končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 18 (zobrazuje sa 11-18) | << predošlé 1, 2 |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Koložvárska kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g bravčového pliecka, 50g tuku, 50g cibule, 100g údeného bôčika, 100g klobásy, 400g kyslej kapusty, 130g ryže, 2dcl kyslej smotany, kapustné listy, paprika, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na rozpálenom tuku do ružova, pridáme umyté a na kocky pokrájané mäso, mletú papriku, posolíme, trochu podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Kyslú kapustu v malom množstve vody uvaríme, osobitne udusíme ryžu, údený bôčik uvaríme a kapustné listy sparíme. Rajnicu vyložíme kapustnými listami, pridáme kyslú kapustu, dávku ryže, uduseného mäsa, pokrájaného bôčika a pokrájanú klobásu. Takto vrstvíme potraviny na seba, kým ich nespotrebujeme, pričom vrchnú vrstvu má tvoriť kapusta. Zalejeme smotanou, vidličkou popicháme, aby smotana stiekla až na dno, prikryjeme sparenými listami a vložíme do rúry dusiť asi na pol hodinu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Falošná korytnačkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 šálky pokrájaného vareného kurčaťa zo zvyškov, 2 vajcia na tvrdo, 1 PL masla, 1PL hl. múky, šálka čerstvej smotany, 1 dcl vína, soľ, paprika, korenie POSTUP PRÍPRAVY Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme smotanou, osolíme a vymiešame na hustejšiu omáčku.. Pridáme na malé kúsky pokrájané mäso, rovnako pokrájané vajcia, víno, papriku a 5 minút povaríme. Podávame so zemiakmi a s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kapustové fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY ½ hlávky kapusty, 1 vajce, 2 safalátky, 30g tuku alebo nakrájanej slaniny, strúhanka na zahustenie 150g tuku na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Nakrájanú kapustu udusíme na tuku do mäkka, občas ju podlievame vodou. Dusenú kapustu jemne posekáme, pridáme pokrájané safalátky, soľ, vajce a toľko strúhanky, aby sme mohli robiť ploché fašírky. Obalíme ich v múke, opekáme a podávame so zemiakmi a šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Karfiolovo – syrové reznePOTREBNÉ PRÍSADY 1 väščí karfiol, 4PL hr. múky, 3 vajcia, 100g strúhaného syra, 3 strúčiky cesnaku, 3PL posekaných byliniek – petržlen, bazalka, majorán, drvená rasca, 1ČJ vegety, mleté čierne korenie, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Karfiol rozoberieme a uvaríme do polomäkka. Scedíme, posekáme a necháme vychladnúť. Pridáme múku, rozšľahané vajcia, syr, pretlačený cesnak rozmiešaný so soľou, bylinky, rascu, vegetu, soľ, korenie a všetko dobre premiešame. Zo zmesi sformujeme placky, ktoré opečieme v oleji. podávame s opekanými zemiakmi a jogurtovou omáčkou (biely jogurt, 1ČJ olivového oleja, 1ČJ citrónovej šťavy, štipka soli a kôpor ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč lenivej gazdinejPOTREBNÉ PRÍSADY 3 celé vajcia, 2 hrnčeky kryšt. cukru, 1 hrnček nemlet. maku, 2 hrnčeky polohr. múky, 1 hrnček oleja, šľahačka- smotana na šľahanie, džem, 1 balíček kypr. prášku POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vymiešame s cukrom, postupne pridáme mak, múku, olej a šľahačku. Vždy dobre premiešame. Nakoniec pridáme prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech (vymastený a vysypaný múkou). Dáme upiecť do predhriatej rúry, na 230 – 250 °C na 0 minút. Upečený potrieme džemom, prípadne i čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Pizza cesto II – bez kysnutiaPOTREBNÉ PRÍSADY ½ kg hl. múky, 3 dcl vlažnej vody, 1 kocka droždia, štipka cukru, soľ, 2PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Vo vode rozpustíme droždie, ktoré zasypeme cukrom, nalejeme na múku, pridáme olej, zmiešame a vytvoríme tuhé cesto. Nenecháme vykysnúť ale hneď spracujeme. A dáme piecť do vyhriatej rúry ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Pizza cesto I.POTREBNÉ PRÍSADY 450g hl. múky, 20g droždia, soľ, 1,5dl vlažnej vody, 4 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Do múky pridáme soľ, vo vode rozpustíme droždie, olej a zbytok vlažnej vody. Všetko spolu vymiešame na vláčne cesto, necháme 45 minút kysnúť. Dáme na plech, posypeme podľa chuti. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablková bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 1 hrnček pr. ckru, ½ hrnčeka oleja, ½ hrnčeka hr. múky, 150g mletých orechov, 2 väčšie jablká, 2 PL rumu, 1 hrnček hl. múky, 1 vanil. cukor, prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Vajcia, cukor, vanil. cukor vymiešame do penista. Postupne pridáme všetky ingrediencie: múku s práškom do pečiva, olej, orechy, nahrubo nastrúhané jablká a rum. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme cesto. Pečieme 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C, potom položíme na ňu papier na pečenie a pečieme ešte 15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.1.2009, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 18 (zobrazuje sa 11-18) | << predošlé 1, 2 |