šlahačková plnka: 1 pochuť.kyslá smotana,1 vanilkový cukor, 2 PL kryšt.cukru,1 prášk.šlahačka! Želatina: 0,25 dcl vody, 0,25 dcl šťavy z ovocia, 7 dkg kryšt.cukru,1 a 1/2 Zlatého klasu,štipka kys.citrónovej,ak je treba tak aj potrav.farbivo! Ovocie: najlepšie jahody,ananás,kiwi,maliny POSTUP PRÍPRAVY Na prvý pohľad sa zdá recept zložitý,ale je to veľmi ľahký,rýchly a chutný zákusok! Takže začneme s korpusom.Celé vajíčka a cukor vymixujeme,pridáme olej,potom preosiatu múku,prášok do peč. a podľa potreby trošku letnej vody,alebo rumu.Je to veľmi rýchle,pretože nedelíme vajíčka na bielok a žĺtok.A piškota je aj tak výborná.Cesto rovnomerne nalejeme do vymastenej a poloh.múkou vysypanej formy(najlepšie do hlbšej) a pečieme na 180 *C asi 20 - 25 min.Záleží od trúby,preto čas radšej sledujeme. Pokiaľ sa nám pečie korpus,tak si pripravíme plnku.Kyslú smotanu vymiešame s kryšt. a vanilk.cukrom.Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu- lepšie je spraviť hustejšiu šlahačku,tak dáme menej mlieka.Hotovú šlahačku vmiešame do smotany a je hotovo.Korpus máme upečený,tak ho necháme vychľadnúť.Po vychladnutí nalejeme na cesto plnku a necháme stuhnúť.Potom na plnku poukladáme ovocie,ja používam napr.jahody z konzervy a mám hneď aj šťavu na želatinu.Takže dáme ovocie a necháme v chlade stuhnúť.A pripravíme si želatinu:Vodu,šťavu z ovocia,cukor,kys.citr.a Zlatý klas zmiešame a uvaríme hustú kašu.Ak sa nám nepáči vzniknutá farba,tak prifarbíme potrav.farbivom.Necháme želatinu vychľadnúť,ale nie veľmi.Poloteplú ju nalejeme na zákusok a dáme do chladu.Hotovo! Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2011, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingový vrkoč :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg pol.múky, 1 kocka kvasníc, 3 PL oleja, 10 dkg kryšt.cukru, 0,5 l mlieka,1 KL soli, sneh z 3 bielkov. Plnka:3 Zlaté klasy, 4 PL kakaa, 7 dcl mlieka, 25 dkg kryšt.cukru, 1 Palmarín POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky pridáme kvások,soľ,cukor,olej,mlieko a nakoniec tuhý sneh z bielkov.Vypracujeme vláčne cesto a necháme na teplom mieste nakysnúť.Pokiaľ nám cesto kysne,tak si pripravíme plnku.Do mlieka pridáme Zlatý klas,kakao,cukor a uvaríme ! hustú ! kašu.Odstavíme zo sporáku a ešte do horúcej kaše pridáme 1 Palmarín a poriadne vymixujeme!Necháme vychladnúť! Zatiaľ nám cesto krásne vykyslo.Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.Bochník natenko rozváľame,potrieme kašou,stočíme a spletieme s ďalším bochníkom do vrkoča.Alebo si 1 bochník rozdelíme na 8 trojuholníkov,potrieme plnkou,stočíme a vytvarujeme rohlík! Potrieme žĺtkom zmiešaným s 3 PL vody.Pečieme na 180 *C asi 30-40 min.-sledujeme!Po upečení potrieme olejom! Je výborný! Je tu veľa receptov na pudingoš,ale ja používam tento! Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 29.12.2010, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vínové koláčiky :-)POTREBNÉ PRÍSADY 300g hl.múky, 250g obyč.maslo, 7 PL b.vína POSTUP PRÍPRAVY Múku, maslo a víno zmiešame a dáme asi na 4 hod. odležať do chladu.Potom vykrajujeme rozne stredne veľké 3mm tvary a ukladáme na studený plech.Bez peč.papiera a bez mazania!Pečieme pri 170 - 180*C asi 10-15min - záleži od trúby. Krásne sa nám cesto nafúkne a je výborné!Po upečení obaľujeme v prášk+vanilk.cukre.Cesto sa dá použiť aj na slano. Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.12.2012, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka :-)POTREBNÉ PRÍSADY 30dkg práš.cukru, 15dkg hl.múky, 15dkg pol.múky, 4 vajíčka, 1,5 dcl teplej vody, 1,5 dcl oleja, necelý prášok do pečiva, asi hrsť pomletých orechov POSTUP PRÍPRAVY Cukor vyšlaháme so žĺtkami do peny,kvalitne.Potom znížime stupeň mixovania a striedavo pridávame vodu a olej.Múku,prášok do pečiva a orechy pridáme nakoniec.S bielkov vyšlaháme tuhý sneh,ja pridávam aj trošku soli.Pomaličky vmiešame do cesta, POZOR už nemixujeme ale jemne vareškou premiešame cesto.Časť si oddelými a pridáme 2 PL kakaa.Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalievame cesto.Ak sa nám nechce robiť mramor,ako mne teraz,tak najskor dáme svetlé cesto,potom tmavé a zase svetlé.Ak chceme mať mramorovú bábovku,tak stridame po lyžicách svetlé a tmavé cesto.Pečieme na 180-190* C asi 50min. až hodinu - záleži od trúby.Po upečení necháme vychľadnúť a vyklopíme z formy.Pocukrujeme! Táto bábovka je veľmi jednoduchá a nadýchaná!Podľa chuti možme pridať hrozienka namočené v rume,alebo ak má nieko radšej sladšiu bábovku,tak pridať viac cukru.Ak nemusíte orechy,tak stačí vynechať. Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 8.1.2011, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26) | << predošlé 1, 2, 3 |