. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,117 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

RYŽOVÝ NÁKYP S RÍBEZĽOVOU PENOU+++++



POTREBNÉ PRÍSADY

500g ryže, 0,5l vody, 0,5l mlieka, 150g práškového cukru, 2 vanilky, 150g masla, 4 vajcia, štipka soli, ovocie podľa vlastného výberu, olej a kokos na vysypanie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu dáme variť do vody, ktorú sme trošku posolili, v polovici varenia prilejeme mlieko a dovaríme za stáleho miešania. Maslo , práškový cukor, žltky a vanilky vymiešame, zmiešame s vychladnutou ryžou. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zľahka vmiešame do ryže a vylejeme do vymasteného pekáča. V starých kuchárskych knižkách sa píše, že sa má dať pekáč s ryžou do väčšieho pekáča do ktorého dáme vodu a tak dávame do rúry piecť. Ja to takto nerobím, len dám rovno do rúry. Ak máte radi sneh z bielkov na nákype, tak tie vyšlahané bielka nemusíte dávať do ryže , ale prisypte kryštálový cukor ( na 4 bielka asi 6PL cukru) dobre došľahajte, ale tento sneh môžte dať na nákyp až pred dopečením. Ovocie môžte dať len k nákypu, alebo dáte polovicu ryže, ovocie a druhú polovicu ryže a tak piecť, proste fantázii sa medze nekladú................................................. Obrázkový postup doložím, keď ho budem robiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (122) posledné: 27.1.2014, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Mäkkulinké, nadýchané a lahodné ŠIŠKY :) rýchle a jednoduché



POTREBNÉ PRÍSADY

Viem, že je tu veľa receptov na šišky, ale ja pridávam tiež jeden, ktorý som našla na internete. Vrelo ich odporúčam, sú veľmi chutné, ľahučké a hlavne veľmi jednoduché na prípravu a hotové za chvíľku :) Suroviny : minimálne 1/2 kg múka hladká 3 dcl mlieko 40-50 g práškový cukor (môžete dať aj viac, každý podľa chuti) 2 ks vajcia celé 2 ks žltky 1 kocka droždia 4 polievkové lyžice olej 3-4 polievkové lyžice rum (nemusí byť) soľ

POSTUP PRÍPRAVY

1. Z droždia, tretiny vlaž.mlieka, lyžičky cukru a 2 lyž. múky si pripravíme kvások. Prelejeme do väčšej misy,pridáme zvyšné mlieko, vajcia, žltka,cukor a metličkou dobre vyšľaháme. Potom pridáme rum,olej, zase pomiešame a po troške prisýpame preosiatu múku, do ktorej sme pridali štipku soli. Pozor! Niekedy je treba aj trošku viac múky ako 1/2 kg vymiesime tak, aby sme dostali vláčne cesto. Toto necháme prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť. Malo by sa to podariť do 1/2 hod. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku.

2. Rozvaľkáme na plát hrubý cca 2 cm a vykrajujeme z neho vopred pomúčeným pohárikom kolieska s priemerom 4-6 cm, kto má aké veľké rád. Ja som ešte do stredu každej šišky spravila jamku, do ktorej po upečení si každý podľa chuti môže dať džem, šľahačku alebo rozpustenú čokoládu. Tieto necháme ešte asi 15 minút odpočívať pri izbovej teplote.

3.Na vysokej panvici rozpálime olej, ktorým nešetríme, šišky musia plávať v oleji a z oboch strán ich vypražíme tak,že ich kladieme do oleja vrchnou stranou, nie tou ktorá bola na doske. Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Ešte teplé pocukríme práškovým cukrom. Počet porcií závisí od veľkosti aké vykrajujeme. Mne vyšlo z tejto dávky 50 koliesok s priemerom 5cm. Bála som sa, že sa ani všetky nezjedia, ale spapali sa :)
U nás je veľmi obľúbená ,,pena,, z bielkov, čo ostanú, keďže žĺtka dáme do cesta, si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do neho džem a ešte trošku vyšľaháme. Veľká pochúťka :) ODPORÚČAM !

4. DOBRÚ CHUŤ !!! :)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov)

Jana K. (bula91) ID 84802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 1.9.2017, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Kanadské šišky bez vysmážania



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : * 600g múky /300g hl+300g pol/ * 50g kr.cukor * 2 žĺtky * 2 PL rum * kora z 1 citróna * 1 kocka droždia * 60g rozpustené maslo * 350 ml mlieko * štipka soli * .......... Poleva : * 1 pohár kr.cukor * 2 PL maslo * 1/2 pohára mlieko * 1 1/2 pohára pr.cukor * štipka soli * 1 PL šťava z citróna -alebo rumu *

POSTUP PRÍPRAVY

- no a dnes sme si urobili niečo sladkého, ....... Inšpirovala som sa receptom z Knihy receptov zo života trošku upravila/ a u nás asi najobľúbenejší - a tá poleva, hmmmmm.... mňam . No a jasne, že sa dajú normálne vysmažiť aj na oleji - ale i takto na plechu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 122 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (93) posledné: 13.11.2013, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pirohy zo zemiakového cesta, ako ich roky varí moja babička.



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g zemiakov, 300 g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli, slivkový lekvár, strúhanka, práškový cukor,olej, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky so šupkou uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť, olúpeme a pretlačíme. Pridáme polohrubú múku vajce a štipku soli. Z týchto surovín vypracujeme cesto. Na múkou posypanej doske cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pirohy, ktoré plníme slivkovým lekvárom. Dáme si variť osolenú vodu. Keď voda vrie, vhadzujeme tam pirohy a zľahka zamiešame, aby sa neprilepili na dno hrnca. Keď vystúpia na povrch / cca 3-4 min./ vyberieme ich dáme do misy a hneď polejeme maslom, ktoré sme si medzitým roztopili. Potom pirohy posypeme strúhankou a cukrom a zľahka premiešame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 120 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (53) posledné: 10.4.2014, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Osviežujúci zákusok Tang :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vjacia, 100ml oleja, 100 ml mlieka, 200g práškového cukru, 200g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva 1. krém: 1 šľahačka v prášku, 150 ml mlieka, 2 kyslé smotany, vanilkový cukor 2. krém: 800ml vody, 2 Zlaté klasy, 200g kryštálového cukru, 2ks Tang (tropical, citrón, pomaranč...)

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia s cukrom vymiešame do penista, pomaly pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva. Cesto dáme na vymastený, pomúčený plech a upečieme. Práškovú šľahačku rozmiešame v mlieku a vyšľaháme ju. Smotany zmiešame s vanilkovým cukrom podľa chuti, zľahka zapracujeme šľahačku a natrieme na vychladnuté cesto. Asi 200ml vody uvaríme s cukrom. Vo zvyšnej vode rozmiešame prášky Zlatý klas a Tang. Za stáleho miešania zmes vlejeme do vriacej vody s cukrom a varíme kým nezhustne. Vychladnutý krém natrieme na prvý krém a necháme v chlade stuhnúť. Dobrú chuť. :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 119 návštěvníkov)

Katarinka B. (Katarinka Brnka) ID 210373 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 20.7.2017, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Najobyčajnejšie a najjednoduchšie knedlíky na svete:)



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg nastrúhaných jabík,1/2kg detskej krupice

POSTUP PRÍPRAVY

Ak máme záhradu, kde sa nám urodia jabĺčka,taže ich nemusíme kupovať,tak sú to hádam aj najlacnejšie knedlíčky na svete :) :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 107 návštěvníkov)

Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (76) posledné: 3.11.2010, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Vynikajúce ľahulinké šišky / langoše



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej muky special, 4 stredne velke zemiaky uvarene v supke, 2 zltky, sneh z 2 bielkov, 4 PL oleja, 4PL cukru, 1 drozdie (cerstve alebo susene,len pozor,aby susene bolo na 1kg muky,nie na pol kg), 0,5l mlieka, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem,ci uz tu podobny recept je, mozno ano,ale ved to nevadi. Kazdopadne, su vynikajuce, najlepsie ake som kedy jedla. piekla mamka Marta

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 107 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (88) posledné: 3.3.2015, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

PARENÉ BUCHTY



POTREBNÉ PRÍSADY

400g polohrubej múky,------------- 1x vajíčko, --------------1x žĺtko, ------------------mlieko podľa potreby,------------------- dcl oleja----------------, soľ------------**************, kvások: 30g droždia, ------------------------2 lyžičky kryšt. cukru, -------------------1,5 dcl mlieka ------------*******************plnka: slivkový lekvár ****************na posypanie--------------------------: kakao alebo granko zmiešané s cukrom+ roztopené maslo------------------------------------POZOR:NECH VÁS NEMÝLI OBRÁZKOVÝ POSTUP, TAM SOM ODFOTILA DVOJNÁSOBOK INGREDIENCII, NAKOĽKO SOM SA ROZHODLA ROBIŤ BUCHTY Z DVOJITEJ DÁVKY

POSTUP PRÍPRAVY

OBRÁZKOVÝ POSTUP

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 98 návštěvníkov)

Eva Š. (eva333) ID 10128 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (88) posledné: 24.3.2018, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

MOJE PALACINKY



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 vajička,
1 vanilkovy cukor,
2 lyžice cukru,
200 g hladkej muky,
500ml mlieka
štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem ako vy ale ja som mala vzdy problem upiect palacinky aby boli tenke a pritom sa mi nerozpadavali.
Takze pre tie ktore chcu ochutnat super palacinky ponukam tento recept, na super vzdy vydarene cesto :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 98 návštěvníkov)

Romana N. (NRomana) ID 3383 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (84) posledné: 21.12.2015, 12:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Best pancakes in the world (najlepšie "americké" lievance)



POTREBNÉ PRÍSADY

Skúšala som lievance od Nigelly a aj tradičné slovenské, ale toto nemá chybu... Rýchle, jednoduché a veľmi vďačné, najmä raňajkové jedlo. Na cca 15 ks potrebujete: 3 vajcia / 0,6 l mlieka / cca 600 g hladkej múky / 170 g cukru - môže byť aj práškový aj kryštál - čo máte doma / 4 ČL prdopeč (2 balíčky)

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia + mlieko spolu vymiešame - najlepšie mixérom. Pridáme všetky ostatné suroviny a znovu vymixujeme do pomerne hustejšej hmoty. Cesto by malo nechávať akoby "stopu" po vytiahnutí metličiek z cesta. Nech je skôr husté ako redšie, a ak treba pridáme ešte múku ak je ešte riedke alebo mlieko, ak je príliš husté. Malo by byť naozaj pomerne husté... A necháme min. 1/2 hodinku stáť. Na palacinkovej (alebo inej) panvici roztopíme trošku masla a nalejeme cesto. Veľkosť asi ako malý tanierik zo šálky na kávu a pečieme tak 4 min z každej strany na slabom plameni. Vrchná strana by mala byť pred otočením ešte "mokrá".
Priemer teda tak 10 - 15 cm. Najlepšie sú poliate javorovým sirupom, alebo s čokoládovým toppingom. Lekvár je tiež fajn, ale urobte si toto papanie luxusnejšie a neoľutujete :) Fotky pridám nabudúce až ich budem znovu robiť. A tu je VIDEOrecept, ktorým som sa nechala inšpirovať, aby ste lepšie vedeli ako nato: http://www.youtube.com/watch?v=soByLvI6SSY

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)

Mária K. (broskynka) ID 8484 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 15.5.2013, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,117 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu