končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 46 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lyžicové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml polohrubej múky 125 ml kukuričnej múky 125 ml kryštálového cukru 1 vanilkový cukor 125 ml hrozienok 125 ml vanilkového jogurtu 125 ml vody 1/2 prášku do pečiva 2 polievkové lyžice oleja POSTUP PRÍPRAVY Najprv premiešame múky s práškom do pečiva, cukrom, hrozienkami. Potom zmiešame s vodou, olejom a jogurtom. Pomocou polievkovej lyžice urobíme kôpky na papier na pečenie. Pečieme pri 190°C asi 15 minút. Horúce skladáme z plechu dole a necháme vychladnúť na mriežke. Poznámka: Obmena receptu: miesto kr. cukru použite 250 ml granka, miesto vanilkového jogurtu kakaový. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky t650 1/2 čerstvého droždia 200 ml vlažnej smotany na varenie 100 g práškového cukru 1 vajíčko a 1 žĺtok na potieranie 50 g rozpusteného masla štipka soli hrozienka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Droždie s cukrom vymiešame v smotane a necháme podkysnúť asi 10 minút. Potom primiešame maslo, vajíčko a múku zmiešanú so soľou. Vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme si cesto hneď na tri časti a spletieme do vrkoča. Položíme vrkoč na papier na pečenie na pekáči, ponatierame vajíčkom a posypeme hrozienkami. Necháme takto kysnúť asi hodinu. Vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme asi 10 minút. Potom stiahneme teplotu na 150°C a pečieme ešte asi 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2010, 14:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
kyslá zemiaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY ■4 stredné veľké zemiaky ■2 dl kyslej smotany ■1 menšia cibuľa ■2 hovädzie bujóny ■1 lyžica múky ■1 lyžička červenej papriky ■Štipka cukru ■Trochu sušených lesných hríbov (podľa chuti) ■Soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY 1.Nadrobno nakrájanú cibuľu opražím na oleji 2.Zoberiem z ohňa, primiešam červenú papriku a následne prilejem 1 lyžicu vody 3.Pridám na malé kocky nakrájané zemiaky, vrátim nad oheň a pár minút pražím 4.Prilejem 8 dl vody, pridám bujóny a na malé kúsky rozkrájané hríby 5.Varím 10-15 minút, kým sa zemiaky neuvaria 6.Premiešam múku, smotanu a 0,5 dl vody 7.Keď je polievka hotová, pridám k smotanovej mase trochu z polievky, aby smotana nedostala tepelný šok 8.Smotanovú masu prilejem k polievke a za stáleho miešania varím polievku ďalších 5 minút Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.1.2014, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný krémešPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 500 g lístkového cesta (polotovar), 1 balíček čokoládovej polevy (polotovar), 4 PL posekaných vlašských orechov, 4 PL kryštálového cukru, 1 vajce, 2 balíčky Zlatého klasu, 1 ovocný kompót, 2 tégliky smotany na šľahanie, 2 balíčky stužovadla šľahačky POSTUP PRÍPRAVY 1 Lístkové cesto rozdelíme na 2 pláty. Jeden plát upečieme na hlbšom plechu v rúre vyhriatej na 180 °C. Po vychladnutí ho natrieme rozpustenou čokoládovou polevou. Druhý plát potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a tiež upečieme. 2 Šťavu z kompótu dolejeme vodou na objem 1 liter, pridáme Zlatý klas a uvaríme hustý krém. Ovocie prehrejeme a primiešame do krému. 3 Vychladnutý krém natrieme na plát s čokoládou. Smotanu so stužovadlom vyšľaháme dotuha a šľahačku navrstvíme na ovocný krém. Nakoniec navrch položíme plát s orechovou posýpkou a mierne pritlačíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 25.4.2010, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 8 vajec, 10 lyžíc práškového cukru, 10 lyžíc polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa, 800 g marhulí, tuk na vymastenie plechu Krém: 100 ml mlieka, 1 a 1/2 lyžice Zlatého klasu, 100 g masla, 5 lyžíc práškového cukru, strúhaná čokoláda na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme žĺtky, múku a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme kakao. Plech vyložíme alobalom a vymastíme tukom. 2. Marhule dôkladne umyjeme a osušíme. Rozpolíme ich, odkôstkujeme a uložíme na plech. Zalejeme najprv svetlým, neskôr tmavým cestom a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Po upečení vyklopíme a odstránime alobal. 3. Krém: V mlieku uvaríme Zlatý klas na hustejší krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a postupne ho zapracujeme do mliečneho krému. Natrieme na koláč a povrch posypeme strúhanou čokoládou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krowky - orginálny receptPOTREBNÉ PRÍSADY Ingredience: 800-1000 g kryštáľového cukru (podla sladkosti), 2 balíčky vanilínového cukru, 2 dl mlieka, 1 sladené kondenzované mlieko (Salko), 250g plnotučné sušené mlieko, 1 stužený tuk (Cera). POSTUP PRÍPRAVY Príprava: Do hrnca, ktorý nepripaluje dáme cukor,vanilku,mlieko a salko. Túto zmes za stáleho miešania varíme 45 minút. Po odstavení pridáme stužený tuk, premiešame a do mierne vychladenej zmesy pridáme sušené mlieko. Sušeného mlieka dávame toľko, pokiaľ masa nie je tažšie miešateľná (asi polovica 250g sáčiku) Masu vylejeme na vymastený plech a necháme stuhnúť. Nakrájame na kúsky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.7.2012, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Trio koláč č.1POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec 25 dkg práškového cukru 1 dcl vody 1 dcl oleja 25 dkg hladkej múky 1 prášok do pečiva 1 vanilkový cukor 2 lyžice kakaa Puding: 8,5 dcl mlieka 2 zlaté klasy 3 lyžice kryštálového cukru Krém: 3 pochúťkové kyslé smotany 3 lyžice kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vyšľaháme sneh, v inej nádobe žĺtky s cukrom a postupne pridáme olej, vodu, múku s práškom a nakoniec vmiešame sneh. Polovicu cesta vylejeme na pripravený plech, do druhej polovice pridáme 2 lyžice kakaa a mriežkovite povlievame na prvú polovicu cesta. Do celého lyžičkou nepravidelne vhádžeme puding zo zlatých klasov.Puding: Mlieko s cukrom zvaríme, pridáme zlatý klas ( trošku mlieka sme si nechali na rozmiešanie zlatého klasu, a tak ho vlejeme!). necháme vychladnúť! Krém: Zmiešame a necháme v chladničke, kým sa neupečie a nevychladne koláč.Po upečení koláča a jeho vychladnutí potrieme krémom a posypeme škoricou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.12.2010, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Super pudingový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie 1 lístkové cesto balík BB keksov zavárané či mrazené maliny liter mlieka 2 vanilkové pudingy POSTUP PRÍPRAVY Pudingy uvaríme s mliekom podľa návodu. Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 2 väčšie polovice. Jednu polovicu cesta uložíme na plech, poukladáme na ňu BB keksy, na ne poukladáme rozmrazené alebo konzervované maliny (v lete aj čerstvé). Na koláč vylejeme puding a zakryjeme druhou polovicou cesta. Popicháme vidličkou a pečieme. Puding je najlepšie podávať stuhnutý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.2.2010, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Vitamínová bombaPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie 2 jahodové jogurty 2 dl mlieka, 1 celý banán 1/2 citróna 2 jablká, 2 PL práškového cukru 100 g čerešňového kompótu s nálevom POSTUP PRÍPRAVY Do mixéra dáme jogurt, prevarené studené mlieko, polovicu pokrájaného banána, šťavu z citróna, očistené pokrájané jablká, cukor, nálev z čerešňového kompótu a šľaháme asi minútu. Potom nalejeme do pohárov a ozdobíme čerešňami a banánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Pirôžky starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny:\r\n1 vajce, 300 g hladkej múky, lekvár, maslo na poliatie, opražená strúhanka na posypanie (alebo mak, tvaroh), vlažná voda, štipka soli. POSTUP PRÍPRAVY Postup:\r\nZ vajca, múky, vlažnej vody a štipky soli vymiesime a natenko vyvaľkáme cesto. Cesto naplníme lekvárom a povaríme 5 minút v slanej vode. Pirôžky vyberieme, opláchneme v chladnej vode a omastíme vyškvareným maslom. Podávame teplé, posypané opraženou strúhankou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |