. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 18 (zobrazuje sa 11-18)<< predošlé 1, 2

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ďatlové (figové) roládky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:1 3/4 šalky polohr.muky (používam šalku 2,5 dcl),1/4 čl sody bikarbony,1/4 čl pr.do pečiva,štipku soli,100 g makkeho masla,100 g jemneho tvarohu,1PL kr.cukru,1 žltok,1/2 vanilk.cukru ĎATLOVA PLNKA: 1 baliček datli (200 g),1/2 šalky vody,1/2 šalky cukru,1/2 šalky nasekanych orechov.FIGOVA PLNKA:1 baliček fig,1/2 šalky medu,2PL pomarančovej štavy,2 čl pomaranč.kory,1/2 čl škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si urobime cesto:muku,prdopeč,sodu a sol zmiešame v jednej miske a v druhej vymiešame mixerom alebo ručne maslo s cukrom,pridame tvaroh,žltok a vanilku.Vymiešame a postupne pridavame mukovu zmes.Vymiesime na makke nelepive cesto,rozdelime ho na polovice a odložime do chladničky.ĎATLOVA PLNKA:Nakrajane datle dame do hrnca,pridame cukor,vodu a orechy a chvilku povarime.Ešte letne natierame na cesto.FIGOVA PLNKA:Figy rozmixujeme alebo na jemno nakrajame a všetko spolu zmiešame .Najlepšie je to v mixeri,pekne sa to spojí.Cesto vyberieme ,vyvalkame a natrieme plnkou.Zrolujeme a nakrajame na slimačiky.Naukladame na plech (s papierom)a pečieme vo vyhriatej rure asi 10-15 min na 180 st. Upečene poprašime pr.cukrom.Toto množstvo cesta vyda len na jeden druh plnky,ak chcete robit obe ,treba cesto z dvoch davok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.12.2009, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sviečková z bravčového mäsa s figovo-koňakovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

cca. pre 2 osoby: 4 mäsové medajlónky (sviečkovú si nakrájame na kruhy o hrúbke cca 4-5 cm), soľ, mleté čierne korenie (najlepšie z mlynčeka), 8 natenko nakrájaných plátkov slaninky, špáratká, 1 PL oleja olivového, 8 PL koňaku, 150ml vody, 2 ČL vývaru hovädzieho - alebo kúsok bujónu, 1-2 PL škorbu na zahustenie - radšej menej ako priveľa!, 4 čerstvé figy, 1/3 až 1/2 čili papričky - kto to má rád pikantné - pozor na papričky "ozembuch", 4 ČL tmavého cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

postup dopíšem neskôr

Medajlónky posypať so soľou a čiernym korením. Po bokoch obtočiť slaninku a pripevniť špáratkom.
Olej zohriať v panvici a medajlónky v ňom z každej strany 10 min opekať. (to je veľmi jemné mäso, preto niekedy podľa hrúbky stačí aj menej - pozor nato, čo nám predávajú v obchodoch!).

Po dopečení ich vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu, aby nevychladli. Do výpeku dáme čilipapriku, vlejeme koňak, vodu, vývar, pridáme figy a prudko povaríme pár minút. Zahustíme škrobom, dochutíme cukrom, soľou.

Príloha - opekané zemiaky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.6.2010, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

90 dňová diéta



POTREBNÉ PRÍSADY

rôzne

POSTUP PRÍPRAVY

SKOR než začnete
-rozhodli ste sa pre 90dňovú rozlišovaciu diétu, a to na vlastnú zodpovednost. Neý začnete s diétou, poradťe sa so svojim lekárom, ak máte akykolvek zdravotny problem
- Vytrvajte vo svojom predsavzatí. Dodržujte presne rozvrh stravovania. Dbajte na správny výber a na kombináciu potravín. Jedlá pripravujte vlastným spôsobom, môžete si ich prispôsoobovat, ale iba v rámci dovoleného. Zapamatajte si? čím menej konzumujete, tym viacej schudnete
Starajte sa o seba
- začnite sa zaoberat niecim novým. Kazdy den budte telesne aktívni: chodte peso po schodoch, chodievajte na prechádzky, behajte, skáčte, korčulujte. Doprajte si aj dusevny oddych a pohodu: meditujte, cvičte jogu, vzdelávajte sa. Cím viac sa rozpravajte a priebezne rieste svoje problemy
- odvážte sa, odmerajte si obvod pásu, bokov a stehien. Dnes a vždy, ked mate vodný den. Teste sa z kazdeho pokroku. Zapamatajte si, ze kazdy den treba zacat pohárom vody, do ktorej mozete pridat lyzicku ovocneho octu a medu. Do večera vypite najmenej 2l tekutin. Jedzte pomaly a s pozitkom
Dôležité
- urcite si svoj index telesnej hmotnosti, ktory by ste chceli dosiahnut. Zostante ale v realite a neprehanajte

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 86 návštěvníkov)

Janka V. (xixijanka) ID 54778 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 17.8.2012, 14:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie prsia plnené figovo-mandľovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

- olivovy olej, - červena cibuľka, - 2 stručiky cesnaku, - pečivo - asi tak deň staré (asi tak 250g) - morčacie prsia, - 90g nasekanych susenych fig, - nasekanu petrzlenovu vnat, - 45g nasekanych orieskov (ja som dala mandle), - 1 lyzicka nastruhanej citronovej kôry, - 1vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici ohrejeme olej a oprazime najemno nasekanu cibulku. prazime asi tak 5 minut, pridame nasekany cesnak a miesame este tak minutku. V druhej panvici si ohrejeme olej a prazime striedok peciva (omrvinky). Prelozime do vacsej misy, prilejeme aj zmes cibulky s cesnakom, prisypeme figy, mandle, petrzlenovu vnat, citronovu kôru, a premiesame kym sa to nespoji. Mne sa velmi nechcelo, a tak som dala aj jedno vajicko. Je to sladke ale ja som dala aj stipku soli. Potom narezeme z jednej strany morcacie prso (ja som mala len jedno bo je to dost velke) naplnime plnkou, pekne poprepichavame sparatkami, alebo obviazeme snurkou (aby sa nam masa nerozpadlo) a dame piect. Piekla som 45 minut pod alobalom na 185°C, potom som odkryla a opiekla este do chrumkava dalsich 30-45 minut. Podavala som ho so zemiakovou kašou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Beáta P. (bijaa) ID 71519 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Figové guličky ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg fíg * 10 dkg práš.cukru / med podľa chuti / * 15 dkg mletých orechov * šťava z pomaranča * rum *

POSTUP PRÍPRAVY

Klikni na postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.12.2010, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Figovy džem s citrusmi



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5kg fig čerstvych, 4 pomaranče, 4 citrony, 700g cukru, gelfix,1dcl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Ovocie očistime, nakrajame zmixujeme. Dame do hrnca pridame vodu a cukor a varime na slabom ohni 40min. Potom pridame gelfix a varime 10min. Horuce dame do fliaš. Ja sterlizujem vo vodnom kupeli.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Figovy džem



POTREBNÉ PRÍSADY

figy cukor gelfix alebo niečo podobne

POSTUP PRÍPRAVY

Figy si očistyme-olupeme. Narežeme na štvrtky. Rozmixujem. Pripravime si gelfix alebo niečo podobne podla navodu a varime kym nie je ake ma byt aj cikor si dame po chuti.... Nesterlizovala som tuto,prvy krat, tak uvidim....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.9.2008, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Figové muffiny s prosom



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 hrnčeka múky,
1 hrnček cukru,
pol práška do pečiva,
pol lyžičky soli,
1 vajce,
pol hrnčeka mlieka,
pol hrnčeka oleja,
2 vrchovaté polievkove lyžice vareného prosa
1 hrnček sušených pokrajaných nadrobno fíg

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme proso 20 min. vo vode, (rovnaké množstvo vody ako prosa)

Najprv zmiešame zvlášť suché a tekuté ingriediencie. A potom tekuté vmiešame do suchých a zľahka premiešame, vylejeme do muffinovej formy a pečieme na 180 st. 20 min. Upečené sú chrumkavé a chutne kvôli prosu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

jarmilocka j. (jarmilocka) ID 43161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 18 (zobrazuje sa 11-18)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu