končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Hustá paradajková s pestomPOTREBNÉ PRÍSADY väčší paradajkový pretlak (kupujem ten v Lidl v červenej plechovke) + soľ + kryštálový cukor + svieže paradajky + pasírované paradajky (kupujem tie v modrej krabice v Lidl) + pesto (po všetkých odskúšaných som verná tomu v malom poháriku v Lidl) + bobkový list + olivový olej + mleté čierne korenie + oregano + bazalka + múka + tvrdý syr + na ozdobu môže byť kyslá smotana a petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY - na olivovom oleji opražíme múku a urobíme svetlejšiu zápražku - keď je múka mierne ružová, prilejeme vodu - osolíme, okoreníme, ocukríme, vhodíme bobkový list a necháme zovrieť - povaríme 10 minút - paradajky obaríme horúcou vodou, ošúpeme a nakrájame na kocky - dáme variť do ochutenej vody a varíme aspoň hodinu - vlejeme pasírované paradajky a pretlak - posypeme oregánom a bazalkou a pridáme asi 2 ČL pesta Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Slepacia polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY z kuriatka odrezeme stehna a prsia a zo zvysku robime polievku 4 mrkvy pol zeleru 1 petrzlen cerstva vegeta (mala som zamrazenu) moze byt aj susena slepaci bujonik (kto nechce neda) POSTUP PRÍPRAVY dame varit vodu, hodime do nej jeden slepaci bujon, nakrajame si zeleninku na drobne kusky, dame kura do vody a varime kym vsetko nebude makkucke. varime na pomalom ohni asi tak hodinku a pol. ja davam do polievky aj cerstvu vegetu (dostane super chut). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Vianočná kapustnicaPOTREBNÉ PRÍSADY 1x kyslá kvasená kapusta + 0,5l kapustová voda (predávajú v Bille aj v tesco v pol litrových fľaškách a dáva to kapustnici úúúúžasnú kyslú chuť) + 6x sušené slivky + 1x malý paradajkový pretlak + 1x jablko + fliačky + kyslá smotana + 5x cesnak + sladká mletá paprika + mletá rasca + soľ + 4x zeleninový bujón + 4x bobkový list + olej + polovica cibule + 2x klobása (výborná a osvedčená do kapustnice - t.j. dostatočne ale nie príliš masná a primerane korenistá je eliášova klobása, majú ju v Bille) + 200g bravčové mäso (najlepšia je zmes na guláš, čo majú naporcovanú na táckach v Bille) + 2 hrubé plátky údeného mäska (krkovička, stehno...) + soľ + mleté čierne korenie + štipľavá červená paprika + hrsť sušených húb + mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Túto vianočnú kapustnicu podľa starého rodinného receptu nerobievame iba na Vianoce, pretože na to je až príliš dobručká :) robíme ju často, možno aj viac ako raz za mesiac. A zjeme jej za víkend celý veľký hrniec. Niekedy pridávame aj bielu fazuľku, inokedy zemiaky. POSTUP: - na rozpálenom oleji opražíme polovicu cibule nakrájanej na maličké kocky - keď zosklovatie, pridhodíme jednu klobásu, nakrájanú na hrubšie kolieska a necháme popražiť - druhú klobásu prekrojíme na polovicu a hodíme do hrnca Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.2.2012, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pórková polievka s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY pór + mleté mäso (ja kupujem ten malý balíček mletého mäsa mix v Bille)+ olej + mletá červená sladká paprika + zeleninový bujón + soľ + mleté biele korenie + paradajkový pretlak + paradajka + zelená svieža paprika + cesnak + chilly + mletá rasca + cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Táto polievočka je pre tých, ktorí majú radi chuť pórku, lebo táto je tejto chuti plná :) Navyše je veľmi rýchla a super človeka vyhreje a zasýti. POSTUP: - na oleji si osmažíme polovicu cibuľky do sklovita - nakrájame na kolieska celý pór, aj zelenú časť, aj bielu časť a kolieska rozoberieme na jednotlivé prstence, paradajku a papriku nakrájame na drobnoo a všetko vhodíme ku cibuli, podlejeme trochou vody a 10 minút dusíme pod pokrievkou - potom vložíme umyté mleté mäsko a necháme zbelieť, rozoberieme varechou na malé kúsky Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová šampiňónová polievka :-)POTREBNÉ PRÍSADY asi 10 ks čerstvých šampiňónov,250 ml sladkej smotany,1 stredná cibuľa šalotka,1-2 str. cesnaku, 50 g obyčajného masla, 100 ml bieleho vína,500 ml slepačieho alebo zeleninového vývaru, soľ, rasca, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Tento recept na lahodnú creamy mushroom soup - krémovú šampiňónovú polievku mám od môjho známeho - írskeho šéfkuchára.Neobsahuje múku - zásmažku,takže Vám veľmi nezaťaží žalúdok. Je to veľmi jednoduchá ale hlavne chutná polievočka: Na masle si orestujeme na jemno pokrájanú šalotku.Pridáme čerstvé pokrájané šampiňóny a pomaly prikryté dusíme zhruba 10 min.Posolíme,pridáme rascu,cesnak - všetko podľa chuti,biele víno (ak nemáme nič sa nedeje) a vývar.Varíme asi 10 min.Potom polievku ponorným mixérom dohladka rozmixujeme - tu v Írsku všetky polievky mixujú,ale ak nechcete,nemusíte.Nakoniec vlejeme sladkú šľahačkovú smotanu a polievku necháme prejsť varom.Ozdobíme petržlenovou vňaťkou a podávame s teplou bagetkou. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 9.4.2013, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kapustnička :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1kg kyslej kapusty, 250g čerstvých šampiónikov, 300g bravčového karé, 6 zemiakov, 2 PL hladkej múky, 1 smotana na varenie, 2 ČL sladkej papriky, 1 mokka lyžička štipľavej papriky, 1 mokka lyžička MČK, soľ, 1 väčšia cibuľa, olej, 2 kalíšky maggi hovädzí bujón gurmánsky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si osmažíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané mäsko, orestujeme do bielunka a pridáme jednu aj druhú papriku. Premiešame a podlejeme vodou, šampiónky si očistíme a nakrájame na malé kúsky, pridáme ich do hrnca. Varíme asi 15 minút, potom pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, dolejeme vodu. Varíme dokedy nebudú zemiačky polohotové, potom pridáme s cedenú kapustu a varíme pokiaľ nám nezmäkne - +/- 45 min. Keď je kapustička mäkká pridáme smotanu, v ktorej sme si rozmiešali múku, stále miešame keď ju pridávame. Prilejeme bujónik a dochutíme podľa potreby soľou, ak sa niekomu bude zdať málo štipľavá pridáme MČK. Povaríme spolu asi 15 min, potom odstavíme zo sporáka. Táto kapustnička bola moja prvotinka a vznikla skombinovaním niekoľkých receptíkov, ktoré som našla tu :) Preto sa chcem poďakovať, šikovným žienkam za inšpiráciu, bez vás by nebola na svete :) ĎAKUJEEEM :* ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 11.2.2012, 23:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pórová polievka s haluškami ..... rýchla a výbornáPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčší pór,olej ,zemiaky,hovädzí alebo zeleninový bujón,soľ ,MČK,vegeta ,petržlenová vňať Halušky:1 vajce,detská krupica ,štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Pór pokrájam na tenšie kolieska a opražím na oleji v hrnci ,osolím okorením .Prilejem asi 2 lite vody a uvediem do varu.Pridám pokrájané zemiaky na kocky a pridám bujón a trocha vegety. Z vajíčka ,krupice a soli vymiešam cestíčko .Keď sa zemiaky uvaria ,pridáme do polievky halušky a necháme chvíľu povariť.Ozdobíme petržlenovou vňatou. veĺmi jednoduchá polievka ,rýchla a hlavne chutná .......... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Katarína V. (davido) ID 66059 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 20.11.2014, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
mliecna lahodna brokolicova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY cela brokolica- umyjeme a rozoberieme na ruzicky\r\n 12 g soľ\r\n 220 g smotana na varenie\r\n 8 g vegeta\r\n 4 g vňať petržlenová\r\n + voda,mala cibula, maslo, 3 zemiaky, jeden bob.list, 3ks cele cierne korenie\r\n\r\n"kto ma rad cesnak, moze pridat jeden strucik pretlaceneho cesnaku" POSTUP PRÍPRAVY cibulku poprazime do zlatista na masle, neskor pridame brokolicu, ktoru tiez poprazime spolu s cibulkou.(Brokolicu mozme rozmixovat po uvareni s ponornym mixerom nechame si bokom len 2 naberacky, ktore po rozmixovani vratime spat do hrnca aby sme mali aj trosku celej brokolice v polievke).\r\nZalejeme vodou, pridame petrzlenovu vnat, bob.list, 3ks cele cierne korenie a olupane, nakrajane zemiaky na kocky.\r\nNechame povarit 10-15min.\r\n Nakoniec pridame smotanu na varenie a dochutime solou a vegetou. (mozme podavat aj so struhanym syrom ako ozdoba). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) MONIKA D. (jablcko85) ID 91551 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.2.2012, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Talianske MinestronePOTREBNÉ PRÍSADY Tak, co budeme potrebovat? Mnozstva surovin uvadzam by ocko...1 PL olivoveho oleja, pancetta - talianska slaninka (ak nemate, nic sa nedeje, mozete pouzit oravsku alebo inu slaninku), cibula, par strucikov cesnaku, velka biela fazula (den vopred namocena, mnozstvo zavisi od vas), mrkva, por, par stopiek celeru, olupane rajciny (ja som pouzila konzervu), hrasok (mrazeny je najlepsi, zabudla som kupit, tak som mala hrasok v skle), cukina, kocka bujonu (nemusi byt), parmezan a cestoviny (my mame najradsej spiralky), sol, korenie, bazalka, petrzelka POSTUP PRÍPRAVY Do vacsieho hrnca si dame na olej uprazit na drobno nakrajanu cibulku a tiez drobne kusky pancetty. Pridame vodu, fazulu a bujonovu kocku...nechame varit, kym fazula nie je makksia. U mna to trvalo nekonecne dlho a fazula stale tvrda. Zatial si pripravime zeleninu...nakrajame si mrkvu, celerove stopky, por, cukinu a cesnacik (ten na mini kusocky). Postupne pridavame k variacej sa fazule, najprv mrkvu, celer, por, cesnak a rajciny. Asi po 10 minutach varenia mozeme pridat hrasok, cukinu. Varime pokial zelenina nie je makka. Okorenime, osolime, pridame bazalku. Tesne pred vypnutim prisypeme parmezan. Cestovinu si uvarime zvlast a pridajame ju az pri servirovani. Tato polievka a je chutovo vynikajuca, plna zeleniny a vyborne zasyti. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alexandra V. (Saha) ID 521 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 13.11.2012, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Anglická mrkvová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg mrkvy na kolieska 3 stredne veľké cibule 15 dkg šunky na prúžky 2 l vývaru – kurací alebo zeleninový maslo, biele korenie POSTUP PRÍPRAVY Maslo rozpustíme, cibuľku na ňom podusiíme do sklovita, pridáme šunku nakrájanú, opäť chvíľu podusíme, pridáme mrkvu na kolieska, znovu podusíme, zalejejme vývarom, varíme asi 1 hodinu, potom všetko spolu rozmixujeme. Mňam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) michaela m. (urmincanka) ID 107163 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,126 ďalšie >> |