končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 272 (zobrazuje sa 221-230) | << predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
HRACHOVA KASA*****POTREBNÉ PRÍSADY Zltý polený hrach,soľ,cesnak,majoránka,troška oleja,troška červenej papriky POSTUP PRÍPRAVY Je tu určite viac receptov na hrachovú kašu,tak hádam môj niekoho inšpiruje tiež.Je iný v tom,že ho nezahusťujem múkou ani Solamylom a občas prifarbím troškou papriky.Ja ho mám rada aj s opraženou cibuľkou,ale môj manžel cibuľu vidí najradšej z lietadla,takže recept je bez nej. Hrach opláchneme a dáme variť do mäkka za občasného miešania a prilievania vody.Uvarený prifarbíme paprikou rozpustenou v troške letného oleja.Rozmixujeme a dochutíme cesnakom,soľou(vegetou) a rozmrvenou majoránkou. S vodou opatrne,aby prívarok nebol riedky. Podávame s údeným jazykom,údeným mäsom alebo opečenou klobáskou-špekáčikom a chlebom. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 29.10.2013, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
VARENY UDENY JAZYK*****POTREBNÉ PRÍSADY Udený jazyk,voda,soľ,rasca,čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Jazyk poumývame v letnej vode a so všetkými koreninami dáme variť do hrnca s vriacou vodou.Trvá to asi hodinu-hodinu a pol.Vyberieme ho do misy so studenou vodou a pomocou noža ošúpeme.Zostane nám čisté mäsko,ktoré nakrájame na plátky a podávame s chlebom a hrachovou kašou. Môžeme k nemu podávať tiež chren. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 3.2.2010, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
KARAMELOVA POLEVA na buchty na pare*****POTREBNÉ PRÍSADY Kryštálový cukor 20 dg,maslo 10dg,mlieko alebo voda, POSTUP PRÍPRAVY Cukor upalíme na karamel,pridáme maslo a necháme rozpustiť.Vlejeme asi 1dcl mlieka alebo vody a pomaly varíme,aby sa nám karamel úplne rozpustil. Polievame buchty na pare a sypeme kakaom a cukrom alebo makom a cukrom.Je to alternatíva rozpusteného masla. NECH VAM CHUTI OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 21.8.2016, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
VELKONOCNY JABLKOVY CHREN*****POTREBNÉ PRÍSADY 0,5kg chren,1,5kg jablká,0,10kg cukor,citrony-polovica na 0,2l pohár,soľ podľa potreby-nie veľa,trocha vody POSTUP PRÍPRAVY Chren očistíme(ja pri šporáku,aby som neplakala),pokrájame na menšie kúsky a rozmixujeme.Jablká očistíme,dáme do vody s citronom,aby nezoxidovali a takisto rozmixujeme.Pridáme cukor a soľ,naplníme poháriky a vytlačíme citronovú šťavu bez zrniečok,zavrieme.Držíme na chladnom tmavom mieste. POCHUTKA k údenému mäsku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
BARANIE ROHY OD SYLVIE*****POTREBNÉ PRÍSADY Baranie rohy,zelerové listy,cesnak,soľ,ocot,olej POSTUP PRÍPRAVY Umyté baranie rohy opečieme na plechu v rúre tak,aby sa vytvorili tmavé puchieriky.Do čistých pohárov vkladáme zelerové listy(ja som dávala aj stonky pokrájané na kratšie),plátky cesnaku a opečené baranie rohy.Postupne vrstvíme,nebojíme sa potlačiť.Do 3dcl pohára dáme kávovu lyžičku soli,zalejeme octom a kvapneme pár kvapiek oleja.Zaviečkujeme. NESTERILIZUJEME Ja som pridávala aj feferonky,lebo CIPOS ja môžem.Podáva sa ako pikantná príloha alebo na omastený chlieb. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 22.8.2010, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
CUCORIEDKOVICA-vianočný prípitok*****POTREBNÉ PRÍSADY 1l lieh,1l cukor kryštálový,1l čučoriedky POSTUP PRÍPRAVY Do fliaš so širším hrdlom cez lievik postupne vsypeme pohárom čučoriedky,cukor a lieh.Uzavrieme.Necháme stáť na slnečnom mieste mesiac a denne pretriasame. VIANOCNY PRIPITOK aj s ovocím ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.2.2010, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
ZAVINACE_SUPER RECEPT*****POTREBNÉ PRÍSADY Biele ryby,1l voda,0,5l ocot,0,20kg soľ cibuľa,mrkva,čalamáda alebo kyslá kapusta,rasca,horčičné semeno,bobkový list,celé čierne korenie,Deko-nálev ako na obale POSTUP PRÍPRAVY Ryby očistíme,odstránime hlavy a plutvy.Vodu,ocot a soľ prevaríme a necháme vychladnúť.Zalejeme ryby a v chlade necháme 5 dní.Drobné kostičky sa rozložia,Zostane len hlavná,aj tá zmäkne.Ryby umyjeme v letnej vode a vykostíme.Ukladáme do pohárov s čalamádou,cibuľou,mrkvou.Pridáme podľa chute horeuvedené koreniny,zalejeme uvareným nálevom z Deka ako na uhorky.Nesterilizujeme.Držíme na chladnom mieste. Ak máte doma rybára,odporúčam vyskúšať.Deko nedávať prírodné,ale s kyselinou sorbovou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
CVIKLA*****POTREBNÉ PRÍSADY 5kg cvikla,1l voda,0,35 l ocot,10 dg cukor,4dg soľ,chren POSTUP PRÍPRAVY Cviklu poriadne poumývame a dáme variť úplne zaliatu vodou.Nemusíme ju rozvariť.Ošúpeme a nastrúhame na strúhadle na jablká alebo aj na jemnejšie. Chren ošúpeme pokrájame na menšie kúsky a s troškou vody rozmixujeme.Pridáme k cvikle.Uvaríme nálev s octom,soľou a cukrom(ja dávam viac,lebo naši radšej sladší),vylejeme na postrúhanú cviklu.Plníme do čistých pohárov,zaviečkujeme a dáme na 20 minút sterilizovať.Ja poháre po vybratí otáčam,tak vidím,či sú dobre zavreté. A ZIMA MOZE PRIST OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.9.2012, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
CVIKLOVA_NA LETO*****POTREBNÉ PRÍSADY 1-2 cvikly,šľahačková smotana,soľ,cukor,citron kôpor POSTUP PRÍPRAVY Cviklu ošúpeme, pokrájame na plátky,zalejeme vodou a uvaríme.Rozmixujeme,vlejeme šľahačku a necháme zovrieť.Dochutíme soľou,cukrom a citronovou šťavou.Kôpor použijeme ako ozdobu,ale kto má rád,tak posekaným dochutiť. Podávame vychladenú. Recept som si vymyslela,ked som raz uvarila veľa cvikly a bolo mi ľúto ju vyhodiť. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
GULASOVA Z MLETEHO MASA_RYCHLA*****S čipkárkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5kg bravčové pliecko,olej,červená paprika,soľ(vegeta), trocha mrkvy a petržlenu,mleté čierne korenie,malé lečo alebo čerstvá paprika a paradajky,pár zemiakov,cesnak,troška sušených hríbov,majoránka POSTUP PRÍPRAVY Pomleté mäso si na oleji orestujeme,pridáme červenú papriku, lečo,vopred namočené hríby,ktoré pokrájame na drobné kúsky,podlejeme horúcou vodou a chvíľu podusíme.Dolejeme vodou ,pridáme zemiaky a uvaríme do mäkka.Dochutíme soľou,korením ,cesnakom a rozdrvenou majoránkou. Nezahusťujem múkou,ak sa mi zdá veľmi riedky,urobím cesto ako na rezance a trhám z neho kúsky,ktoré zaváram do vriaceho gulášu.Ale to ešte predtým,než pridám majoránku,lebo by zhorkol. Podávame s čerstvým chlebom,Môžeme aj ofeferonkovať,ak nebudú jesť deti. POZOR!cesto v guláši nabobtná. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 1.2.2010, 11:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 272 (zobrazuje sa 221-230) | << predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ďalšie >> |