končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MiňonkyPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady: 16 dkg bb puding 16 dkg práškového cukru 6 dkg masla (rastlinný tuk) 2 lyžice mlieka 1 lyžica kakaa 2 – 3 lyžice rumu POSTUP PRÍPRAVY Postup: Všetko zamiešame na hladkú hmotu a robíme guličky, ktoré následne obalíme v kokose. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Kôprova omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Zelený kôpor (podľa chuti, do 2 PL) 12% smotana na varenie citrónová šťava mlieko ¼ z 100 g masla v kocke polohrubá múka (na zahustenie) POSTUP PRÍPRAVY Spravíme si zápražku (rozpustíme maslo, po prípade s olejom + 1 PL polohrubej múky. Dáme speniť na maslo) Za stáleho miešania zalejeme smotanou. Miešame. Keď zovrie nasypeme menšiu hrstku nasekaného kôpra. Osolíme. Ochutíme citrónovou šťavou. Po prípade zahustíme. Najlepšia je s hovädzím mäsom a knedľou. Hovädzie mäso si vyvaríme v polievke a vyberieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 31.7.2010, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KošíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg rastlinného tuku, 34 dkg hladkej múky, 12 dkg práškového cukru, 2 vaječné žĺtky POSTUP PRÍPRAVY mama ich robí podľa tohto receptu. plnku mení niekedy za pudingovú ale častejšie za kokosovú, ja orechy nemôžem tak to bolo u nás tak zaužívané...čím viac sa s nimi pohrajete tým budú vyzerať lákavejšie. najkrajšie sú keď je hore na plnke čoko s farebnými cukríkmi alebo inými ozdôbkami. postup: cesto naplníme do formičiek tvaru košíčkov a upečieme (niektoré formičky "vymúčnia" ale nemusíte pôjdu ľahko z formičiek von skutočne, zbytočne) plníme ich tak, že v strede by mala byť taká priehblinka na krém. formičky dávame na plech a upečieme opäť nie dlho lebo cesto sa len suší! - do zlatista. z 1 dávky upečieme asi cca 29 - 30 ??? košíčkov. opäť my robíme viac dávok...záleží na vás plnka: cukor s mliekom dáme variť, pridáme mleté orechy (kokos), rozdrvené detské piškóty, môžeme pridať aj rum ak robíte pre deti tak teda nie plnka má byť polohustá. na vrch dáme čokoládovú polevu a môžeme ozdobiť cukríkom alebo kandizovaným ovocím alebo tými striebornými (či inofarebnými) guľkami - cukríkmi ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Linecké koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 38 Dkg hladkej múky, 25 dkig rastlinného tuku, 12 dkg práškového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 1 vajce, 1/2 bal. kypriaceho prášku do pečiva, pikantnejší džem POSTUP PRÍPRAVY my sme robili hned 3 davky, idealne je robit 2 davky, ostane vam viac na sviatky je to pecivo, kt. ku Vianociam jednoducho patri. Z uvedených surovín vytvoríme vláčne cesto, kt. dáme na 1/2 hod. stuhnúť do chladničky (my dávame na balkón), pretože sa s ním lepšie pracuje. cesto vyvaľkáme a formičkami (srdiečka, stromčeky, hubky, kométy...ľubovoľné aké máte alebo aké sa vašim deťúrencom páčia :) vykrajujeme, ale tak, že si polovicu urobíme bez otvoru a druhú polovicu s otvorom v strede (malé dierky, aby džem nevytekal, keď ich budete spájať). cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 3-5 mm. piecť dávame na suchý plech (alebo na papier na pečenie, nie je nutné) pečieme krátko! do zlatista potom ich natrieme džemíkom, pospájame a posypeme práškovym cukrom - prípadne si ich ozdobíme bielkovou polevou, kt. si môžeme aj zafarbiť potravinárskym farbivom. alebo namočíme do rozpustenej čokolády.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Parížska tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady Biskvit: 4 ks vajcia 3 PL (kopcom) práškového cukru 3 PL polohrubej múky prášok do pečiva 2 PL kakaa Krém: 2 ks šľahačkové smotany (33 %) 1 PL (kopcom) kakaa 2 PL kryšt. cukru POSTUP PRÍPRAVY Postup: Najprv robíme krém, a to tak, že si večer si uvaríme spolu všetky suroviny 2 ks šľahačkové smotany (33 %), 1 PL (kopcom) kakaa, 2 PL kryšt. cukru. Necháme prejsť varom a hneď odložíme. Dáme do nádoby s vodou a hneď ochladíme za stáleho miešanie, aby sa nám nevytvorila šupka. Potom, keď je to úplne studené vložíme do chladničky (v uzatvorenej nádobe) postáť, aby sa nám dala šľahačka dobre vyšľahať. Musí to odpočívať v chladničke najmenej 6 hodín, inak by sa nedala vyšľahať. Upečieme si biskivt. Nasledovne: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky primiešame kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame. Do vyšľahaných žĺtkov postupne striedavo dávame múku a sneh. Posledný musí ísť sneh. Zľahka to premiešame. Hmotu vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečieme v dobre vyhriatej rúre. Ráno vyberieme šľahačkovú hmotu, kt. sme dali večer do chladničky a dobre na tuho ju vyšľaháme. Krém potom natrieme na upečený a vychladnutý biskvit a povrch polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme strúhanou čokoládou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.6.2013, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
polevy na tortyPOTREBNÉ PRÍSADY pri kazdej poleve je uvedene kolko a coho, opisala som ich tusim z ceskeho casopisu, kt. sa venoval tortam, mozno sa vam zidu POSTUP PRÍPRAVY CITRÓNOVÁ POLEVA 200 g práškového cukru 1 lyžice horúcej prevarenej vody 2 lyžice citrónovej šťavy všetky suroviny vmiešame do zahusnutia Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 15.3.2009, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Čína s rezancami z balíčkov čínskych plievokPOTREBNÉ PRÍSADY 600 gramov kuracieho mäsa 1 ks cibuľa 2 str. cesnaku 2 – 3 lyžice kečupu 1 lyžicu horčice 3 PL worchesterovej omáčky 1 KL sójovej omáčky 2 ks vajíčka, čína korenie 2 KL kari korenie čierne mleté korenie 3 KL solamyl 1 bal mrazenej zeleniny (čínsku zmes alebo trojzložková: mrkva, kukurica, hrášok) 400 g cukety instantné cestoviny (z čínskych polievok, 6 balení) POSTUP PRÍPRAVY Umyjeme mäso a narežeme na kocky. Na to vhodíme asi tie 3i lyžice kečupu a 2 lyžice horčice a worchesterovu omáčku (tej dáme pokojne dosť aj 3 PL) a 1 KL sójovej omáčky a kari korenie, nasleduje čína korenie a trošku čierneho mletého korenia. Do toho rozbijeme 2 vajíčka a všetko to poriadne zamiešame a ešte do oho asi 3 KL solamylu. Opäť zamiešame a uzavrieme do misky a necháme 24 hodín postáť v chladničke. Na ďalší deň vyberieme mäso z chladničky a dáme do hrnca na spodok olej. Keď je rozpálený dáme do hrnca mäso a trošku ho opečieme sprudka až potom zalejeme ale len troškou vody. Prikryjeme a miešame pravidelne. Keď sa voda odparí a mäso ešte nieje mäkké, tak dolejme zas trošku vriacej vody, ale nie veľa, aby nakoniec veľa neostalo. Nakrájame cibuľu a pridáme ju do mäsa nech sa dusí. (netreba ju opekať na oleji) Do mäsa pridáme aj mrazenú zeleninu a varíme. Pretlačíme 2 strúčiky cesnaku. Varíme. Očistíme cuketu a rozrežeme na poly. Vydlabeme stred (ako keď robíme tekvicu), narežeme na malé útvary – kocky a opečieme na oleji do zlatista až hneda a potom odstavíme. Keď je mäso mäkké, ochutnáme prípadne osolíme. Odstavíme cestoviny z tých polievok zalejeme vriacou vodou a necháme asi 3 minúty mäknúť. Precedíme ich a zmiešame nakoniec s mäsom, cuketou. Premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.5.2012, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč z krehkého cesta - maminPOTREBNÉ PRÍSADY ¾ kg postrúhaných jabĺk ¾ kg polohrubej múky 250 g rastlinného tuku 1 ks prášok do pečiva 3 ks vajíčka 200 g kryštálového cukru (do cesta) 2-3 lyžice prevarenej vody hrsť strúhanky škorica cukor (na potretie jabĺk) POSTUP PRÍPRAVY Jablká si očistíme a nastrúhame. Necháme ležať v miske. Spravíme si cesto. Použijeme väčšiu nádobu, aby sme mohli dobre premiešať. Použijeme múku. Klepneme 2 celé vajíčka plus ešte 1 žĺtok (bielok necháme na potretie koláča na záver). Nasleduje prášok do pečiva a rozdrvené maslo – rastlinný tuk. Cukor (200 g) si dáme do misky a zalejeme ho 2-3 PL prevarenej vody (hneď po zovretí), aby sa nám cukor roztopil. Ak je roztopené pridáme ho do pripraveného cesta a miešame. Bude to trošku trvať. Vytvarujeme cesto ako keby bochník. Rozdelíme ho na väčšiu a menšiu „polovicu“. V časti cesta, ktorá je väčšia ide na spodok. Vyvaľkáme z neho kúsok, aby nám vošiel do pekáča. Ten si vytrieme masťou a nevysypuje múkou! Ak nemáme masť, použijeme trošku oleja. Druhá vrstva je jablková. Použijeme všetko množstvo vopred nastrúhaných jabĺk, ktoré si podľa chuti dosladíme cukrom a zamiešame doň za hrsť strúhanky a trošku škorice. Premiešame. Potľapkáme rukou, aby bolo všade rovnomerne. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Koložvarská kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kyslá kapusta mäsový perkelt (1 kg) údenina /klobása 30 dkg ryže 2 ks pochúťková smotana mlieko 2 ks cibule 4 strúčiky cesnaku kari vegeta soľ 1 KL červená paprika POSTUP PRÍPRAVY Všetko varíme osobitne (ryžu, mäso, kapustu nemusime) a potom ukladáme po vrstvách na pekáč. Perkelt → nakrájame 2 ks cibule a pečieme do zlatista. Následne vložíme prelisovaný cesnak. Pridáme mäso. Popražíme. Osolíme, ovegetíme. Pridáme červenú papriku a štipku kari. Dusíme domäkka ale tak, aby bolo dosť šťavy. Umyjeme ryžu. Dusíme ju na zlatisto opraženej cibuli. Pridáme soľ. Varíme ju domäkka. Kapusta sa premýva podľa potreby (1x) Vytrieme pekáč olejom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hrachova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hrachu (3/4) 1 ks cibuľa (1/4) cesnak ( 2 struciky) 2 ks bujón 4 ks bobkové listy POSTUP PRÍPRAVY V studenej vode premyjeme aspoň 3x hrach. Následne ho vložíme do studenej vody, ale len trošku, aby pokrývala hrach. Zvyšok hrnca zalejeme prevarenou vodou. Vložíme nastrúhanú cibuľu (cez strúhadlo) a prelisovaný cesnak. Vhodíme 1-2 bujóny a bobkové listy. Premiešavame. Keď vody ubúda, dolejeme prevarenú a varíme, pokiaľ hrach nezmäkne. Keď je už mäkký tak do hrnca vhodíme nakrájanú klobásku alebo salámu. Ochutnáme, ak je potrebné dokoreníme. Podávame s opekanými chlebíkmi potretými s cesnakom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |