končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,584 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jemný ovocný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY V texte... POSTUP PRÍPRAVY 4 žĺtky, 100g prašk.cukor, 1 vanilka vyšľaháme. Pridáme trochu nastrúhanej citrón.kôry, 30g mletých mandlí, 60g rozpusteného masla. Vyšľaháme 4 bielka, v miske zmiešame 80g polohrubej múky, 1 vanilkový puding, 1/2 prášku do pečiva (6g). Postupne zamiešame do žĺtkovej hmoty múku a 1/2 bielkov. Nakoniec zľahka zamiešame zvyšok bielkov. Na vymastený a múkou vysypaný plech menší vylejeme cesto a naukladáme naň umyté vykôstkované ovocie. Pečieme v mierne rozohriatej trúbe pri 180 stupňoch cca 25 - 30 minút. Nakoniec po upečení posypeme vanilkou alebo práškovým cukrom. Po vychladnutí nakrájame a papáme. Môžeme použiť čerešne, višne, slivky....podľa chuti, množstvo cca 1/2kg. Foto sa mi nedalo pridať, žiaľ... recept je vynikajúci jemnučké cesto, skúste neoľutujete. Na veľký plech musíte množstvo ingrediencií zdvojnásobiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Anka U. (bakita) ID 249563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jogurtovo citrónové semifreda...POTREBNÉ PRÍSADY Osviežujúci dezert na horúce letné dni, keď netreba radšej ani rúru zapínať. Ak nemáme formičky na semifreda, môžeme použiť aj tortovú formu zo snímateľnou obručou a koláčiky po stuhnutí nakrájame alebo použijeme malé poháriky či misky... potrebujeme 400ml bieleho jogurtu, 250ml smotany na šľahanie, 2 PL želatíny v prášku, šťava z 1 citróna, práškový cukor podľa chuti /ja dávam 150g/, upečený piškótový plát, ktorý vykrojíme do tvaru formy alebo malé piškótky POSTUP PRÍPRAVY 6elatínu namočíme do studenej vody /cca 4 PL/ a necháme naboptnať. Tip jednej blogerky- vodu dáme do misky a želatínu nasypeme rovnomerne po celom povrchu, aby sa rovnomerne rozpustila a netvorili sa hrudky/. Potom želatínu rozpustíme /ja najradšej vo vodnom kúpeli, aby nedosiahla bod varu/. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme zľahka jogurt a práškový cukor a metličkou vmiešame citrónovú šťavu. 1 PL tohoto krému vmiešame do rozpustenej želatíny /aby sa nesekla/ a potom tú želatínu metličkou zľahka, ale dôkladne vmiešame do smotanovo-jogurtového krému. Vlejeme do formičiek na spodok ktorých dáme piškótku alebo misiek a necháme v chlade niekoľko hodín tuhnúť. Potom dozdobíme ovocím a môžeme si vychutnávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Snikersdoodle scones...POTREBNÉ PRÍSADY Keď už neviem, čo by som mojej rodinke ponúkla na raňajky, tak ma zachráni niektorá varianta scones /koláčiky, ktoré potrieme maslom, džemom alebo s jogurtom/. Sú jednoduché a najlepšie chutia čerstvé. Ak sa mi nechce piecť celú várku naraz, tak sa dajú aj neupečené zmraziť. Potrebujeme: 2 šálky hladkej múky, 1/4 šálky kryštálového cukru, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL sódy bikarbóny, 1/4 ČL soli, 1/2 šálky masla, 1/2 ČL vanilkového extraktu, 1/2 šálky cmaru, 3 ČL mletej škorice... Na posypanie: 1/4 šálky kryštálového cukru, 1 PL mletej škorice... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Rúru predhrejeme na 200°C. V miske si zmiešame cukor a škoricu na posýpku. Vo veľkej mise si zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Maslo nahrubo nastrúhame alebo nasekáme na malé kocky /musí zostať stuhnuté/. V druhej miske zmiešame vajcia, cmar, a vanilkový extrakt. Primiešame to k suchým surovinám a pomocou varešky zamiešame. Rýchlo vmiešame aj maslo a premiešame, ale chceme kúsky masla. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme napoly a ešte raz napoly a znovu vyvaľkáme do kruhu na hrúbku 2 cm. Nakrájame na 8 trojuholníkov, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie blízko vedľa seba /pri pečení sa spoja, ale to nevadí/, posypeme s cukrom zmiešaným so škoricou a pečieme cca 20 minút. To isté zopakujeme s druhou polovicou cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánovo karamelový koláč...POTREBNÉ PRÍSADY Keď som ho upiekla po prvý krát, zamilovala som sa do jeho chute... sladký, vláčny, šťavnatý. 1 3/4 šálky hladkej múky, ½ PL kypriaceho prášku, ½ ČL mletej škorice, ¼ ČL soli, ¾ zmäknutého masla, 2/3 šálky trstinového cukru, 2 veľké vajcia, 1 šálka pomáganých banánov, 1 ČL vanilkového extraktu, 2/3 šálky nasekaných karameliek, ½ šálky mletých orechov... KARAMELOVÁ POLEVA: ½ šálky masla, 1 šálka trstinového cukru, 1 šálka smotany na šľahanie, 1 ČL vanilkového extraktu, ½ ČL morskej soli... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200 ml V jednej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a škoricu... V druhej miske si vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajcia, banány a extrakt... prešľaháme. Vmiešame orechy a karamelky. Vylejeme na menší plech /cca 25x25 cm/ vystlaný papierom na pečenie a pečieme 25-35 minút na 175°C. Po vychladnutí polejeme karamelovou polevou. POLEVA: V hrnčeku rozpustíme maslo, pridáme cukor a necháme skaramelizovať, potom pomaly vlejeme smotanu a necháme prevariť. Do hotového vmiešame soľ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodovo rebarborové crumble...POTREBNÉ PRÍSADY Ak ste si odložili do mrazničky rebarboru, teraz sa zíde. Tento dezert je neskutočne svieži a šťavnatý a a keď sa servíruje s kopčekom zmrzliny, dokonalý na leto... 250g olúpanej rebarbory, 350g čerstvých jahôd, 100g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 60g bieleho jogurtu...Mrvenička: 100g masla, 75g trstinového cukru, 120g polohrubej múky, 100g mandlí... POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 200°C. Stuhnuté maslo nakrájame na kocky, posypeme múkou /alebo suchými keksíkmi zomletými najemno, prípadne najemno zomletými piškótami/ a cukrom, necháme zmäknúť. Rebarboru si nakrájame na tenké plátky, jahody umyjeme odstopkujeme, nakrájame na 1/4 a spolu s rebarborou dáme do misky, zasypeme cukrom a vanilkovým cukrom. Do mrveničky pridáme mandle /plátky alebo zomleté, kto ako chrumkavý výsledok očakáva/ a všetko spolu krátko zmiesime. K rebarborovo-jahodovej zmesi pridáme jogurt a premiešame. Misky na zapekanie /môže byť jedna veľká alebo 6 menších/ si vymastíme maslom a na spodok porozdeľujeme ovocnú zmes aj so šťavou, posypeme mrveničkou a dáme piecť na 200°C, 20-25 minút, povrch musí byť upečený do zlata. Potom crumble necháme vychladnúť a podávame s vanilkovou alebo jahodovou zmrzlinou... prípadne s vychladeným bielym jogurtom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.7.2018, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Trubičky s vanilkovým krémom...POTREBNÉ PRÍSADY 500 gramov lístkového cesta, 1 vajce... Krém: 700 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové pudingy, 4 PL kryštálového cukru, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200g čerstvého krémového neochuteného syra - môže byť aj mascarpone alebo Lučina POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme natenko a nakrájame na cca 2 cm pásy. Tie omotáme okolo trubičiek na šamrole alebo podomácky vyrobených /práve z tých sú robené koláčiky na fotke/ a potrieme vajíčkom, ktoré sme rozmiešali s troškou vody. pečieme na 220°C do zlata, cca 20-25 minút. Necháme vychladnúť a potom cesto stiahneme z trubičiek a naplníme pomocou cukrárskeho vrecúška krémom. Krém si pripravíme vopred: Mlieko, kryštálový cukor a oba pudingy spolu uvaríme a za častého premiešania necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Syr vyšľaháme s práškovým cukrom a prišľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Naplnené trubičky necháme niekoľko hodín v chlade a potom posypeme práškovým cukrom... môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2020, 11:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čučoriedkovo citrónový cheesecake...POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 2 šálky podrvených grahamových sušienok, 1⁄3 šálky kryštálového cukru, 1⁄4 ČL soli, 6 PL rozpusteného masla***Náplň: 750g jemného tvarohu, 250g kyslej smotany, 300g kryštálového cukru, 3 vajcia, 2 žĺtka, 2 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu, 150 ml citrónovej šťavy, 2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry***Poleva:125g čučoriedok, 3 PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 175 °C. Tortovú formu obalíme alobalom. Rozmixované sušienky zmiešame s cukrom, soľou a maslom a natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme bokom. V mixéri si zmiešame tvaroh s cukrom, vajíčkami, žĺtkami, vanilkovým extraktom, pridáme citrónovú kôru, múku a nakoniec šťavu. Náplň vylejeme na korpus a formu položíme na plech, do ktorého nalejeme vodu asi do výšky 2 cm. Čučoriedky rozmixujeme s cukrom dohladka, prepasírujeme a omáčku špirálovito nalejeme na plnku koláča. Pomocou špáradla vytvoríme mozaiku. Pečieme na 175°C, 1 hodinu 20 minút. Povrch koláča bude v strede akoby ešte nedopečený, ale to je v poriadku. Pootvoríme dvierka a koláč necháme ešte 1 hodinku v rúre chladnúť. Potom vyberieme, necháme vychladnúť, šupneme na pár hodín do chladničky a môžeme podávať. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malinové scones s bielou čokoládou...POTREBNÉ PRÍSADY 4 šálky hladkej múky, 1 šálka kryštálového /trstinového/ cukru, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 200g studeného masla /nakrájame na malé kocky/, 1/2 šálky nasekanej bielej čokolády,3/4 šálky studeného mlieka, 1/2 šálky vychladnutej kyslej smotany, 2 vajcia, 1 1/2 Čl mandľového extraktu, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 šálky čerstvých malín... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Dôležité je mať všetky suroviny vychladené a pracovať s nimi rýchlo... V miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, a soľ. Pridáme nasekané maslo. V nádobe si zvlásť zmiešame mlieko, kyslú smotanu, obe esencie a vajcia. Vylejeme do mlieka a varechou rýchlo a krátko spracujeme, aby sa nám maslo nerozpustilo /potrebujeme mať kúsky/: nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu a zľahka aj maliny. Cesto dáme na 1/2 -1 hodinu do chladničky. Potom ho Vyklopíme na papier na pečenie, vytvarujeme polguľu a nakrájame na 8 častí. Pečieme na 200°C, 15-20 minút. Po vychladnutí polejeme bielou čokoládou, pokrájame a podávame napr. na raňajky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.6.2018, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč s rebarborou a jahodami...POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 400g hladkej múky, 1/2 kocky čerstvého droždia, 1 PL krupicového cukru, 50ml smotany 30%, 100ml teplého mlieka, 2 žĺtky, 1 Čl nastrúhanej citrónovej kôry, štipka soli a 100g rozpusteného masla. OKREM TOHO: 2 stonky olúpanej rebarbory, 2 PL krupicového alebo trstinového cukru, 1 ČL mletej škorice a cca 10 čerstvých jahôd, 250g jemného tvarohu a 2 vanilkové cukre...MRVENIČKA: 50g masla /stuhnutého/, 50g hrubej múky alebo najemno nastrúhaných piškót/, 50g krupicového alebo trstinového cukru a 1 ČL mletej škorice. POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku, do stredu rozmrvíme droždie, posypeme cukrom, zalejeme mliekom a necháme podkysnúť. Potom pridáme smotanu, žĺtky, soľ, kôru z citróna a miesime. Počas ,miesenia pridávame maslo. Cesto by sa malo pekne spojiť a nelepiť na misku. Misku prikryjeme a dáme na teplé miesto. Necháme kysnúť 45 minút. Zatiaľ si rebarboru nakrájame na tenké pásiky, zasypeme ju cukrom a škoricou a necháme bokom. Tvaroh vymiešame s oboma vanilkovými cukrami. Jahody si umyjeme a odstopkujeme. Nakrájame na štvrtinky. Maslo na mrveničku si nakrájame na kocky, pridáme ostatné prísady a rýchlo zmiesime dokopy... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 17.6.2018, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodove srdiečkaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO NA 2 PLECHY: 5 zltkov,180 g práškového cukru, 180 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 5 PL vody, 5 bielkov PLNKA: 125g masla, 100 g práškového cukru, 1/2 l mlieka, a balíček pudingu (jahodovy alebo malinovy), troška červeného farbiva SIRUPOVA VODA: 1/2 fľaše jahodoveho sirupu, 1/2 dcl vody, červené farbivo, podľa chuti rum POSTUP PRÍPRAVY Vymiesat žĺtka s cukrom, pridať múku s práškom do pečiva. Zmiešať a nakoniec pridať tuhý sneh. Cesto dať na 2 plechy a piecť. Na plnku z mlieka, pudingu a farbiva uvariť puding. Vymiesat maslo s cukrom. Vychladnuty puding (bez šupky) dobre vymiesat s maslom.rnZ cesta vykrojit srdiečka, naplniť plnkou a lyžicou ich oblievat sirupovou vodou, ale nie tak aby sa srdiečka rozmocili. Obliate srdiečka opatrne obal v kokose. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Simona S. (SimonkaS) ID 322229 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,584 ďalšie >> |