končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
KAPUSTOVÝ ŠALÁTPOTREBNÉ PRÍSADY 3dcl sterilizovanej červenej kapusty, 1 tatarska omáčka, 5 -6 uvarených zemiakov, 300g mäkkej salámy, 4 -5 natvrdo uvarených vajec, soľ, ml. čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Kapustu scedíme,pridáme zemiaky, na kocky nakrájanú salámu, vajcia a všetky suroviny v miske zmiešame a dáme do chladničky odležať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.9.2009, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
PLACKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 pochúťková smotana, 9PL hladkej múky, 3 vajcia, 100g šunkovej salámy, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 100g nastrúhaného syra, trošku vegety, korenie. POSTUP PRÍPRAVY Dobre všetky suroviny zmiešame a na rozpalenom tuku vysmážame placky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
SLONIA PAPANICAPOTREBNÉ PRÍSADY 2PL oleja, 2PL horčice, 1 veľký pretlak, 2ČL cukru, 1PL octu, 1/2kg dietnej salámy, 1 väčšia cibuľa, 2 väčšie uhorky, 1/2ČL čilli POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny ako olej, horčicu, pretlak, cukor a ocot necháme prihriať ale nie variť ale miešame kým to nebude teplé.Po vychladnutí pridáme 1/2kg salámy nakrájanej na malé kocky, cibuľu nakrájame nadrobno tak aj uhorky. Zamiešame dáme do chladničky a potom môžme jesť. Ak chcete mať trochu ostré môžete dať čilli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 16.9.2009, 8:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
DŽUSOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 1 hrnček práškového cukru, 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1 prášok do pečiva,1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka vody. PLNKA : 2 pochutkové smotany 16%, 1 prášková šľahačka, stužovač , vanilkový cukor. ŽELÉ : 1 tang, 1L vody, 4PL cukru, 2 zlaté klasy POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a vodu, múku s práškom do pečiva atuhý sneh z bielkov . Vylejeme na plech vymastený a vysypaný a dáme piecť. Po upečení necháme vychladnúť, kým vychladne spravíme si plnku - podľa návodu si spravíme šľahačku so stužovačom a potom zmiešame spravenú šľahačku a smotanu s vanilkovým cukrom. Obidve časti zmiešame a natrieme na koláč. Želé spravime ako puding - tang zmiešane s vodou trochu si odlejeme a dáme do neho zlaté klasy ktoré vyšľaháme a čakáme kým ostatok vody nebude vrieť a vlejeme do nej zlatý klas a varíme. Keď bude uvarený necháme ho trochu vychladnuť aby sa šľahačka nezačala topiť keď to horúce vylejeme na vrch koláča. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
BOMBICEPOTREBNÉ PRÍSADY 3 - 4 tortové oplátky, 50g hrozienka, 50g posekané orechy, 1 balíček posekaného kandovaného ovocia, 1/8 masla, 1 šálka sušeného plnotučného mlieka, 1 šálka práškového cukru, 3PL kakaa, 1dcl studenej vody. POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby dáme polámané tortové oplátky, hrozienka, orechy, kandované ovocie. Zvlášť povaríme / nie dlhšie ako 10 min./ na miernom ohni za stáleho miešaniasušené mlieko, cukor, kakao s vodou.Do teplej povarenej zmesi pridáme 1/8 masla pomiešame a nakoniec pridáme už hotovú zmes / oplátky, orechy.../, ktoré dobre premiešame s uvarenou masou. Vlhkou rukou robíme bombice,ktoré ukladáme na porcel. tacku. Keď stuhnú preložíme do papier.košíčkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MAKOVÉ REZYPOTREBNÉ PRÍSADY 250g masla / hera,visa /,250g práškového cukru, 250g mletého maku, 9 vajec, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 citrón / kôra a šťava /.POLEVA : 300g práškového cukru, šťava 1 citróna, 1/2 bielka, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Práškový a vanilkový cukor, žĺtky, maslo, prášok do pečiva, šťava a kôra s citróna dôkladne vymiešame.Do hmoty zapracujeme mak a tuhý sneh s bielkov. Cesto vylejeme a urovnáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v stredne teplej rúre. Z cukru, citrón.šťavy, bielka a niekoľkých lyžic horúceho mlieka vymiešame hladkú, lesklú bielu polevu. Polevu natrieme na vychladnutý koláč a ešte pred jej uschnutím nožom namočeným do horúcej vody koláč pokrájame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ČALAMÁDA S GIGANTUPOTREBNÉ PRÍSADY 3 - 4 veľké kaleráby / gigant /, 1 1/2kg paprika, 1kg mrkvy, 5ks veľkých cibuľ. NÁLEV : 4L vody, 1L octu, 2 balíčky deka, 400g cukru. POSTUP PRÍPRAVY Kaleráby a mrkvy postrúhame, papriku nakrájame na rezance.Zalejeme vlažným precedeným nálevom . Necháme 1/2 hod. stáť a plníme do fliaš. Sterilizujeme 20 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2016, 16:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
FAZULOVÝ ŠALÁTPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg paradajky, 1kg papriky, 1kg cibule, 1/2kg suchej fazule. NALEV:1 deko, 200g cukru, 2dcl octu, 2 dcl oleja / uvariť, precediť / POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu uvariť do mäkka. Do druhého hrnca nakrájame paradajky,cibuľu,papriky na rezance. Dať na 1/2 hod. dusiť s precedeným nalevom. Potom primiešame uvarenú fazuľu a dáme do fliaš, sterilizujeme 30 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
CESTOVINOVÝ ŠALÁTPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady v postupe... POSTUP PRÍPRAVY 175g cestoviny / špirály /, soľ, 200g mäkkej salámy, 2 stredne veľké cibule, 2 veľké paradajky, 5 malých ostrých uhoriek / môžu sa pridať feferóny /, 1PL majonézy, 1PL ml. sladkej papriky, 1ČL horčice, štipku octu, biele korenie / môže byť aj čierne /,1 bazilikum / nemusí byť /. ZALIEVKA : 3PL majonézy, 1Pl šľahačky / nemusí byť /, 1/2 šálky bieleho jogurtu, 1Pl oleja, trocha citrón. šťavy, soľ, biele korenie, štipku cukru. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a všetko spolu zmiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KAPUSTA S CVIKLOUPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg bielej zimnú kapusty, 1kg cvikly, 1kg cibule, 1/2kg cukru, 7dcl octu, 1 deko POSTUP PRÍPRAVY Všetko pokrájať a zmiešať.Necháme 12 hodín postáť. Naplníme flaše a sterilizujeme 5 - 10 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 2.5.2016, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |