. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 201-210)<< predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26,.,693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Pistáciovo - čokoládový dezert



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pistáciový termix 1 čokoládový jogurt (napr. Zvolenský fit & free) balíček mletej čírej želatíny

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Termix prelejeme do malej misky vhodnej do mikrovlnky, pridáme 2 ČL želatíny a dobre zamiešame. Vložíme do mikrovlnky na 1 minútu, potom vyberieme a ešte raz poriadne rozpustenú želatínu premiešame, aby sa s termixom úplne spojila. Termix prelejeme do dvoch pudingových formičiek. Rovnaký postup zopakujeme s čokoládovým jogurtom. Prelejeme ho do mištičky, pridáme 2 ČL želatíny, zamiešame a zohrievame 1 minútu. Vyberieme, opäť dobre premiešame a vylejeme do formičiek na pistáciovú vrstvu. Formičky odložíme do chladničky dobre stuhnúť. www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.5.2015, 13:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Veľkonočná mrkvová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky hladkej celozrnnej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 4 vajcia, 1/2 hrnčeka kokosu, 2,5 hrnčeka strúhanej mrkvy, 1,5 hrnčeka mlieka, 3/4 hrnčeka trstinového cukru/brezový cukor/stévia, 1/2 hrnčeka hrozienok alebo brusníc, 2 ČL vanilkovej esencie, 1/4 ČL sušeného zázvoru, 1/2 ČL škorice, citrónová kôra, Na potretie: 250g jemnej ricotty, citrónová kôra, trstinový cukor/brezový cukor/stévia, višňový lekvár, pistácie na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Všetky suroviny okrem cukru zmiešame mixérom vo veľkej miske.
2. Teraz cesto ochutnáme a dosladíme podľa chuti, či už trstinovým, brezovým cukrom alebo stéviou. Ja som použila 3/4 šálky trstinového cukru.
3. Cesto prelejeme do okrúhlej formy alebo na plech (vymastestený a vysypaný múkou).
4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Pokiaľ máte cesto na väčšom plechu malo by stačiť cca 30 minút. V okrúhlej forme však bude cesto vyššie, preto bude potrebovať viac času na pečenie. Moje sa pieklo 40 minút.
5.Hotový koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
6. Zatiaľ si pripravíme ricottový krém. Ricottu osladíme (opäť toľko koľko chceme trstinovým cukrom alebo iným sladidlom) a štedro do nej nastrúhame citrónovú kôru. Dobre zamiešame.
7. Vychladnutý koláč potrieme višňovým lekvárom a ricottovým krémom. Dozdobíme veľkonočnými dekoráciami a posekanými pistáciami.
www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.6.2015, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Torta z gréckeho jogurtu s lesným ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balenia gréckeho jogurtu bez tuku príchuť čučoriedka, 2 balenia gréckeho jogurtu bez tuku príchuť jahoda, 250g jemnej ricotty, balíček čírej želatíny (20g), 1 dcl mlieka, 2 PL trstinového cukru, 1 PL domáceho jahodového džemu, detské piškóty, Na ozdobu: lesné ovocie (mrazené alebo čerstvé), med, čokoládový toping

POSTUP PRÍPRAVY

Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a pridáme želatínu. Necháme cca 10 minúť napučať. Zatial do veľkej misy pridáme grécke jogurty, ricottu, trstinový cukor a džem a dobre premiešame. Na spodok okrúhlej formy poukladáme piškóty. Želatínu nahrejeme, aby sa úplne rozpustila a primiešame do jogurtovo-ricottovej hmoty. Potom to celé vylejeme do formy a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním zmiešame ovocie s medom a ozdobíme tortu. Podávame s trochou čokoládového topingu a medom a ovocím. www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.7.2015, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborný perník


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

podľa receptu : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44480 ... + som pridala do cesta 1 postrúhané jablko a podávala som s jahodovo - čučoriedkovým pyré

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.4.2015, 18:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Panna cotta



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml co najviac percentnej sladkej smotany na slahanie, 20g cukru, vanilkovy lusk, 2 plátky zelatiny

POSTUP PRÍPRAVY

Zelatinu si dame napucat do studenej vody alebo do studeného mlieka (cca 10 minut). Vanilkovy lusk rozkrojime a vyberieme jadierka. Smotanu dáme do hrnca a zohrejeme, nevarime. Pridame do nej cukor, ktory v nej rozpustime a tiez vanilkove zrniecka. Do horúcej smotany (pozor nie priamo vo vare) dame napucane platky zelatiny a pomiesame kym sa rozpusti. Panna cottu vylejeme do pripravenej nadoby a nechame vychladnut pri izbovej teplote a dalej dame stuhnut do chladnicky cca na 4 hodiny.

K panna cotte su vyborne lesne plody alebo nesladene maliny ci jahody, ja davam domacu dren jahodovu alebo malinovu s minimom cukru :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčové tortičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótové cesto : 4 vajíčka, toľko kryštálového cukru a toľko polohrubej múky koľko vážia vajíčka, 1/2 prášku do pečiva, 6 PL horúcej vody Punčovina : zvyšky z piškóty (po vykrojení korpusov tortičiek), rozvar z 2 PL ríbezľového alebo malinového lekváru a 1 dl horúcej vody, 150 - 200 g mletých vlašských orechov, šťava z 1/2 citróna a z 1 pomaranča, 1/2 - 1 dl rumu (kto nechce nech nedáva), môžu sa pridať hrozienka alebo kandizované ovocie nadrobno pokrájané Poleva : 400 g osiateho práškového cukru, podľa potreby vriaca voda, šťava z 1/4 citrónu, potravinárska farba

POSTUP PRÍPRAVY

Trocha iná alternatíva na punčové koláče - veľmi pekne vyzerajú na tanieri :-) ... nápad mám od bývalej kolegyne, recept na cesto od cukrárky a punčovina je podľa nášho rodinného receptu ... Upečieme piškótu - vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky ... bielky so štipkou soli a za postupného pridávania kryštáľového cukru vyšľaháme na tuhý sneh ... žĺtky vymiešame s práškom do pečiva ... do vyšľahaných bielkov pridáme postupne 6 PL horúcej vody, žĺtky vymiešané s práškom do pečiva a múku ... prešľaháme a vylejeme na pekáč vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180°C - po čiastočnom vychladnutí stiahneme papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť ... následne vykrojíme korpusy tortičiek (čím menšie tým krajšie - ja som tentoraz nenašla malú vykrajovačku takže mám kúštik väčšie asi 6 cm priemer), každý korpus prekrojíme ostrým nožom horizontálne na polovicu ... zvyšky piškótového korpusu potrháme na menšie kúsky, zalejeme rozvarom z lekváru a horúcej vody, pridáme šťavu z citróna a pomaranča, mleté orechy a rum, premiešame ... a teraz ideme na tvorenie tortičiek : jednu časť prekrojeného korpusu vložíme do vykrajovačky, malou lyžičkou natlačíme 1 ČL punčovej zmesi, priklopíme druhou časťou korpusu a pretlačíme vykrajovačkou (toto nám zaistí peknú hladkú tortičku aj z bokov) ... takto urobíme všetky tortičky (mne vyšlo 14 kusov priemeru cca 6 cm - menších vyjde viac - zvyčajne robím priemer cca 3,5 - 4 cm). Pripravíme si polevu z preosiateho práškového cukru, vriacej vody, citrónovej šťavy a farbiva, a polievkovou lyžicou polejeme tortičky - necháme stuhnúť ... a je hotovo ... sú výborné, šťavnaté a krásne na podnose :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.4.2015, 18:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rychly kolac bez muky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 1 1/2 hrnceka hnedeho cukru, 2h ovsene vlocky, 1h kokos, 2dcl mlieka, 3 velke PL kokosoveho oleja+na vymastenie formy, prasok do peciva, skorica, zavaranina

POSTUP PRÍPRAVY

1.Rozmixujeme si ovsene vlocky aj kokos na muku.
2. cele vajcia vymixujeme s cukrom do penista a pridame roztopeny kokosovy olej.
3. prisypeme kokosovo-ovsenu muku, skoricu a prasok do peciva, tak po 1CL
4. prilejeme mlieko a zmiesame
5. vylejeme do vymastenej formy, naukladame ovocie ( v mojom pripade marhule, kombinacia s kokosom je proste mnam, ale aj s ananasom a mandarinkami bol super)
6. pecieme na 180 stupnov, skusame sparadlom

pred dopecenim mozeme este posypat trstinovym cukrom a nechat dopiect.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.4.2015, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovo-gaštanový koláč.



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 250g masla alebo Hery, 2 vajcia, 1 kypriaci prášok, 1 PL kakaa, 3 Pl mlieka, 150g práškového cukru ♦♦♦ Plnka: 500g jemného tvarohu, 250g gaštanového pyré, 150g práškového cukru, 1 vanilkového cukru, 1 Zlatý klas, 200ml mlieka, 4 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto vymiešame, asi 100g cesta odložíme do mrazničky, zvyšok mokrými rukami roztiahneme po vymastenom a múkou vysypanom plechu. Odložíme bokom a pripravíme si plnku... ♦♦♦ Tvaroh, gaštanové pyré, Zlatý klas, oba cukre a žĺtky si vymiešame dohladka, nakoniec vmiešame mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do plnky... vylejeme na pripravený korpus. Z odloženého cesta si urobíme guľky /môžu byť rôznej veľkosti/ a poukladáme do plnky. Pečieme na 170 °C, 35 - 40 minút. necháme vychladnúť a pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2015, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PERNÍK (hrnčekový)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček hladkej múky,1 hrnček polohrubej múky,pol hrnčeku kryštálového cukru,1 kypriaci prášok do perníku,2 polievkové lyžice kakaa,na posypanie práškový cukor,1 hrnček mlieka,pol hrnčeka oleja,2 vajcia.

POSTUP PRÍPRAVY

Na tento recept používam hrnček ktorý má 3dcl.Tento perník je super v tom že vydrží dlho mäkkučký a je naozaj chutný.Do väčšej misy si dáme všetky suroviny miešame mixérom približne 5 minút pokial sa nerozpustí kryštálový cukor.Cesto si rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 160°C 20 minút.Po vychladnutí perníku ho posypeme práškovým cukrom :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lulu M. (Makanova) ID 311840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2019, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Najjemnejšia bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 150 g práškový cukor, 150 g polohrubá múka, 100 ml vody, 100 ml oleja, 1/2 PDP (prášok do pečiva)

POSTUP PRÍPRAVY

Vajíčka si oddelíme na žĺtky a bielky, bielky dáme nabok a ku žltkom pridáme postupne cukor, múku, vodu, olej a PDP a nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov a pridáme ho ku zmesi a všetko dobre premiešame, vylejeme do formy a pečieme cca 20-30 minút na 180°C, určite ju odporúčam vyskúšať, je strašne jemnučká nie je taká suchá sypka.

Varianta pre dospelých pridať ešte do cesta 100-150 ml vaječného likéru, taká je najlepšia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Bibiána V. (bibiana1986) ID 74423 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 16.3.2019, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 201-210)<< predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26,.,693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu