končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Žabie hubyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 25dg palmarin, 30dg hladká múka, 1 vajce, 2 lyžice vody, na špičku noža prášok do pečiva Plnka : 10dg mletých orechov, 10dg pr. cukru, 1 vajce, trochu rumu POSTUP PRÍPRAVY Spracujeme cesto, ktoré necháme odležať v chladničke najlepšie cez noc. Vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Na polovicu dáme plnku, preložíme a pritlačíme. Keď sa celkom nepritlačia je to v pohode, po upečení majú otvorené huby. Pečieme na 160-170 stupňov, ešte teplé obalíme v práškovo-vanilkovom cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ovocná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 150g polohrubej múky, 150g pr.cukru, 5 vajec.\r\nKrém: 0,5l mlieka, zlatý klas, 1vanilkový cukor, 15-20dg kryšt. cukru, 1/2 masla.\r\nOvocie podľa chuti, ja som dala broskyne, jahody a černice.\r\nŽelatina Dr.Oetker POSTUP PRÍPRAVY Upečieme korpus, naplníme krémom, natrieme aj vrch a poukladáme ovocie, polejeme želatinou Dr.Oetker. Po vychladnutí môžeme degustovať :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 150ml letnej vody, 150ml mlieka, 1PL olivového oleja, 1PL octu, 200g hladkej múky-polosvetlá, 100g polohrubej múky, 100g špaldovej múky, 1 stredne veľký uvarený najemno postrúhaný zemiak, 1ČL cukru, 1 ČL soli, rasca, 1 kocka droždia alebo 1,5 ČL sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetko pridať do pekárne v takomto poradí, kto chce, môže si pridať aj semiačka slnečnice alebo ľanu. Veľkosť je 750g, kôrku ja dávam na trojku, program č.1 - základný chlieb, 3:08 min ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Lečo bez vareniaPOTREBNÉ PRÍSADY paprika, rajčiny, soľ POSTUP PRÍPRAVY Možno zavárate lečo tiež týmto spôsobom, ale pre mňa to bolo niečo nové a super. Ja keď sterilizujem lečo, dávam dávku napr. 6kg paprík, 4kg rajčín (ale väčšinou 10kg a 7,5kg). Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať. Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja (kto nechce, nemusí), zatvoríme a dáme sterilizovať. Po vybratí otočiť hore dnom. Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2020, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Znojemské uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3/4 dl octu, 1čl soli, 2 čl cukru, 4 guľky celé korenie, 2 guľky nové korenie, zelenina ( mrkva, cibuľa, kôpor...) a samozrejme uhorky. POSTUP PRÍPRAVY Prísady sú na jeden pohár. Na spodok pohára poukladáme na kolieska nakrájanú mrkvu, cibuľu a kôpor + soľ, cukor, korenia, poukladáme natesno uhorky, zalejeme octom a pohár doplníme doplna studenou vodou. Zavičkujeme a dáme sterilizovať. Ja sterilizujem v rúre pri 160 asi 40 minút. Počítam od vloženia pohárov do studenej rúry. Alebo keď vidím že voda v pohároch už vrie, ihneď vyberám, otočím hore dnom a zakryjem dekou. Je to rýchly spôsob a najma vtedy super, ked uhorečky z vlastného pestovania dozrievajú postupne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.7.2014, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krémové rezy so salajkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500g hladkej múky, 150g práš. cukru, 100g masla (hery), 1dl vlažného mlieka + salajka (jelenia soľ)Plnka: 6dl mlieka, 1 zlatý klas+2pl hladkej múky, 2vanilkový cukor, 6pl kryštál. cukru - uvariť a do vychladnutého vmiešať 100g masla, crknúť trocha rumu alebo rumovú esenciu - podľa chuti, nemusí byť. POSTUP PRÍPRAVY Na začiatok si dáme jemne prihriať mlieko, vsypeme do neho salajku a necháme cca 5 min. postáť. Zmiešame všetky suroviny na cesto a hotové rozdelíme na tri časti. Každú časť vyvaľkáme a zvlášť upečieme na opačnej strane vymasteného a múkou vysypaného plechu cca 10min. Musí byť bledé. Cesto pri pečení tak čudne páchne - po pridanej salajke. Keď máme všetky tri pláty upečené - oni po upečení stvrdnú, preto pozor, aby sa nelámali, môžeme ich naplniť krémom. Keď máme položený posledný plát, treba koláč zaťažiť - ja používam knihy, hrubé encyklopédie. Najlepšie ho robiť večer alebo ráno. Keď knihy opäť odložíme do poličky, koláč buď iba pocukrujeme práškovým cukrom s vanilkou alebo oblejeme čokoládovou polevou. Krájame ho ostrým nožom na obdĺžničky. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2012, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekaná brokolica so zemiakmi a syromPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica (môže byť aj karfiol), 20 dg dietnej salámy, 25 dg nastrúhaného tvrdého syra, zemiaky, 0,3 l mlieka, 3 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Do pekáčika alebo misy z jenského skla dáme na spodok trocha olivového oleja, dáme vrstvu surovej brokolice rozobratej na ružičky, zasypeme nadrobno nakrájanou salámou, osolíme, postrašíme provensálským korením, posypeme strúhaným syrom (trocha si odoberieme na konečné posypanie zemiakov) a zasypeme surovými na kolieska nakrájanými zemiakmi. Urovnáme a rovnomerne zalejeme mliekom s rozhabarkovanými vajíčkami a čl vegety. Pečieme asi hodinu zakryté alobalom, pred dopečením dáme na zemiačiky zvyšný postrúhaný syr. Je to dobré na obmenu aj s ryžou, ale tá musí byť vopred uvarená. Ale my máme radšej so zemiakmi. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.9.2011, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakové kroketyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 0,5 kg polohrubej múky, 2 vajcia, 150g masla, štipka prášku do pečiva, soľ POSTUP PRÍPRAVY V hlbšej miske roztlačíme zemiaky na kašu, pridáme vajíčka, múku s práškom do pečiva a soľou, maslo. Vymiesime cesto, vyformujeme guľky a vypražíme podobne ako hranolky do chrumkava. Sú výbornou prílohou k dusenému mäsku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Klobásové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 350g hladkej múky, 250g palmarín, 2 dcl kyslej smotany, domáca klobása, 1 vajce, syr, soľ, vajíčko na potieranie POSTUP PRÍPRAVY Z múky, palmarínu, vajca, smotany a kávovej lyžičky soli vypracujeme cesto. Necháme ho najlepšie cez noc oddýchnuť v chladničke. Oddýchnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm. Z cesta povykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na suchý plech. Každé koliesko potrieme vajíčkom, položíme naň koliesko klobásky a opäť potrieme vajíčkom. Zo zvyšného cesta vykrojíme hviezdičky a tie položíme na klobásku. Zasa potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom a šup do vyhriatej rúry. Je to prplavé ale výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čalamáda - nesterilizovanáPOTREBNÉ PRÍSADY 7 kg rezanej kapusty, 1 kg cibule, 4 ks jemne nastrúhanej mrkvy, 1,5 kg papriky - najlepšie zelenú aj červenú,2 ks deko, 1 lyžička pyrosiričitanu draselného ( borken - dostať kúpiť v záhradníckych potrebách),0,5 kg kryštálového cukru, 1 l octu POSTUP PRÍPRAVY Všetky nastrúhané suroviny zalejeme nálevom - ocot, cukor,deko - prevarené a vychladnuté + borken a poriadne premiešame. Po pol hodine premiešame znova a necháme stáť do druhého dňa. Na druhý deň preložiť do fliaš alebo do súdka na kapustu. Potom už môžeme konzumovať. Tento šalát chutí stále ako keby bol čerstvo urobený. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 12.11.2023, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |