. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

zuzana v. (tokaji) ID 16570
.
Oblasť: Trebišov
Telefon: 421566373456
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.5.2007
Naposledy: 25.7.2022 14:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 70
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 24
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2, 3

STRUKOVINY

Cícer na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g cíceru ( sušeného, alebo v konzerve),
1 cibuľa,
1 ČL červenej papriky,
2ks bobkový list,
1 ČL bazalky,
sójová omáčka,
wurzl (bujón),
soľ,
1 šálka smotany,
1,5 PL hla.múky,

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer namočíme deň vopred do dostatočného množstva vody (ja kupujem sušený a varím si ho sama). Na druhý deň si ho opláchneme a uvaríme c osolenej vode cca 20 minút.

Cibuľku si nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme červenú papriku a podlejeme vodou z cícera (aby nám paprika nezhorela).

Teraz si pridáme cícer a nálev v ktorom sa varila, asi toľko aby bol všetok cícer pod vodou... Pridáme bobkové listy, bazalku, bujón a varíme 5 minút bez pokrievky na miernom ohni. Cícer je už uvarený, takže potrebujeme leb aby sa chute spojili.

Medzitým si rozmiešame múku v smotane a cícer zahustíme. Povaríme cca 3-5 minút. Ocbhutnáme a podľa potreby ešte dochutíme sójovou omáčkou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.7.2012, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Rybacia pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva údené šproty
1 cibuľa
rastlinné maslo
soľ
mäkký chlebík
nakladané kyslé uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

Ryby vidličkou roztlačíme úplne najemno.
Cibuľku nakrájame nadrobno a zmiešame s rybou.
Pridáme maslo podľa chuti a počtu osôb (čím viac masla, tým väčšia dávka, ale chuťou by mala mať prevahu ryba! ).
Osolíme podľa chuti a natrieme na chlebík.
Na vrch odporúčam nakrájané kolieska uhorčičiek.

Je to skvelá kombinácia údenej a kyslej chuti !!!

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s nivou ( keď sa mi nechce siahodlho vyvárať)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g cestovín (najlepšie penne)
10 dkg šunky (dá sa aj bez toho)
15 dkg čerstvých šampiňónov ( aj konzerva môže, ale čerstvé sú lepšie)
1 niva
1 33% smotana
4strúčiky cesnaku (kto nemá rád, tak menej)
soľ, mleté korenie, oregano

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme cestoviny al dente (teda nerozvariť!, oni ešte dôjdu v omáčke)
Na oleji si podusíme očistené, nakrájané šampiňóny. Prikryjeme ich, lebo majú nemilú tendenciu prskať. Asi v polčase pridáme pretlačený cesnak a na slížiky nakrájanú šunku. Keď šampiňóny sú už fajn, pridáme rozmrvenú nivu a necháme roztopiť. Prilejeme smotanu, dochutíme oreganom, korením a soľou. Necháme krátko prejsť varom a odstavíme. Prelejeme na cestovinky, zamiešame, prikryjeme, akým prestrieme stôl, sú cestovinky hotové.

Dobrú chuť !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 17.5.2013, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapečené rezne pre hostí



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové rezne (naklepané, ale môže byť aj kuracie)
syr tehla
33% smotana
múka
soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduchý. Mäso si upravíme a naklepeme ako na klasické rezne.
Pekáč si jemne vymastíme. Mäsko osolíme, okoreníme z oboch strán. Obalíme v pol. múke (ale stačí jemne poprášiť) a poukladáme vedľa seba na pekáč. Postup opakujeme so všetkými kúskami. Teraz na vrch rezňov nastrúhame dostatočné množstvo syra ( čím viac tým chutnejšie) a zalejeme smotanou.
Pečieme cca 15-20 min na 200C. Chutné je čerstvé, preto si pripravujem len koľko je potrebné.

Ako prílohu podávam ryžu a broskyňový kompót.

Tento receptík je super keď čakáte hostí, ale neviete o ktorej presne prídu. Tak si mäsko pripravíte, ale s pečením počkáte až na ich príchod. Kým sa posadia mäsko v rúre už bude skoro hotové.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.5.2013, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu