končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 34 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medový krémeš ♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 30 dkg hladkej múky, 10 dkg práškového cukru, 1-2 lyžice rumu, 1 celé vajíčko, 1 žĺtok, 1 lyžica medu, 1 lyžička sódy bicarbony, 5 dkg masla PLNKA I : 1l mlieka, 2 zlaté klasy, 2 žĺtka, 2 lyžice polohrubej múky, cukor podľa chuti, 250g masla PLNKA II : 2 šľahačky, 2x vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Z prísad spracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme a upečieme dva pláty. Pečieme na opačnej strane plechu. Z 1 litra mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtok, 2 lyžíc polohrubej múky, cukru podľa chuti uvaríme hustú kašu a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú primiešame k maslu. Na upečený plát rovnomerne rozotrieme plnku, šľahačkovú plnku a ukončíme plátom. Polejeme čokoládou a krájame na štvorce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 21.3.2011, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Opitý izidor ♥*♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 vajcia, 150g práškového cukru, 150g masla, 1lyžica kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 120g mletých orechov, 70g hrubej múky, ríbezľový lekvár ORECHOVÁ PLNKA: 200g mletých orechov, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 0,15l rumu ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 4 vajíčka, 200g kryštálového cukru, 250g masla, rozpustená čokoláda /množstvo podľa chuti/, trošku rumu POSTUP PRÍPRAVY Maslo cukor a žĺtky spolu vymiešame, postupne pridáme kakao, orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec primiešame tuhý sneh. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech /ja dávam na papier/ a upečieme. Vychladnutý potrieme ríbezľovým džemom na ktorý rovnomerne roztrieme plnku z pomletých orechov, na to následne rovnomerne rozotrieme čokoládový krém. Polejeme čokoládovou polevou. Krájame na rezy. Príprava plnky: vajcia a cukor vyšľaháme nad parou až do zhustnutia. Necháme vychladnúť, primiešame k maslu a pridáme roztopenú čokoládu a trošku rumu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 22.12.2013, 14:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Parížske rožky ♥POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 20 dkg orechov, 20 dkg práškového cukru, 1 celé vajíčko, 1 žĺtok, 1 vanilka, 5 dkg polohrubej múky, citrónová kôra KRÉM: 3 celé vajíčka, 150g kryštálového cukru, 1 vanilka, 250g masla, 2 lyžice rumu, trošku rozpustenej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Z prísad spracujeme cesto a necháme hodinku odpočívať v chlade. Následne z cesta tvarujeme rožteky, ktoré ukladáme na plech /na pečenie používam papier/. Ukladať ďalej od seba, pri pečení trošku podrastú. Pečieme na 170/cca 10-13min, treba trošku dávať pozor až sa moc neusušia. Nakoniec nastriekame na rožteky čokoládový krém a máčame v čokoláde. Rožteky sú zo začiatku tvrdé, ale keď dáme krém tak prevlhnú a sú fantázia. Sú ozaj veľmi chutné. Krém: 3 celé vajíčka, 150g kryštálového cukru + vanilka, šľaháme nad parou do zhustnutia, dáme ochladiť a následne primiešame k maslu (250g - čerstvé maslo), pridáme dobré 2lyžice rumu a primiešame roztopenú čokoládu. Hotovo:o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 9.2.2021, 3:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fašiangové šiškyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 600g polohrubej múky, štipka soli, 8 žĺtkov, 3 lyžice práškového cukru, 100g masla, 3 dl mlieka, 1 kocka čerstvého droždia, 3 lyžice rumu, džem na plnku, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Z vlažného mlieka, lyžice cukru a droždia necháme vykysnúť kvások a následne zapracujeme do prísad. Cesto necháme hodinu na teplom mieste dôkladne vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1cm, vykrajujeme kolieska, lyžičkou nanesieme džem, prikryjeme ďalším kolieskom, okraje pritlačíme a vykrojíme znova koliesko. Necháme ešte na doske podkysnúť. Smažíme z oboch strán do zlatista, ide to blesko, oleja treba mať dostatočne veľa. Do horúceho oleja vkladáme vrchnou stranou dolu. Po upražení necháme šišky odkvapkať, hotové pocukrujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 1.6.2011, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Grófkin jablkový koláč ♥♥♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 450g polohrubej múky, 125g hery, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200g práškového cukru, 4 žĺtky, 1-2 lyžice mlieka, citrónová kôra, 1lyžička kakaa PLNKA: jablká, škorica, vanilka, kryštál. cukor /množstvo podľa chuti/, cca 100g posekaných orechov, hrozienka, zo 4 bielkov sneh POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín vypracujeme vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku cesta pridáme kakao a zapracujeme. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preneseme na plech. Na cesto rovnomerne rozotriem jablkovú plnku /ja si jabĺčka udusím a dochutím/, posypeme posekanými orechami a hrozienkami. Na jablkovú vrstvu rozostrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry tak na cca 30-35minút. Hotový koláč pokvapkám čokoládou. Super koláčik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 28.10.2013, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Brokolicová polievka ako ju robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 brokolica, 2ks petržlenu, 1/2 stredne veľkého zeléru, maslo, 2 polievkové lyžice hl. múky, rasca drvená, čierne korenie, soľ, šľahačková smotana, 2 stredne veľké zemiaky, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu si očistím, rozoberiem na malé kúsky a umyjem. Tak isto si očistím petržlen a zelér a tiež dôkladne poumývam a všetko nakrájam na malé kúsky. Z masla a hladkej múky si urobím svetlú zápražku a na nej trošku osmažím nakrájanú koreňovú zeleninu – teda petržlen a zelér, podlejem vodou, pridám rascu, trošku čierneho korenia, máličko posolím a nechám variť do mäkka. Keď je zeleninka uvarená všetko dôkladne rozmixujem ponorným mixérom a nechám variť. Už však pridám nakrájané zemiaky a malé ružičky brokolice, ktoré som si na začiatku odložila. Keď sú zemiaky uvarené čo je rýchlo, pridám smotanu, nechám ešte prejsť varom, jemne dosolím a nakoniec pridám petržlenovú vňať. Polievka je voňavá a ozaj chutná a nič viac nepotrebuje. Deťom už len nakrájam do nej rožtek a obed je na svete. Niekedy viem do nej zavariť aj písmenkovú cestovinu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 5.3.2011, 22:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové buchty ♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 750g polohrubej múky, 25g droždia, 100g cukru, 350ml mlieka, 2 vajíčka, 50g práškového cukru, citrónová kôra, 120g masla, štipka soli PLNKA: 250g tvarohu, 1 žĺtko, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice práškového cukru, hrozienka, citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, cukru a mlieka si pripravíme kvások. Do múky pridáme vajíčka, cukor, strúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, kvások a cesto dôkladne vymiesime /miesila domáca pekáreň/. Necháme dôkladne vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na tenší plát a rozkrájame na štvorce, naplníme ich tvarohovou plnkou. Buchty ukladáme vedľa seba na olejom vymastený plech, pred pečením potrieme olejom a upečieme. Pečieme na 180 cca 25-30min. Sú jedna báseň:o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 5.3.2011, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šťavnatá jablkovo - orechová štrúdľaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 40dkg hl. múky, 20dkg Hera, 1 biely jogurt, soľ, pol prášku do pečiva Plnka: udusené jabĺčka, mleté orechy, cukor, škorica, hrozienka, vanilkový cukor, pomarančová kôra v cukre POSTUP PRÍPRAVY Z múky, rozpustenej hery, bieleho jogurtu, trošku soli (kávová lyžička) a pol prášku do pečiva vypracujeme hladké cesto. Cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti - štrúdle. Po jednom cesto na tenko rozvaľkáme, potrieme rozpustenou herou, cesto posypeme vrstvou orechov, potom roztrúsime udusené jabĺčka, poprášime škoricovým cukrom (1 balíček na každú štrúdľu), vanilkovým cukrom, roztrúsime jednu polievkovú lyžicu pomarančovej kôry naloženej v cukre (ja ju dávam skoro všade, dá úžasnú chuť), posypeme kryštál. cukrom cca 4lyžice a ešte pokvapkáme po všetkom trošku hery. Takto naložené cesto zrolujeme na štrúdľu a dáme na plech (na pečenie používam papier), štrúdľu potrieme olejom a upečieme. Ozaj chutná:o) Výborná je inak aj s kokosom, namiesto orechov! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.11.2012, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Oblíž prst ♥♥♥POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 žĺtkov, 10dkg cukru, 5 lyžíc vlažnej vody, 16 dkg miešanej múky (hladká + polohrubá), ½ prášku do pečiva, sneh z bielkov, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice oleja *do snehu zašľaháme 8-10 dkg kryštálového cukru = 4 rovné polievkové lyžice Plnka:1/2 l mlieka, 4 lyžice maizeny, 4-5 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, 25 dkg masla, 20 dkg práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Žĺtka vyšľaháme s cukrom, postupne zašľaháme po lyžiciach vodu, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, nakoniec sneh a 2 lyžice oleja. Hotové cesto nalejeme na plech a upečieme, ale moc nepresušíme. Plnka: Z mlieka, maizeny, žĺtkov a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Maslo a cukor vymiešame do penista a postupne zašľaháme vychladenú kašu. Upečený plát potrieme jahodovým džemom, dávam taký kde sú aj kúsky jahôd (jahody dajú úžasnú chuť), na to rovnomerne roztrieme krém a na krém tiež rovnomerne roztrieme šľahačku (vyšľaháme 2x šľahačková smota + 2x vanilka) Nakoniec na vrch nastrúhame čokoládu. Koláčik jedna báseň a celkom rýchlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 6.4.2012, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zeleninová polievka s haluškámiPOTREBNÉ PRÍSADY Zelenina: (mrkva, petržlen, zelér, hrášok), zemiak, menšia cibuľka, zeleninový bujón, červená paprika, mletá rasca, petržlenová vňať, trošku polohrubej múky, trošku masla. Krupicové halušky: 1 vajíčko, 3 lyžice detskej krupice, štipka prášku do pečiva, lyžička masla POSTUP PRÍPRAVY Na masle speníme nakrájanú cibuľku, pridáme všetku nakrájanú zeleninu, osolíme a trošku podusíme. Polomäkkú zeleninu poprášime múkou a mletou paprikou, podlejeme vodou, pridáme bujón, trošku rasce, nakrájaný zemiak a dovaríme. Do hotovej polievky zavarím halušky a hotovo. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 5.1.2019, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 34 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |