. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 272 (zobrazuje sa 221-230)<< predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ďalšie >>

STRUKOVINY

HRACHOVA KASA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Zltý polený hrach,soľ,cesnak,majoránka,troška oleja,troška červenej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Je tu určite viac receptov na hrachovú kašu,tak hádam môj niekoho inšpiruje tiež.Je iný v tom,že ho nezahusťujem múkou ani Solamylom a občas prifarbím troškou papriky.Ja ho mám rada aj s opraženou cibuľkou,ale môj manžel cibuľu vidí najradšej z lietadla,takže recept je bez nej.


Hrach opláchneme a dáme variť do mäkka za občasného miešania a prilievania vody.Uvarený prifarbíme paprikou rozpustenou v troške letného oleja.Rozmixujeme a dochutíme cesnakom,soľou(vegetou) a rozmrvenou majoránkou.

S vodou opatrne,aby prívarok nebol riedky.
Podávame s údeným jazykom,údeným mäsom alebo opečenou klobáskou-špekáčikom a chlebom.
DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 29.10.2013, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

VARENY UDENY JAZYK*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Udený jazyk,voda,soľ,rasca,čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Jazyk poumývame v letnej vode a so všetkými koreninami dáme variť do hrnca s vriacou vodou.Trvá to asi hodinu-hodinu a pol.Vyberieme ho do misy so studenou vodou a pomocou noža ošúpeme.Zostane nám čisté mäsko,ktoré nakrájame na plátky a podávame s chlebom a hrachovou kašou.

Môžeme k nemu podávať tiež chren.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.2.2010, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

KARAMELOVA POLEVA na buchty na pare*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Kryštálový cukor 20 dg,maslo 10dg,mlieko alebo voda,

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor upalíme na karamel,pridáme maslo a necháme rozpustiť.Vlejeme asi 1dcl mlieka alebo vody a pomaly varíme,aby sa nám karamel úplne rozpustil.

Polievame buchty na pare a sypeme kakaom a cukrom alebo makom a cukrom.Je to alternatíva rozpusteného masla.

NECH VAM CHUTI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 21.8.2016, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

VELKONOCNY JABLKOVY CHREN*****



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5kg chren,1,5kg jablká,0,10kg cukor,citrony-polovica na 0,2l pohár,soľ podľa potreby-nie veľa,trocha vody

POSTUP PRÍPRAVY

Chren očistíme(ja pri šporáku,aby som neplakala),pokrájame na menšie kúsky a rozmixujeme.Jablká očistíme,dáme do vody s citronom,aby nezoxidovali a takisto rozmixujeme.Pridáme cukor a soľ,naplníme poháriky a vytlačíme citronovú šťavu bez zrniečok,zavrieme.Držíme na chladnom tmavom mieste.

POCHUTKA k údenému mäsku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

BARANIE ROHY OD SYLVIE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Baranie rohy,zelerové listy,cesnak,soľ,ocot,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté baranie rohy opečieme na plechu v rúre tak,aby sa vytvorili tmavé puchieriky.Do čistých pohárov vkladáme zelerové listy(ja som dávala aj stonky pokrájané na kratšie),plátky cesnaku a opečené baranie rohy.Postupne vrstvíme,nebojíme sa potlačiť.Do 3dcl pohára dáme kávovu lyžičku soli,zalejeme octom a kvapneme pár kvapiek oleja.Zaviečkujeme.
NESTERILIZUJEME
Ja som pridávala aj feferonky,lebo CIPOS ja môžem.Podáva sa ako pikantná príloha alebo na omastený chlieb.
DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 22.8.2010, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

CUCORIEDKOVICA-vianočný prípitok*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1l lieh,1l cukor kryštálový,1l čučoriedky

POSTUP PRÍPRAVY

Do fliaš so širším hrdlom cez lievik postupne vsypeme pohárom čučoriedky,cukor a lieh.Uzavrieme.Necháme stáť na slnečnom mieste mesiac a denne pretriasame.

VIANOCNY PRIPITOK aj s ovocím

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.2.2010, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

ZAVINACE_SUPER RECEPT*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Biele ryby,1l voda,0,5l ocot,0,20kg soľ cibuľa,mrkva,čalamáda alebo kyslá kapusta,rasca,horčičné semeno,bobkový list,celé čierne korenie,Deko-nálev ako na obale

POSTUP PRÍPRAVY

Ryby očistíme,odstránime hlavy a plutvy.Vodu,ocot a soľ prevaríme a necháme vychladnúť.Zalejeme ryby a v chlade necháme 5 dní.Drobné kostičky sa rozložia,Zostane len hlavná,aj tá zmäkne.Ryby umyjeme v letnej vode a vykostíme.Ukladáme do pohárov s čalamádou,cibuľou,mrkvou.Pridáme podľa chute horeuvedené koreniny,zalejeme uvareným nálevom z Deka ako na uhorky.Nesterilizujeme.Držíme na chladnom mieste.

Ak máte doma rybára,odporúčam vyskúšať.Deko nedávať prírodné,ale s kyselinou sorbovou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

CVIKLA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg cvikla,1l voda,0,35 l ocot,10 dg cukor,4dg soľ,chren

POSTUP PRÍPRAVY

Cviklu poriadne poumývame a dáme variť úplne zaliatu vodou.Nemusíme ju rozvariť.Ošúpeme a nastrúhame
na strúhadle na jablká alebo aj na jemnejšie. Chren ošúpeme pokrájame na menšie kúsky a s troškou vody rozmixujeme.Pridáme k cvikle.Uvaríme nálev s octom,soľou a cukrom(ja dávam viac,lebo naši radšej sladší),vylejeme na postrúhanú cviklu.Plníme do čistých pohárov,zaviečkujeme a dáme na 20 minút sterilizovať.Ja poháre po vybratí otáčam,tak vidím,či sú dobre zavreté.
A ZIMA MOZE PRIST

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.9.2012, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

CVIKLOVA_NA LETO*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1-2 cvikly,šľahačková smotana,soľ,cukor,citron kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Cviklu ošúpeme, pokrájame na plátky,zalejeme vodou a uvaríme.Rozmixujeme,vlejeme šľahačku a necháme zovrieť.Dochutíme soľou,cukrom a citronovou šťavou.Kôpor použijeme ako ozdobu,ale kto má rád,tak posekaným dochutiť.

Podávame vychladenú.
Recept som si vymyslela,ked som raz uvarila veľa cvikly a bolo mi ľúto ju vyhodiť.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

GULASOVA Z MLETEHO MASA_RYCHLA*****S čipkárkami



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5kg bravčové pliecko,olej,červená paprika,soľ(vegeta), trocha mrkvy a petržlenu,mleté čierne korenie,malé lečo alebo čerstvá paprika a paradajky,pár zemiakov,cesnak,troška sušených hríbov,majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté mäso si na oleji orestujeme,pridáme červenú papriku, lečo,vopred namočené hríby,ktoré pokrájame na drobné kúsky,podlejeme horúcou vodou a chvíľu podusíme.Dolejeme vodou ,pridáme zemiaky a uvaríme do mäkka.Dochutíme soľou,korením ,cesnakom a rozdrvenou majoránkou.

Nezahusťujem múkou,ak sa mi zdá veľmi riedky,urobím cesto ako na rezance a trhám z neho kúsky,ktoré zaváram do vriaceho gulášu.Ale to ešte predtým,než pridám majoránku,lebo by zhorkol.
Podávame s čerstvým chlebom,Môžeme aj ofeferonkovať,ak nebudú jesť deti.
POZOR!cesto v guláši nabobtná.
DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.2.2010, 11:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 272 (zobrazuje sa 221-230)<< predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu