. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > PIZZA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 244 (zobrazuje sa 191-200)<< predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ďalšie >>

PIZZA

Cesto na pizzu



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg polohrubej múky , 1 dcl mlieka , 1 dkg droždie , 1/2 PL cukru , 6 PL oleja , 1/2 PL soli.
Cesto na jeden plech o veľkosti 32 cm krát 41 cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko zohrejeme , droždie rozmrvíme do hrnčeka a pridáme cukor a zalejeme teplým mliekom.Necháme vzísť kvások.Do misy dáme múku , olej , soľ a pridáme kvások .Vypracujeme cesto , ktoré necháme podkysnúť a potom rozvalkáme dáme na vymastený plech a obložíme kečupom , salámou , syrom , proste kto čo má rád.Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana A. (hubinka51) ID 19753 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.9.2008, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Chrumkavá pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

Táto dávka je na dva plechy. Cesto: 0,5 kg hladkej alebo polohrubej múky (ja dávam polohrubú), 1/4 l vody vlažnej, 8 lyžíc oleja, soľ, 2/3 kocky čerstvého droždia. Na oblohu: konzerva sekané rajčiny v rajčinovej šťave (majú v Tescu), cesnak, syr - plátkový/strúhaný, Bambino, saláma, šunka, olivy, kukurica (môže byť aj zeleninová zmes), cibuľa alebo kto ako podľa chuti si môže dať :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiešame a rukou vypracujeme cesto, tak aby sa nelepilo, myslím, že tých 5 minút, ak sa lepí poprášime ešte múkou a vypracujeme. Na plech dáme papier na pečenie a vymastíme olejom, vložíme polovicu cesta a buď roztlačíme prstami (aby sa nelepili, ja si dám na ruky trochu oleja), popr. trochu roztlačíme, vyberieme spolu s papierom na pečenie na stôl, alebo na väčšiu plochu a na tomto papieri rozvaľkáme valčekom na potrebnú veľkosť plechu (ja to robím aj takto, je to super, vyvaľkáte úplne ne tenko) a vyvaľkané preložíte (s niekoho pomocou, musí vám chytiť ďalšie dva konce papiera, ináč vám cesto spadne a neprenesiete ho na plech, alebo ho zvrchu vložíte) na plech. Zmiešame si sekané rajčiny aj so šťavou so soľou, dáme asi tak 3 strúčiky cesnaku, prelisované, bazalku a asi 1 kávovú lyžicku oleja, popr. korenie na pizzu a zmiešame. Polovicu natrieme na cesto a potom už len na vrch ukladáme, kto čo má rad, salámu, šunku, pokrájanú cibuľu, zeleninovú zmes, kukuricu, olivy. Posypeme strúhaným syrom, môžeme poukladať plátkový syr alebo vytlačiť Bambino (to Bambino odporúúčam, hlavne na suchú salámu a kukuricu) a dáme do vyhriatej rúry na najvyšší stupeň piecť (funkcia Pizza, ale ja dávam 2 plechy naraz, ktoré potom vymením medzi sebou počas pečenia, horkovzdušná na 220 stupňov, asi tak cca 30 minút), ako dlho, minimálne 15-20 minút určite, treba kontrolovať. Buď si dáme piecť obidva plechy naraz, alebo pečieme na 2 krát. Za pár minút to bude u vás rozvoniavať ako v pizzerii . . . Odporúčam papkať hneď po upečení, je super chrumkavá.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 9.11.2010, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Calzone Gyros



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 500 g múky (hl. a polohr.), 1 dcl teplej vody, 2 dcl piva, 2 PL oleja, 1 PL medu, 2 ČL soli, sáčok sušeného droždia, 1 ČL kypriaceho prášku.
PLNKA: 600 g kuracie prsia, 3 veľké paradajky, 1 konzerva šampiňónov, korenie Gyros, podľa potreby soľ a olej
PRÍLOHA: kyslá smotana, cesnak, soľ, uhorka, čínska kapusta

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Z uvedených surovín spracujeme cesto. Ja robím v robote čiže dám sypkú časť, premiešam a dolievam tekutiny vrátane medu. Cesto odložíme do pomúčenej misy, jemne posypemem múkou, prikryjeme a dáme na teplé miesto.

PLNKA: Kuracie prsia si nakrájame na tenké rezance, polejeme olejom, posypeme korením Gyros (podľa chuti) a odložíme do chladničky. Medzitým dáme do hrnca s vriacou vodou paradajky (šupku predtým narežem do malého krížika). Keď vidíme že sa už šupka oddeľuje, praská vyberieme do studenej vody. Ošúpeme, vyrežeme to škaredé po stonke a nakrájame na kocky. Rozohrejeme si wok, pridáme mäso z chladničky a sprudka opekáme do biela až do červena. Pridáme paradajky a šampiňóny, ak je treba dosolíme, prikryjeme a podusíme.

Z cesta urobíme 4 bochníčky, vyvaľkáme do kruhu alebo do štvorca, naplníme zmesou (tak aby vo woku ostala nejaká šťava). Cesto preložíme na polovicu a okraje zahneme smerom hore. Potrieme olejom (alebo rozšľahaným vajíčkom) dáme na vymastený plech a šupneme do rúry vyhriatej na 220 stupňov na cca 15 min. Po upečení zvyknem potrieť maslom a na chvíľu prikryjem utierkou.

Podávame preliate šťavou a ako prílohu kyslú smotanu zmiešanú s pretlačeným cesnakom a soľou do ktorej sme nadrobno nakrájali uhorku a čínsku kapustu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Miriam D. (Tili) ID 6544 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.3.2009, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizzaiola paradajková omáčka na pizzu



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cibule, 1 malý zeler asi 50g, 1 stopka stopkového zeleru i s menšími lístkami, 3 PL olivového oleja, 1kg ošúpaných paradajok, 1PL hnedého cukru, 2PL hustého paradajkového pretlaku, 1 bobkový list, 100ml červeného vína, soľ, čierne korenie, 2x na konček noža mletej papriky, na konček noža mletého nového korenia, pol čl sušeného mletého rozmarínu, 2 vetvičky petržlenu, niekoľko kvapiek korenia tabasco

POSTUP PRÍPRAVY

Táto omáčka sa v Taliansku dáva na pizzu ako podklad a potom sa na ňu kladú rôzne prísady.Ja ju robím do zásoby tak, že znásobím dávku a poto to zasterilizujem.Táto dávka je asi na 4poháre od detskej výživy.
Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nasekáme.Potom ošúpeme zeler,stopkový zeler umyjeme a oba zelery najemno nakrájame.Olej zohrejeme a podusíme na ňom cibuľu,cesnak a zeler.Pridáme pokrájané ošúpané paradajky,pretlak a cukor a necháme krátko povariť.Potom pridáme bobkový list a podlejeme vínom.Pridáme ostatné suroviny,petržlen nakrájame a takisto pridáme do omáčky.Vmiešame niekoľko kvapiek tabasca a omáčku necháme neprikrytú za občasného zamiešania variť asi 20 minút.Napokon omáčku dochutíme, rozmixujeme a dáme do malých pohárikov.Zasterilizujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizza Tuniak v cesnakovom mori



POTREBNÉ PRÍSADY

600-700g polohrubá múka, 400ml vlažné mlieko, 1/2dcl olej ( môže byť aj olivový), 1kocka kvasníc,1PL cukor,1PL soľ, 2 konzervy tuniaka, veľa cesnaku, pizza korenie, paradajkové pyré príp. pretlak, kečup

POSTUP PRÍPRAVY

1. Pripravíme si kvások - do vlažného mlieka primiešame kvasnice a cukor, premiešame a necháme odpočívať ( cca15min)
2. Do múky pridáme kvások, olej, soľ a ja aj do cesta pridávam pizza korenie podľa chuti. Suroviny dobre spracujeme až nám vznikne vláčne cesto. Môžeme ho nechať vykysnúť, ale v prípade časovej núdze to ide aj bez kysnutia( uvedené množstvo surovín vystačí na dva plechy tejto mňamky ).
3. V miske si zmiešame tuniaka, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ a paradajkové pyré. Cesto rozvaľkáme, dáme na plech potretý olejom. Pripravenú masu vylejeme na cesto a rovnomerne rozotrieme.Pečieme cca 30/40min pri teplote 220°C. Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.6.2008, 16:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizza Hawai



POTREBNÉ PRÍSADY

600-700g polohrubá múka, 400ml vlažné mlieko, 1/2dcl olej ( môže byť aj olivový), 1kocka kvasníc,1PL cukor,1PL soľ, pizza korenie, 40dkg šunka, 1veľká konzerva ananásu, paradajkové pyré príp. pretlak, kečup

POSTUP PRÍPRAVY

1. Pripravíme si kvások - do vlažného mlieka primiešame kvasnice a cukor, premiešame a necháme odpočívať ( cca15min)
2. Do múky pridáme kvások, olej, soľ a ja aj do cesta pridávam pizza korenie podľa chuti. Suroviny dobre spracujeme až nám vznikne vláčne cesto. Môžeme ho nechať vykysnúť, ale v prípade časovej núdze to ide aj bez kysnutia( uvedené množstvo surovín vystačí na dva plechy tejto mňamky ).
3. Cesto rozvaľkáme a dáme na plech potretý olejom. Pomažeme paradajkovým pretlakom ( ja dávam to čo máme práve v chladničke, niekedy je to pyré, niekedy len kečup), osolíme, rozložíme plátky šunky a nakoniec navrch naukladáme ananás. Pečieme cca 30/40min pri teplote 220°C. Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizza maffinky



POTREBNÉ PRÍSADY

1+3/4 hrníčku hladké mouky
na špičku nože soli
1 1/2lžičky prášku do pečiva
2 lžičky cukru
1/2 lžičky česnekového prášku
1 lžíce nakrájených černých oliv (nemusí být)
1/3 hrnečku nastrouhaného sýra
60 g másla
1 menší nakrájená cibule
2 plátky najemno nakrájené slaniny
1/2 nakrájené zelené papriky
1 vejce
1/4 hrnku rajčatového protlaku
3/4 hrnku mléka

POSTUP PRÍPRAVY

Troubu předehřát na 210 °C. Lehce vymazat olejem dva 12-ti mufinkové plechy.
Vsypat mouku, sůl a prášek do mísy, přidej cukr, česnek, prášek, olivy a sýr a zamíchat. Rozpustit máslo a osmažit cibuli a papriku do měkka, mírně ochlaď a přidej do moučné směsi.
Smíchej vejce, rajčatovou pastu a mléko zvlášť a přidej do směsi. Rychle, ale ne příliš, smíchej a naporcuj do formy. Pečeme asi 10 minut v rozehřáté troubě.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Gerda K. (gega) ID 23274 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.10.2009, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Arabský chlieb 2



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky, 1 lyžičku soli, tuk, 1,25 dl teplej vody.

POSTUP PRÍPRAVY

K múke pridáme tuk, soľ, teplú vodu a vymiešame jemné cesto. Prikryjeme, necháme 30 minút odstáť. Cesto rozdelíme na 8 častí, z každej vyvaľkáme placku a na sucho, na panvicu opečieme z oboch strán.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Mariana P. (mamina3) ID 33839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.2.2010, 23:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Arabský chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 15 g droždia, podľa potreby voda, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia a niekoľkých lyžíc vody pripravíme kvások. Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto. Do cesta pridáme lyžicu oleja. Cesto potrieme olejom a necháme kysnúť asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdelíme na 8 dielov. Z každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút zhora navlhčené vodou (povrch potrieme vodou).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Mariana P. (mamina3) ID 33839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.11.2008, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Moja Talianska Pizza+rajcinovy sos



POTREBNÉ PRÍSADY

1l vlaznej vody,200g Hl.muky(vzdy vsak pridavam podla potreby muku), sol, cukor krystal, kvasnice, 1/2dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko zmiesame spolu tak aby sa nam cesto nelepilo na ruky.T.J. ak sa lepi este mozme pridavat muky... Poriadne premiesame..Cesto potom dame asi na 3hodinky do chladnicky prykrijeme navlhcenou utierkou....
Tomaten souse(rajcinovy sos na pizzu):
1pretlak,voda,cesnak,sol,olej,korenie a trosku cukru... Pretlak a vodu dame do takeho pomeru aby to nebolo ani huste ani riedke..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Monika K. (monikvd) ID 20874 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 28.4.2008, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 244 (zobrazuje sa 191-200)<< predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu