. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928
.
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.11.2009
Naposledy: 4.6.2023 21:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 206
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 41
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

medové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Na prípravu cesta budeme potrebovať: 1 celé vajíčko, 150 g kr. cukru, 1 ČL jedlej sódy (sóda bikarbóna), 50 g palmarinu, 2 PL plnotučného mlieka, 2 PL medu, 450 g hladkej múky, 1 PL kakaa. Na prípravu krému budeme potrebovať: 400 ml plnotučného mlieka, 2 a 1/2 PL (kopcovité) hladkej múky, 2 PL kr. cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 PL pr. cukru, 150 g palmarinu alebo masla. Na prípravu polevy budeme potrebovať: 100 g tmavej čokolády, 3 PL oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Všetky prísady na cesto okrem múky zamiesime lopatkou v miske na miernom ohni, pretože musíme cesto najskôr ohriať. Za stáleho miešania, až pokiaľ neprestane sóda peniť, si vytvoríme hustú hmotu, ktorú odstavíme a pridáme múku. Vymiesime hladké cesto.

Cesto si rozdelíme na 4 časti a vaľkáme si pláty v rovnakej veľkosti. Vaľkáme ho teplé, pretože studené sa nám bude lámať.

Pomocou valčeka si opatrne prenesieme cesto na plech (na opačnú stranu plechu, aby sa jednoduchšie oddelilo po upečení). Cesto na plechu si môžeme orezať, aby sme nemali prebytočné časti.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

jablkové rezy so šlahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na prípravu cesta budeme potrebovať: 5 vajíčok, 250 g cukru, 250 g polohrubej múky, 2 PL oleja, 1/2 balenie prášku do pečiva. Na prípravu krému budeme potrebovať: 5 väčších jabĺk, 800 ml vody, 2 vanilkové pudingy, 8 PL kr. cukru. Na dekoráciu budeme potrebovať: 500 ml smotany na šľahanie.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme múku, prášok do pečiva a olej a jemne premiešame. Cesto vylejeme do vopred tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu (alebo vystlaného papierom na pečenie) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.

Vodu a cukor si dáme zovrieť. Pridáme do nej nastrúhané jablká (jablká strúhame na hrubšom strúhadle) a pudingy. Poriadne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky a uvaríme tuhú kašu. Hustú hmotu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju na upečený korpus. Pekne uhladíme. Necháme úplne vychladnúť, poprípade vložíme do chladničky na niekoľko hodín.

Vyšľaháme si šľahačku a navrstvíme ju na jablkovo-vanilkový krém.Vrch posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

kremove-makové



POTREBNÉ PRÍSADY

a prípravu cesta budeme potrebovať: 12 bielkov, 200 g kr. cukru, 200 g mletého maku, 3 PL polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Na prípravu krému budeme potrebovať: 12 žĺtkov, 200 g kr. cukru, 5 PL gustinu - kukuričný škrob, 500 ml mlieka, 1 maslo alebo palmarin. Na prípravu polevy budeme potrebovať: 200 g čokolády.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Vajíčka spolu s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme mletý mak, múku a prášok do pečiva.

Jemne premiešame a pripravené cesto si rozdelíme na tri časti.

Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

3far.cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky, 400 g kr. cukru, 4 vajíčka. 180 ml rastlinného oleja, 5 ml vanilkovej esencie, 2 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL soli, 240 ml mlieka, farebné jedlé pasty alebo potravinárske farbivá (ružová, biela, čierna). Na prípravu krému budeme potrebovať: 1 balíček vanilkového pudingu, 300 ml mlieka, 1 maslo alebo palmarin, 6 PL pr. cukru, ružové farbivo, marcipán.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov. Pomocou mixéra si v miske rozšľaháme olej, vanilku, prášok do pečiva, cukor a múku so soľou. Pridávame po jednom vajíčku a dôkladne mixujeme. Pomaly pridávame mlieko a stále mixujeme na nízkych otáčkach, až do chvíle, kým sa nám hmota pekne nespojí. Cesto si rozdelíme na 3 časti. Do jednej si pridáme bielu farbu, do druhej ružovú a do tretej čiernu. Pripravíme si formu na pečenie, do ktorej sme si vložili papier na pečenie a začíname vrstviť farebné cestá. Priamo do stredu formy, pomocou lyžice, vložíme biele cesto, naň do stredu dáme lyžicu čierneho cesta a do čierneho cesta vložíme lyžicu ružového cesta. Opakujeme postup až dovtedy, kým sa nám cesto neminie. Dáme piecť do trúby cca 35-40 minút. Pomocou špáradla otestujeme, či máme korpus upečený. Spoznáme to vtedy, keď na špáradle neostane žiadny kúsok cesta. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.

Pripravíme si krém. Puding si uvaríme a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom si vymiešame do krémovej hmoty a postupne doň pridávame vychladnutý puding.

Vychladnutý korpus si rozdelíme priečne na polovicu a naplníme krémom. Prikryjeme druhou polovicou a vrch tiež natrieme krémom. Trochu krému zafarbíme pomocou ružového farbiva a vytvoríme si ozdobné guličky pomocou cukrárskeho vrecka na spodnú časť torty.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

strúhaný s tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla,\r\n350 g kr. cukru,\r\n500 g jemného tvarohu,\r\n1 balíček vanilkového cukru,\r\n400 g hladkej múky,\r\n4 vajíčka,\r\n100 g kyslej smotany,\r\n4 PL kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:\r\n\r\nMaslo v izbovej teplote zmiešame so 150 g kr. cukrom a poriadne rozšľaháme.\r\n\r\nDo vyšľahaného masla pridáme múku, kakao a dôkladne premiešame. Hmotu si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu navrstvíme na papierom vystlanú formu na pečenie.\r\n\r\nV miske si rozmiešame tvaroh so zvyšným cukrom, vajíčkami a kyslou smotanou. Pridáme vanilkový cukor a 3 PL hladkej múky.\r\n\r\nPripravenú tvarohovú plnku navrstvíme na čokoládový korpus.\r\n\r\nRovnomerne si navrstvíme druhú polovicu pripraveného cesta.\r\n\r\nTvarohovú tortu pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 stupňov približne 45 minút. Upečenú tortu necháme vychladnúť, nakájame na rezy a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PUDINGOVý POHáR S DAžDOVKAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:\\r\\n- 220 g hladkej múky\\r\\n- 130 g rastlinného tuku Hera\\r\\n- 80 g práškového cukru\\r\\n- 1 lž. kakaa\\r\\n- 2 žĺtky\\r\\n\\r\\nPuding:\\r\\n- 5 dl mlieka\\r\\n- 1 balenie čokoládového pudingu\\r\\n- 80 g cukru\\r\\n- 40 g tmavej čokolády\\r\\n- 20 g rastlinného tuku Hera\\r\\n\\r\\nPudingový karamel:\\r\\n- 100 g cukru\\r\\n- 1 balenie vanilkového pudingu\\r\\n- 4 dl mlieka\\r\\n- 20 g rastlinného tuku Hera\\r\\n\\r\\n

POSTUP PRÍPRAVY

Leto sa nesie v znamení detských osláv a party. Najlepšie je pre tieto príležitosti pripraviť veľa malých porcií všetkých možných dobrôt. Krtkov pohár deti milujú, tak sa do neho hneď pustite!\\r\\n\\r\\n.
Všetky suroviny okrem žĺtkov zmiešajte v mise. Následne vmiešajte žĺtky a vypracujte cesto.\\r\\nTo vyvaľkajte na múkou poprášenej doske a pečte ho na 180 °C cca 25-30 minút. Akonáhle cesto vychladne, rozdrobte ho na kúsky. Pripravte čokoládový puding tradičným spôsobom. Heru a kúsky čokolády vmiešajte až nakoniec. V kastróliku roztavte cukor, zrieďte 1,5 dl vody a vytvorte karamel.\\r\\nZmiešajte dohromady vanilkový pudingový prášok a mlieko a pridajte ho do teplého karamelu. Nakoniec opäť vmiešajte Heru. Vrstvite do sklenených nádob a navrch oba pudingy a navrch dajte rozlámané cesto. Môžete ozdobiť gumovými dážďovkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškový/jABLKOVý/KOLáč S TVAROHOM-MNAAAM



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: - 140 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť - 70 g cukru múčka - 2 žĺtky - 220 g hladkej múky Na náplň: - 500 g tvarohu - 3-4 hrušky - 1 vanilkový cukor - 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť - 50 g cukru múčka - 3 vajcia - kôra z jedného citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto zmiešajte múku, Heru maslovú a cukor múčku vo veľkej mise. Pridajte žĺtky a vytvorte cesto. Na doske poprášené múkou vyvaľkajte cesto podľa veľkosti vašej formy. Formu vymažte tukom a vysypte múkou, vložte do nej cesto. Tvaroh zmiešajte s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Vyšľahajte Heru maslovú s polovicou cukru a žĺtkami tak, aby vznikla krémová hmota. Bielky vyšľahajte so zvyšným cukrom. Zmiešajte obe zmesi s pripravenou tvarohovou zmesou a rozotrite na cesto. Hrušky ošúpte a vykrájajte jadrovníky. Rozkrojte ich na polovice a vtlačte do tvarohovej zmesi. Pečte v rúre predhriatej na 160 °C približne 40 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohová dobrota



POTREBNÉ PRÍSADY

Těsto: 2 celá vejce 1 hrnek cukru krupice 1/2 hrnku oleje 2 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 vanikový cukr 1 hrnek mléka kakao 2 lžičky rozpustného kafe

POSTUP PRÍPRAVY

Krém:
1/2l mléka
2 vanilkové pudinky
cukr podle chuti
2 tvarohy (vaničky)
rum podle chuti
1/2 másla
Poleva: 2 zakysané smetany

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.9.2017, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Recept na nízkotučné tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingredience: 180 g piškotového korpusu 1 lžíce instantní kávy 2 lžíce kávového likéru 500 g ricotty (viz Něco navíc) 200 ml bílého jogurtu 2 lžíce třtinového cukru 1 lžička vanilkového extraktu kakao holandského typu na posypání

POSTUP PRÍPRAVY

Počet porcí:
pro 6 osob



Příprava
1 Dortový korpus nakrájejte na plátky široké asi tři centimetry a polovinu jich narovnejte do čtverhranné nádoby o velikosti přibližně 18 × 18 cm (a objemu minimálně 800 ml).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ovocné rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

⇒ 250 g maslových sušienok (BB keksy) ⇒ detské okrúhle piškóty ⇒ 5-6 banánov ⇒ 1 liter mlieka ⇒ 2 čokoládové pudingy ⇒ 2 vanilkové pudingy ⇒ 250 g jemného tvarohu ⇒ 8 lyžíc kryštálového cukru ⇒ 2 balíčky vanilínového cukru ⇒ mandarínkový kompót ⇒ 500 ml šľahačky (smotany na šľahanie 30-33%) ⇒ 2 lyžice práškového cukru ⇒ 1 téglik kyslej pochúťkovej smotany ⇒ škorica na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
Na menší plech si naukladáme BB keksy, navrch dáme rozpolené banány a zalejeme len mierne vychladnutým čokoládovým pudingom. Puding - 1/2 litra mlieka si rozdelíme na 2 časti, jednu vylejeme do hrnca, pridáme 4 lyžice kryštálového cukru a privedieme do varu. Medzitým si v druhej časti mlieka rozmiešame 2 čokoládové pudingy ,za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia.

Na puding znova poukladáme vrstvu sušienok, pokvapkáme ich šťavou z mandarínkového kompótu a na vlhké keksy poukadáme scedené mandarínky.

Pripravíme si druhú plnku. Uvaríme si vanilkový puding s 1/2 litra mlieka , 2 vanilkových pudingov , 4 lyžíc kryštálového cukru a 2 vanilkových cukrov. Postup je ten istý ako pri čokoládovom pudingu. Necháme vychladnúť, prikryjeme ho buď potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka (chladne pomalšie) alebo ho často premiešavame. Do vychladnutého pudingu vmiešavame tvaroh.

Vanilkovo-tvarohovú zmes rovnomerne rozotrieme na mandarínky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu