. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lívia Č. (cicka76) ID 56030
.
mimibazar.sk/cicka76
Oblasť: Považská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.8.2008
Naposledy: 8.9.2019 21:02
Aktualizácia: 6.5.2018 23:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 978
RODINNÉ FOTOGRAFIE 77
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 34 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Medový krémeš ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 30 dkg hladkej múky, 10 dkg práškového cukru, 1-2 lyžice rumu, 1 celé vajíčko, 1 žĺtok, 1 lyžica medu, 1 lyžička sódy bicarbony, 5 dkg masla PLNKA I : 1l mlieka, 2 zlaté klasy, 2 žĺtka, 2 lyžice polohrubej múky, cukor podľa chuti, 250g masla PLNKA II : 2 šľahačky, 2x vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad spracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme a upečieme dva pláty. Pečieme na opačnej strane plechu. Z 1 litra mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtok, 2 lyžíc polohrubej múky, cukru podľa chuti uvaríme hustú kašu a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú primiešame k maslu. Na upečený plát rovnomerne rozotrieme plnku, šľahačkovú plnku a ukončíme plátom. Polejeme čokoládou a krájame na štvorce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 21.3.2011, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Opitý izidor ♥*♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajcia, 150g práškového cukru, 150g masla, 1lyžica kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 120g mletých orechov, 70g hrubej múky, ríbezľový lekvár ORECHOVÁ PLNKA: 200g mletých orechov, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 0,15l rumu ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 4 vajíčka, 200g kryštálového cukru, 250g masla, rozpustená čokoláda /množstvo podľa chuti/, trošku rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo cukor a žĺtky spolu vymiešame, postupne pridáme kakao, orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec primiešame tuhý sneh. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech /ja dávam na papier/ a upečieme. Vychladnutý potrieme ríbezľovým džemom na ktorý rovnomerne roztrieme plnku z pomletých orechov, na to následne rovnomerne rozotrieme čokoládový krém. Polejeme čokoládovou polevou. Krájame na rezy.
Príprava plnky: vajcia a cukor vyšľaháme nad parou až do zhustnutia. Necháme vychladnúť, primiešame k maslu a pridáme roztopenú čokoládu a trošku rumu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 22.12.2013, 14:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Parížske rožky ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 20 dkg orechov, 20 dkg práškového cukru, 1 celé vajíčko, 1 žĺtok, 1 vanilka, 5 dkg polohrubej múky, citrónová kôra KRÉM: 3 celé vajíčka, 150g kryštálového cukru, 1 vanilka, 250g masla, 2 lyžice rumu, trošku rozpustenej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad spracujeme cesto a necháme hodinku odpočívať v chlade. Následne z cesta tvarujeme rožteky, ktoré ukladáme na plech /na pečenie používam papier/. Ukladať ďalej od seba, pri pečení trošku podrastú. Pečieme na 170/cca 10-13min, treba trošku dávať pozor až sa moc neusušia. Nakoniec nastriekame na rožteky čokoládový krém a máčame v čokoláde. Rožteky sú zo začiatku tvrdé, ale keď dáme krém tak prevlhnú a sú fantázia. Sú ozaj veľmi chutné.
Krém: 3 celé vajíčka, 150g kryštálového cukru + vanilka, šľaháme nad parou do zhustnutia, dáme ochladiť a následne primiešame k maslu (250g - čerstvé maslo), pridáme dobré 2lyžice rumu a primiešame roztopenú čokoládu.
Hotovo:o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (31) posledné: 9.2.2021, 3:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fašiangové šišky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600g polohrubej múky, štipka soli, 8 žĺtkov, 3 lyžice práškového cukru, 100g masla, 3 dl mlieka, 1 kocka čerstvého droždia, 3 lyžice rumu, džem na plnku, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z vlažného mlieka, lyžice cukru a droždia necháme vykysnúť kvások a následne zapracujeme do prísad. Cesto necháme hodinu na teplom mieste dôkladne vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1cm, vykrajujeme kolieska, lyžičkou nanesieme džem, prikryjeme ďalším kolieskom, okraje pritlačíme a vykrojíme znova koliesko.
Necháme ešte na doske podkysnúť. Smažíme z oboch strán do zlatista, ide to blesko, oleja treba mať dostatočne veľa. Do horúceho oleja vkladáme vrchnou stranou dolu. Po upražení necháme šišky odkvapkať, hotové pocukrujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 1.6.2011, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Grófkin jablkový koláč ♥♥♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 450g polohrubej múky, 125g hery, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200g práškového cukru, 4 žĺtky, 1-2 lyžice mlieka, citrónová kôra, 1lyžička kakaa PLNKA: jablká, škorica, vanilka, kryštál. cukor /množstvo podľa chuti/, cca 100g posekaných orechov, hrozienka, zo 4 bielkov sneh

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku cesta pridáme kakao a zapracujeme. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preneseme na plech.
Na cesto rovnomerne rozotriem jablkovú plnku /ja si jabĺčka udusím a dochutím/, posypeme posekanými orechami a hrozienkami.
Na jablkovú vrstvu rozostrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry tak na cca 30-35minút. Hotový koláč pokvapkám čokoládou. Super koláčik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 28.10.2013, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Brokolicová polievka ako ju robím ja



POTREBNÉ PRÍSADY

1 brokolica, 2ks petržlenu, 1/2 stredne veľkého zeléru, maslo, 2 polievkové lyžice hl. múky, rasca drvená, čierne korenie, soľ, šľahačková smotana, 2 stredne veľké zemiaky, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu si očistím, rozoberiem na malé kúsky a umyjem. Tak isto si očistím petržlen a zelér a tiež dôkladne poumývam a všetko nakrájam na malé kúsky.
Z masla a hladkej múky si urobím svetlú zápražku a na nej trošku osmažím nakrájanú koreňovú zeleninu – teda petržlen a zelér, podlejem vodou, pridám rascu, trošku čierneho korenia, máličko posolím a nechám variť do mäkka. Keď je zeleninka uvarená všetko dôkladne rozmixujem ponorným mixérom a nechám variť. Už však pridám nakrájané zemiaky a malé ružičky brokolice, ktoré som si na začiatku odložila. Keď sú zemiaky uvarené čo je rýchlo, pridám smotanu, nechám ešte prejsť varom, jemne dosolím a nakoniec pridám petržlenovú vňať. Polievka je voňavá a ozaj chutná a nič viac nepotrebuje. Deťom už len nakrájam do nej rožtek a obed je na svete. Niekedy viem do nej zavariť aj písmenkovú cestovinu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 5.3.2011, 22:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové buchty ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

750g polohrubej múky, 25g droždia, 100g cukru, 350ml mlieka, 2 vajíčka, 50g práškového cukru, citrónová kôra, 120g masla, štipka soli PLNKA: 250g tvarohu, 1 žĺtko, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice práškového cukru, hrozienka, citrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia, cukru a mlieka si pripravíme kvások. Do múky pridáme vajíčka, cukor, strúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, kvások a cesto dôkladne vymiesime /miesila domáca pekáreň/. Necháme dôkladne vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na tenší plát a rozkrájame na štvorce, naplníme ich tvarohovou plnkou. Buchty ukladáme vedľa seba na olejom vymastený plech, pred pečením potrieme olejom a upečieme. Pečieme na 180 cca 25-30min. Sú jedna báseň:o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 5.3.2011, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šťavnatá jablkovo - orechová štrúdľa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 40dkg hl. múky, 20dkg Hera, 1 biely jogurt, soľ, pol prášku do pečiva Plnka: udusené jabĺčka, mleté orechy, cukor, škorica, hrozienka, vanilkový cukor, pomarančová kôra v cukre

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, rozpustenej hery, bieleho jogurtu, trošku soli (kávová lyžička) a pol prášku do pečiva vypracujeme hladké cesto. Cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti - štrúdle. Po jednom cesto na tenko rozvaľkáme, potrieme rozpustenou herou, cesto posypeme vrstvou orechov, potom roztrúsime udusené jabĺčka, poprášime škoricovým cukrom (1 balíček na každú štrúdľu), vanilkovým cukrom, roztrúsime jednu polievkovú lyžicu pomarančovej kôry naloženej v cukre (ja ju dávam skoro všade, dá úžasnú chuť), posypeme kryštál. cukrom cca 4lyžice a ešte pokvapkáme po všetkom trošku hery. Takto naložené cesto zrolujeme na štrúdľu a dáme na plech (na pečenie používam papier), štrúdľu potrieme olejom a upečieme. Ozaj chutná:o) Výborná je inak aj s kokosom, namiesto orechov!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.11.2012, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Oblíž prst ♥♥♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 žĺtkov, 10dkg cukru, 5 lyžíc vlažnej vody, 16 dkg miešanej múky (hladká + polohrubá), ½ prášku do pečiva, sneh z bielkov, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice oleja *do snehu zašľaháme 8-10 dkg kryštálového cukru = 4 rovné polievkové lyžice Plnka:1/2 l mlieka, 4 lyžice maizeny, 4-5 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, 25 dkg masla, 20 dkg práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Žĺtka vyšľaháme s cukrom, postupne zašľaháme po lyžiciach vodu, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, nakoniec sneh a 2 lyžice oleja. Hotové cesto nalejeme na plech a upečieme, ale moc nepresušíme.
Plnka: Z mlieka, maizeny, žĺtkov a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Maslo a cukor vymiešame do penista a postupne zašľaháme vychladenú kašu. Upečený plát potrieme jahodovým džemom, dávam taký kde sú aj kúsky jahôd (jahody dajú úžasnú chuť), na to rovnomerne roztrieme krém a na krém tiež rovnomerne roztrieme šľahačku (vyšľaháme 2x šľahačková smota + 2x vanilka)
Nakoniec na vrch nastrúhame čokoládu. Koláčik jedna báseň a celkom rýchlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (32) posledné: 6.4.2012, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninová polievka s haluškámi



POTREBNÉ PRÍSADY

Zelenina: (mrkva, petržlen, zelér, hrášok), zemiak, menšia cibuľka, zeleninový bujón, červená paprika, mletá rasca, petržlenová vňať, trošku polohrubej múky, trošku masla. Krupicové halušky: 1 vajíčko, 3 lyžice detskej krupice, štipka prášku do pečiva, lyžička masla

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle speníme nakrájanú cibuľku, pridáme všetku nakrájanú zeleninu, osolíme a trošku podusíme. Polomäkkú zeleninu poprášime múkou a mletou paprikou, podlejeme vodou, pridáme bujón, trošku rasce, nakrájaný zemiak a dovaríme. Do hotovej polievky zavarím halušky a hotovo. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 5.1.2019, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 34 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu