končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |
MLETÉ MÄSO |
LASAGNE od Lindy (ID 703)POTREBNÉ PRÍSADY presne ten istý postup ako píše Linda, len som neoodolala tej fotke :o) **************************************************************************** lasagne (do zapekacej misky s rozmermi 27*18, IKEA - MIXTUR) 9 plátkov, 250gr mletého mäsa, lúpané paradajky v konzerve, za hrsť mrazeného hrášku, cibuľa, cesnak, olej, čierne korenie, soľ, sladká červená paprika, plátky syra - 4-6 ks (prípadne 200gr strúhaného syra), 100g masla, 2PL lyžice hladkej múky, 200ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Lasagne som si (pre istotu...) predvarila vo vriacej vode (cca 7min.)... Na oleji opražíme do zlatista cibuľku, pridáme mleté mäso, opečieme do "biela", pridáme soľ, korenie, ml. červenú papriku, podlejeme a varíme. Keď sa voda odparí a mäsko je mäkké, pridáme mrazený hrášok a rozmixované lúpané paradajky. Varíme ešte asi 5min, kým nevznikne chutná masa :o) Maslo roztopíme, pridáme múku a pomaličky zalejeme mliekom. Urobíme bešamelovú omáčku. Plátky lasagne poukladáme do zapekacej misky, potom vrstvíme mäsovú zmes, bešamel, plátky syra, opäť ďalšia vrstva, ukončíme to plátkami cestovín a opäť zalejeme bešamelom. Necháme piecť 20-30min, pri 200stup. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2007, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Cestovinový šalát - môj obľúbenýPOTREBNÉ PRÍSADY 400g bezvaječné cestoviny - kolienka, 2-3 paradajky, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, alebo 2-3 jarné cibulky, 250g tvrdého syra, 250-300g šunkovej salámy v celku, 1 veľký kelímok kyslá smotana (resp. 2 malé kelímky) olivový olej soľ POSTUP PRÍPRAVY Kolienka uvaríme v osolenej vode s olivovým olejom, ja varím 7min vo vriacej vode a 3 min odstavené, zlejeme, premyjeme, necháme dobre odkvapkať a poriadne vychladnúť. Všetky suroviny si nakrájame na malé kocky, pokvapkáme olivovým olejom, príp. osolíme (ak niekto chce môže aj okoreniť - ako môj polovičiak...), premiešame spolu s vychladnutými kolienkami a pridáme kyslú smotanu. Doooobre premiešame a necháme asi 2hodky odpočívať v chladničke. Šalát je výborný, veľmi jednoduchý a rýchly. Mňam, dobrú chuť :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 5.3.2007, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnené baklažányPOTREBNÉ PRÍSADY 2 baklažány, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 350g mletého mäsa, 2 paradajky, 50g varenej ryže soľ, čierne korenie, oregano, olivový olej, 2 PL lyžice masla, 1 PL hladkej múky, 200ml vody, 80g paradajkového pretlaku, 2 lyžičky kryštálového cukru, POSTUP PRÍPRAVY Umyté baklažány zbavíme stopky a po dĺžke prekrojíme tak, aby sme získali 2 rovnaké časti. Vnútro vydlabeme lyžičkou, posolíme (vytrieme soľou) a necháme odstáť 1 hodinu. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak. Pridáme mleté mäso, sprudka osmahneme do biela, úplne ho rozmrvíme, aby sa prepiekol každý kúsok. Posolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme oregano, podlejeme teplou vodou, pridáme ryžu (ktorú si môžeme aj vopred uvariť) a pridáme tiež nadrobno nasekané paradajky, ktoré sme zbavili šupky. Necháme spolu dusiť do mäkka, môžme podlievať vodou, ale tú necháme pred koncom odpariť, zmes nemá byť "vodnatá"... Baklažány umyjeme a plníme trocha vychladnutou mäsovou zmesou. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry, minimálne na 30min pri 200stup. Maslo roztopíme a pridáme múku, urobíme svetlú zápražku, pomaly prilievame vodu, miešame, aby nevznikli hrudky. Pridáme paradajkový pretlak a spolu povaríme. Zjemníme cukrom. Zapečené mäso s baklažánmi prelejeme paradajkovou omáčkou a ešte spolu necháme zapiecť tak 10-15 min... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2007, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pikantná grécka zmesPOTREBNÉ PRÍSADY 750g kuracích pŕs (vhodné je aj 500g jahňacieho stehna), 5 PL oleja, zmes korenia "GYROS", 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, chilli, korenie "tzatziki", 1 kelímok bieleho jogurtu, alebo kyslej smotany, 1 šalátová uhorka, šťava z 1/2 citróna, petržlenová vňať, POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme a pokrájame na pásiky. V oleji rozmiešame 2-3 lyžičky korenia "gyros" a pridáme citrónovú šťavu, vlejeme na mäso, poriadne zamiešame, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na 3hodiny odležať na chladné mieto. Pred varením si pustíme pravú grécku hudbu a zatancujeme "sirtaki" ... :D Cibule nakrájame na kolieska, 2ks cesnaku na plátky a spolu opražíme na olivovom oleji. Pridáme odležané mäso s marinádou, sprudka opečieme. Dochutíme soľou, čiernym korením, štipkou (alebo väčšou štipkou, komu ako chutí...) chilli. Môžme podliať vodou, ale tú necháme úplne odpariť. Varíme do mäkka, na konci posypeme petržlenovou vňaťou. Omáčku s "tzatziki" si pripravíme tak, že uhorku umyjeme, ošúpeme a postrúhame bez jadierok na veľkých okách strúhadla. Je dobré nechať ju chvíľu postáť v sitku, aby prebytočná voda odkvapkala... Ostatné 2ks cesnaku ošúpeme a prelisujeme. Spolu s uhorkou zamiešame do jogurtu, príp. kyslej smotany a pridáme tak 2-3 lyžičky korenia tzatziki. Omáčkou prelejeme pripravené mäso. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Plnené taštičky z lískového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto šunka cibuľa šampióny olej korenie - grilovacie, vegeta, čierny peper, paprika, soľ POSTUP PRÍPRAVY Šunku nakrájanú na kocky opražíme na oleji s cibuľou, pridáme na drobno pokrájané šampióny, pridáme koreniny a necháme spolu pražiť. Potom plnku odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko, rozdelíme ho na rovnaké kocky. Plníme vychladnutou zmesou, urobíme "šatôčky", poriadne ich uzavrieme, aby plnka nevytiekla. Navrchu potrieme vajíčkom a posypeme sezamom, alebo namiesto sezamu môžme použiť aj tvrdý syr, ale ten sypeme až krátko pred dopečením. Dobrú chuť!! P.S.: recept je od mojej budúcej švagrinky a je to ozaj výborné!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |