končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 205 (zobrazuje sa 201-205) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21 |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
BEZLEPKOVA BABOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY TENTO RECEPT JE Z KNIHY BEZ.KUCHARKA 2 OD IVI BUSINOVEJ NIE KAZDY JU MA TAK DUFAM ZE RECEPT POTESI POTREBUJEME 4 VAJCIA, 200 G CUKRU - JA DAVAM HNEDY TRSTINOVY ,150 ML OLEJA, 100 ML HORUCEJ VODY, 200 G POLOHR.RYZOVEJ MUKY, ALEBO MIESAM 150G RYZOVEJ +50 G FARINY, 1/2 PRASKU DO PECIVA,, KTO CHCE MOZE PRIDAT NASEK. ORECHY, KAKAO, KOKOS NA VYSYPANIE FORMY POSTUP PRÍPRAVY Z BIELKOV SI USLAHAME TUHY SNEH. V MISKE SLAHAME ZLTKY S CUKROM ASI 5 MIN., POTOM ZA STALEHO SLAHANIA PRID.HOR.VODU A OLEJ. SLAHAME ESTE 5 MIN.POTOM PRIDAME MUKU (JA DAVAM MALU LYZ.GUAROVEJ GUMY), KTO CHCE AJ S ORIESKAMI, A PDP A OPATRNE VMIESAME TUHY SNEH. FORMU VYMAZEME TUKOM (KTO AKY MA RAD), A VYSYPEME KOKOSOM.POLOVICU CESTA VYLEJEME DO FORMY A DO DRUHEJ POLOVICE PRIDAME KAKAO, ROZMIESAME A VYLEJEME DO FORMY. JA ESTE DAVAM BUD HROZIENKA ALEBO ESTE RADSEJ BRUSNICE .PECIEME V ELEKTRICKEJ TRUBE NA 200 ST.ALEBO TEPLOVZDUSNA 180 CCA 30 MIN.HOTOVU BABOVKU POSYPEME BEZ.CUKROM (KUPUJEM Z LIDLA ). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Erika M. (mitrik) ID 1240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Pohankovy kefirovy chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 300g lupanej pohanky alebo pohankovej muky, 50g ryze alebo ryzovej muky, salka domaceho kefiru - pripadne staci par lyzic, voda, lyzicka soli, lyzicka rasce, pol lyzicky jedlej sody, lyzica domaceho jablcneho octu. POSTUP PRÍPRAVY Chlebik som skusala robit v dvoch verziach, s mukou a s naklicenou pohankou. Oba boli vynikajuce. Ak pouzijeme muky, jednoducho ich zmiesame s kefirom a pre doplnenie vodou, cesto musi byt nie prilis huste, ale ani riedke, nasleduje totiz faza kvasenia, kedy nechame prikryte cca 12 hodin prekvasit. Domaci kefir funguje fantasticky, z vecera do rana mam cesto krasne prebublinkovane a nadychane a je malicko redsie, preto treba pri primiesavani vody dat pozor, aby cesto nebolo prilis riedke. Druhy sposob je zdlhavelsi, treba namocit na polhodiku az hodinu pohanku s ryzou, potom zvysnu vodu zliat a nechat prikryte min. 24 hodin malicko naklicit, staci, ked na pohanke vidno zacinajuce klicky. S ryzou sa neudialo nic, pouzila som bielu, mozno naturalka by sa "zobudila". Po faze naklicovania som zrna pomlela na masovom mlynceku a primiesala kefir, toto som nechala opat namocene a prikryte na 12 hodin. Dalej je uz postup rovnaky, cesto by nemalo byt prilis huste, ak nahodou je, doplnime potrebne mnozstvo vody. primiesame ostatne ingrediencie, cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pecieme na nizsej teplote minimalne 45 minut. Mam plynovu trubu, cize neviem odhadnut teplotu, peciem medzi 3 a 4 stupnom z osmich. Cas tiez odhadujem, po polhodine 1.x skontrolujem chlieb. Upeceny by mal byt na pohlad a dotyk v strede suchy, kontrola spajdlou moc nenapovie, chlebik je vnutri stale trosku lepkavy, ale samozrejme na spajdli nesmie ostat jednoznacne surove cesto, lepkavost je v pohode. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Rýchly bezlepkový koláč ( z TV)POTREBNÉ PRÍSADY 4 jablká, 2 poháre bezlepkovej múky UNI, 2 poháre práškového cukru, 4 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 bezlepkový prášok do pečiva, 0,5 dcl oleja, kompót- napr.marhuľový POSTUP PRÍPRAVY Jablká ošúpať a nahrubo nastrúhať, pridať všetko ostatné a ručne vymiešať...vyliať na vymastený a vysypaný plech, poukladať marhule... 220 C - 15-20 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Petra H. (Ciaobellka) ID 314389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepková bublanina s višňami na malom plechu :-)POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia 150 gramov trstinový cukor+ 1 ks vanilkový 150 gramov bezlepkovej múky ja dávam MANTLER 1ks prášok do pečiva 1ks tvaroh termizovany 250 gramov 100 gramov rozpustené maslo 0,5 až 1 deci kyslého mlieka POSTUP PRÍPRAVY Žltka vymiešame s cukrom pridáme múku ,tvaroh a maslo vymiešame pridáme prášok do pečiva cesto má byť také hustejšie a podľa hustoty vmiešame kyslé mlieko a nakoniec mierne vmiešame sneh z bielkov dáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo môžme aj vymastiť maslom a vysypať kokosom to je tiež super pre nás bezlepkových :-) poukladáme višne ja som dala kompot .Pečieme pri teplote 170 stupňov z oboch strán ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Adriana N. (adka656) ID 168449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Cuketovo-pohánkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 350g nastrúhanej cukety (alebo tekvice) 300g práškového cukru (ja používam trstinový) 2 vajcia 3dcl oleja 250g hladká pohánková múka (alebo polohruba klasická alebo špaldová) 1 prášok do pečiva 1 vanilka alebo esencia (nemusí byť) 2 PL kakaa 1 ČL škorice hrozienka ak máme a chceme tak môžu byť aj oriešky Lekvár (voliteľné - nemusí byť: kokos alebo čokoláda) POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám originál z normálnej polohrubej múky.rnPosledné roky som ho robievala zo špaldovej ale keďže muž teraz nemôže pšenicu, tak používam pohánkovú. Tú som ale zohnala len hladkú (na chuti to ale nič neubralo). A keďže je teraz cuketová sezóna tak ho spolu s muffinami robievam často.rnrnPostup je veľmi jednoduchý. rnStačí všetko zmiešať dokopy, vyliať na plech s papierom a piecť pri 180°C (ja používam klasický ohrev) a piecť cca 45 minút - treba skontrolovať špajlou v strede či sa to nelepí. Cukete to dlhšie trvá, hlavne keď je šťavnatá.rnPo upečení potrieme lekvárom (aký máme, taký dáme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarína P. (Brenduska) ID 304093 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 205 (zobrazuje sa 201-205) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21 |